Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nessah
    15. Travanj 2015. 22:11

dulcinela hvala na potpori i lipim rijecima 

aronoel123 moja preporuka je da što prije otiđes privatniku, želim ti da ponovno potvrdi trudnoću i da je sve u redu.

dulcinela
    15. Travanj 2015. 22:23

Kookoo30, joj zao mi je ako nema muza ovih dana... ali gle, mozda O urani ili zakasni, pa ipak uspijete pokriti. Sve je moguce! Tako je i mene jako boljelo na dan O prosli ciklus na lijevoj strani, a sad me vec zulja na desnoj. Isto mi je 9.dc. I tako se uglavnom izmjenjuju strane iz ciklusa u ciklus. Bitno da rade jajnici i da imamo ovulacije, bit ce plusic valjda jednom! Imas idealan ciklus ako ti je O 14. dan, a lutealna 14 dana. To je super. Meni O seta, skuzila sam, ali lutealna vec dva ciklusa 14 dana. Prvi mjesec mjerenja bila mi je 10 dana...Nadam se da se samo tada nesto zbrckalo. Vidjet cemo sve, trebamo se opustiti koliko mozemo i bit ce!
    NMareN, tako ti je i meni bilo ispocetka smijesno mjerenje, ali sam se navikla, sad mi je vec automatski. Samo tako nastavi. 
    aronoel123, dobrodosla i sretno da je sve u redu. Nemam iskustva s pozitivnim testom, ali sigurna sam da ce ti neka od cura pomoci.

MalaKoza
    15. Travanj 2015. 22:27

Evo mene opet :) 
    Pisala sam o svom prestanku koristenja kontracepcije, početku uzimanja Evinih kapi, kasnjenju menge i negativnim testovima. Napokon sam docekala i termin kod ginekologice nakon 40 dana kasnjenja, tj. danas. 
    Ispostavilo se da imam ciste na oba jajnika. 
    Vjerojatno su mi zato preskocena oba ciklusa koja su prirodno trebala doci.
    I sad zbunjujuci dio. Ginekologica je rekla da ce mi prepisati terapiju da prokrvarim i za to vrijeme smijemo raditi na bebi. To je kao neka blaga terapija na biljnoj bazi.
    Otisla sam u ljekarnu s receptom i kad sam dosla doma skuzila sam da je to folna kiselina.

Ima neko iskustva s time u ovoj situaciji? Ne zvuci mi bas logicno...
    Znam da se treba uzimati kod planiranja i u trudnoci ali neka povezanost s policisticnim jajnicima i izostankom menstruacije...

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

Pepita2109
    15. Travanj 2015. 22:51

dulcinela hvala 
    NmareN sigurna sam da ćeš se ufurati u sve to jako brzo 
    MalaKoza ovo je prvi glas, ja znam da sam u tom slučaju znala dobiti duphastone koji bi mi potaknuli M, ali ovo za folnu nemam pojma kakve veze ima sa cistama

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

NMareN
    15. Travanj 2015. 23:48

Dulcinela reci mi molim te sto je to lutealna i kako znas pomocu temperature odrediti koliko traje ta faza?

Ja to mogu, ja to hoću....

almS
    16. Travanj 2015. 00:05

Dulcinela, draga, hvala ti sto pitas. Zasad je suprug uradio spermiogram,  ali ga je radio u drzavnoj bolnici, jer nam se ne zuri, pa ce rezultate dobiti tek u utorak, 21.4. U subotu ide raditi spermokulturu.  Nadamo se najboljem! Ja cu raditi hormone sljedeci ciklus,  kada stigne M moram nazvati laboratorij, jer imaju tacno odredjeni dani kada se radi koji hormon. To cu privatno raditi. kako si ti? Drzim fige da ovaj mjesec bude uspjesan, uživajte u O :)
    Nmaren, posto sam i sama citala u lutealnoj fazi napisat cu ti sto ja znam. Lutealna faza je ona koja traje od O do sljedece M. Idealno vrijeme trajnja je 14 dana, mada ginekolozi smatraju normalnom svaku koja je duza od 10 dana. Cim ti FF na osnovu temp, sluzi, iscjetka, trakica(zavisi sta pratis) odredi O pocinje lutealna faza. Eto, nadam se da sam bila od pomoći.
    laku noc zelim svima, curama koje NE ocekuju M drzim palceve najjace sto mogu. 
    Tonina, mislim na tebe i navijam svim srcem za taj plusek!! 

Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.

• aronoel123
    16. Travanj 2015. 07:51

Hvala cure na podršci!

Naručila sam se kod prvitanika gdje sam bila prvi puta. Idem u ponedjeljak navečer, pa ću znat više.

kosee
    16. Travanj 2015. 08:17

aronoel, lako je moguće da ginekolog opće prakse jednostavno ima lošiji ultrazvuk, nadam se da će se na pregledu kod privatnika sve lijepo vidjeti i da ćeš se vratiti s lijepim vijestima  

Da, lutealna faza je razdoblje od ovulacije do iduće menstruacije, i stvarno je zanimljivo kako uvijek isto traje. Npr kod mene je bila 13 dana, i koliko god su mi ciklusi varirali, to je uvijek bilo zbog zakašnjele ovulacije, a 13 dana nakon nje bi došla menga. Tako da nakon par dana mjerenja bazalne možeš već vidjeti kolika je tvoja lutealna i onda točno znaš kad ti menga kasni. Ja sam svoj test radila 14 dpo, mnogi su se čudili da je rano, no znala sam da ako sam ušla u 14-ti dan lutealne faze, da je nešto sumnjivo. I bio je plus 

E sad, ja sam samo čitala da je pojedinoj ženi ta faza uvijek iste duljine, i meni je bila, nije nemoguće da kod nekih ipak bude odstupanja. NMareN, baš se veselim što si počela mjeriti, tako ćeš dobro upoznati svoj ciklus i početi raspoznavati što se u kojem trenutku događa u tvom tijelu. 

Tonina, čekam da se javiš i držim najveće fige 

tonina28
    16. Travanj 2015. 09:18

Drage moje na se javljam ali ne sa dobrim vijestima.  Napravila sam test ujutro s prvom jutarnjom i opet samo jedna crtica, znaci negativan. 
    Ja vise ni sama ne znam sta da mislim posto jos uvijek nikakvih znakova da ce stici m nemam niti bas posebno nikakvih niti da sam trudna.
    A vjerujem da bi u slucaju T vec bio pozitivan test.
    Toliko sam vec ljuta sada i ako vec nisam T sta onda ta glupa menga ceka, neka dode vise i rijesi me muke. Sada sam vec i prenervozna i jadna i zbunjena i neznam kaj se dogada. 
    Da nisam obavila sve pretrage ukljucujuci i uzv mozda bih i posumnjala na neku cistu ili upalu ili bilo sto bi moglo odgoditi toliko m ali sve mi je u redu.
    Jucer sam zvala doktora i narucio me sutra u 8:30 na pregled da vidimo kaj je jer sam rekla da mi kasni i da sam vec imala jedan negativan test.
    Ali da bez obzira sto mi je na prosli ciklus stigla na 28 da bih trebala ravnati se prema najduzem a to je bio 33 i da to onda prema tome i nije neko kasnjenje.
    S obzirom na to danas mi je 37 dc, kako got bilo nikada mi nije tako kasnila. I sad se vec stvarno brinem.
    Hva vam svima na podrsci i lijepim zeljama ali mislim da ni ovaj mjesec necemo imati razlog za veselje..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.