Draga NMareN, brzo ce 6.mjesec. Super je mjerenje bazalne i dobro je sto si odlucila malo se ufurati u to.
Ovako ti to ide: svako jutro odmah poslije budjenja, bilo bi dobro otprilike u isto vrijeme svako jutro, 5 min mjeris temp. Najbolje je digitalnim toplomjerom, na dve decimale (ja sam kupila preko Njuskala bas pravi za bazalnu), ispod jezika drzati sa zatvorenim ustima. Neke cure mjere vaginalno. Mozes i zivinim ispod pazuha. Dakle, moras biti mirna, ne ustajati i ne raditi nikakve pokrete jer to utjece na temp. Sve si pripremi kraj kreveta vecer prije na dohvat ruke.
Ja sam si skinula aplikaciju na mob Fertility Friend, tamo upisujem temp svako jutro i on crta graf po kojem pratis situaciju od pocetka do kraja ciklusa. U prvoj, folikularnoj fazi (do ovulacije) temp su u pravilu nize, a u drugoj, lutealnoj fazi su zbog progesterona vise. Ako je doslo do O, na grafu ti se vidi temperaturni skok od oko 0.5 stupnja ili manje, obicno dan nakon O. Temp dalje ostaje povisena do kraja ciklusa, moguce 10-16 dana, ovisno o trajanju lutealne faze. Ako je doslo do T, ostaje stalno povisena. Zeznuto je jedino sto temp skok pokazuje da je O bila, a tada je vec kasno za zacece taj ciklus. Zato je dobro mjeriti temp par ciklusa da upoznas svoje cikluse i kad ti je otprilike O. Od velike pomoci je i pracenje cervikalne sluzi i uporaba lh trakica, a najplodnije razdoblje je 3,2,1 dan prije O i dan O, tada treba imati cesce odnose. Kad sve te podatke upises u FF svaki dan, pratis 2-3 ciklusa i znas kad ti je najplodnije razdoblje.
Nadam se da sam ti dovoljno jasno prepricala sve sto sam naucila prateci svoje cikluse i FF aplikaciju. Savjetujem ti da si tamo sve proucis, imaju super savjete i dosta cura ju koristi.
Puno srece NMareN!
Nessah hvala ti puno, ja tebi od srca želim da vam je put u Englesku donio nešto najljepše
dulcinela hvala a ja sam mislila da sam manje hehe zato jer sam radila test 4.03. i bio je negativan ( a tada sam bila trudna oko tjedan dana tek, hehe )
sretno sa lh trakicama sigurna sam da će biti od pomoći
NmareN hvala draga mjerenje bazalne nisam ni stigla probati, to je bilo u planu sljedeće skupa sa lh trakicama, i čini mi se dosta zabavno i vjerujem da će ti pomoći da upoznaš svoje tijelo još više, a kako i šta bolje da ti daju savjete cure koje su iskusnije u tome
tonina28 simptomi su ti kao kod mene ( ja bila uvjerena da je viroza ), ajme držim fige da se ne pojavljuje vještica da ti je povišen taj lh hormon ja mislim da bi ti onda uvijek pokazivalo tu drugu crticu, makar slabiju, a ovako mi je to sve jaaako sumnjivo, ništa draga navijam za tebe od srca
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Vecer svim trudilicama i onima koje su trudne a ipak su sa nama koje nestrpljivo cekamo nase malo cudo
dulcinela hvala na lipim rijecima, idemo na odbrojavanje skupa!!! Sretno i tebi takodjer!!! U kojem si dijelu odbrojavanja da se upoznam sa situacijom? Ja po P.C.(Period Calendar) aplikaciji trebam dobiti 20.04.2015. S obzirom da mi je zadnja M uzburkala mirne vode jer mi je ciklus trajao 68 dana pa sam bila sva happy i prozivjela lazne nade trudnoce (cak mi je i ginekolog nasao malu gestacijsku vrecicu u matrnici, pa sam vadila Betu koja je bila <1, dakle manja od 1 - znaci SHOW od situacije), ovaj put sam dosta ''down to earth'' oko simptoma i svega sto trebam ocekivati. Prosjecni ciklus mi je uvijek 36-37 dana. Ne zelim si davati opet lazne nade i ''osluskivati'' simptome vec cu cekati prvo da mi izostane M pa cemo onda dalje reagirati po potrebi.
NMareN hvala velika na podrsci! I mi bi htjeli malog Engleza, tako da se nadamo da se ovaj put primio i da vec raste u mojoj bushi nesmetano i da ce me iznanaditi velikim plusicem! :))))
tonina28 zelim ti srecu da bude plusic!!! Imam pitanje za tebe, a i za sve koje me mogu uputiti. Sto su ''lh'' trakice i cemu sluze??? Vidim da ih dosta koristite, a ja jos nisam u toj fazi vjerovatno da ih probam pa me zanima informativno da znam o cemu pricate kad ih spominjete! Hvala na odgovorima!
Pepita nadamo se Englezu ;) :))))))))))) Uzivaj u svojoj radosti !
Zelim Vam svima ugodan i suncan vikend! Puse sa juga!
Drage moje cure, evo me, zbog putovanja, nisam stigla pisati, drzite se , vjerujte u sebe, dogodit ce vam se jako brzo. Dakle, ja se javljam sa svojim +++ ! znaci da vam ponovim ukratko... 1o godina sam bila na Jasminu jer bla bla bla price o policisticnim jajnicima, ti neces lako ostat trudna i to... Nis to nije istina. Prestala sam ga pit, i zapravo sam pocela slusat odnosno citat signale tijela uz pomoc svoje app Moj kalendar na koji upisujem svaku M , i tako po njemu pratim vec 4 godine cikluse i sve... Eto, znaci nakon Jasmina, prva samostalna M bez nastavljanja s novom kutijom. M je prosla, ja primjecujem nakon par dana ovulacijsku sluz, prozirna, bistra kao suza, rastezljiva, i odma u akciju 💗, nakon ovulacije me zapravo potaknuo na razmisljanje, bijeli iscjedak kremaste strukture koji se javlja kroz dan... I eto, znaci da nisam znala na cemu radimo, nebi ni primjetila znakove i simptome koje tijelo salje. Implatacijsko krvarenje nisam imala uopce, ni kap, ali sam osjetila ugnjezdjenje ploda, to je bila kratkotrajna bol od 3o sekundi, tupa ali precizna, niposto jakog intenziteta boli, sve nesto citam o nepodnosljivom probadanju, al ja to nisam tako dozivila. I jos se desilo za vrijeme seksa 😊 nakon toga iduci dan krece lagano grcenje ko pred M, ali isto, ni blizu po jacini bolova. Dalje, primjecujem napuhnuti trbuh, svrab koze trbuha i pupak koji se u jednom cosku lagano skroz upalio, i ta upala je trajala 3 dana. Prsa, prokrvljena, ali nista previse razlicito nego inace, punija pod rukom ali ne i veca (za sad) bradavice peku i povecane su a ona aureola oko njih je lagano ispupcena. Metalni okus u ustima nikako nemam, ali zato mirise osjetim jako, a hrana ako se slucajno pocela kvariti, taj moment kad sam je stavila na jezik, osjetim jaaaako intenzivno da je pokvarena. Jednom sam imala okus krvi u ustima. Naisla sam na neku knjigu u kojoj stari ginekolog kaze prvi znak, koji je doslovno odmah nakon zaceca vidljiv,a to je da velika stidna usna promjeni boju u ljubicasto sivu, sa sedefastim odsjajem i to sam definitvno primjetila. I doslovno iduci dan nakon ovulacije kad je vec nastupila oplodnja. Mucnine , povracanje nista, osim tezine u zelucu kad sam blizu cigarete, ko da sam ih pojela. Inace sam nepusac pa mozda i zato... Clearblue obicni sam radila na dan kad je trebala stici M , plus je bio ooooodmah nakon umakanja u urin, a nakon 4 dana sam napravila i digitalni Clearblue koji je pokazao da sam u 2-3 tjednu. Bas kako sam i izracunala po app Moj kalendar. Eto drage moje, sve za cas. Ali vjerujete u sebe, vjerujte i dogodit ce se. Okrenite misli u pozitivu, ne gubite nadu. Nemojte si govorit; "bit ce kako Bog da" nego si govorite; " dat ce Bog" ! I stvarno, djeluje u svemu, samo je stvar vjerovanja u to nesto. Ja vjerujem u sve vas koje se trudite, molim za vas, a sve koje ste uspjele , molim da imate divne trudnoce! 💕💕💕💕💕💕
💗🚼👶🚼👶🚼💗
Moja ljubav u meni sada raste vec treci tjedan! A javim se uskoro nakon prvog pregleda, jer imam jako velikih sansi za blizance, u svakom slucaju, ne poznajem vas , ali sam u mislima sa svima vama!💋💋💋💋💋💋
Leonarda
Leonarda predivna prica!!!!! Cestitke i hvala ti na podrsci! Zelim ti skolsku trudnocu i puno zabave kroz mjesece koji te cekaju!
Pitanje! Kako zapravo ide pravilo blizanaca??? Moj djed po majci je bio jedan od blizanaca no brat mu je po rodjenju umro. Vjerovatno imam i ja sansu da imam blizance jel da?
Tonina, drzim fige jako, najjace! Situacija je obecavajuca, sve se cini super, sad samo fali +
Sretno, draga!!
Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
Leonarda čestitam, divna priča i meni je doktor u 1mj ove godine dijagnosticirao policistične jajnike, sa jako neredovitim ciklusima i malo me isprepadao, i nakon prvog šoka sam si rekla, ma dat će Bog kada dođe vrijeme i bila opuštena zaista, a sada sam 7+2 tt ( vidjet ćemo još točno kada dođem kod svog ginekologa)
Nessah držimo fige
tonina28 draga moja ja bi se na tvom mjestu javila ginekologu, meni je to stvarno čudno jer šta kažeš kod povećanog lh hormona crtica bi bila vidljiva tokom čitavog ciklusa (naravno slaba ukoliko nije jake osjetljivosti), a ovo tvoje mi je nevjerovatno...
eto meni je osobno lh test pokazao trudnoću (3 tj trudna bila otprilike), dok je test za trudnoću bio negativan, međutim kako je druga crtica bila srednje jačine tih 4-5 dana ja sam zaključila da je to do hormona, tako da još je sve moguće...
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji