Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LuKi5
    05. Siječanj 2018. 14:07

sana1205

Situacija kod mene…noćas sam slabo spavala, temperatura i preznojavanje, jučer sam trebala dobiti, od sinoć nekakvo brljanje, smeđkasto, sa nekakvim žilicama, vrlo malo, samo prilikom brisanja i to ne svaki put. Noćas temp 38.4. od jutros 37,7 - 38.0. Noćas sam radila test, negativan, ujutro pogledam i vidim nekakvu plavu crticu, ne znam dal je evaporacijska. Uglavnom , izludit ću. Grrrrrr….mrzim ovu neizvjestnost.

To si naknadno ujutro radila novi test ili je to taj koji si po noci napravila?
    Moj bi ti savjet bio strpiti se jos dan-dva i onda s prvim jutarnjim urinom napraviti test.

14.06.2014. L ♥

LuKi5
    05. Siječanj 2018. 14:10

darliv

LuKi5

darliv

darliv

Mono, Luki, sto mislite o nalazu hormona? Vidim da su svi u intervalima, no ne razumijem se pa ne znam igra li neka vrijednost ulogu bez obzira na to sto je kao u ref. vrijednostima?
    U petak idem ponoviti bris pa cu dati ginicu da pogleda..

Mozda da i ubacim fotke, ha 😂

Draga, moram tocno pogledat za lh i fsh, kod njih se ne gleda samo interval vec i njihov omjer, TSH ti je ok ali je idealan za zatrudnjivanje do 2, ali su isto tako vrlo vazni ft3 i ft4 koji su po skolski, a i svaki laboratorij ima svoje referentne vrijednosti…Samo da te pitam koji ti je bio dan ciklusa kad su ti vadili progesteron?
    Lukiovo je 3.dan ciklusa, a vadila sam ga i 7 dpo i tada je bio 16,13.

Meni kad su vadili progesteron vadili su ga na 21 dc koliko se sjecam jer se tada vidi po njemu ako je bilo ovulacije. 
    Po ovome je ok obzirom na dan ciklusa.

14.06.2014. L ♥

LuKi5
    05. Siječanj 2018. 14:19

Teta55 jesi li pokusala traziti drugo misljenje vezano za trombofiliju i opcenito te nalaze? 
    Gricko, zelim ti od sveg srca da ti svi nalazi budu dobri. 
    mono, sreca pa ne otvaraju, samo neka tako i ostane pa kad udes u termin nek ih je i nek pozure porod ;) :* :* 
    Meni je pregled u utorak i u utorak mi holter stavljaju tako da ce biti veselo na UZV-u sva u kabelima.

14.06.2014. L ♥

LuKi5
    05. Siječanj 2018. 14:23

LuKi5

Teta55 jesi li pokusala traziti drugo misljenje vezano za trombofiliju i opcenito te nalaze?
    Gricko, zelim ti od sveg srca da ti svi nalazi budu dobri.
    mono, sreca pa ne otvaraju, samo neka tako i ostane pa kad udes u termin nek ih je i nek pozure porod ;) :* :*
    Meni je pregled u utorak i u utorak mi holter stavljaju tako da ce biti veselo na UZV-u sva u kabelima.

Grizli*

Mozak mi bas ne radi u zadnje vrijeme...zadnjih par godina.

14.06.2014. L ♥

05. Siječanj 2018. 15:31

Luki, pitas mene za trombofiliju ili Gricko?
    Mi nismo trazili drugo misljenje, neznam ni koje..

Grizli
    05. Siječanj 2018. 16:28

Hvala Luki, ja sam bila kod vise gin i privatno kod endo i svi preporucili samo andol mi. Ja imam PAI heterozigot. A sad cemo vidit sto drugi nalazi kazu. 
    Ja sam pitala 102 misljenja i socijalni dr i privatno i svi imaju isti stav, cak i obiteljska prijateljica koja je lijecnica tako da nemam razloga sumnjat.

05. Siječanj 2018. 17:19

Grizli, nismo razmisljali o nikakvoj alternativi

mono1111
    06. Siječanj 2018. 21:35

Sana,
    Pa ovo kao je crtica, mozda je konc.bete jos vrlo niska, svakako ponovi test...
    Meni se dogodilo mislim 2.put kad sam ostala T, da je test bio neg, i bacila sam ga, i nesto mi nije dalo mira, isla sam ga pogledati ponovno nakon cca 20 min i bila je svijetla crtica, iduci dan je beta bila 230...takodjer ovisi o koncentraciji bete u urinu.
    Sretno.
    Teta, ma bila si po vise misljenja :))) moram se nadovezati, hehe.. bila si i u Ri, bila si i u Petrovoj...svi su potvrdili da se uvodi heparin bez obzira.
    Grizli,
    Oprosti, ali smatram da nakon 4 spontana pobacaja andol tebi nije dovoljan. Vjerovatmo se radi o krom greskama, inace, bilo bi super da si bar zadnji put napravila citogenetiku ploda, kako bi se ustanovilo...i svakako napravite kompletnu obradu, ali kod ovakvih slucajeva se bar preventivno uvodi heparin u iducoj T..
    Moja jako dobra prijateljica je imala dva spontana, u 3.T samo sa mutacijom PAI 1 je iz Petrove dobila heparin preventivno....ne slazem se s tim da svi dokt.smatraju da je kod pai mutacija dovoljan samo andol...a pogotovo ne u tvom slucaju.
    To se smatra slabom mutacijom, i da ti je ovo prva T i da znas uopce za tu mutaciju, nitko ti ne bi dao nista od terapije...ali s obzirom na to da si imala 4 pobacaja, jedino iduci put mozes s tim pokusati !
    Luki i Darliv,
    Tako je. Progesteron se vadi u biti 7 dpo, ako ti je O bila skolski 14 dc...to bi bilo 21 dc, ali ako je O kasnije, onda bi se trebali pratiti trakicama kada je tocno, i izvaditi progesteron tocno 7 dpo, kako bi se dobio stvaran rezultat.

mina04
    06. Siječanj 2018. 22:58

sana1205

Situacija kod mene…noćas sam slabo spavala, temperatura i preznojavanje, jučer sam trebala dobiti, od sinoć nekakvo brljanje, smeđkasto, sa nekakvim žilicama, vrlo malo, samo prilikom brisanja i to ne svaki put. Noćas temp 38.4. od jutros 37,7 - 38.0. Noćas sam radila test, negativan, ujutro pogledam i vidim nekakvu plavu crticu, ne znam dal je evaporacijska. Uglavnom , izludit ću. Grrrrrr….mrzim ovu neizvjestnost.

I meni se jako slabo vidila, al sam ga prerano radila. Mozda je ovaj put i tebi bila kasnije O. Ponovi za koji dan test, nadam se da je to to sretno!!

All of God’s grace in one tiny face 💟

Grizli
    07. Siječanj 2018. 14:47

Mono uskoro radimo kariogram pa cemo vidjet dal to ima kakve veze genetika. Svi su odbacili trombofiliju kao jer ništa drugo nismo napravili od pretraga do sad. Tako da ako sve ovo bude ok onda su rekli da ce se pozabaviti tom trombo.pa pretpostavljam da na heparin misle. Al prvo da vidimo ostalo. Ni kod jednog spontanog nisam imala kiretazu, a kod zadnega nisam ni znala da je došlo do njega jer nisam ni znala da sam trudna posto sam M imala skoro pa urednu, a na kraju ispalo da sam trudna.dok nisam pocela krvariti jako i dok sam dosla do bolnice i na red vec je sve bilo se ocistilo tako da nisu imali sto uzorkovat. A naravno ako sve ostalo se pokaze ok onda cu nekog dr koji ce mi dat heparin nema mi druge

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.