Hvala ti Honey razmisljam pozitivno, al strah je stalno prisutan.
Luki bas idem drugi tjedan vaditi hormone pa cemo vidit situaciju. Iako sumnjam da je bio anovulacijski jer imam dosta jake bolove tokom O, i prestanu 2-3 dana iza O. Ovaj put su prestali 5 dana iza datuma kad mislim da je bila O, pa mojim izracunima koje sam do sad dobro shvacala.
Hrabrica samo hrabro. Drzim palceve da s muzem bude sve ok. Mi isto cekamo sad odraditi sve pretrage i osjecam isto strah i tjeskobu i nadam se da ce sve biti u redu, a opet voljela bi znat razlog da znam protiv cega se ide. Misljm da umjetna ne mora biti tako losa opcija.ja sam rekla sve je super dok se da rihesiti ako s nicim onda bar umjetnom. Sretno!
Honey mene je trenutno strah ostat trudna jer ja sam do sad ostala trudna 4 puta, ali svaka trudnoca je zavrsila sa spontanim u ranoj fazi. Nikad mi nisu bili isti simptomi i zato me to muci. Tako da me bas strah da sam ostala trudna, a jos nisam otkrila sto je uzrok do sada bio, a ne bi voljela 5.put dozivjet to. Daj Boze da je to ta trudnoca koju cekam vec 2 godine.
Trebamo biti jake <3 sve mi <3 žao mi je zbog spontanih i vidim da si stvarno snažna žena koja ne odustaje <3 Inaće, stvarno nisam protiv umjetne samo trenutno nemam snage za tu borbu, nadu i razočarenja, ta neizvjesnost...ne mogu to još...valjda trebam prvo ovo prožvakat..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Hrabrica i ne treba još misliti o umjetnoj, čekaj, pusti to nisu još sve mogućnosti ispucane!
Što se muža tiče skroz te razumijem, oni su jadni izgubljeni u cijeloj toj priči. Treba i njih razumjeti da ništa ne razumiju
Tako vidi ti fino kako će ti biti po tabletama, i ako ne bude išlo, riješi to sa op nisi prva ima ih puno koje su sada sretne mame. Uzmi ti sebi i zraka i vremena, sve je s tobom u redu i nemoj uopće stavljati teret okoline na sebe.
Potpuno te razumijem Hrabrica da si sad mozda neoraspolozena, problem treba rijesavati jedan po jedan. I bit ce sve u redu. Ja nikad ne odustajem i nasla sam nacin kako se nositi sa tom nemoci, smao jos nisam smislila kako pobjec strahu.
Honey imas pravo muski jednostavno su ozgubljeni u tome svemu. Nije im za zamjeriti, ja vidim po svom hoce pomoc al ne zna sto da radi vise. A namucila sam ga sa svim mogucim vec terapijama, pregledima, brojanjima dana, a da ne spominjem koliko su zapravo bespomocni kad ne znaju sto raditi s nama. Ooo da dobro poznato... Samo hrabro Hrabrica!
Mono, Luki, sto mislite o nalazu hormona? Vidim da su svi u intervalima, no ne razumijem se pa ne znam igra li neka vrijednost ulogu bez obzira na to sto je kao u ref. vrijednostima?
U petak idem ponoviti bris pa cu dati ginicu da pogleda..
Mozda da i ubacim fotke, ha 😂
Draga, moram tocno pogledat za lh i fsh, kod njih se ne gleda samo interval vec i njihov omjer, TSH ti je ok ali je idealan za zatrudnjivanje do 2, ali su isto tako vrlo vazni ft3 i ft4 koji su po skolski, a i svaki laboratorij ima svoje referentne vrijednosti…Samo da te pitam koji ti je bio dan ciklusa kad su ti vadili progesteron?
Luki ovo je 3.dan ciklusa, a vadila sam ga i 7 dpo i tada je bio 16,13.
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Luki,
Ipak sam na hitnu bila otisla radi bh, sve je ok, cerviks je 5 cm, zatvorena...tako da me srecom neto otvaraju za sad i nadam se da ce tako i ostati...
Odmaram koliko mogu i brojim dane :)
Darliv,
Hormoni su ti svi ok, ovi spolni, i omjer je po meni ok, inace je dobro ds je priblizno 1:1.
Ali tsh ti je previsok, treba prije T i u prvom trimestru biti najvise 2.5. Po meni trebas terapiju dobiti za to, makar je u ref.vrijednostima, za T se preporuca nizi...
Luki, nemam nikakvu dijagnozu, osim nadjenih faktora trombofilije i povisenih antikardiolipinskih antitijela. Uzimam andol, a od poz bete i heparin.
Uzimam klomifen od ovog ciklusa i dobro sam reagirala na njega, nadam se uspjehu uskoro.
Papa i cb ok, bila na histeroskopiji i sve ok, muzu spermiogram ok.
Nezna se zasto je doslo do spontanih, sad nam preostaje samo pokusavanje.
Darliv, nisam bas prije pratila, ali vidim da si imala 4 spontana :( Kakva je tvoja prica? Imas neku dijagnozu, nesto?
Pozdrav cure. Ja sam bila na Klokanici prije 3 mj. na Proljetnim bebama 2018., ali nazalost u 8. tj sam saznala da je gestacijska vrecica prazna, blighted ovum :( Tesko mi je to palo, a i morala sam na kiretazu, pa iz tog razloga nisam bas ni bila aktivna na forumu. Sada je proslo 3 mj od kiretaze i trenutno imam M, a nakon toga se bacamo na posao i nadam se da ce ovaj put biti uspjesnije nego prvi puta. Nema odustajanja!
Teta55 ja nisam dosad imala trudnoca, nisam sad sigurna koja je od djevojaka napisala da je nazalost imala cetiri spontana..
Mono po mom ginicu od kojeg sam sada dosla je to sve ok, kao on ne vidi problem i salje me na pregled na ginekološku endoskopiju ako mi bris sada bude ok, znat cu sljedeci tjedan, a kako i sama kazes citala sam bas dosta o tome i pise kako bi trebao biti bar ispod 2,5. No ponijet cu te sve nalaze i na taj pregled pa cu vidjeti sto oni kazu.
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji