Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    04. Siječanj 2018. 09:28

Koliko je meni poznato mislim da cim je u intervalima se smatra uredan nalaz. Barem je tako kod drugih pretraga. 
    Mene muci sto sutra bi trebala dobiti M, prije koje obicno imam sve moguce simptome PMS od glavobolje, boli u trbuhu do zivcanoze, a danas nista osim natecenih grudi koje obicno splasnu par dana prije M. Inace ovaj mjesec smo izbjegavali odnosne u plodnim danima dok ne obavimo sve pretrage, a ciklusi su savrseno tocni uvijek mi bili cak i nakon spontanih.Kolika je mogucnost da bas ovaj mjesec je O bila neki drugi dan?! I dal koja ima iskustva sa izostankom pms-a i urzocima toga??

Honey
    04. Siječanj 2018. 09:39

Grizli, ja sam ti kad sam ostala trudna imala od simptoma samo wow sise. Ostali pms simptomi a ni simptomi trudnoće me nisu popratili. Kasnije tek česti odlazak pipi. Naravno da uvijek postoji mogućnost da O bude kasnije, čak i kod redovitih ciklusa. Sa druge strane gledano, i o simptomima PMS-a ovisi igra hormona i vjerojatno još niz drugih faktora. Meni ni jedan mjesec pms nije bio "standardan". Tako da bi ti rekla, opusti se i pričekaj, ili će doći ili neće  Bilo bi super da ne dođe, baš sad kad ju očekuješ  želim ti to kao i ostalim curama, koliko vidim bit će zanimljivo narednih 10 dana, puno vas ne očekuje M, držim fige!!!!

Hrabrica
    04. Siječanj 2018. 13:20

Ne znam kako opisati trenutni osjećaj...od običnog rutinskog pregleda do endometrioze. Gin me uputio specijalistici koja želi da 3 mj uzimam visanne tablete (nuspojave za objesit se)..On me sinoć naribao zašto sam to odabrala umjesto operacije (mogla sam birat)...Ajd složio se da ih uzimam probno mj dana da vidimo kako ću ih podnosit i za kraj rečenica..Neka suprug ode što prije na spermiogram. Ako će njegov nalaz i malo odskakati, s mojim trenutni stanjem niš bez umjetne...Ne mogu opisati koliko me to slomilo..Znam da je ovo mjesto gdje jedni drugima možemo i trebamo davati podršku ali imala sam se potrebu nekome izjadati, jer koliko god da sa mužem pričam o tom, znam da on to ne može razumijeti..I stvarno je on divna podrška ali nekako trenutno ne mogu biti bliska s njim..zatvorila sam se i čekam...nalaze..čudo...barem jednu dobru vijest na toj temi a ko za vraga svaki odlazak doktoru sve teži i gori.. Cijelo ovo vrijeme kako se plusić nije događao, nadala sam se da postoji razlog, da će sigurno bit za Božić i kako je to divno vrijeme za objavu...a onda za taj isti Božić dobijemo ovo...

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

Honey
    04. Siječanj 2018. 13:45

Hrabrica, ovo je pravo mjesto, i sada vrijeme da ti dobiješ našu podršku. Budi nam kako ti je i ime. Vjerujem da ti je sada teško, ali moje mišljenje da baš sad trebate ti i muž biti najbliži. Osobito udaljavanje s njim će te udaljiti i od cilja. Ljubav stvara ljubav. Popričaj s njim kad uzmeš dovoljno zraka. Držim fige za njegov spermiogram, a ja bi na tvom mjestu bila izabrala operaciju. Sad puno vjere i ljubavi, i bit će za idući Božić vaša mrvica s vama! Samo hrabro, take a break i onda dalje, doći će vaše vrijeme!!!

Grizli
    04. Siječanj 2018. 14:14

Hrabrica samo hrabro. Drzim palceve da s muzem bude sve ok. Mi isto cekamo sad odraditi sve pretrage i osjecam isto strah i tjeskobu i nadam se da ce sve biti u redu, a opet voljela bi znat razlog da znam protiv cega se ide. Misljm da umjetna ne mora biti tako losa opcija.ja sam rekla sve je super dok se da rihesiti ako s nicim onda bar umjetnom. Sretno!
    Honey mene je trenutno strah ostat trudna jer ja sam do sad ostala trudna 4 puta, ali svaka trudnoca je zavrsila sa spontanim u ranoj fazi. Nikad mi nisu bili isti simptomi i zato me to muci. Tako da me bas strah da sam ostala trudna, a jos nisam otkrila sto je uzrok do sada bio, a ne bi voljela 5.put dozivjet to. Daj Boze da je to ta trudnoca koju cekam vec 2 godine. 

Honey
    04. Siječanj 2018. 14:20

Grizli jako mi je žao zbog 4 neuspješne trudnoće, budi i ti jaka i vjeruj. Ja ti ipak želim da je i da bude sve ok. Nemojte da vam strah postane kočnica. Pozitivno razmišljanje je veliki, veliki faktor. Šaljem puno pozitive!!!!

LuKi5
    04. Siječanj 2018. 14:38

Hrabrica, meni su zbog svega i svacega rekli da ne cu moci ostati trudna pa me evo po 2. put trudna. Ne daj da te izbace iz takta. Samo hrabro <3

Ivcy, bas mi je zao da nema vise privatnih poruka na klokanici da ti posaljem broj, ne volim ga stavljat javno. Svasta su izmjenjali...Meni ti L po noci super spava, dize se u 6 ipo, 7 ali ici spavati mu je muka nad mukama, sto umorniji to hiperaktivniji.

mono, nadam se da te nece otvarati, mene nisu do 38. tt samo su bile neugodne u smislu da ti je cijelo vrijeme panika rade li kakvu stetu, je li sve ok. Sto vise miruj draga <3

Tetka, bas mi je tesko procitati kroz sto si prosla, ne mogu ni zamisliti bol :( Jesu li otkrili uzrok? Neke konkretnije odgovore dali zasto se ponavljaju? 

14.06.2014. L ♥

LuKi5
    04. Siječanj 2018. 14:40

Grizli

Koliko je meni poznato mislim da cim je u intervalima se smatra uredan nalaz. Barem je tako kod drugih pretraga.
    Mene muci sto sutra bi trebala dobiti M, prije koje obicno imam sve moguce simptome PMS od glavobolje, boli u trbuhu do zivcanoze, a danas nista osim natecenih grudi koje obicno splasnu par dana prije M. Inace ovaj mjesec smo izbjegavali odnosne u plodnim danima dok ne obavimo sve pretrage, a ciklusi su savrseno tocni uvijek mi bili cak i nakon spontanih.Kolika je mogucnost da bas ovaj mjesec je O bila neki drugi dan?! I dal koja ima iskustva sa izostankom pms-a i urzocima toga??

Meni je izostanak PMS bio uzrokovan spolnim hormonima. Imam anovulacijske cikluse, nizak progesteron i lh/fsh inverzija.

14.06.2014. L ♥

LuKi5
    04. Siječanj 2018. 14:45

darliv

darliv

Mono, Luki, sto mislite o nalazu hormona? Vidim da su svi u intervalima, no ne razumijem se pa ne znam igra li neka vrijednost ulogu bez obzira na to sto je kao u ref. vrijednostima?
    U petak idem ponoviti bris pa cu dati ginicu da pogleda..

Mozda da i ubacim fotke, ha 😂

Draga, moram tocno pogledat za lh i fsh, kod njih se ne gleda samo interval vec i njihov omjer, TSH ti je ok ali je idealan za zatrudnjivanje do 2, ali su isto tako vrlo vazni ft3 i ft4 koji su po skolski, a i svaki laboratorij ima svoje referentne vrijednosti...Samo da te pitam koji ti je bio dan ciklusa kad su ti vadili progesteron?

14.06.2014. L ♥

Hrabrica
    04. Siječanj 2018. 15:25

Honey

Hrabrica, ovo je pravo mjesto, i sada vrijeme da ti dobiješ našu podršku. Budi nam kako ti je i ime. Vjerujem da ti je sada teško, ali moje mišljenje da baš sad trebate ti i muž biti najbliži. Osobito udaljavanje s njimće te udaljiti i od cilja. Ljubav stvara ljubav. Popričaj s njim kad uzmeš dovoljno zraka. Držim fige za njegov spermiogram, a ja bi na tvom mjestu bila izabrala operaciju. Sad puno vjere i ljubavi, i bit će za idući Božić vaša mrvica s vama! Samo hrabro, take a break i onda dalje, doći će vaše vrijeme!!!

Hvala ti na divnim riječima <3 nitko ne razumije kao žena ženu <3 znam da se ne smijem udaljiti ali baš kako si odlično spomenula, stvarno mi treba i zraka ali i prostora a on je prvih dana bio i previše drag! "nemoj nosit teško, nemoj čistit, odmaraj, polako, sve ću ja.." ..nisam debil sam eto jedan dio mene ne klapa! nakon tog je shvatio hint i smirio se. Grozno mi je i što on dolazi iz obitelji u kojoj svi imaju više djece, i sad njegova žena ne štima na tom području...

I ja sad nekako razmišljam da sam trebala radije uzeti operaciju jer su ove tablete navodno užas.vidjet ćemo kako će ići...uvijek lako mogu prestat s njima i naručit op..

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.