Mono uskoro radimo kariogram pa cemo vidjet dal to ima kakve veze genetika. Svi su odbacili trombofiliju kao jer ništa drugo nismo napravili od pretraga do sad. Tako da ako sve ovo bude ok onda su rekli da ce se pozabaviti tom trombo.pa pretpostavljam da na heparin misle. Al prvo da vidimo ostalo. Ni kod jednog spontanog nisam imala kiretazu, a kod zadnega nisam ni znala da je došlo do njega jer nisam ni znala da sam trudna posto sam M imala skoro pa urednu, a na kraju ispalo da sam trudna.dok nisam pocela krvariti jako i dok sam dosla do bolnice i na red vec je sve bilo se ocistilo tako da nisu imali sto uzorkovat. A naravno ako sve ostalo se pokaze ok onda cu nekog dr koji ce mi dat heparin nema mi druge
Kuzim, kuzim.
Prvo napravite pretrage pa cete znati na cemu ste.
Ja koliko se sjećam ima vas koje ne očekujete jučer/danas/sutra vješticu??? Ajmo testove na sunce
Cureee, držim fige da bude plusića, duplih crtica, pozitiveeee!!!!
Eto da prijavim ja opet dobila neku brljavu M. Ni sama ne znam jel je ili nije M. Nisam cak ni grceve imala sto obicno imam kad je M. Mozda i test napravim cisto reda radi posto zadnji put sam imala a bila T pa da se nije ponovilo.
Ostale curke ima kakvih novosti????
Ja trebam dobiti sutra ili preksutra.. Sise me malo bole i to je sve od mogucih simptoma, ali bolile su me i prosli mjesec tako da..
Prezivjet cu 😊
Pozz curke, malo sam bila u zatisju ali evo ovaj misec smo bili narljivi. Trrbam dobit za 5 dana, nikakvi simptomi spešl, cak se osjecam kao da cu svaki cas dobit tako me drob boli, cicke ko uvik pred mengu i eto. Jedino sta mi se dogodilo ovaj misec prvi put u mom životu je to da mi je 9. I 10. Dan ciklusa bio kao nekakav smeckasti iscjedak. Nikad se nisam susrela s tim. Pretpostavljam da je to nešto vezano pred ovulaciju???
Svim plusicima ceatitam od srca, a nama ostalim plus ko kuća. 💕💞😘😄
Monooo radila sam test na trombofiliju, kazu da je pozitivan.
Evo slike sta kazes ti
Curke pitanjce ako koja zna - Mono recimo
Dosli mi nalazi hormona vadjeni 5. dan ciklusa.
FSH 7,8
LH 2,4
Prolaktin 240
Testosteron 0,8
Estradiol 217
Svi su u ref.vrijednostima. Jel ima neke veze sto je LH vise od 3 puta manji od FSH. Znam da je problem kad je razlika 1:3 u korist LH, al sto je sa situacijom kad je u korist FSH.
Nela koliko vidim ti imas 4 mutacije. Moje misljenje koliko sam uspjela pohvatat o trombofiliji je da imas veliku sklonost za trombozu pojavu i vjerujem da ce ti dat heparin ili nesto slicno.
Nela koliko vidim ti imas 4 mutacije. Moje misljenje koliko sam uspjela pohvatat o trombofiliji je da imas veliku sklonost za trombozu pojavu i vjerujem da ce ti dat heparin ili nesto slicno.
Ja nista ne kontam.Na svoju sam rulu uradila ovaj nalaz, skupo platila. :( Sad ovo.Taman sam TSH Stitne dovela da bude ok i sad ovo.
Dr.kaze nema nikakve terapije do trudnoce.Tek kad dodje trudnoca onda.
evo ovako ja ti imam PAI mutaciju i vrlo cesto Mono će ti to potrvditi kad imas samo to kazu da je to mala mutacija i gotovo nevazna. medutim ti sa 4G/4G imas 3-5 puta vecu mogucnost za trombozu od mene koja imam 4G/5G. a to ti moze utjecat i na nemogusnost odrzavanja trudnoce, spontanih i na prijeveremni porod recimo.
mutacija gena MTHFR utjece na stvaranje enzima MTHFR i kod te mutacije 667 nastaje problem u iskoristavanju folne kiseline koja je onda tebi zapravo nedostupna. tako da ne smijes uzimat folnu kiselinu nego folat - aktivni oblik folne kiseline. jer taj enzim ustvari pretvara folnu kis. u nama dostupan oblik. isto ti je problem i ako imas hipotireozu jer T4 hormon i taj enzim skupa preradjuju vitamin B2, a on je vazan za eritrocite itd.
homozigot za faktor ii protrombin je opet povecana mogucnost tromboze cak sam procitala jednom negdje da trudnice s timom mutacijom imaju cak 15 puta vecu mogusnost tromboze.
faktor v heterozigot najcesce je tako bar kazu uzrok trombozama.
na tvome bi mjestu isla kod hematologa po misljenje. vjerojatno ce te slat jos napraviti protein c i s
Sortiraj odgovore
Najstariji