Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    09. Siječanj 2018. 18:23

Nela,
    Def.si kandidat za heparin, od poz.testa, ne kasnije !!!!a do tad Andol.
    Imas mutacije za sva genetska testiranja, trebala bi svakako izvaditi jos i protein s i c, homocistein i antifosfolipidna antitijela, kad si vec ovo napravila, lijepo odi kod hematologa i on ce te vjerovatno slati na sve te ostale pretrage. 
    Znaci kao sto je Grizli napisala, kod mthfr je potrebmo uzimati aktivni folat a ne folnu kiselinu. Ja sam uzimala aktivni folat od Solgara, narucivala bi preko Iherba jer u Hr.tog nema za kupiti.
    Inace mthfr i pai 1 su slabe mutacije, ali F Leiden i F II su teze mutacije...znaci odi kod hematologa nekog...on ce ti sve najbolje reci.
    Ali ja bi svakako na tvom mjestu uzimala svaki dan do ostvarene T andol 100 pro.
    Grizli,
    Hm...pa omjer lh i fsh bi trebao biti cca 1:1, ti imas inverziju, ali mislim da je gore kad je fsh vislji nego kad je lh vislji od fsh.
    Mislim da je to uredan nalaz.

Nela1802
    09. Siječanj 2018. 18:27

Totalno sam van sebe.
    Da mi mi je ovaj Faktor II normalan.Stoji aleli normalno ?
    A kod ovih drugih mutacija pije nesto normalno nesto ne, jel to opet nesto znaci ili cim pise da ke jedan mutira  da uopste ni drugi nije ok ?
    Ja se brinem da li uopste vise trudna mogu biti, totalno sam se demoralisala?
    Tsh super sredila, spustila, sad ovo.
    Ne znam odakle da pocnem.
    Da li moze sta ishrana uticati da mijenjam, da li se folat moze u tabletama uzimati, jer spinat zbog folne uzimam redovno.
    Dr.kaze nema potrebe terapiji prije trudnoce.Ja sam do prije dva mjeseca pila folnu cijelo vrijeme.
    Ici cu kod hematologa sutta cu zvati danas sam zakasnila.

mono1111
    09. Siječanj 2018. 19:13

Nela,
    Mislim da imas sve 4 mutacije, nebitno sto pise da je jedan alel normalan a jedan nije, ovo u zagradi sto pise.
    Nije to nista strasno, dobiti ces injekcije heparina u T i to je to...pikati ces se svaki dan i T ce vjerovazno proci potpuno uredno.
    Super za tsh.
    Iskreno, ne znam ouno o ova druga dva genetska mutirana faktora, jer ih ja nemam, imam samo mthfr i pai 1, ali sigurno ce ti vise hematolog reci.
    Meni su rekli da samo uz ove dvije slabe mutacije, uzimam andol svakako prije T. Ja sam andol uzimala vise mjeseci u kontinuitetu prije same T...i dalje ga sad uzimam, samo sto mi je i heparin uveden.

mono1111
    09. Siječanj 2018. 19:15

Ne moze prehrana nista promijeniti sto se tice ovih mutacija, one su naslijedjene i takve su kakve su.
    Kupi si aktivni folat, nemoj piti folnu. Ali svakako bi trebala izvaditi i ono ostalo sto sam ti prije napisala i homocistein, da se vidi kakva je razgradnja folne kiseline kod tebe.

Grizli
    09. Siječanj 2018. 20:30

Nela nemoj se deprimirati T je jos moguca samo trebas hematologa da ti odredi terapiju i sve ce biti ok. A sigurno ce te i oni poslat vaditi to azo se jos treba. Andol ne moze skoditi. Dobro je da si dovela tsh u normalnu. Hrana ti nista ne moze pomoc za zo nazalost.
    Mono meni isto to izgleda kao uredan nalaz osim te velike razlike izmedju ta dva hormona. Morat cu pricekat mislje doktora da vidim sto kazu za to.  

Endzrue
    10. Siječanj 2018. 09:59

Pozdrav, evo mene opet  Novi ciklus nove pobjede.. Opet ću ubaciti graf, od prošlog mjeseca pa sad od ovog čisto da se vidi razlika u bazalnoj..Kolega koji je babica mi je preporučio da je najbolje za dobru bazalnu navečer tuširanje u toploj vodi a pred kraj lagano pomicat na hladnu dokle izdržimo. Onda nebi trebalo biti divljačkih skakanja kao meni prošli mjesec.

Stari graf 

Novi graf

U novom grafu ovo PM-AM i PM-AM je da smo odradili do u ponoć ili 1 što je već novi dan a i stari pa  nisam znala kako da upišem. Može možda samo da AM stoji.. 

7.1. oko 11 ujutro sam imala egg white iscjedak rastezljiv i bilo ga je dosta. Taj dan smo se navečer oko ponoći kad smo se vratili s puta  . Sutradan nikakav iscjedak ništa, 9.1. ili ti ga jučer ujutro brišem se papirom a na njemu ogromna količina sluzi tj egg white samo što je tamno smeđe boje. vidi se da je staklast i proziran al je bio baš rasteljiv i smeđ rekle bi čokoladno.. sinoć smo isto u ponoć   Nadam se da smo dobro pokrili te dane pošto prošli mjesec kad smo prvi put pokušali na bebu imamo rupu ta 2 dana između 1. puta i 2. puta prozirnog egg white-a

Držite fige...Danas tj jutros je žućkast krem boje više, valjda ostatak onog od jučer.. E sad, upala nemam, iscjedak nije imao mirisa očito je bila neka gadna ovulacija čim se toliko iscjedak obojao. Ovo je prvi puta da sam u svojih 29 godina to doživjela. do sad nisam imala niiikaaad te boje . Cistu bi isto maknula sa liste jer me ništa ne boli  ni jajnici ni maternica stvarno mislim da je sve ok po tom pitanju. Ginekologa sam vidjela u 9.mj (inače sam imala i upala i bakterija, peckanja, upala ulaza u rodnicu, jajovoda, prije godinu dana jednu cistu od 4x2 cm tako da znam sve te boli. Inače čim se aktivira candida il nega bakterija imam problem pri odnosu odmah me pecka na samom ulasku svaki puta ili bude suho unutra. Ciklusi su mi redovni 25 dana ravno. Tako da se nadam da ovo ovo bila neka gadna plodnost (twinsi) 

Šta vi mislite?

ikyri
    10. Siječanj 2018. 13:06

Jane_Doe

Ja trebam dobiti sutra ili preksutra.. Sise me malo bole i to je sve od mogucih simptoma, ali bolile su me i prosli mjesec tako da..
    Prezivjet cu 😊

Ima novosti?

Jane_Doe
    10. Siječanj 2018. 20:27

ikyri

Jane_Doe

Ja trebam dobiti sutra ili preksutra.. Sise me malo bole i to je sve od mogucih simptoma, ali bolile su me i prosli mjesec tako da..
    Prezivjet cu 😊

Ima novosti?

Za sad sve isto.. Cekam.. 
    Ti si vec 29 tt, ajmeeeeeeeeee kako vrijeme leti 😱

Mina kad ides kod gin? Ili si bila? 

Nela1802
    10. Siječanj 2018. 21:08

Ovako.
    Danas sam se cula s mojim ginekologom ovdje. Kuci sam odradila ovaj test na trombofiliju i donijela sam taj nalaz ovdje u De. Moj ginekolog ovdje u De kaze kako on ne vidi ni jednu mutaciju, ne zna sta im znaci jedan normalan jedan mutiran gen. Uzeo je broj da zove labaratoruju koja mi je izdala nalaz da pita o cemu se radi. 
    Ginekolog mi kaze i da jeste nesto nemam potrebe uzimati lijekove.Ja sam sebi svakako folat sorgar narucila. Jer smatram da trebam to uzeti na svoju ruku.A mozda od sutra uzmem andol.
    Ali svakako cu sutra jos jednom razgovarati sa porodicnim ljekarom.
    Stvarno sam uplasena. Sve mi djeluje suvise komplikovano, te analize i sve. Nesto skontam, onda dodje nesto drugo i zbuni me. 
    Jucer mi je bila trakica tamna cijeli dan.Sve smo pokrili. Ali iskreno receno sad trenutno imam veliki strah sta ce se desiti ako dodje do trudnoce.
    Moj strah je ogroman i jako sam tuzna.

mono1111
    10. Siječanj 2018. 21:13

Nela1802

Ovako.
    Danas sam se cula s mojim ginekologom ovdje. Kuci sam odradila ovaj test na trombofiliju i donijela sam taj nalaz ovdje u De. Moj ginekolog ovdje u De kaze kako on ne vidi ni jednu mutaciju, ne zna sta im znaci jedan normalan jedan mutiran gen. Uzeo je broj da zove labaratoruju koja mi je izdala nalaz da pita o cemu se radi.
    Ginekolog mi kaze i da jeste nesto nemam potrebe uzimati lijekove.Ja sam sebi svakako folat sorgar narucila. Jer smatram da trebam to uzeti na svoju ruku.A mozda od sutra uzmem andol.
    Ali svakako cu sutra jos jednom razgovarati sa porodicnim ljekarom.
    Stvarno sam uplasena. Sve mi djeluje suvise komplikovano, te analize i sve. Nesto skontam, onda dodje nesto drugo i zbuni me.
    Jucer mi je bila trakica tamna cijeli dan.Sve smo pokrili. Ali iskreno receno sad trenutno imam veliki strah sta ce se desiti ako dodje do trudnoce.
    Moj strah je ogroman i jako sam tuzna.

S ovim nalazom je bolje otici kod hematologa.
    Socijalni gin.ili opcenito dokt.koji se bas ne bave time malo znaju o tome.
    Ugl.svakako odi strucnjaku koji se bavi upravo tim podrucjem.
    Nema te cega biti strah, nije to apsolutno nista strasno, doduse, neke od mutacija su vrlo ceste, puno osoba ih ima a da ni ne zna, i najcesce sve protekne u potpunom redu, i bez ikakve terapije, jer kazem, ljudi ni ne znaju da imaju to..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.