Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    darliv
    04. Siječanj 2018. 18:32

LuKi5

darliv

darliv

Mono, Luki, sto mislite o nalazu hormona? Vidim da su svi u intervalima, no ne razumijem se pa ne znam igra li neka vrijednost ulogu bez obzira na to sto je kao u ref. vrijednostima?
    U petak idem ponoviti bris pa cu dati ginicu da pogleda..

Mozda da i ubacim fotke, ha 😂

Draga, moram tocno pogledat za lh i fsh, kod njih se ne gleda samo interval vec i njihov omjer, TSH ti je ok ali je idealan za zatrudnjivanje do 2, ali su isto tako vrlo vazni ft3 i ft4 koji su po skolski, a i svaki laboratorij ima svoje referentne vrijednosti…Samo da te pitam koji ti je bio dan ciklusa kad su ti vadili progesteron?

Luki ovo je 3.dan ciklusa, a vadila sam ga i 7 dpo i tada je bio 16,13.

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

mono1111
    04. Siječanj 2018. 19:24

Luki,
    Ipak sam na hitnu bila otisla radi bh, sve je ok, cerviks je 5 cm, zatvorena...tako da me srecom neto otvaraju za sad i nadam se da ce tako i ostati...
    Odmaram koliko mogu i brojim dane :)
    Darliv,
    Hormoni su ti svi ok, ovi spolni, i omjer je po meni ok, inace je dobro ds je priblizno 1:1.
    Ali tsh ti je previsok, treba prije T i u prvom trimestru biti najvise 2.5. Po meni trebas terapiju dobiti za to, makar je u ref.vrijednostima, za T se preporuca nizi...

04. Siječanj 2018. 21:28

Luki, nemam nikakvu dijagnozu, osim nadjenih faktora trombofilije i povisenih antikardiolipinskih antitijela. Uzimam andol, a od poz bete i heparin.
    Uzimam klomifen od ovog ciklusa i dobro sam reagirala na njega, nadam se uspjehu uskoro.
    Papa i cb ok, bila na histeroskopiji i sve ok, muzu spermiogram ok.
    Nezna se zasto je doslo do spontanih, sad nam preostaje samo pokusavanje.

Darliv, nisam bas prije pratila, ali vidim da si imala 4 spontana :( Kakva je tvoja prica? Imas neku dijagnozu, nesto?

• Osprey
    05. Siječanj 2018. 08:51

Pozdrav cure. Ja sam bila na Klokanici prije 3 mj. na Proljetnim bebama 2018., ali nazalost u 8. tj sam saznala da je gestacijska vrecica prazna, blighted ovum :( Tesko mi je to palo, a i morala sam na kiretazu, pa iz tog razloga nisam bas ni bila aktivna na forumu. Sada je proslo 3 mj od kiretaze i trenutno imam M, a nakon toga se bacamo na posao i nadam se da ce ovaj put biti uspjesnije nego prvi puta. Nema odustajanja! 

05. Siječanj 2018. 09:24

Danas mi je 30dc, tj. 14dpo, test je negativan :(

darliv
    05. Siječanj 2018. 09:35

Teta55  ja nisam dosad imala trudnoca, nisam sad sigurna koja je od djevojaka napisala da je nazalost imala cetiri spontana..

Mono po mom ginicu od kojeg sam sada dosla je to sve ok, kao on ne vidi problem i salje me na pregled na ginekološku endoskopiju ako mi bris sada bude ok, znat cu sljedeci tjedan, a kako i sama kazes citala sam bas dosta o tome i pise kako bi trebao biti bar ispod 2,5. No ponijet cu te sve nalaze i na taj pregled pa cu vidjeti sto oni kazu. 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

05. Siječanj 2018. 09:44

Darliv, oprosti, zamijenila sam te s Grizli..
    Grizli, vidim da si imala 4 spontana :( Imaš neku dijagnozu, sto kažu doktori? Jel trenutno pokušavate? 
    Ja sam imala 3 spontana, sad opet pokušavamo, ali čini mi se da ovaj mjesec nismo uspjeli..

Grizli
    05. Siječanj 2018. 10:45

Teta da ja sma imala 4 spontana. Za prvi koji se dogodio prije tocno 2 godine ja nisam znala da sam trudna ostala jer jos nismk bas bili aktivni u tome, i prokrvarila nakon pada preko stepenica i onda tek saznala da je bio spontani. Nakon 6 mj ostala opet trudna ciljano i onda prokrvarila, nakon toga poslali me samo za trombofiliju i bris.sve bilo ok osim neke "male" mutacijr kod trobofilije. Uveli mi andol 100 odmah. I onda nakon 3 mjeseca opet se ponovila prica sa spontanim. Zadnji put iskreno opet nisam znala da sam trudna, jer sam uredno imala M 5 dana nesto slabiji intenzitet, al opet nije bilo to impl.pa sam mislila da se ciklus poremetio. Na kraju 7 dana ize te M po la jako krvariti i utvrdili spontani. Tek onda su me poslali na sve moguce pretrage koje jos obavljamo muz i ja. Dobila sam sve hormone,stitnjacu, opet briseve, torch, spermio za muza i kariogram za oboje. Naravno ne odustajemo i dalje se trudimo i radimo sve moguce, ovaj mjesec jedino smo izbjegavali O kao dok ne rijesimo pretrage, al vidit cemo dal smo uspjeli jer se cudno osjecam trenutno. Jesi ti radila sto od pretraga? 

Grizli
    05. Siječanj 2018. 10:48

Osprey zao mi je sto si nam se morala vratiti na ovaj forum. Sretno i uspjesno ovaj mjesec onda

05. Siječanj 2018. 10:57

Grizli, mi smo obavili apsolutno sve pretrage.
    KKS i štitnjača ok, kariogram oboje ok, testove trombofilije (imam mthfr i pai), antikardiolipinska antitijela povisena i za to uzimam andol, muzu spermiogram ok, 3D ultrazvuk maternice ok, na histeroskopiji bila isto sve ok, papa i brisevi uredni, lupus nemam.
    Svi su rekli da smo bas detaljno obrađeni i sad nam ostaje samo pokušavanje.
    U 3 T sam dobivala heparin, ali svejedno spontani..
    Od ovog ciklusa sam na klomifenu, utvrđena je ovulacija nakon koje uzimam utrogestan, ali danas, 14dc mi je test negativan..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani