Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petraaa
    11. Rujan 2017. 11:21

Hrabrica

Dobro jutro trudilice <3 Trebala bi vaš savjet. Evo ovo je četvrti ciklus kako nismo uspjeli dobiti svoj plusić (niti uz lh trakice koje nikako nisu pokazale pik, niti uz vrkutu) pa me zanima je li rano da počnem razmišljati o pregledima, i ako nije odakle krenuti? Mislila sam početi od pregleda štitnjače jer nju ionako moram kontrolirati radi benigne izrasline u njoj, ali ako bi krenula sa ginekološkim pregledima možda folikulometrija? Ako sam dobro shvatila, taj pregled utvrđuje kad je ovulacija i dolazi li uopće do nje… Ili jednostavno otići do ginića, reći u čemu je problem i vidjeti što će on reći… Dok nismo odlučili krenuti na bebu imala sam skoro pa savršene cikluse, i sad ko da je sve otišlo kvragu..prošla menga trajala osam dana a inaće je kraća, ova došla 3 dana ranije…ma ne znam što bi rekla osim da se osjećam jadno… :(

Hrabrica ne moze skoditi da odes porazgovarat sa svojim ginekologom ako nista drugo onda radi svog mira da znas sto se dogada..moja je stvarno bila super, ja sam joj dosla nakon sto sam 2 mjeseca samo pokusavala cisto onako da malo porazgovaramo jer mi lh trakica nije pokazivala taj pik na dan na koji sam ja cijelo vrijeme mislila da mi je O pa sam se zabrinula ali ona me odmah stavila na stol i rekla ajmo vidjet, kad ono O uopce nije tad..nakon sto je izracunala po velicini folikula kad bi mogla biti, taj dan me narucila na folikulometriju i eto sad sam bar saznala kad je O i kako je prepoznat u mom slucaju ako bude setala O..u svakom slucaju moze samo pomoci, meni je pomoglo psihicki i fizicki otic malo porazgovarat s njom i eto usput saznala kad je O 

Hrabrica
    11. Rujan 2017. 12:41

Petraaa

Hrabrica

Dobro jutro trudilice <3 Trebala bi vaš savjet. Evo ovo je četvrti ciklus kako nismo uspjeli dobiti svoj plusić (niti uz lh trakice koje nikako nisu pokazale pik, niti uz vrkutu) pa me zanima je li rano da počnem razmišljati o pregledima, i ako nije odakle krenuti? Mislila sam početi od pregleda štitnjače jer nju ionako moram kontrolirati radi benigne izrasline u njoj, ali ako bi krenula sa ginekološkim pregledima možda folikulometrija? Ako sam dobro shvatila, taj pregled utvrđuje kad je ovulacija i dolazi li uopće do nje… Ili jednostavno otići do ginića, reći u čemu je problem i vidjeti što će on reći… Dok nismo odlučili krenuti na bebu imala sam skoro pa savršene cikluse, i sad ko da je sve otišlo kvragu..prošla menga trajala osam dana a inaće je kraća, ova došla 3 dana ranije…ma ne znam što bi rekla osim da se osjećam jadno… :(

Hrabrica ne moze skoditi da odes porazgovarat sa svojim ginekologom ako nista drugo onda radi svog mira da znas sto se dogada..moja je stvarno bila super, ja sam joj dosla nakon sto sam 2 mjeseca samo pokusavala cisto onako da malo porazgovaramo jer mi lh trakica nije pokazivala taj pik na dan na koji sam ja cijelo vrijeme mislila da mi je O pa sam se zabrinula ali ona me odmah stavila na stol i rekla ajmo vidjet, kad ono O uopce nije tad..nakon sto je izracunala po velicini folikula kad bi mogla biti, taj dan me narucila na folikulometriju i eto sad sam bar saznala kad je O i kako je prepoznat u mom slucaju ako bude setala O..u svakom slucaju moze samo pomoci, meni je pomoglo psihicki i fizicki otic malo porazgovarat s njom i eto usput saznala kad je O

Hvala ti na savjetu. Stvarno je najbolje da odem do njega popričat i vidjet što i kako dalje jer se ovak samo mučim..Samo da je sve ok i da sam samo naivno fulavala ovulaciju... :/ 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

mono1111
    11. Rujan 2017. 16:16

Sunny,
    Taj nalaz spolnih hormona ti nije vjerodostojan...on se vadi iskljucivo 3 do 5 dc...ponovi to svakako ! Barem plati lh, fsh, a prolaktin neka ti da dokt.opce prakse uputnicu.Tsh ti je malo visok, prije T treba biti ispod 2.5.
    Hrabrica,
    Ako smatras da nemas O odi svakako kod gin na razgovor.
    Za pocetak od pretraga bi trebala napraviti spolne hormone, tsh, ft4, anti tpo i utvrditi dolazi li do O kod tebe.

Petraaa
    11. Rujan 2017. 16:45

Hrabrica

Petraaa

Hrabrica

Dobro jutro trudilice &amp;amp;lt;3 Trebala bi vaš savjet. Evo ovo je četvrti ciklus kako nismo uspjeli dobiti svoj plusić (niti uz lh trakice koje nikako nisu pokazale pik, niti uz vrkutu) pa me zanima je li rano da počnem razmišljati o pregledima, i ako nije odakle krenuti? Mislila sam početi od pregleda štitnjače jer nju ionako moram kontrolirati radi benigne izrasline u njoj, ali ako bi krenula sa ginekološkim pregledima možda folikulometrija? Ako sam dobro shvatila, taj pregled utvrđuje kad je ovulacija i dolazi li uopće do nje… Ili jednostavno otići do ginića, reći u čemu je problem i vidjeti što će on reći… Dok nismo odlučili krenuti na bebu imala sam skoro pa savršene cikluse, i sad ko da je sve otišlo kvragu..prošla menga trajala osam dana a inaće je kraća, ova došla 3 dana ranije…ma ne znam što bi rekla osim da se osjećam jadno… :(

Hvala ti na savjetu. Stvarno je najbolje da odem do njega popričat i vidjet što i kako dalje jer se ovak samo mučim..Samo da je sve ok i da sam samo naivno fulavala ovulaciju… :/

Drzimo fige! 🤞🤞🤞🤞 javi kad saznas sto se dogada 😉

nena27
    11. Rujan 2017. 18:44
    Evo i mojih trakica, nisam imala za 14dc kad je vjerovatno bila O (subota)
    Evo i mojih trakica, nisam imala za 14dc kad je vjerovatno bila O (subota)

10dc sam bila na pregledu imala sam 2 folikula ali mi je dr rekla da mi je trbusna supljina puna tekucine, pitala me jel me bolio stomak čini joj se da sam imala cistu koja je pukla. O sam imala na desnoj strani i još i danas me boli. Rekla mi je da dođem na pregled 3-5 dc pod M slj ciklus planiramo ins ako rjesimo muzevu bakteriju u ejakulatu. Dali je tko išao na pregled pod M ? Baš joj je bila sumnjiva tolika tekućina 

mono1111
    11. Rujan 2017. 20:14

Nena,
    Bas cudno, sto je slobodna tekucina prisutna....meni to nikad nije bilo....ja sam cesto isla na uzv i za vrijeme M...ali kako se meni bilo sve poremetilo radi priraslica, nisam bas puno krvarila...

SunnyS
    11. Rujan 2017. 21:28

mono1111

Sunny,
    Taj nalaz spolnih hormona ti nije vjerodostojan…on se vadi iskljucivo 3 do 5 dc…ponovi to svakako ! Barem plati lh, fsh, a prolaktin neka ti da dokt.opce prakse uputnicu.Tsh ti je malo visok, prije T treba biti ispod 2.5.
    Hrabrica,
    Za pocetak od pretraga bi trebala napraviti spolne hormone, tsh, ft4, anti tpo i utvrditi dolazi li do O kod tebe.

Da, pa to smo vec prokomentirale prije mj dana, cim sam dobila nalaz. :)
    Iz tog razloga sam krenula piti Maca prah, kupila lh i beta trakice, nastavila sa zdravim zivotom.. Kad ono, dosla M 10 dana ranije. Dakle, cekam mjesec-dva i ako ne bude T onda po uputnicu na humanu ili da pustim da dr iznese sve svoje opcije pa krenemo po redu? Sto bi bilo najpametnije?

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

mono1111
    12. Rujan 2017. 00:27

SunnyS

mono1111

Sunny,
    Taj nalaz spolnih hormona ti nije vjerodostojan…on se vadi iskljucivo 3 do 5 dc…ponovi to svakako ! Barem plati lh, fsh, a prolaktin neka ti da dokt.opce prakse uputnicu.Tsh ti je malo visok, prije T treba biti ispod 2.5.
    Hrabrica,

Da, pa to smo vec prokomentirale prije mj dana, cim sam dobila nalaz. :)
    Iz tog razloga sam krenula piti Maca prah, kupila lh i beta trakice, nastavila sa zdravim zivotom.. Kad ono, dosla M 10 dana ranije. Dakle, cekam mjesec-dva i ako ne bude T onda po uputnicu na humanu ili da pustim da dr iznese sve svoje opcije pa krenemo po redu? Sto bi bilo najpametnije?

Jojj, zabb sam, sorry :)
    Mozak mi bas previse ne radi, haha.
    Pa gle, ja bi na tvom mjestu odmah isla jer znam kako vrijeme moze prolaziti a da se nista ne dogadja....ja sam.ostajala prirodno T bez problema, pa su uvijek bili spontani, i proslo je vise od 3 godine svega toga....
    A odmah sam ostala T uvijek...ne kazem naravno da ce tebi ili bilo kome tako biti ali mislim da postoji uvijek sansa da sporije se sve odvija, nesto zakomplicira, oduzi.....a vrijeme ide i nista se ne zbiva...ja sam jako dugo stajala na mjestu...i vise ne kanim cekati ista....tako da bi ja na tvom mjestu otisla prije sigurno...najbolje da sama odlucis...mislim mozes traziti uputnicu i mozes otici na konz.da vidis sto ce ti reci...

nena27
    12. Rujan 2017. 09:17

Mono bio mi je 10dc kad je vidjela dosta slobodne tekućine, a rekla mi je da dođem na pregled 3-5 dc kad budem išla na inseminaciju u tom ciklusu. Na nešto sumnja samo me je pitala jel me bolio stomak čini joj se kao da je cista pukla

Cuker
    12. Rujan 2017. 11:07

Pozz svima.. Trebam dobiti sutra. Jučer sam bila užasno napuhnuta i to me natjerali da danas ujutro napravim test,jedan dan prije menge! Jel ovo sigurno plusić? 😊 😊 😊 😊 😊. Hvala svima! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.