Kathryn,
Opet sam jucer prokrvarila, na hitnu sam isla, dns i kroz cijelu noc je bila neka smedja krv..srce kuca, plod je malo manji za 4 dana nego sto bi trebao biti..ma ne znam ni sama. Ici cu kod svoje dokt.ili u sri ili u petak.
Sunny,
Ja sam pila Macu prah, samo oprez ako imas problema sa stitnjacom...ja sam pila jednu zlicicu nataste ujutro s vodom, pio ju je i MM.
Mislim da ti ona nije poremetila ciklus, bar meni nije poremetila a i nisam procitala da je nekome...mozda je opcenito ovaj ciklus dosao neki disbalans hormona...tko zna...
Prati trakicama, ako imas vise manje uredne cikluse vjerovatno imas i O. Svakome se moze dogoditi da izostane O koji put....
Petra, pa ja sam koristila ove zelene i nisu mi bile dobre jer su mi skoro uvijek bile poz...onda sam presla na roze lh...
Mislim da to nije bas uobicajeno da prije porasta lh dolazi do O...mislim sigurno se desava kod nekih, ali najcesce tek kad lh padne nastupa O...mislim opet je sve to individualno...
Meni nikad tako npr.nije bilo i meni nije postepeno tamnila iz dana u dan crta...uvijek, ali uvijek mi je bila vidljiva druga crta...
Prosli ciklus je M kasnila 16 dana, a sad je uranila 10 dana. Zadnjih 6 mjeseci su ciklusi katastrofa. Nikad nije bilo tako. Cak i dok su ciklusi prije toga bili uredni, pratili smo plodne dane (aplikacija, sluz, temperatura) i bili vrijedni, ali nije se primilo. Tako smo 3 mj pokusavali pa smo se okupirali egzistencijalnim stvarima i je dosla ta neravnoteza. Koliko dugo bi bilo dobro koristiti Maca prah? Uostalom, koliko jos da prirodno pokusavamo? Kaze gin da jos 6 mjeseci pa da vidim hoce li biti vise duljih ili kracih ciklusa. Pa pitam se sto cu onda s tom informacijom? Ako zatrudnim u medjuvremenu - super, sama sam si pomogla, a ako ne- koji je sljedeci korak? Mogu li samoinicijativno otici negdje u bolnicu na humanu reprodukciju? Petrovu ste spominjale, ako se dobro sjecam..
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Kathryn,
Opet sam jucer prokrvarila, na hitnu sam isla, dns i kroz cijelu noc je bila neka smedja krv..srce kuca, plod je malo manji za 4 dana nego sto bi trebao biti..ma ne znam ni sama. Ici cu kod svoje dokt.ili u sri ili u petak.
Sunny,
Ja sam pila Macu prah, samo oprez ako imas problema sa stitnjacom…ja sam pila jednu zlicicu nataste ujutro s vodom, pio ju je i MM.
Mislim da ti ona nije poremetila ciklus, bar meni nije poremetila a i nisam procitala da je nekome…mozda je opcenito ovaj ciklus dosao neki disbalans hormona…tko zna…
Prati trakicama, ako imas vise manje uredne cikluse vjerovatno imas i O. Svakome se moze dogoditi da izostane O koji put….
Petra, pa ja sam koristila ove zelene i nisu mi bile dobre jer su mi skoro uvijek bile poz…onda sam presla na roze lh…
Mislim da to nije bas uobicajeno da prije porasta lh dolazi do O…mislim sigurno se desava kod nekih, ali najcesce tek kad lh padne nastupa O…mislim opet je sve to individualno…
Meni nikad tako npr.nije bilo i meni nije postepeno tamnila iz dana u dan crta…uvijek, ali uvijek mi je bila vidljiva druga crta…
Mono nemam pojma po cemu bi vise piskila pa sam probala s tim trakicama ali evo ja nemam primjedbu zasada na njih, samo ta tri dana mi je bila druga crtica, ni prije ni poslije ni traga crtici, cak sam se prije i uplasila bila jer sam ja racunala da mi je ovulacija 10dc i popiskim se na trakicu a ono nista zbog toga sam i otisla kod doktorice..i stvarno kad je i doktorica rekla da je ovulacija tad su i trakice potvrdile a i taj dan kad je bila najtamnija od bolova sam jedva dosla do doktorice i dok sam sjedila u cekaoni malo po malo je popustala bol, kaze ona da je ovulacija bila nedavno to jest da je "svjeza", nemam pojma po cemu ona to vidi, tako da nemam prigovora zasad na njih, probat cu i ovaj mjesec piskit na njih da bas vidim sto ce se dogadati..a to je sve dosta individualno valjda, ne znam ni sama sto bi mislila...
Sunny,
Jesi vadila spolne hormone?? Da li imas mozda pcos?? Moguce da ti je prolaktin povisen, on ometa O i M zna kasniti, meni su prije ciklusi bili uzasni, ali stvarno, kasnilo bi mi stalno, dok nisam pocela uzimati terapiju za.prolaktin....uzimam ju vec vise od godinu i pol cca i ciklusi su mi bili uvijek tocni na 30 dana, svakako to provjeri ako vec nisi...
E sad, koliko dugo kao vec planirate?? Sveukupno??
Naravno da mozes otici na konz.na humanu reprodukciju, ja sam u Petrovoj....trazi socijalnog ginekologa uputnicu i izaberi dokt., mogu ti i ja neke preporuciti, malo progooglaj pa odlucis za jednog...
Mislim da je mozda glupo gubiti vrijeme jos 6 mjeseci, ako su ti ovakvi ciklusi i vjerovatno i O izostanu ponekad....sve se to nekakko oduzi....
Macu prah mozes piti slobodno par mjeseci, nece naskoditi...ja sam ju pila cca dva mjeseca mozda...
Petra,
Ako tebi odgovaraju ove trakice super. Nemoj ih mijenjati i nastavi pratiti samo...super da si i dobila potvrdu kad ti je tocno bila O, mozda.i inace osjetis bol za vrijeme O?? Jer ja ne i iskljucivo sam bila pratila trakicama....nije kod svakoga isto, ali mislim da je vecinom da je tek nakon porasta lh pika O....vjerovatno je vidjela po zutom tijelu na jajniku.
Prolaktin je bio 503,6. Gin je rekao da imam policisticne jajnike. Bas se vidjelo na uzv. Rekao je da se trudimo sljedecih 6 mj pa ako ne uspije da dodjem. I da gledam kojih ce ciklusa biti vise - duljih ili kracih. Onak.. Socijalni gin, jel.. Nakon sto sam imala spontani prije godinu i pol, napravila sam i pretragu briseva, papa i pretragu hormona stitnjace (doduse u krivom periodu ciklusa, iako gin kaze da "nema veze") i spolnih hormona. Ponovila bih te spolne hormone i hormone stitnjace, ali na uputnicu od gin no sumnjam da ce dati samo tako. Zato si mislim da je mozda bolje konzultirati se na humanoj kroz mjesec-dva..
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Sunny,
Jesi vadila spolne hormone?? Da li imas mozda pcos?? Moguce da ti je prolaktin povisen, on ometa O i M zna kasniti, meni su prije ciklusi bili uzasni, ali stvarno, kasnilo bi mi stalno, dok nisam pocela uzimati terapiju za.prolaktin….uzimam ju vec vise od godinu i pol cca i ciklusi su mi bili uvijek tocni na 30 dana, svakako to provjeri ako vec nisi…
E sad, koliko dugo kao vec planirate?? Sveukupno??
Naravno da mozes otici na konz.na humanu reprodukciju, ja sam u Petrovoj….trazi socijalnog ginekologa uputnicu i izaberi dokt., mogu ti i ja neke preporuciti, malo progooglaj pa odlucis za jednog…
Mislim da je mozda glupo gubiti vrijeme jos 6 mjeseci, ako su ti ovakvi ciklusi i vjerovatno i O izostanu ponekad….sve se to nekakko oduzi….
Macu prah mozes piti slobodno par mjeseci, nece naskoditi…ja sam ju pila cca dva mjeseca mozda…
Petra,
Ako tebi odgovaraju ove trakice super. Nemoj ih mijenjati i nastavi pratiti samo…super da si i dobila potvrdu kad ti je tocno bila O, mozda.i inace osjetis bol za vrijeme O?? Jer ja ne i iskljucivo sam bila pratila trakicama….nije kod svakoga isto, ali mislim da je vecinom da je tek nakon porasta lh pika O….vjerovatno je vidjela po zutom tijelu na jajniku.
Mene ti krenu bolit lagano vec tamo negdje oko 10dc otkad imam menstruaciju, nista nepodnosljivo nego onako cisto da ih osjetim, zato sam ja oduvijek i pretpostavljala da je tad ovulacija a ovu bol koja dode 14 ili 15dc sam si umisljala, dok nismo radili na bebi da sam se nahladila, nisam ni pomislila da mi je to mozda ovulacija jer sam slijepo pratila tu ludu aplikaciju a kad smo krenuli raditi na bebi onda sam umislila da je to valjda implantacija ili ne znam ni ja sta..cudan je taj nas zenski mozak pogotovo kad se radi na bebi, da mi je trepavica otpala i to bi bio simptom implantacije ili trudnoce..ma svakako cemo ovaj mjesec svaki drugi dan hopa cupa neovisno o trakicama i boli pa sta Bog da, imam nekih obveza ovaj mjesec pa necu toliko bit opterecena time, ima vremena za nas trudilice ajde bitno da se tebi taj iscjedak smiri bar malo da mozes malo i uzivat u bebici napokon, nadam se da ce ti doktorica imat dobre vijesti da te malo ohrabri i olaksa, daj Boze!
Sunny,
Kad si vadila prolaktin tada?? Prije koliko? Da li su ti tada isto ciklusi bili katastrofa ili su zadnjih par mjeseci? Kakvi su lh i fsh?? To si pretpostavljam vadila od 3 do 5 dc??
Tsh i hormoni stitnjace se vade neovisno o ciklusu, bilo kad ih mozes vaditi..
Dokt.opce prakse ti moze dati uputnicu za hormone stitnjace, a gin.ti bas mora dati za spolne hormone, ali za prolaktin ti daje i dokt.opce prakse, ali samo za prolaktin...
Kakav ti je tsh bio??
E sad...ako ti je gin.malo zeznut ( da se ne bi krivo izrazila, haha )moze ti odbiti dati uputnicu za humanu reprodukciju....ali neka ti onda napismeno napise zasto ti ju ne zeli dati, pa se obrati hzzo - u u tom slucaju....ali trebao bi ti dati ako mu dodjes i kazes da jednostavno zelis drugo misljenje i da si " dobila preporuku" za nekog dokt.tamo i da zelis ici...i mora ti dati uputnicu....ja bi na tvom mjestu svakako otisla..
Petra,
Koliko ti ciklusi traju??
Da, psiha igra jako veliku ulogu....mozes si umisliti i ono sto je i ono sto nije....
Glavno da vi pokrijete sve dane...
Vadila sam ih 4.8. Tad je bio 41 dan ciklusa. Samoinicijativno sam platila pretrage i vec luda od svega (kasni M najduze ove godine, beta negativna, gin na godisnjem, moram cekati da se vrati da bih se tek narucila..) otisla to izvaditi. Dakle, fsh je bio 4, a lh 11.1, tsh 3.38. Mozda gin nisam ni trebala govoriti da imam nalaze pa bi isla ponovno raditi onda kada je vrijeme. Ovako imam glupe rezultate, a dr kaze da je sve "manje-vise ok" za taj dan dc..
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Mono traju mi 25-26, uredni uvijek, nikad nije nesto spektakularno niti kasnila niti uranila u 99% slucajeva dode tocno na vrijeme, kad dobijem traje 5-6 dana, nista obilno onako neka normala..obzirom na to sve i ove redovne pretrage koje su mi uvijek uredne, cak sam i stitnjacu onako reda radi kontrolirala nekako sam uvijek mislila da nece bit problem ali eto nikad ne znas...sad iduci korak nakon ovog ciklusa ce muz napraviti spermiogram pa cemo vidjet ali jos se nadamo da ce ovaj ciklus biti dobitni...ako nista drugo nadat se mozemo 😊
Dobro jutro trudilice <3 Trebala bi vaš savjet. Evo ovo je četvrti ciklus kako nismo uspjeli dobiti svoj plusić (niti uz lh trakice koje nikako nisu pokazale pik, niti uz vrkutu) pa me zanima je li rano da počnem razmišljati o pregledima, i ako nije odakle krenuti? Mislila sam početi od pregleda štitnjače jer nju ionako moram kontrolirati radi benigne izrasline u njoj, ali ako bi krenula sa ginekološkim pregledima možda folikulometrija? Ako sam dobro shvatila, taj pregled utvrđuje kad je ovulacija i dolazi li uopće do nje... Ili jednostavno otići do ginića, reći u čemu je problem i vidjeti što će on reći... Dok nismo odlučili krenuti na bebu imala sam skoro pa savršene cikluse, i sad ko da je sve otišlo kvragu..prošla menga trajala osam dana a inaće je kraća, ova došla 3 dana ranije...ma ne znam što bi rekla osim da se osjećam jadno... :(
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Sortiraj odgovore
Najstariji