Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    02. Kolovoz 2017. 11:55

Imala sam 3 spontana pobacaja, onda komplikacije nakon kiretaza, priraslice i sl.i ovo mi je IVF trudnoca.
    Nikad do sad nije bila biokemijska, ali s obzirom da sam bas rano prokrvarila moguce daje ova bude.
    Jucer mi je bila bas svjeza krv, tj.u noci...i ujutro nema krvi, nego kao neki obojan iscjedak...ne znam, jako sve cudno. Nikad mi se to nije dogodilo...prisutni su bolovi u donjem dijelu trbuha, vise kao neki pritisak os simptoma, cicke me malo bole ali to isto mogu prepisati progesteronu koji uzimam, ostalo nista...

Tinchy_07
    02. Kolovoz 2017. 12:21

A si saznala zbog cega su bili ti spontani ili to neznas? 
    Ma bas grozno 
    Mislim kratko vrijeme sam na forumu i skuzila sam da si u brdo toga upucena, a sad vidim da je to nazalost iz tvog iskustva. 
    Znam da sad puses i na hladno, ali dok postoji i najmanje zrnce da bude u redu neka te ono drzi.
    Mislim ja se divim i tebi i svim ostalim curama kako ste jake.  Posramim se kad vidim koliko toga ste posle i hrabro se borite, a ja sam ponekad slomljena od sitnih stvari. 
     za sve

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

mono1111
    02. Kolovoz 2017. 15:16

Nakon drugog spontanog sam napravila cijelu obradu i jedino sto se naslo je trombofilija....i onda u zadnjoj T mi je uveden heparin ( injekcije za razrijedjivanje krvi ) ali bas taj put je kod ploda bila kromosomska greska triploidija ( jer je plod zadnji put poslan na citogenetiku ) tako da zadnji put sigurno nije bilo do trombofilije....a da sam mozda dobila u 2.T heparin, tko zna..mozda bi sve ok bilo...
    Ali najcesce kazu da se kod tih spontanih prije 12 tt dogadja bas kromosomska greska...sad sam isla na IVF ali oni ovdje u Hr.ne rade genetsku analizu embrija, rado bi isla na to ali je jakoooo skupooo, tako da se samo mogu nadati da su ovi embriji zdravi !!! Sto se tice trombofilije sad sam pokrivena, uzimam heparin i andol tako da mislim da ovaj put i ako uspije sad na pocetku, ne moze doci do spontanog radi toga nego jedino radi nezdravih embrija !

Tinchy_07
    02. Kolovoz 2017. 15:35

Sutra ides vadit betu? 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

mono1111
    02. Kolovoz 2017. 15:43

lotus

Sutra ides vadit betu?

Poslala sam dns mail u Petrovu, na moj odjel i rekli su da izvadim sutra betu i jos sam ih pitala da li da mozda odem na hitnu u Ri ( jer sam trenutno na moru ) da mi naprave uzv ali su rekli da odem jedino ako se obilno krvarenje nastavi...meni je trenutno nesto smedje tako da cu vidjeti sutra kako ce biti...stvar je u tome da se apsolutno nista nece vidjeti, posto je stvarno prerano, beta mora biti veca od 1000 kako bi se nesto vidjelo na uzv,a meni, ako je sve ok beta sutra nece biti veca od 300....tako da vidjeti cu sutra !ali betu ponavljam sigurno !

bebica0306
    02. Kolovoz 2017. 15:49

Sofia88

Hvala vam svima. Osim povremenih grčeva i laganih bolova u grudima, zasad od simptoma ništa. Jedino što idem stalno piškiti.
    Sad treba izdržati da mm dođe kući
    Želim vam svima brze plusiće ili dvije crte. Ja sam još uvijek u transu.

Čestitam ti od srca i želim ti puno puno sreće

• Elviramagistic
    02. Kolovoz 2017. 16:39

mono1111

lotus

Sutra ides vadit betu?

Poslala sam dns mail u Petrovu, na moj odjel i rekli su da izvadim sutra betu i jos sam ih pitala da li da mozda odem na hitnu u Ri ( jer sam trenutno na moru ) da mi naprave uzv ali su rekli da odem jedino ako se obilno krvarenje nastavi…meni je trenutno nesto smedje tako da cu vidjeti sutra kako ce biti…stvar je u tome da se apsolutno nista nece vidjeti, posto je stvarno prerano, beta mora biti veca od 1000 kako bi se nesto vidjelo na uzv,a meni, ako je sve ok beta sutra nece biti veca od 300….tako da vidjeti cu sutra !ali betu ponavljam sigurno !

Sad vise ne znam dal da cestitam ili ne 😑😑znam da nakon svega ne mozes razmisljati pozitivno ali zato mi dajemo pozitivne vibre umjesto tebe..nadam se da ce se beta lijepo duplati i da ces za par dana moci vidjeti bar tockici na uzv..a do onda lezi i odmaraj..ja se jos nisam sasvim opustila mada mi je to prva trudnoca jer svako malo me nesto boli dolje i imam pritisak mada nemam nikakva krvarenja ali svaki put kada piskim gledam eto koliko sam opsjednuta
    .tako da savjet da se opustis i ne razmisljas o tome ti necu dati jer znam da je nemoguce..cekamo sutra i nadam se..ma ne..znam da ce se beta poduplati :**

• tea08
    02. Kolovoz 2017. 16:43

Hrabrica

Cure drage ja sam tak veselo našpanana! Znači situacija je iduća: od završetka M smo bili aktivni svaki drugi dan a u plodnim danima i svaki dan. Kako sam na vrkuti mislim da je O došla dva dana ranije nego što je po kalendaru trebala al nisam sigurna. I onda tri dana nakon što smo kalendarski izašli iz plodnih dana, paf ful gusti bijeli iscjedak i bome jaka bol u jednom jajniku, do te mjere da sam bol osjetila i u leđima (skroz neka nepoznata bol). I nakon tog evo već dva dana imam kao minijaturne jedva osjetne menstrualne bolove i povremeno mini iscjedak. I jedno i drugo mi je čudno jer nakon plodnih dana inaće nemam iscjedak a menstrualne bolove osjetim tek par dana pred M….zbunjena, vesela ali me i prpa nadat se jer nekak mislim da to možda i vrkuta radi svoje pa da je radi tog… I kak sad dočekat 13i za test :D

u istoj smo situaciji :D Držim fige!! 

Hrabrica
    02. Kolovoz 2017. 18:16

tea08

Hrabrica

Cure drage ja sam tak veselo našpanana! Znači situacija je iduća: od završetka M smo bili aktivni svaki drugi dan a u plodnim danima i svaki dan. Kako sam na vrkuti mislim da je O došla dva dana ranije nego što je po kalendaru trebala al nisam sigurna. I onda tri dana nakon što smo kalendarski izašli iz plodnih dana, paf ful gusti bijeli iscjedak i bome jaka bol u jednom jajniku, do te mjere da sam bol osjetila i u leđima (skroz neka nepoznata bol). I nakon tog evo već dva dana imam kao minijaturne jedva osjetne menstrualne bolove i povremeno mini iscjedak. I jedno i drugo mi je čudno jer nakon plodnih dana inaće nemam iscjedak a menstrualne bolove osjetim tek par dana pred M….zbunjena, vesela ali me i prpa nadat se jer nekak mislim da to možda i vrkuta radi svoje pa da je radi tog… I kak sad dočekat 13i za test :D

u istoj smo situaciji :D Držim fige!!

Aaa!! Draga fige su mi u zraku za sve nas koje odbrojavamo :))) pratim te i javljaj novosti i eventualne simptome..moje povremeno kao menstrualno streckanje ne prestaje pa je to nadam se dobar znak :)))) nek nam je ovaj mj dobitan! :)))

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

mono1111
    02. Kolovoz 2017. 20:11

Elvira,
    Hvalaaaaaa ! Kakve bolove imas??? Ja imam kao pritisak u donjem dijelu trbuha, ne znam bas opisati, nije kao da M moram dobiti - tako jako ali neki pritisak.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.