Maslacak,
Bas mi je dragooooo !! Uzivajteeeeeee sadaaaa ! Kako je vrijeme proletilo......:)
Elvira,
Odi kod dokt.opce prakse, ona ti moze dati antibiotik, bas je glup taj dokt...ne znam sto bi rekla ! Mislim, sad onda pij brusnicu, i cekaj ponedjeljak, ponovi UK...koliko se nalazi cekaju?? Tjedan dana cca?
Sunny, hvalaaaa ! Ovako, hormoni stitnjace su ti nekako na granici, i ft3 i ft4, bas na gornjoj granici. A TSH ti je previsok, on ti prije T mora biti ispod 2.5. Svakako smatram da bi trebala kod endokrinologa, mislim ds bi ti terapiju prepisao Eutiroxa....sto se tice ovih spolnih hormona, to se vadi inace 3 do 5 dc, tako da ti to nije vjerodostojan nalaz, LH ti je previsok, estradiol takodjer jer ti je i dalje druga faza ciklusa da li je tako?? M nisi jos dobila ili ti je kasnila??
Lh i Fsh moraju biti cca 1 : 1, mislim vise ce ti reci ginekolog ali ako nisi vadila 3 do 5 dc ove hormone taj nalaz ti nista ne vrijedi, moras ponavljati...prolaktin ti je isto kao na nekoj gornjoj granici, makar su u svakom labu drukcije ref.vrijednosti ali to moze biti od stresa tako da mislim da ti je to ok.
Draga mono1111,
Hvala ti na pojašnjenju. Šteta da nisam pažljivije planirala odlazak na pretrage, ali dobro - sad znam. M još nisam dobila, kasni 11 dana. Ako dobro razumijem, bilo bi dobro smanjiti TSH radi trudnoće. ft3 i ft4 mogu biti takvi ili su i oni niže vrijednosti obično kad je TSH manji? Koliko vidim, sve mi je povišeno - je li zbog toga jer sam u drugoj fazi ciklusa ili bez obzira na to (prolaktin je povišen samo od stresa ili..)?
Imaš li iskustva s Eutiroxom? Koju dozu očekivati, koje promjene nastaju? Koliko bi otprilike dugo trebala uzimati?
Hvala na svakom dobrom savjetu. :)
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Draga mono1111,
Hvala ti na pojašnjenju. Šteta da nisam pažljivije planirala odlazak na pretrage, ali dobro - sad znam. M još nisam dobila, kasni 11 dana. Ako dobro razumijem, bilo bi dobro smanjiti TSH radi trudnoće. ft3 i ft4 mogu biti takvi ili su i oni niže vrijednosti obično kad je TSH manji? Koliko vidim, sve mi je povišeno - je li zbog toga jer sam u drugoj fazi ciklusa ili bez obzira na to (prolaktin je povišen samo od stresa ili..)?
Imaš li iskustva s Eutiroxom? Koju dozu očekivati, koje promjene nastaju? Koliko bi otprilike dugo trebala uzimati?
Hvala na svakom dobrom savjetu. :)
Tako je, trebala bi ici ili kod endokrinologa ili kod specijalista nuklearne medicine - oboje se bave bolestima stitnjace. Eutirox se jako dobro podnosi, mislim da je minimalna doza od 25 mg ujutro nataste potpuno dovoljna tebi,, treba par tjedana da se hormoni reguliraju. Taj Eutirox djeluje i na ft3 i ft4, tako da se s Eutiroxom sve izregulira...prolaktin se moze vaditi u bilo kojoj fazi ciklusa kao i hormoni stitnjace, dok lh, fsh, estradiol i testosteron se vade na pocetku ciklusa, najbolje 3 do 5 dc, ponovi svakako vadjenje kad dobijes M. Estradiol ti je visok jer je druga faza ciklusa, kao i LH.
Eutirox uzimas prije T i cijelu T, kasnije se prestaje ako nema vise potrebe. Potpuno je siguran u T i jakooo puno trudnica ga uzima tako da se uopce ne brini za to. Ja ga uzimam vec vise od godinu dana i hormoni su mi idealni !
Ako si iz Zg, mogu ti preporuciti odlicnu endokrinologicu ! Svima bi je preporucila !
I svakako napomeni da planiras T kad ces ici kod endokrinologa.
Hvala ti na pojašnjenju.
Nisam nikad prije radila te pretrage niti se razumijem u sve te hormone pa mi je svaka sitnica bitna.
Najbolje da pričekam M ili da odem na pregled 14.8., ovisno što prvo dođe. I onda da lovim 3-5 dc za ponavljanje pretraga LH, FSH, estradiol i testosteron.
Vidim da neki uspiju FSH sniziti konzumiranjem smokava koje su odstajale u maslinovom ulju. Ima li tko saznanja o tome ili sličnom načinu osim Eutiroxa?
👸35;
4/2019 - spontani;
8/2020 - zadnja M;
Neredoviti ciklusi
Gynositol, Prenatal
Hvala ti na pojašnjenju.
Nisam nikad prije radila te pretrage niti se razumijem u sve te hormone pa mi je svaka sitnica bitna.
Najbolje da pričekam M ili da odem na pregled 14.8., ovisno što prvo dođe. I onda da lovim 3-5 dc za ponavljanje pretraga LH, FSH, estradiol i testosteron.
Vidim da neki uspiju FSH sniziti konzumiranjem smokava koje su odstajale u maslinovom ulju. Ima li tko saznanja o tome ili sličnom načinu osim Eutiroxa?
Mislis TSH? Pa osobno smatram da nije ucinkovita ta alternativa, mislim oko stitnjace i tak...neki ljudi su sigurno uspjeli...jer po tome svaki dan to moras jesti, kako bi se odrzao taj snizeni tsh...nisam bas sigurna koliko je to djelotvorno...ajde recimo da ne planiras T pa ga zelis spustiti ali ipak ako planiras i u T se on moze drasticno povisiti. Ovako ga Eutirox uvijek drz pod kontrolom...naravno svaka 4 tjedna vadis Tsh da se vidi vrijednost ( u T )
Cure drage ja sam tak veselo našpanana! Znači situacija je iduća: od završetka M smo bili aktivni svaki drugi dan a u plodnim danima i svaki dan. Kako sam na vrkuti mislim da je O došla dva dana ranije nego što je po kalendaru trebala al nisam sigurna. I onda tri dana nakon što smo kalendarski izašli iz plodnih dana, paf ful gusti bijeli iscjedak i bome jaka bol u jednom jajniku, do te mjere da sam bol osjetila i u leđima (skroz neka nepoznata bol). I nakon tog evo već dva dana imam kao minijaturne jedva osjetne menstrualne bolove i povremeno mini iscjedak. I jedno i drugo mi je čudno jer nakon plodnih dana inaće nemam iscjedak a menstrualne bolove osjetim tek par dana pred M….zbunjena, vesela ali me i prpa nadat se jer nekak mislim da to možda i vrkuta radi svoje pa da je radi tog… I kak sad dočekat 13i za test :D
u istoj smo situaciji :D Držim fige!!
Aaa!! Draga fige su mi u zraku za sve nas koje odbrojavamo :))) pratim te i javljaj novosti i eventualne simptome..moje povremeno kao menstrualno streckanje ne prestaje pa je to nadam se dobar znak :)))) nek nam je ovaj mj dobitan! :)))
Eventualni simptomi su mi svi, odjednom sam umorna , grčevi, al sad si mislim da je to sve više u mojoj glavi. Ne znam, nadam se da "teta" neće doći, i da je neću vidjeti jedno vrijeme. haha
Lotus evo me.. na g.o. smo pa me zato nema. Pratim O i jučer testna tamna da tamnija nemože ali nam je tako bilo vruce da nismo pokrili nažalost. Ali ne sekiram se neće li biti ovaj mjesec bit će drugi.
Cure,
Beta je 349 ! Poduplala se i to je ok !
Sad cekam daljee ! Nadam se ds ce i dalje rasti !
Elvira, mozda i je neko implantacijsko, ali ne bi onda test bio pozitivan taj dan i beta iduci dan tako velika, a i kod tih embrio transfera implantacija se dogadja oko 3.dana, ne tako kasno….ali nesto je….sad kao da prolazi ! Mislim smedje je i dalje, svijetlo smedje i manje nego ovih dana !
Lotus, mozda je i bila neka biokemijska kod tebe. Ako nisi radila test tesko je sad znati, ili mozda je bas taj mjesec bilo tako..jer su slicni simptomi rane T i pms - a.
Pa inace ta luteinska faza traje uvijek 14 dana, ali ima izuzetaka, mozda se nesto hormonalno poremetilo pa je zato dosla kasnije….mislim da nista zabrinjavajuce, prati i dalje trakicama pa ces vidjeti kako ce biti iduci put !
Mono,nadam se da je to to! Cestitam ti od srca!
Cini mi se da kao da je jucer bilo da sam tu pisala..a evo malac u kolicima kraj mene vec 3 tjedna. Cure,svima zelim da sto prije ugledate plusice,i drzite bebice u rukama!
Mono Tu i tamo skicnem da vidim sto se desava s tobom!Drzim fige da bude to to ovaj put!Znam da se ne usudjujes nadati,ali ipak saljem pozitivne vibrice!Sretno od srca!😙
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Cure,
Beta je 349 ! Poduplala se i to je ok !
Sad cekam daljee ! Nadam se ds ce i dalje rasti !
Elvira, mozda i je neko implantacijsko, ali ne bi onda test bio pozitivan taj dan i beta iduci dan tako velika, a i kod tih embrio transfera implantacija se dogadja oko 3.dana, ne tako kasno….ali nesto je….sad kao da prolazi ! Mislim smedje je i dalje, svijetlo smedje i manje nego ovih dana !
Lotus, mozda je i bila neka biokemijska kod tebe. Ako nisi radila test tesko je sad znati, ili mozda je bas taj mjesec bilo tako..jer su slicni simptomi rane T i pms - a.
Pa inace ta luteinska faza traje uvijek 14 dana, ali ima izuzetaka, mozda se nesto hormonalno poremetilo pa je zato dosla kasnije….mislim da nista zabrinjavajuce, prati i dalje trakicama pa ces vidjeti kako ce biti iduci put !
Mono,nadam se da je to to! Cestitam ti od srca!
Cini mi se da kao da je jucer bilo da sam tu pisala..a evo malac u kolicima kraj mene vec 3 tjedna. Cure,svima zelim da sto prije ugledate plusice,i drzite bebice u rukama!
Mono Tu i tamo skicnem da vidim sto se desava s tobom!Drzim fige da bude to to ovaj put!Znam da se ne usudjujes nadati,ali ipak saljem pozitivne vibrice!Sretno od srca!😙
Mamika, hvalaaaaaa ! I ja se nadam da je to to ! Jos punooo tjedana mora proci da bi se mogla veseliti....jojj to cekanjeee !
Jesi rodila???? Kad je bio termin? Sad negdje jelda??
Lotus evo me.. na g.o. smo pa me zato nema. Pratim O i jučer testna tamna da tamnija nemože ali nam je tako bilo vruce da nismo pokrili nažalost. Ali ne sekiram se neće li biti ovaj mjesec bit će drugi.
Haha, svima prevruce na to uopce pomisljat pa preskacemo plodne dane
Ma nema veze, kad sve krenemo na jesen bit ce pravi baby boom
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji