Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    08. Srpanj 2017. 14:52

Elvira,
    Ja sam drugi put betu vadila mislim 29 dc i bila mi je oko 230, e sad, tesko je to izracunati. Ali mislim da bi ti beta trebala biti od 200 pa do nekih 600 cca, ovisno kad ti je O bila.
    Svakako ponovi betu, nakon dva dana, znaci opet u sri da vidis da li se pravilno dupla.

Mina,
    Ako ti trakica nije bila bas pozitivna, onda nije O tada ni bila, vjerovatno.
    Meni se ne moze dogoditi da O bude odmah nakon M, e sad, druge cure su znale pisati da su ostale T tad...makar, smatram da je rijetko.
    Nemas sto drugo nego pricekati jos neko vrijeme i napraviti test.

• Elviramagistic
    08. Srpanj 2017. 15:12

Ovulacija mi je bila otprilike od 16 do 18 dc tu negdje a danas mi je 29 dc..znaci u pon 31 dc ce biti..vjerojatno ce me poslati ginic da vidi dal se dupla posto mi je dao uputnicu za pon.

mono1111
    08. Srpanj 2017. 16:15

I meni je taj mjesec.O bila ili 16 dc ili 17 dc jer mi je lh tad bio pozitivan.

mina04
    08. Srpanj 2017. 17:36

mono1111

Elvira,
    Ja sam drugi put betu vadila mislim 29 dc i bila mi je oko 230, e sad, tesko je to izracunati. Ali mislim da bi ti beta trebala biti od 200 pa do nekih 600 cca, ovisno kad ti je O bila.
    Svakako ponovi betu, nakon dva dana, znaci opet u sri da vidis da li se pravilno dupla.

Mina,
    Ako ti trakica nije bila bas pozitivna, onda nije O tada ni bila, vjerovatno.
    Meni se ne moze dogoditi da O bude odmah nakon M, e sad, druge cure su znale pisati da su ostale T tad…makar, smatram da je rijetko.
    Nemas sto drugo nego pricekati jos neko vrijeme i napraviti test.

Hvala na odg, jedino mi preostaje cekati jos 12 dana 😧 nekako se duboko nadam da je ipak moguce 😁

All of God’s grace in one tiny face 💟

• Mateja98
    09. Srpanj 2017. 09:58

Ja mislim da meni nedolazi ni do ovulacije. Pod menstruacijom imam neku sluz. Koje su sve tablete za poticanje ovulacije? Pijem duphaston.

09. Srpanj 2017. 11:22

Bok cure, meni jučer stigla menstruacija...  A ništa, za par dana ponovno u akciju.
    Mono, vadila sam sve hormone i tsh mi je u granicama. Zanima me koliko često se moraju vaditi hormoni, zadnji put sam ih vadila u 2. mjesecu. Znate li kada ih opet moram vaditi?
    Elvira, čestitam!!!! Obavezno javi sutra nalaz bete.
    Ne znam kako vama curama, ali meni se čini pošto su prošla već 4 ciklusa pokušavanja da nikad neću ostati trudna...

m.girl6
    09. Srpanj 2017. 12:47

Elvira cestitam od srca! :))
    Mina tebi drzim fige da je plusic isto. :)
    Mateja98, klomifen je za poticanje ovulacije. Ja sam ga bila bas ovaj mjesec.
    Grazia, tocno znam kako ti je. Evo nama je prosla godina dana od pokusavanja i pola godine od kad smo krenuli na pretrage i nema tableta, vitamina i alternative koje nismo probali. Sad smo u rukama divne doktorice kojoj vjerujemo i nadamo se da cemo i mi doci do svoje bebice. Samo ne treba dugo cekati da se krene na pretrage. Cim prije, tim bolje. 

Noa 💙

mono1111
    09. Srpanj 2017. 12:48

Grazia

Bok cure, meni jučer stigla menstruacija… A ništa, za par dana ponovno u akciju.
    Mono, vadila sam sve hormone i tsh mi je u granicama. Zanima me koliko često se moraju vaditi hormoni, zadnji put sam ih vadila u 2. mjesecu. Znate li kada ih opet moram vaditi?
    Elvira, čestitam!!!! Obavezno javi sutra nalaz bete.
    Ne znam kako vama curama, ali meni se čini pošto su prošla već 4 ciklusa pokušavanja da nikad neću ostati trudna…

Tsh ti mora biti ispod 2.5, ref.vrijednosti su vece za normalnog covjeka, a kod zena koje planiraju T i koje su T tsh mora biti ispod 2.5.
    Tsh ponovno prekontroliraj za cca mjesec dana, ako ti i dalje bude iznad 2.5 odi kod endokrinologa.
    Spolne hormone ne trebas ponavljati, oni su vecinom uvijek isti....
    Matea,
    Zasto mislis da nemas O?? Pa ne mozes to znati dok ne pogledas uzv da li je bila ili ne. Ili prati trakicama lh.
    Klomifen je za poticanje O, ali ti to svakako mora odredito i prepisati dokt., nikako na svoju ruku.

• Mateja98
    09. Srpanj 2017. 13:05

To znam. Ginekologica mi je dala duphaston da pijem 14 dana da bi dobila menstruaciju i da mi se progereston pofigne jer mi je snizen.. te je rekla da tako mijem 3 mj i ako ne dođe do trudnoce da ponovo vadim hormone.. mislila sam pit vrkutu za vrijeme kad nepijem duphaston mozda pomogne.  Rekla sam gin. Da sam citala o vrkuti ali je ona rekla da necitam po internetu nista da su to gluposti :/

• Elviramagistic
    09. Srpanj 2017. 13:08

Joj cure..uzasno me strah jer cijelo vrijeme imam  neke bolove..,probadanja,grceve itd..bas me strah 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.