Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • danijela93
    30. Lipanj 2017. 21:43
    mono1111
    30. Lipanj 2017. 21:45

Ja se moram sloziti s Mgirl, ja sam svakako za pretrage pogotovo ako ne dolazi do T godinu dana ! Pa to je covjece 12 mjeseci pokusavanja, iscekivanja, ciljanja bas te ovulacije....
    Mislim dokt.savjetuju do godine dana na nisu potrebne nikakve pretrage jer je i njima to skupo radi zdravstva...kad bi svatko radio pretrage nakon 6mjeseci pokusavanja na terez HZZO jos bi u vecim dugovima bili :/
    Vecini cura valjda i uspije nakon godine dana, ali mislim da ako bas ciljano ciljate O godinu dana i ne uspije....onda svakako da sam na vasem mjestu odmah bi otisla na pretrage...
    Jako puno cura je tako cekalo, bas su cure pisale na temi Potpomognuta...i tako su im godine prolazile, dokt.savjetovali opustite se i slicne fore !
    Naravno, svatko ce odluciti za sebe...neke cure nece ni nakon 2 godine raditi nikakve pretrage....
    Sretno svima u svakom slucaju !

m.girl6
    30. Lipanj 2017. 21:53

Drage moje, sve to stoji kaj vi kažete, stres je jedan od najgorih faktora, upravo zbog njega ja i nemam ovulaciju svaki mj, ali dobro ima i za to rješenja. I meni je moja soc.gin. nakon prvog uzv-a i pregleda rekla da je sve ok i da neka ništa ne poduzimam dok god ne prođe godina dana i da se tijelo mora priviknuti?? A daj mi reci točno na kaj se treba priviknuti? Ako je sve u redu sa jednim i sa drugim trudnoća se po meni mora desiti u prvih 4 mjeseca, a ako se ne desi krenite na kontrolu, kakvo opuštanje ako nešto nije u redu. Nekad sa malom pretragom otkriješ puno veću stvar. Ne bi htjela da vas zavlače kak je i mene moja zavlačila. I da se nisam učlanila na klokanicu i počela razmjenjivati informacije sa curama ne bi znala ništa. I ja sam popila prenatala i elevita do sada ni sama ne znam koliko, ali kad smo počeli malo čeprkati s pretragama vidjeli smo da se namamo kaj opuštati nego krenuti u borbu. Ionako ti je bolje da se neke stvari saznaju prije nego kasnije, barem je meni tako. Uglavnom sretno svima curke. Daj Bože da ni ne morate krenuti sa nikakvim pretragama. 
    Bubi,baš lijepo. Sretna sam zbog tebe. Mi smo i macu pili i svašta, ali nadam se da će nam se Bog smilovati do kraja godine da i mi dobijemo plusić.
    Zbunjena30, idem kod dr.marton na propuhivanje. Popila sam tek drugi klomifen tak da za sad još nemam nikakvih simpotma. A ti?

Noa 💙

• danijela93
    30. Lipanj 2017. 21:57

Ma ima svega naravno. Jedan dr kaze ovako drugi onako. Nekad nisi ni sama pametna sta da napravis. 
    Ja se sve nekako nadam da sam mlada jos imam 24god pa sve misliim doci ce mozda samo od sebe uskoro.. 

Ali u svakom slucaju drzim nam svima fige da nam se ostvari:)))

m.girl6
    30. Lipanj 2017. 21:58

Mono, draga moja, potpisujem sve. 
    Mi smo zdravstvu i našim soc.gin. trošak i samo nek mi njima dođemo trudne i da ih ništa ne trebamo. Nikakvu uputnicu ni ništa. Samo nek mi lijepo doma čekamo kojih 2 godine, pa onda nek krenemo sa pretragama, onda lijepo svaka pretraga nosi svoje i radi se u određeni dan ciklusa i tako ti lijepo vrijeme prolazi i ciklusi i dani i godine i okreneš se i prođe 4. godina, a teni tvoj socijalni ginekolog još uvijek trubi da si mlad i da čekaš da se desi čudo. 

Noa 💙

nena27
    30. Lipanj 2017. 22:29

m.girl ne kužim kako ti je dala klomifen u ciklusu kad ides na propuhivanje. Ja sam pila isto 5-9dc i išla na folikulometriju da vidim kad cu imat ovulaciju. Propuhivanje sam radila kad nisam bila na klomifenu. Meni je taj klomifen bio opterećenje, računanje i štimanje odnosa, onak baš te ubije u pojma i dotuče ti sexualnu želju

m.girl6
    01. Srpanj 2017. 16:26

Ne ulazim u njezinu struku, zena je strucnjak u svom podrucju tako da zna kaj radi. A ionako svaki doktor ima svoj nacin, tako da..
    Gle, znam da cemo morati imati ciljani odnos kako bi doslo do zeljene trudnoce, inace nista od bebe. Ali stvarno bi sve napravili da dobijemo dijete, tak da cemo i to prezivjeti. Vjerujem da ubije sexualnu zelju,ali ako je to jedini nacin pretrpit cemo. 
    Nena,koliko si ti dugo pila klomifen? 

Noa 💙

nena27
    01. Srpanj 2017. 16:57

3 ciklusa, ma nije ni meni baš imalo smisla kog ovog moga što sam prvo pila klomifen a onda poslije me poslao na propuhivanje, mislim ako je već nešto zaštopano valjda to prvo treba rješit pa onda štimat ovulacije. Kod mene su hvala Bogu bile prisutne stalno jedini problem mi je izgleda tsh

m.girl6
    01. Srpanj 2017. 17:13

Ah svakoga nesto muci, meni su svi hormoni dobri, ali me muce ti anovulacijski ciklusi. Nadam se da ce pomoci klomifen i to propuhivanje. Necu se previse nadati da se ne razocaramo.. 
    Jel ti pijes kakvu terapiju za tsh? 

Noa 💙

wannababysomuch
    01. Srpanj 2017. 17:26

Mgirl.. i ja sam vam tu medu starijima al me nema bas cesto.. 😂😂 
    Ma ja sam to pratila svasta nesto. Al sad mi se neda. Necu nista vise pratit. Sad imamo uređivanje kuće pa se neću zamarat s tim svim.. nego spremit sve da imam kam s bebacem kad dode.. a kasnije cemo na pretrage. Jos ima vremena. 😊

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI