Zbunjena, znam kako se osjećaš, ali zato smo svi tu, jedna za drugu da si pomognemo koliko god možemo. Nemoj tak, još bolje da si na vrijeme krenula sa pretragama da čim prije riješiš možda neki mali problemčić koji te sprečava da ostaneš trudna. Nekad sa manjim pretragama riješiš puno veću stvar. Svi imamo neka povišenja ili smanjenja ili uopće nešto nemamo. Sve je to rješivo na ovaj ili onaj način. Koliko dugo pokušavate?
Intenzivno oko 4mj. Sad me brine i koliki ce bit TSH za koji cu danas dobiti nalaz. Koma sam i mislim da sad opet vadim nalaze da bi bili jos gori s obzirom na moje stanje. Danas sam pocela sa Klomifenom iako mi je dr.rekao da on inace bas i ne pomogne zenama tako da se ne nadam da ce i meni pomoc. Ugl jedva cekam pon da udem na kontrolu i dam njemu ove nalaze....
Ne kužim tog tvog doktora, da ti lijek i onda ti kaže da baš i ne pomaže. Ne nadam se ni ja previše za klomifen, ali sad čitala da je i dosta žena pomogao, tak da nikad ne znaš.
Noa 💙
Ni ja ne kuzin tvog dokt.
Ja sam bas znala procitati da je curama taj Klomifen bio dobitan.
Postoji pcos i izgled policisticnih jajnika..ne znam da li ti je netko rekao nesto nekad za to...ali i ako imas izgled policisticnih jajnika nije to nista strasno ! Pa znas koliko cura to ima??!!! Pcos ( sindrom policisticbih jajnika ) sigurno nije jer ti M ne bi bile tocne i redovite.
A hormoni su ti uredni, vise ce ti reci dokt.ali se gleda omjer fsh i lh....i mislim da ti je to ok !
Poviseni testosteron znaju imati cure s policisticnim jajnicima, povecanu dlakavost...i sl.
Ali ako su tebi prisutne O a pogotovo sad Klomifenom ce biti sigurno, ne moras se brinuti.
Znas....i tvoje psihicko stanje utjece...i ja se neki put cinim mozda negativna ( kad od svih stvari koje su mi se izdogadjale ne vidim nesto pozitivno )ali duboko u sebi jesam pozitivna i nadam se najboljem !
Mono izgleda da dosta toga znas pa da te pitam jos ako mi je clearblue test za ovulaciju pokazao pozitivan rezultat 16 dc dali menstruacija mora doc bas 14 dana nakon ili moze varirati taj drugi dio ciklusa...hvala ti puno
Cure koje odbrojavaju do M koliko vas je?? Ja trebam dobiti sutra, preksutra, danas mi je 27dc nemam nikakvih simptoma. Prehlađena sam skoro cijeli mjesec tako da i ne vidim neke simptome, imala sam jedino bol u desnom jajniku koja mi se nastavila i nakon ovulacije ali ništa posebno vidjet ćemo, ni sise me ne bole samo sa strane malo
Ni ja ne kuzin tvog dokt.
Ja sam bas znala procitati da je curama taj Klomifen bio dobitan.
Postoji pcos i izgled policisticnih jajnika..ne znam da li ti je netko rekao nesto nekad za to…ali i ako imas izgled policisticnih jajnika nije to nista strasno ! Pa znas koliko cura to ima??!!! Pcos ( sindrom policisticbih jajnika ) sigurno nije jer ti M ne bi bile tocne i redovite.
A hormoni su ti uredni, vise ce ti reci dokt.ali se gleda omjer fsh i lh….i mislim da ti je to ok !
Poviseni testosteron znaju imati cure s policisticnim jajnicima, povecanu dlakavost…i sl.
Ali ako su tebi prisutne O a pogotovo sad Klomifenom ce biti sigurno, ne moras se brinuti.
Znas….i tvoje psihicko stanje utjece…i ja se neki put cinim mozda negativna ( kad od svih stvari koje su mi se izdogadjale ne vidim nesto pozitivno )ali duboko u sebi jesam pozitivna i nadam se najbolje
Nikada mi nitko od ginekologa nije spominjao policisticne jajnike naredovnim kontrolama, a promjenila sam 4 ili 5 ginekologa jer sam se zbog posla toliko puta selila. M su mi skroz redovite, dlakava nisam- bas naprotiv, nemam akne. Na svakom pregledu su mi govorili da je bila ovulacija iako ja to nisam ni pitala, smatrala sa to pod normano. Zadnji ultrazvuk sam radila u 12.mj prosle godine i itada mi je rekao da je taman prosla ovulacija- to je bio redovan pregled. Za Klomifen mi je tako rekao u smislu da se odmah ne ponadam i rekao mi je da cemo u pon raditi ponovno ultrazvuk nkon Klomifena i da do tada nemam odnose, da nebi doslo do viseplodne trudnoce. I eto to je ukratko to.i da ce mi u pon reci koji dan da imamo ciljani odnos.
Mono, i ja sam procitala na netu da je Klomifen puno zena pomogao. Pa mi nije bilo jasno zasto je on onda tako nastupio s pesimizmom.
Mono izgleda da dosta toga znas pa da te pitam jos ako mi je clearblue test za ovulaciju pokazao pozitivan rezultat 16 dc dali menstruacija mora doc bas 14 dana nakon ili moze varirati taj drugi dio ciklusa…hvala ti puno
Ako ti je pokazao pozitivnim 16 dc vjerovatno je O bila 17 dc i trebala bi M doci tocno 14 dana nakon O, znaci moze odstupati dan, dva, ali tad treba doci, znaci cak 31 dc.
Kazu da uvijek ta luteinska faza traje 14 dana, dok prva faza moze varirati.
Iako kod vecine je tako, naravno postoje cure kojima je skracena ta luteinska faza, pa traje krace.
Ali vecinom uvijek tako bude.
Zbunjena,
Odi onda na uzv u pon ili kad vec ides i vise ce ti reci tvoj ginekolog.
Sretnoooo !
Meni moja gin nije ništa govorila da nemamo odnose za vrijeme klomifena. Valjda će mi danas raditi i uzv prije ili nakoh hsg-a.
Noa 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji