Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zbunjena30
    04. Srpanj 2017. 22:18

m.girl6

Moj tsh je 2,11 i gin je rekla da je odlican, a ref.vrij. su od 0.34-5.30 tak da mislim da tvoj nije povisen.
    Evo ja sam danas popila zadnji klomifen. Pila sam od 5.do 9.dc i nikakve simptome nisam imala. Jedino sam danas osjecala malo desni jajnik, to valjda prije O. Popij klomifen ako ti gin prepise, mozda ti ovaj mj bude dobitan. :))

Prepisao mi je i sutra ga trebam poceti piti. Rekao je da ga pijem 4-9 dc. i da nemamo odnose dok ne dodjem na kontrolu, a to je u pon, pa cu mu onda odnjeti i te nalaze da mi kaze sta misli i sta cu s prolaktinom.

mono1111
    04. Srpanj 2017. 23:25

Zbunjena,
    Jesi sigurna da je to referentna vrijednost???? Mislim prvi put cujem da je granica 1,60 ili koliko si vec napisala.
    Inace je ref.vrijednost oko 4 ili even.do 5....daj opet provjeri nalaz, tj.slikaj ga pa ga posalji ovdje.
    Jer po tome ti je povisen da, ako je ref.vrijednost do 1,60....
    Pa pocni piti Klomifen.

• Zbunjena30
    04. Srpanj 2017. 23:44

mono1111

Zbunjena,
    Jesi sigurna da je to referentna vrijednost???? Mislim prvi put cujem da je granica 1,60 ili koliko si vec napisala.
    Inace je ref.vrijednost oko 4 ili even.do 5….daj opet provjeri nalaz, tj.slikaj ga pa ga posalji ovdje.
    Jer po tome ti je povisen da, ako je ref.vrijednost do 1,60….
    Pa pocni piti Klomifen.

mono1111
    04. Srpanj 2017. 23:51

To ti nije tsh, to ti je testosteron....
    Tsh je hormon stitnjace.
    To nemas izvadjeno, to bi trebala izvaditi.
    A to sto ti je testosteron povisen moze ukazivati na policisticne jajnike, ali vise ce ti dokt.reci.

• Zbunjena30
    05. Srpanj 2017. 00:09

mono1111

To ti nije tsh, to ti je testosteron….
    Tsh je hormon stitnjace.
    To nemas izvadjeno, to bi trebala izvaditi.
    A to sto ti je testosteron povisen moze ukazivati na policisticne jajnike, ali vise ce ti dokt.reci.

Toliko sam zbunjena da sam sad tek skuzila da ce nalaz tsh biti gotov sutra, i pise mi na dnu tog nalaza. Ajme u komi sam totalnoj zbog ovih povišenjaaaaa. Znaci moguce je da imam policisticne jajnike..... otkad sam krenula s nalazima sve se gore osjecam....

m.girl6
    05. Srpanj 2017. 10:03

Zbunjena, znam kako se osjećaš, ali zato smo svi tu, jedna za drugu da si pomognemo koliko god možemo. Nemoj tak, još bolje da si na vrijeme krenula sa pretragama da čim prije riješiš možda neki mali problemčić koji te sprečava da ostaneš trudna. Nekad sa manjim pretragama riješiš puno veću stvar. Svi imamo neka povišenja ili smanjenja ili uopće nešto nemamo. Sve je to rješivo na ovaj ili onaj način. Koliko dugo pokušavate? 

Noa 💙

• Zbunjena30
    05. Srpanj 2017. 10:43

m.girl6

Zbunjena, znam kako se osjećaš, ali zato smo svi tu, jedna za drugu da si pomognemo koliko god možemo. Nemoj tak, još bolje da si na vrijeme krenula sa pretragama da čim prije riješiš možda neki mali problemčić koji te sprečava da ostaneš trudna. Nekad sa manjim pretragama riješiš puno veću stvar. Svi imamo neka povišenja ili smanjenja ili uopće nešto nemamo. Sve je to rješivo na ovaj ili onaj način. Koliko dugo pokušavate?

Intenzivno oko 4mj. Sad me brine i koliki ce bit TSH za koji cu danas dobiti nalaz. Koma sam i mislim da sad opet vadim nalaze da bi bili jos gori s obzirom na moje stanje. Danas sam pocela sa Klomifenom iako mi je dr.rekao da on inace bas i ne pomogne zenama tako da se ne nadam da ce i meni pomoc. Ugl jedva cekam pon da udem na kontrolu i dam njemu ove nalaze....

m.girl6
    05. Srpanj 2017. 10:48

Ne kužim tog tvog doktora, da ti lijek i onda ti kaže da baš i ne pomaže. Ne nadam se ni ja previše za klomifen, ali sad čitala da je i dosta žena pomogao, tak da nikad ne znaš. 

Noa 💙

mono1111
    05. Srpanj 2017. 11:26

Ni ja ne kuzin tvog dokt.
    Ja sam bas znala procitati da je curama taj Klomifen bio dobitan.
    Postoji pcos i izgled policisticnih jajnika..ne znam da li ti je netko rekao nesto nekad za to...ali i ako imas izgled policisticnih jajnika nije to nista strasno ! Pa znas koliko cura to ima??!!! Pcos ( sindrom policisticbih jajnika ) sigurno nije jer ti M ne bi bile tocne i redovite.
    A hormoni su ti uredni, vise ce ti reci dokt.ali se gleda omjer fsh i lh....i mislim da ti je to ok !
    Poviseni testosteron znaju imati cure s policisticnim jajnicima, povecanu dlakavost...i sl.
    Ali ako su tebi prisutne O a pogotovo sad Klomifenom ce biti sigurno, ne moras se brinuti.
    Znas....i tvoje psihicko stanje utjece...i ja se neki put cinim mozda negativna ( kad od svih stvari koje su mi se izdogadjale ne vidim nesto pozitivno )ali duboko u sebi jesam pozitivna i nadam se najboljem !

• Lolypop
    05. Srpanj 2017. 11:43

Mono izgleda da dosta toga znas pa da te pitam jos ako mi je clearblue test za ovulaciju pokazao pozitivan rezultat 16 dc dali menstruacija mora doc bas 14 dana nakon ili moze varirati taj drugi dio ciklusa...hvala ti puno 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI