M.girl hvala ti na savjetu. Nisam niti znala koliko toga postoji dok mi nisi sada nabrojala. 😮 Ja sam išla na preglede i ginekologica mi je rekla da je sve u redu i da ne bi trebalo biti problema sa začećem. Samo da budemo vrijedni. Muž nije bio na nikakvim pretraga. Slažem se sa Lollypop. Možda treba pričekati sa dodatnim čeprkanjem Pričekati ću još koji mjesec pa ako ne bude ništa bude i on otišao. Stvarno mi je zanimljivo kako je svaka žena za sebe. Frendica mi je trudna i odmah prvi mjesec pokušavanja je zatrudnila.:) Nadam se da će se i nama posrećiti pa ćemo 'zabebiti' uskoro. :)
I mi pokusavamo 10mj ali tek mozda 5mj intenzivno …
I ja sam bila kod dr i rekao mi je da je bitno da se opustimo i nerazmisljamo..
Dobila sam i ja neke vitamine.
Pa cemo vidjeti …:))
Pa da. Mislim da je stres najgori faktor u tome svemu. Em razmišljam o tome svemu, a i imam tako stresan posao. Nadam se godišnjem i tome da ću rasteretiti glavu! :)
Danijela, kakve vitamine piješ? Nešto po preporuci ilk?
Bubi, čestitam od srca. Lijepo mi je pročitati tak dobre vijesti. Samo nek bude sve ok i ti se čuvaj.
Mono, barbara i nena27 vama šaljem posebnemi smo još tu stare ostale i nikak da se maknemo sa te teme, hehe.
Ja sam krenula sa klomifenima danas, pijem ih od 5. do 9. dana ciklusa i onda sljedeću srijedu idem na propuhivanje jajovoda. Moja gin ne želi da gubimo ciklus pa će me odmah staviti i na jedno i na drugo. Veselim se svemu, neću se previše nadati da će mjesec biti dobitan, ali barem ne stojimo na mjestu i idemo dalje.
Ančica, moja preporuka.. kreni na pretrage, tj, tvoj dragi nek napravi spermiogram i pola posla ste obavili. Znam da ti se to možda sve čini prebrzo, ali vjeruj mi nije. Evo nama je prošla godina dana od kad pokušavamo i još obavljamo neke pretrage, s time da smo dosta pretraga napravili na svoju ruku, nakon 6 mjeseci, iako je moja soc.gin. rekla da je to prerano i da ne treba. Kupi si preko njuškala lh trakice i prati si ovulaciju. Mužu kupi bioastin od 12mg i nek pije svaki dan po jednu, a sebi folnu. I kreni od cervikalnih briseva pa nadalje sa spolnim hormonima i hormonima štitnjače. To je moj savjet, makar možda i ne dobiješ M pa ti to ništa neće niti trebati, držim fige.
Joj ja cekam sutra da dobijem M pa isto ovaj ciklus krecem sa Klomifenima. Reci mi gdje ces raditi propuhivanje? Jel imas kakvih nuspojava od Klomifena?
mono 111 sve je moguce,tako da se slazem sa tobom ali eto htjela sam reci da ima i takvih slucajeva pa kako god se zvalo hehehhe....:P
M.girl hvala ti na savjetu. Nisam niti znala koliko toga postoji dok mi nisi sada nabrojala. 😮 Ja sam išla na preglede i ginekologica mi je rekla da je sve u redu i da ne bi trebalo biti problema sa začećem. Samo da budemo vrijedni. Muž nije bio na nikakvim pretraga. Slažem se sa Lollypop. Možda treba pričekati sa dodatnim čeprkanjem Pričekati ću još koji mjesec pa ako ne bude ništa bude i on otišao. Stvarno mi je zanimljivo kako je svaka žena za sebe. Frendica mi je trudna i odmah prvi mjesec pokušavanja je zatrudnila.:) Nadam se da će se i nama posrećiti pa ćemo 'zabebiti' uskoro. :)
I mi pokusavamo 10mj ali tek mozda 5mj intenzivno …
I ja sam bila kod dr i rekao mi je da je bitno da se opustimo i nerazmisljamo..
Dobila sam i ja neke vitamine.
Pa cemo vidjeti …:))
Pa da. Mislim da je stres najgori faktor u tome svemu. Em razmišljam o tome svemu, a i imam tako stresan posao. Nadam se godišnjem i tome da ću rasteretiti glavu! :)
Danijela, kakve vitamine piješ? Nešto po preporuci ilk?
Pa ja sam prvo bila tu kod nas u Hrvatskoj kad sam bila na godisnjem otisla sam privatno i rekao mi je da imam dermoidnu cistu i da dodem za dva mjeseca i ako bude tu da ce mi operirati na sto sam se ja rasplakala i nije mi bilo svejedno ali kao rekao je da mi to nestvara problem da ostanem trudna.
Posto ja inace skoro pa godinu dana zivim u Aaustriji otisla sam i tu na pregled i doktor mi je rekao da netreba nikakva operacija i da mogu bez problema ostati trudna i dao mi je te vitamine .
Ovdje se zovu Femibion Baby Planung ali to je isto ja mislim kao u Hrvatskoj Prenatal i tako u tom smislu.
E sad cemo vidjeti...
Ja se moram sloziti s Mgirl, ja sam svakako za pretrage pogotovo ako ne dolazi do T godinu dana ! Pa to je covjece 12 mjeseci pokusavanja, iscekivanja, ciljanja bas te ovulacije....
Mislim dokt.savjetuju do godine dana na nisu potrebne nikakve pretrage jer je i njima to skupo radi zdravstva...kad bi svatko radio pretrage nakon 6mjeseci pokusavanja na terez HZZO jos bi u vecim dugovima bili :/
Vecini cura valjda i uspije nakon godine dana, ali mislim da ako bas ciljano ciljate O godinu dana i ne uspije....onda svakako da sam na vasem mjestu odmah bi otisla na pretrage...
Jako puno cura je tako cekalo, bas su cure pisale na temi Potpomognuta...i tako su im godine prolazile, dokt.savjetovali opustite se i slicne fore !
Naravno, svatko ce odluciti za sebe...neke cure nece ni nakon 2 godine raditi nikakve pretrage....
Sretno svima u svakom slucaju !
Drage moje, sve to stoji kaj vi kažete, stres je jedan od najgorih faktora, upravo zbog njega ja i nemam ovulaciju svaki mj, ali dobro ima i za to rješenja. I meni je moja soc.gin. nakon prvog uzv-a i pregleda rekla da je sve ok i da neka ništa ne poduzimam dok god ne prođe godina dana i da se tijelo mora priviknuti?? A daj mi reci točno na kaj se treba priviknuti? Ako je sve u redu sa jednim i sa drugim trudnoća se po meni mora desiti u prvih 4 mjeseca, a ako se ne desi krenite na kontrolu, kakvo opuštanje ako nešto nije u redu. Nekad sa malom pretragom otkriješ puno veću stvar. Ne bi htjela da vas zavlače kak je i mene moja zavlačila. I da se nisam učlanila na klokanicu i počela razmjenjivati informacije sa curama ne bi znala ništa. I ja sam popila prenatala i elevita do sada ni sama ne znam koliko, ali kad smo počeli malo čeprkati s pretragama vidjeli smo da se namamo kaj opuštati nego krenuti u borbu. Ionako ti je bolje da se neke stvari saznaju prije nego kasnije, barem je meni tako. Uglavnom sretno svima curke. Daj Bože da ni ne morate krenuti sa nikakvim pretragama.
Bubi,baš lijepo. Sretna sam zbog tebe. Mi smo i macu pili i svašta, ali nadam se da će nam se Bog smilovati do kraja godine da i mi dobijemo plusić.
Zbunjena30, idem kod dr.marton na propuhivanje. Popila sam tek drugi klomifen tak da za sad još nemam nikakvih simpotma. A ti?
Noa 💙
Ma ima svega naravno. Jedan dr kaze ovako drugi onako. Nekad nisi ni sama pametna sta da napravis.
Ja se sve nekako nadam da sam mlada jos imam 24god pa sve misliim doci ce mozda samo od sebe uskoro..
Ali u svakom slucaju drzim nam svima fige da nam se ostvari:)))
Mono, draga moja, potpisujem sve.
Mi smo zdravstvu i našim soc.gin. trošak i samo nek mi njima dođemo trudne i da ih ništa ne trebamo. Nikakvu uputnicu ni ništa. Samo nek mi lijepo doma čekamo kojih 2 godine, pa onda nek krenemo sa pretragama, onda lijepo svaka pretraga nosi svoje i radi se u određeni dan ciklusa i tako ti lijepo vrijeme prolazi i ciklusi i dani i godine i okreneš se i prođe 4. godina, a teni tvoj socijalni ginekolog još uvijek trubi da si mlad i da čekaš da se desi čudo.
Noa 💙
m.girl ne kužim kako ti je dala klomifen u ciklusu kad ides na propuhivanje. Ja sam pila isto 5-9dc i išla na folikulometriju da vidim kad cu imat ovulaciju. Propuhivanje sam radila kad nisam bila na klomifenu. Meni je taj klomifen bio opterećenje, računanje i štimanje odnosa, onak baš te ubije u pojma i dotuče ti sexualnu želju
Sortiraj odgovore
Najstariji