Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    04. Srpanj 2017. 18:49

Zasto ne bi pila Klomifen?? 

• Zbunjena30
    04. Srpanj 2017. 19:29

mono1111

Zasto ne bi pila Klomifen??

Pa neznam. Pomislila sam da nema svrhe kad mi nalazi nisu ok. Nemam bas puno znanja o tome, pa eto pitam. 

• Zbunjena30
    04. Srpanj 2017. 21:02

mono1111

Zbunjena30

mono1111

Zbunjena30

Gotovi su mi nalazi - povisen je prolaktin i TSH. Prolaktin je 618.9, a TSH 2.250. Neznam dal da pijem uopce Klomifen, trebala bi pocet od sutra. Sta vi kazete, koliko su ovo losi nalazi?

Prolaktin je hormon stresa. Da li si prije vadjenja sjedila 15 tak min ili si odmah s vrata uletila i vadila krv?? Jer ti to utjece na nalaz.
    Tsh ti je ok ! Mora biti ispod 2.5 prije T a tebi je.
    Da li su ti M redovite i tocne??

Nisam sjedila, nego sam zivcanila jer sam sat vremena trazila mjesto na parkingu. A i na poslu mi je stres svaki dan i to dosta. A bila sam i nervozna jer imam M pa me bolio stomak. Mislila sam da TSH treba bit ispod 2. M su mi tocne i redovite cca 27-28 dana.

Vjerovatno ti je prolaktin povisen upravo radi toga..jer si zurila i, odmag su ti vadili krv.
    Ponovi prolaktin, a tim da im napomeni da ces sjediti 15 min prije vadjenja, cak bi bilo super da mozes leci ali rijetko gdje imaju tu mogucnost.
    Tsh bez terapije mora biti ispod 2.5 i on ti je uredan !

Za tsh sam ti htjela reci da mi pise na nalazu kako je refrentni interval 0.29-1.67 . Zar onda 2.250 nije ipak malo poviseno?

m.girl6
    04. Srpanj 2017. 21:23

Moj tsh je 2,11 i gin je rekla da je odlican, a ref.vrij. su od 0.34-5.30 tak da mislim da tvoj nije povisen. 
    Evo ja sam danas popila zadnji klomifen. Pila sam od 5.do 9.dc i nikakve simptome nisam imala. Jedino sam danas osjecala malo desni jajnik, to valjda prije O. Popij klomifen ako ti gin prepise, mozda ti ovaj mj bude dobitan. :))

Noa 💙

• Zbunjena30
    04. Srpanj 2017. 22:18

m.girl6

Moj tsh je 2,11 i gin je rekla da je odlican, a ref.vrij. su od 0.34-5.30 tak da mislim da tvoj nije povisen.
    Evo ja sam danas popila zadnji klomifen. Pila sam od 5.do 9.dc i nikakve simptome nisam imala. Jedino sam danas osjecala malo desni jajnik, to valjda prije O. Popij klomifen ako ti gin prepise, mozda ti ovaj mj bude dobitan. :))

Prepisao mi je i sutra ga trebam poceti piti. Rekao je da ga pijem 4-9 dc. i da nemamo odnose dok ne dodjem na kontrolu, a to je u pon, pa cu mu onda odnjeti i te nalaze da mi kaze sta misli i sta cu s prolaktinom.

mono1111
    04. Srpanj 2017. 23:25

Zbunjena,
    Jesi sigurna da je to referentna vrijednost???? Mislim prvi put cujem da je granica 1,60 ili koliko si vec napisala.
    Inace je ref.vrijednost oko 4 ili even.do 5....daj opet provjeri nalaz, tj.slikaj ga pa ga posalji ovdje.
    Jer po tome ti je povisen da, ako je ref.vrijednost do 1,60....
    Pa pocni piti Klomifen.

• Zbunjena30
    04. Srpanj 2017. 23:44

mono1111

Zbunjena,
    Jesi sigurna da je to referentna vrijednost???? Mislim prvi put cujem da je granica 1,60 ili koliko si vec napisala.
    Inace je ref.vrijednost oko 4 ili even.do 5….daj opet provjeri nalaz, tj.slikaj ga pa ga posalji ovdje.
    Jer po tome ti je povisen da, ako je ref.vrijednost do 1,60….
    Pa pocni piti Klomifen.

mono1111
    04. Srpanj 2017. 23:51

To ti nije tsh, to ti je testosteron....
    Tsh je hormon stitnjace.
    To nemas izvadjeno, to bi trebala izvaditi.
    A to sto ti je testosteron povisen moze ukazivati na policisticne jajnike, ali vise ce ti dokt.reci.

• Zbunjena30
    05. Srpanj 2017. 00:09

mono1111

To ti nije tsh, to ti je testosteron….
    Tsh je hormon stitnjace.
    To nemas izvadjeno, to bi trebala izvaditi.
    A to sto ti je testosteron povisen moze ukazivati na policisticne jajnike, ali vise ce ti dokt.reci.

Toliko sam zbunjena da sam sad tek skuzila da ce nalaz tsh biti gotov sutra, i pise mi na dnu tog nalaza. Ajme u komi sam totalnoj zbog ovih povišenjaaaaa. Znaci moguce je da imam policisticne jajnike..... otkad sam krenula s nalazima sve se gore osjecam....

m.girl6
    05. Srpanj 2017. 10:03

Zbunjena, znam kako se osjećaš, ali zato smo svi tu, jedna za drugu da si pomognemo koliko god možemo. Nemoj tak, još bolje da si na vrijeme krenula sa pretragama da čim prije riješiš možda neki mali problemčić koji te sprečava da ostaneš trudna. Nekad sa manjim pretragama riješiš puno veću stvar. Svi imamo neka povišenja ili smanjenja ili uopće nešto nemamo. Sve je to rješivo na ovaj ili onaj način. Koliko dugo pokušavate? 

Noa 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.