Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    29. Prosinac 2016. 11:14

Cure,

Samo da napomenem da te testove za T one neke roze koje se dobiju uz trakice -  nisu pouzdani !!!!
    Radila sam ih valjda 5 puta i svi au bili negativni ! Slijed.dan sam kupila normalni u ljekarni i pokazao je slabu pozitivnu crtu ! Beta mi je taj dan bila 155. A ovi s ebaya navodno detektiraju vec od 10 ml / u, znaci u mom slucaju potpuno nepouzdani !!!
    Iako prosli put sam imala neke plave s ebaya i pokazali su sjenu, ne crtu, nego sjenu pa ajde ti valjda jesu kakti ok.

Bornastra,
    Naruci ih preko ebaya, jako su jeftine, 50 kom košta oko 5 dolara, a to imas sigurno 5 mjeseci ( nadam se iskreno da ti uopće nece trebati ):)
    Ali za prvu ruku naruci i preko Njuškala, roze trakice, ne zelene. Meni su zelene uvijek bile pozitivne i nisam znala kad je O u biti.
    Ja se pocnem testirati vec 9 dc, a O mi je oko 16 dc, za svaki slucaj.
    Piškim popodne, najcecse oko 12, 13 h, nikako ujutro jer ti nece pokazati.
    Oko dana O se testiram i dva puta ne bi li slucajno fulala taj lh pik, makar meni to dugo i traje, dva dana cca.
    Znaci kad ti testna crta bude iste boje ili tamnija od kontrolne tad je vrijeme za akciju ! Znaci nakon tog uhvacenog lh pika O nastupa 12 do 36 h nakon.
    E sad, ovisno kad si uhvatila tu pozitivnu, ali svakako odmah u akciju, taj dan i slijedeci dan, i može slijedeci isto.
    Naravno napravi test i slijed.dan da vidis koliko kod tebe traje pik.
    Tek kad trakica bude svijetlija, ili kad pocne blijediti se događa O, tako je kod mene.
    Evo npr.meni je 16 dc u 21 h navecer lh bila i dalje pozitivna, odnose smo imali 15 dc po noci, znaci nekih možda 20 h prije O i uspjelo je.
    Znaci O mi je bila 16 dc ali po noci negdje, ili predjutro jer 17 dc u pola 9 sam bila na uzv i bilo je žuto tijelo, znaci O je bila.

bornastra
    29. Prosinac 2016. 12:32

Hvala ti mono1111 na svakom savjetu! Stvarno hvala.... i pitala sam odmah ovdje, nisam htjela googlati o tome, jer znam da ću ovdje odmah i prve ruke čuti prave i pouzdane savjete.

Nikada nisam koristila te trakice, ali mislim da ovaj mjesec budem... UVIJEK sam mislila da znam kad mi je ovulacija, upravo po tom specifičnom iscjetku, ali sada to želim i provjeriti.
    Za prvu ruku ću onda uzeti ROZE sa njuškala, budući da nemam otvoren račun na ebayu. Piški se direktno na trakicu, ili se trakica mora umočiti u urin?

Znači li to kada se na UZV vidi žuto tijelo da je kasno? Ii se imaš još vremena za akciju cca 24h?

Kako si mi ti? I ono najbitnije, kako se osjećaš?

barbara29
    29. Prosinac 2016. 13:10

Bonastra mono ti je sve, kao i do sada , objasnila i nema potrebe dodavati jedino ti je moj savjet da ih cuvas, tj. ljepis na papir i fino kraj svake trakice pises koji dan si ga pravila i u koliko sati. Onda puno lakse vidis rast i promjenu za razliku od toga kad onu jucerasnju bacis pa gledas, razmisljas jeli tamnija i od predhodne ili ti se cini  ovako lijepo imas svoju evidenciju.
    Upisi u google lh trakice odi na slike i vidjet ces na sto mislim.
    Sto se tice konkretnog načina koristenja mislim da nije pogresno ni direktno piskit na njih ali ti je puno praktičnije u casu pa onda, a tako ti je i na pozadini omota, vidjet ces.
    E da, ako hoces mogu ti ja naruciti sa svog e bay racuna, samo mi uplatis lovicu i eto, a ako ti je hica da ti se neda cekati naruci za ovaj ciklus sa njuskala i do sljedeceg ti ove sigurno stignu.

Mono ja sam uz te lh rozne dobila plave za T. A vidjet cu do subote sto ce biti.. I tako sam muza jutros ispratila na put i za docek sam sama  pa cu si mozda organizirati Trakica Party!! 

anKol
    29. Prosinac 2016. 14:05

Ja sam koristila roze s ebaya za O al nisam jos nikad do sad uhvatila pik, al zbog pcos-a uvijek imam svijetlu crticu pa nikad ne znam kad se pocinje nesto dogadjat :/

mono1111
    29. Prosinac 2016. 14:16

Bornastra,

Pa ja piškm u čašu, jer sam jedanput na trakicu i nije mi se nista pokazalo, jer imas do kud uronis onu oznaku.
    Da, kao što Barbara kaže cuvaj sve re trakice, ja osobno pisem dc na njih, imam neki super flomić / kemijsku pa mi se lijepo vidi.
    Meni osobno ne tamni postupno trakica iz dana u dan, kako se blizi dan O. Nego mi je jedan dan slabije roza, jedan dan malo tamnije i onda odjedanput mi potamni, znaci ne tamni pravilno iz dana u dan.
    Bas sam primjetila da mi je dan prije skoro uopce nije vidljiva i slijed.dan odmah skoci, tj.potamni jako kao kontrolna i to je vec pozitivno.
    Pa ja osobno mislim da je prekasno kada se na uzv pojavi žuto tijelo, jer nikad ne znas kad je bila tocno O po tome a jajna stanica je samo oplodiva nekih 12 h.
    Ali moras uzeti u obzir da u spermijima treba neko vrijeme da dođu, ovisno o plivacima, ali meni je uvijek uspjelo kad su oni vec cekali, znaci odnos je uvijek bio prije same O.
    Ako želis, ja ti dam par svojih da imas za slijed.ciklus, posaljem ti Tiskom ili kako želis vec, nista mi ne moras davati naravno za to, možes mi poslati pp s adresom Tiska ili cega vec želis.
    Meni je ostalo, ali za svaki slucaj cuvam jer nikad se ne zna kako ce sve ispasti na kraju.
    Kao što je Barbara rekla, mogu ti i ja naruciti, svejedno je, dođe ti kroz cca mjesec dana, tri tjedna možda.

Barbara,
    Ja sam prosli put imala te plave i oni su mi pokazali sjenu, i to prije izostanka, negdje 27 dc, a na 30 dc sam trebala dobiti.
    Aaaa, ja bi došla na Trakica party :)))) pošto ih jako volim !!!!!!:)) heehe 
    Žao mi je sto si sama, opet s druge strane to je samo jedna noc kao i sve ostale.
    Meni se iskreno nis ni neda jer je kod mene sve ovako kako je.
    Mi cemo biti naravno doma, vjerovatno nam nitko od prijatelja nece ni doći i vjerovatno cemo ici spavati vec u 1, haha.

A ja..ne znam sto bi rekla.
    Dns sam se probudila paranoicna, a dizala sam se valjda 10 puta na wc, i tako svaku noc.
    I dalje imam onaj iscjedak, s tim da mi je dns po noci dva puta bila sukrvica, kao neke niti, jojjj tako mi je bilo i prosli put i nije dobro zavrsilo.... :/
    I grudi me manje bole.
    Makar mi je jucer navecer bilo mucno, jela sam neku piletinu, i rekla da vise nikad necu, sama pomisao na piletinu mi je odmah loše. Pa ajde, to je možda dobar znak, te mucnine i to, makar mi to nije svaki dan, a tjesim se s tim jer mi to prosli put a ni pretprosli nije bilo.
    Ne znam, necu vise preispitivati svaki simptom jer me onda neko ludilo uhvati i ne mogu si pomoći.
    Mislim ni slijed.pregled necu nista posebno saznati. Svaka T je do 12 tjedna upitna.
    Tek kad prođe to najkriticnije vrijeme ce mi biti mrvicu lakse.

bornastra
    29. Prosinac 2016. 14:49

Hvala curke,

puno mi je sada sve jasnije, ali da rezimiramo- piškim u čašu, od negdje 9,10 dana ciklusa i ako sam u mogućnosti i 2 puta dnevno, ali NE ujutro. Na trakicu pišem dan ciklusa  (mogu i vrijeme), te ih čuvam da pratim boje. Pozitivna trakica je ona trakica koje je iste boje kao kontrolna ili čak i tamnija, i bilo bi dobro imati odnos čak i prije te najtamnije trakice. !?
    Sve u svemu, kada mislim da su plodni dani- napad na muža :) Kao i do sada, ali sad želim potvrdu mojih ovulacija!

Mono, najrađe bi ti rekla da mi pošalješ te svoje samo da ih se riješiš iz kuće jer ja kao pozitivac, VJERUJEM da ti neće više biti potrebne i da ćeš svoju trudnoću iznijeti sretno do kraja. Od srca ti to želim. Znam da ti je teško, ne mogu niti misliti kako ti je, ali moraš biti pozitivna jer beba sve osjeti. A u sebi imaš pravog malog borca koji se baš voli igrati skrivača :) mali zafrkant od početka :)

Ja sam već u postupku naručivanja s Njuškala, tako da Vam stvarno hvala kaj ste se ponudile da mi naručite/poklonite.

I ja sam za Novu doma. To mi je nekak najljepše :)

barbara29
    29. Prosinac 2016. 14:52

Mono dođi slobodno! Ludovat cemo sa vocnim jogurtima, pudinzima, kakaom, ili cak ono za odbrojavanje se totalno raspojasamo i napravimo neki koktel od gaziranog soka i onog za razmućivanje!! 
    Ma znam da je jedna noć, ali opet.. pogotovo sto smo bas,bas vezani, a i ja volim te kojekakve datume obiljezavati..cak smo se dogovorili da cemo si Valentinovo prebaciti na 14.1.jer ga u 2.mj.nema! Ali sve je to za bolju zajednicku budućnost pa cemo prezivit!
    Ne znam kolika si i dali si vjernica, ali imaš prekrasnih molitivi za trudnice, za rizicne trudnoce...probaj se prepustiti, smiriti u njima i da svi s tobom docekamo malo čudo!

m.girl6
    29. Prosinac 2016. 18:10

Kak ste vi sve pozitivne curke,to mi je baš super. Svaka čast. Mono pogotovo,tak treba. :) divim ti se.

I ja sam razmisljala o tim lh trakicama,ali pricekat cu jos. Pokusat cu se cim vise opustiti jer ne zelim da mi beba bude kao 'posao'. Jedva cekam da odem kod ginekologinje da me pregleda. A i menga treba doci za kojih tj dana.

Noa 💙

nena27
    29. Prosinac 2016. 18:52

Ja ih koristim 2 mjeseca baš te roze sa ebaya. Prvi mjesec super pokazalo, a prošli sam krenila od 9dc bila je kao pozitivna do 13dc srijede, a ovulacija je bila subotom 16dc jer sam mjerila bazalnu pa mi je to predugo od pozitivne trakice a vidjet ćemo trenutno se osjećam kao da me nešto pregazilo temperatura povišena već 12 dana, danas 37.3

mici_0555
    30. Prosinac 2016. 08:15

Cure moje...ja nisam izdržala do sutra. Jutros napravila 2 testa Clearb. i onaj iz Muller- oba pozitina 
    Kako moj još spava i zabranio mi je da ikom pričam prva 3 mjeseca prve ste saznale :-)
    Moje iskustvo: 
    Ovo je 2.pokušaj zatrudnjivanja sa pauzom od 6 godina- prošli put nije slavno završio...da ne pričam tužne priče.
    Ovaj mjesec dok smo radili na bebi bio je nenormalno stresan-u 6 krečem na posao, vračam se u 19 doma pa mami jurim u posjetu svaki dan jer je na samrti.
    + operirala Dermoid prije 3 mjeseca.
    Trakice:
    One Dzrchese iz Mullera su mi prve pokazale pik. Imali smo odnose taj dan, dan poslje, par dana prije...ugl svaka dva dana oko ovulacije.
    Simptomi:
    Već par dana nakon ov. mi se stalno pišalo, dole me probadalo konstantno lijevi pa desni j pa na sredini..s vremenom se javio i umor onako kroničan ko nikad i bol u glavi..sad imam i prehladu i imala sam temp 37.2.
    Testovi za T:
    Prvi sam radila par dana prije očekivane M i bio je negativan, drugi na dan izostanka M i bio je jedva minimalno vidljiva crta pozitivan. Jutros trk 3. dan izostanka super pozitivna oba testa :-)))
    Dodaci:
    Cijeli mjesec uzimam domaču matičnu mliječ, hranila sam se tako tako a folnu sam počela uzimat nakon prvog mutnog testa.
    + iskrena molitva Bogu da uspijem baš ovaj put.
    Godine: 32- prva trudnoća
    Eto možda nekom pomogne....meni su vaši postovi jako pomogli.
    Želim svima da nikad ne odustanu i da uspiju, i da sve iznesemo trudnoću do kraja i dočekamo zdrave bebače!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.