Ajooj pa ti je puno stvari.. moram proucit o cemu se radi.. ajde sam nek je sada sve ok 😍
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
Nadam se da bude puno plusića za Božić Želim Vam svima puno sreće
Evo 2 folikula na desnom jajniku 20x19 mm, endometrij 7mm, lh trakica jos nije pozitivna iako mi je jucer licila na pozitivu sad vise nisam sigurna. Veceras u akciju.
Mono nemam pojma valjda jedna iako pise da su moguci blizanci i visestruke trudnoce
Nena,
Znaci imas dva folikula koja ce puknuti i nastati ce dvije jajne stanice.
Svaki cas bi ti trebala biti O, kako kome, nekome puca folikul na 20 a nekome na 23, ali najbolje da se odmah bacite u akciju.
Klomifen ti stanjuje endometrij, moguca je T s takvim ali bi bilo idealno da je malo vise.
Sve sam proucila radi mog stanjenog endometrija, meni je bio 7,7 mm dan nakon O, i s takvim se dogodila T.
Da li nakon O koristis Duphastone ili Utrogestane??
Držim figeeee da uspijeeeeee :)
S dvije jajne stanice moguci su blizanci :)
pozdrav cure! evo i mene na ovoj temi. ne pokusavamo dugo, nekih pola godine, ali frustracije su sve vece tim vise sto su oko mene svi ili rodili ili trudni, a meni je vec muka od pitanja: jel radite na djetetu?
uglavnom, krecem
doktoru iduci tjedan premda ustvari ne znam u cemu
bi mogao biti problem. menge su mi prakticki skolske. ovulacija 14. dan, nikad problem s hormonima ni jajnicima. ne pijem, ne pusim. mogu reci da smo oboje onako aktivni, zdravi tipovi. nije mi jasno :(
moje pitanje za vas je, gdje u zg obaviti spermiogram? u obzir dolaze samo privatnici. hvala :)
Mono ovo mi je treći ciklus sa klomifenom, prvi sam imala 2 folikula, endomertrij nekih 5 mm dao mi je estrofem, drugi put sam imala 5 folikula endometrij sam uspjela zadebljati sa ananasom i ciklom. Sad opet nadam se treća sreća već sam u petak krenila s ananasom opet mi je dao estrofem kao da mi podeblja endometrij ali koliko sam čitala on se ne bi smio piti poslije ovulacije nego od početka ciklusa da na vrijeme zadeblja endometrij sad mi je već nekako prekasno. Meni je danas 13 dc i mislim da ga neću ni početi piti nego ću nastaviti sa ananasom uvjerila sam da funkcionira za tjedan dana sam ga poduplala
I da ne koristim ništa osim toga što mi je on propisao i sad baš nešto surfam
Estrofem je lijek za hormonsko nadomjesno liječenje (HNL). Estrofem sadrži ženski spolni hormon estradiol.
Estrofem se koristi u žena u postmenopauzi, osobito u žena kojima je odstranjena maternica (imale su histerektomiju) te zbog toga ne trebaju uzimati kombiniranu estrogensko-progestagensku terapiju.
Onda odem malo istražiti taj estradiol i piše
Kod žena, estradiol djeluje kao hormon rasta tkiva reproduktivnih organa, podržavajući sluznice vagine, vratne žlijezde u endometriju, i sluznice jajovoda. Poboljšava rast zida maternice. Izgleda da je estradiol potreban i za održavanje oocita u jajniku. Tokom menstruacijskog ciklusa, razina estradiola raste u produkciji folikulskog okidača, preko pozitivne povratne sprege, hipotalamusa, što dovodi do skokovitog porasta lutwinizirajućeg hormona i izazivanja ovulacije. U luteusnoj fazi, estradiol, zajedno sa progesteronom, priprema endometrij za implantaciju. Tokom trudnoće, količina estradiola se povećava zbog posteljičneproizvodnje.
Estrogenske terapije se mogu koristiti i u liječenju neplodnosti kod žena kada postoji potreba da se razvije prihvatljivost za spermu u sluzi grlića maternice ili pripremanje maternice. Ovo se često propisuje u kombinaciji sa klomifenom.
Mislim da ću ga ipak piti pa šta bude valjda on bolje zna od mene eto baš nisam pametna
Sortiraj odgovore
Najstariji