Mono,
hvala za link :)
Ja sam ok, al evo vec mi se spava, a idem na advent u Zg-u.
Da da, radim. Sjedim cijeli dan na poslu, ali ne odgovara mi nikako, jedva cekam doci doma i leci.
Zanima me, ako nije predirektno, kako dobijes bolovanje?
Meni nekad dodje biti doma par tjedana, samo da odmorim i da se beba smjesti ;) Sreca pa za dva tjedna idem na godisnji na dva tjedna :)
Teta,
Ja sam poslala MM kod soc.gin.da mi otvori bolovanje jer se nisam htjela živcirati kao i prosli put. Otvorio mi je na temelju dva prijasnja spontana, smeđeg iscjedka kojeg hvala Bogu vise nemam.
Ovisi ti sve od ginekologa do ginekologa. Ovaj moj mi prosli put nije htio dati bolovanje...onda sam dosla s nalazom iz Vinog.i na temelju toga mi je dao.
Sad se vodim u Petrovoj, tj.sve tamo sredjujem iako mi oni nisu napisali preporuka bolovanje, nisam ih ni pitala.
Uvijek možeš pitati dr.opće prakse za tih par tjedana, ako ti je ok, izaci ce ti ususret.
Ja se ne usudim raditi, ne usudim se ni cistiti, ni usisavati a kamoli raditi posao koji radim.
Od kud si?? Jesam li te vec to pitala??

Mono,
nisi, iz Istre sam.
Kakav posao radis? Sjedeci, stojeci?
Meni je na poslu stvarno super, nije stresno, i volim raditi, ali moram priznati da se malo bojim za bebu i najvise mi odgovara lezanje :)
Izdrzat cu nekako ta dva tjedna i onda malo odmora :)
Koliko imas godina?
Radim kao voditeljica plesa i baleta. Na raznim lokacijama, trcim, tj.vozim s jednog kraja grada na drugi...radim i dvokratno, i znala bi samo na rucak doći doma.
Jos po potrebi ako ima neki rockas, onda sam animator i svasta nesto.
Super je posao, radim sa predskolskom djecom u pravilu, imam par skolarki, ali fizicki sam aktivna, cijelo vrijeme, ne mogu sjesti.
Imam 26 god, ti??

Pozdrav cure :)
Mono vidim da dobro napreduje bebica :) cestitam
Imam jedno pitanje koje neznam je li vezano uz trudnocu ili ciklus ali eto..
Od dana ovulacije (prije 4 dana) do danas imam uzasne glavobolje. Osjecaj ko najgori mamurluk ikada (nisam pila ni nista slicnog da nebi bilo zablude!). Citala sam negdje da je to povezano sa hormonima i promjenom hormona nakon ovulacije. Eto, jeste li se susrele sa necim takvim?
Ove glavobolje postaju neizdrzive, a ne bi htjela piti tablete svaki dan. Pa ako je netko od Vas imao slican problem da me savjetuje kako ih se rijesiti.

Angellove,
E to ti stvarno ne znam. Progesteron ti raste u drugoj fazi ciklusa, ali ne znam da li to može izazvati glavobolju.
Možda ti to nema veze s tim.
Možda je glavobolja od neceg drugog...ako ne prestane, nazz dr.pa pitaj.
Možda se i nađe netko tko zna odgovor.
Mislim mene je znala boljeti glava ali ne sjecam se koji dc je to bilo. Znalo mi je trajati dva dana možda, i ako ne bi popila Ketonal bilo bi mi koma, od tablete je proslo.
Slažem se da je glupo piti svaki dan tablete. Ali ako ti pomaže...onda pij, ali ne bi trebalo dugo trajati.

Mono, isto imam 26 :) Po tvom iskustvu, svemu sto znas i svemu sto si nazalost prosla, dala bi ti vise.. Da te ne uvrijedim, zao mj je kad netko full mlad prolazi kroz sve to.. Ma zao mi je uvijek kad se cure muce :(
Najradije bi da se sve s ove teme preselimo na trudnocu :)
Sad se osjecam dobro, u srijedu cu vidjeti dal GV napreduje i nek mi gin da uputnicu za betu.
Ti u srijedu isto na pregled? :)
6. dan poslije ovulacije imala sam jako zatezanje maternice i bol u donjem dijelu ledja. Nekako mi to cudno jer sam nesto slicno tome osjecala u trudnoci koja je zavrsila spontanim... iskreno nije mi bas svejedno. Ima li tko kakva iskustva ili saznanja o tome ili nesto slicno?
Inace sve je u redu i jajnici i maternica, papa test uredan, cervikalni b. uredni, krvna slika i nalaz urina idealni...

Teta, eto vrsnjakinje :)
Mislim da nazalost jako puno mladih cura danas ima problema, bilo da je zacece u pitanju, bile neuspjesne T.
Zato mislim da je def.najbolje poceti planirati sto prije, jer valjda svatko ( rijetko tko ne ) mora uzeti u obzir da ce mu trebati neko vriieme za zacece, makar je sve u redu s njima, na moguci spontani...itd.
I ja idem u sri na uzv, nocas sam sanjala da mi je beta malo narasla, koma, imam nocne more, sutra idem vaditi betu, nadam se da nece biti toliko koliko sam ju sanjala... :(
Jako sam opterecena i prestrasena.
Mora sve ovaj put biti ok s tobom :)
Sigurna sam da budee :))))
Malena,
Nikako ds te pitam, uvijek zabb, sorry :)
U TORCHU su ti antitijela prisutna trenutno i jako su visoka na CMV??
Ja sam isto radila TORCH ali su mi sadasnje stanje kao negativna iako pise da sam prebolila i cmv i parvovirus i ne znam sto sve ne.
To onda znaci da ga vise ne možeš dobiti???
Kad možeš poceti raditi na T? Kada antitijela padnu??
Teta, eto vrsnjakinje :)
Mislim da nazalost jako puno mladih cura danas ima problema, bilo da je zacece u pitanju, bile neuspjesne T.
Zato mislim da je def.najbolje poceti planirati sto prije, jer valjda svatko ( rijetko tko ne ) mora uzeti u obzir da ce mu trebati neko vriieme za zacece, makar je sve u redu s njima, na moguci spontani…itd.
I ja idem u sri na uzv, nocas sam sanjala da mi je beta malo narasla, koma, imam nocne more, sutra idem vaditi betu, nadam se da nece biti toliko koliko sam ju sanjala… :(
Jako sam opterecena i prestrasena.
Mora sve ovaj put biti ok s tobom :)
Sigurna sam da budee :))))
Malena,
Nikako ds te pitam, uvijek zabb, sorry :)
U TORCHU su ti antitijela prisutna trenutno i jako su visoka na CMV??
Ja sam isto radila TORCH ali su mi sadasnje stanje kao negativna iako pise da sam prebolila i cmv i parvovirus i ne znam sto sve ne.
To onda znaci da ga vise ne možeš dobiti???
Kad možeš poceti raditi na T? Kada antitijela padnu??
Da, Mono. Antitjela IgG za cytomegalovirus su mi 54 i visoka je avidnost. To je bilo prije malo manje od mj dana, no dr je rekla da to ne smeta novoj trudnoci. Prema avidnosti su odredili da sam imala infekciju cmv-om otprilike u vrijeme spontanog. Prebolila si parovirus? To je super jer sad imas antitijela u tijelu i manja je vj da ces se zaraziti ako dodjes u kontakt. Ja sam prebolila samo cmv, rubelu i herpex imam antitjela al to je od cjepiva jos iz osnovne skole. Sto vise antitjela imas i sto si vise virusa preboljela, to organizam ima vecu snagu boriti se s tim virusima, pa je manja ili nikakva vjerojatnost da ces se ponovo zaraziti. Ja bih se trebala cuvati.
Radimo na trudnoci, tek koji mj, ali spontani koji sam imala probudio je u meni strahove. 😐

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji