Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Prosinac 2016. 16:54

Mono, ma toooo! Sad si me razveselila! Malo sam sva zabrinuta dal je sve ok, ne smijem toliko trazit i citat, nego uzivati :) 
    Mi das link gdje si to nasla?
    Kako si ti inace?

bornastra
    10. Prosinac 2016. 17:44

Mono,

hvala ti puno na svim savjetima.
    Da, isti gin. mi je to rekao, zato je i meni sve to malo sumljivo...jer hvala Bogu pa imam uredne cikluse i ovulaciju. Nisam vadila spolne hormone, to isto namjeravam. To također daje dr. opće prakse? 
    Što se tiče zavaljene/zaokrenute maternice... čitala sam da se ona kod trudnoće okrene, no opet da može, ali i ne mora smetati kod začeća. Sve je stvarno individualno... ništa, čekam da prođe m, da krenem s terapijom pa ćemo vidjeti... i da, jatuk pod guzu, noge u zrak :)

mono1111
    10. Prosinac 2016. 18:31

Teta,
    Evo link
    http://zdravakrava.24sata.hr/zdravlje/vodic-kroz-1-tromjesecje-1508#

Bornastra,
    Ne, gin.ti daje uputnicu za spolne hormone, i iz tog nalaza ce ti se moci zakljuciti da li imas pcos, ali po svemu mislim da nemas.

mono1111
    10. Prosinac 2016. 18:34

Teta,
    Ja se ne usudim ista raditi.
    Doma sam po cijele dane, malo mi to paše za promjenu jer radi posla bi bila po cijele dane vani.
    Odem sa psom van, do ducana u kvartu, napravim rucak i ležim ostatak dana i noći :/ Mislim da cu uskoro izluditi biti doma. Ali bar da prođe tih prvih 3 mjeseca, pa vjerujem da cu se opustiti malo.
    Jako me strah, mislim znam da se ovako rano ne može vjerovatno nista dogoditi ali za svaki slucaj ja sam mirnija ovako.
    Ti???
    Ti jos radis, da li je tako?

10. Prosinac 2016. 19:11

Mono, 
    hvala za link :) 
    Ja sam ok, al evo vec mi se spava, a idem na advent u Zg-u.
    Da da, radim. Sjedim cijeli dan na poslu, ali ne odgovara mi nikako, jedva cekam doci doma i leci.
    Zanima me, ako nije predirektno, kako dobijes bolovanje?
    Meni nekad dodje biti doma par tjedana, samo da odmorim i da se beba smjesti ;) Sreca pa za dva tjedna idem na godisnji na dva tjedna :)

mono1111
    10. Prosinac 2016. 20:55

Teta,

Ja sam poslala MM kod soc.gin.da mi otvori bolovanje jer se nisam htjela živcirati kao i prosli put. Otvorio mi je na temelju dva prijasnja spontana, smeđeg iscjedka kojeg hvala Bogu vise nemam.
    Ovisi ti sve od ginekologa do ginekologa. Ovaj moj  mi prosli put nije htio dati bolovanje...onda sam dosla s nalazom iz Vinog.i na temelju toga mi je dao.
    Sad se vodim u Petrovoj, tj.sve tamo sredjujem iako mi oni nisu napisali preporuka bolovanje, nisam ih ni pitala.
    Uvijek možeš pitati dr.opće prakse za tih par tjedana, ako ti je ok, izaci ce ti ususret.
    Ja se ne usudim raditi, ne usudim se ni cistiti, ni usisavati a kamoli raditi posao koji radim.
    Od kud si?? Jesam li te vec to pitala??

10. Prosinac 2016. 22:38

Mono, 
    nisi, iz Istre sam. 
    Kakav posao radis? Sjedeci, stojeci?
    Meni je na poslu stvarno super, nije stresno, i volim raditi, ali moram priznati da se malo bojim za bebu i najvise mi odgovara lezanje :) 
    Izdrzat cu nekako ta dva tjedna i onda malo odmora :)
    Koliko imas godina?

mono1111
    10. Prosinac 2016. 23:19

Radim kao voditeljica plesa i baleta. Na raznim lokacijama, trcim, tj.vozim s jednog kraja grada na drugi...radim i dvokratno, i znala bi samo na rucak doći doma.
    Jos po potrebi ako ima neki rockas, onda sam animator i svasta nesto.
    Super je posao, radim sa predskolskom djecom u pravilu, imam par skolarki, ali fizicki sam aktivna, cijelo vrijeme, ne mogu sjesti.
    Imam 26 god, ti??

AngelLove
    11. Prosinac 2016. 00:03

Pozdrav cure :)
    Mono vidim da dobro napreduje bebica :) cestitam 

Imam jedno pitanje koje neznam je li vezano uz trudnocu ili ciklus ali eto..
    Od dana ovulacije (prije 4 dana) do danas imam uzasne glavobolje. Osjecaj ko najgori mamurluk ikada (nisam pila ni nista slicnog da nebi bilo zablude!). Citala sam negdje da je to povezano sa hormonima i promjenom hormona nakon ovulacije. Eto, jeste li se susrele sa necim takvim?
    Ove glavobolje postaju neizdrzive, a ne bi htjela piti tablete svaki dan. Pa ako je netko od Vas imao slican problem da me savjetuje kako ih se rijesiti. 

mono1111
    11. Prosinac 2016. 00:38

Angellove,

E to ti stvarno ne znam. Progesteron ti raste u drugoj fazi ciklusa, ali ne znam da li to može izazvati glavobolju.
    Možda ti to nema veze s tim. 
    Možda je glavobolja od neceg drugog...ako ne prestane, nazz dr.pa pitaj.
    Možda se i nađe netko tko zna odgovor.
    Mislim mene je znala boljeti glava  ali ne sjecam se koji dc je to bilo. Znalo mi je trajati dva dana možda, i ako ne bi popila Ketonal bilo bi mi koma, od tablete je proslo.

Slažem se da je glupo piti svaki dan tablete. Ali ako ti pomaže...onda pij, ali ne bi trebalo dugo trajati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.