Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Prosinac 2016. 08:05

Mono, zadnja M je bila 26.10., po tome bi trebala biti 6+3, ali imam nepravilne cikluse, cca 36 dana, pa je vjv trudnoca mladja, mozda tek 5 tjedana. 
    Zapravo, odnos za koji mislim da je doslo do zaceca je 19.11., a to je bilo tek prije 20 dana. Sto ti mislis? Je bhcg od 3848 onda ok? I GV od 2 mm?
    U srijedu idem na pregled jer sam se vec narucila, vidjet cu kako ce tad biti (uzv je tamo losiji nego u bolnici) pa cu tada odluciti dal opet ici vaditi betu.
    Inace, full sam sretna zbog tebe!! <3

bornastra
    10. Prosinac 2016. 08:33

Dobro jutro drage moje...

Mono, još jednom od srca iskrene čestitke... i sve, sve najbolje!! Baš mi je neizmjerno drago radi tebe... :)) I ostalim trudnicama našim Teta5, LittleG, Bibi54... od srca iskrene čestitke!! :)

Moja m je i ovaj mjesec stigla, no glava gore i pozitivno naprijed. 

Od prošle m pa do ove sam obavila razgovor sa ginekologom, cervikalne briseve i UZV- cervikalni brisevi su odlični, kaže gin da sam zdrava ko drijen, a na UZV su mi dijagosticirani policistični jajnici... (na zadnjem UZV u 5.mjesecu se nije ništa vidjelo, baš mi je nevjerojatno to...).

Ginekolog je opet spomenuo moju zaokrenutu maternicu i nemogućnost ulaska spermija u nju, zbedirao me jer je rekao da ću teško prirodno ostati trudna, ALI neka pokušavamo da je sve moguće i savjetovao mi je da minimalno pola sata nakon odnosa ležim sa velim jastukom pod guzom. Naravno da ćemo ga poslušati i to.
    Također, dao mi je za naredna 2 mjeseca terapiju Duphastonom, pijem od 14.dana ciklusa narednih 10 dana po dvije tablete dnevno... Ima li koja iskustva? Svaki odgovor je dobro došao... Samo da kažem da godinama imam uredne cikluse...između 28-30 dana, kontracepciju nikada nisam pila.

I još jedno pitanje... Mono, koje hormone štitnjače da vadim? U ponedjeljak idem do doktorice po uputnicu... savjetuješ li još koje pretrage? 

Svaki savjet je dobrodošao...drago mi je da smo se pomaknuli malo sa mrtve točke i da su nalazi za sada svi super.

Puse svima :)

M@lena
    11. Prosinac 2016. 11:44

bornastra

Dobro jutro drage moje…

Mono, još jednom od srca iskrene čestitke… i sve, sve najbolje!! Baš mi je neizmjerno drago radi tebe… :)) I ostalim trudnicama našim Teta5, LittleG, Bibi54… od srca iskrene čestitke!! :)

Moja m je i ovaj mjesec stigla, no glava gore i pozitivno naprijed. 

Od prošle m pa do ove sam obavila razgovor sa ginekologom, cervikalne briseve i UZV- cervikalni brisevi su odlični, kaže gin da sam zdrava ko drijen, a na UZV su mi dijagosticirani policistični jajnici… (na zadnjem UZV u 5.mjesecu se nije ništa vidjelo, baš mi je nevjerojatno to…).

Ginekolog je opet spomenuo moju zaokrenutu maternicu i nemogućnost ulaska spermija u nju, zbedirao me jer je rekao da ću teško prirodno ostati trudna, ALI neka pokušavamo da je sve moguće i savjetovao mi je da minimalno pola sata nakon odnosa ležim sa velim jastukom pod guzom. Naravno da ćemo ga poslušati i to.
    Također, dao mi je za naredna 2 mjeseca terapiju Duphastonom, pijem od 14.dana ciklusa narednih 10 dana po dvije tablete dnevno… Ima li koja iskustva? Svaki odgovor je dobro došao… Samo da kažem da godinama imam uredne cikluse…između 28-30 dana, kontracepciju nikada nisam pila.

I još jedno pitanje… Mono, koje hormone štitnjače da vadim? U ponedjeljak idem do doktorice po uputnicu… savjetuješ li još koje pretrage? 

Svaki savjet je dobrodošao…drago mi je da smo se pomaknuli malo sa mrtve točke i da su nalazi za sada svi super.

Puse svima :)

Evo da te ohrabrim, moja sestra je operirala cistu na jajniku koja je pukla, zamalo da nije sepsu dobila... srecom da su mislili da je slijepo crijevo, jer je bio desni jajnik, pa je otisla hitno na operaciju. Na operaciji su shvatili da je cista, pa su uklonili crvuljak i cistu. Nakon toga 2 godine rodila je djevojcicu. Malo duze im je trebalo zbog zavaljene maternice, al uspjeli su. Danas ima troje prekrasne djecice, unatoc takvoj maternici... Glavu gore i hrabro!

mono1111
    10. Prosinac 2016. 10:26

Teta, mislim da je do T doslo priie jer ti je beta dosta visoka.
    Meni je znaci 20 dpo bila oko 650, to je ovo zadnje vadjenje jucer.
    A ako ti ciklusi traju 36 dana, opet je moguce da je doslo do T kasnije.
    Mislim da ti je to sve ok za tvoj tjedan T, moguce da si 5 i nesto sada. Ne brini, pricekaj uzv i vjerujem da ce sve biti ok.
    Da li imas kakve simptome? Imas jos jake bolove?
    Javi obavezno u sri i ja idem na uzv u sri.
    Meni je M bila 5.11.

Bornastra,
    Hvala ti :)
    Što se tiće policisticnih jajnika, to ti je sve po meni upitno. Meni su ne znam koliko gin.govorili da imam policisticne, pa mikrocisticne jajnike i onda sam dosla kod ove prof.kod koje sad idem  a ona je bas specijalizirala i to podrucje, rekla je da nemam nikako !!!! I vjerujem joj.
    A tebi pogotovo posto imas uredne cikluse, uzmi to s rezervom. Da imas policisticne, tj.pcos vjerovatno bi imala neuredne cikluse, makar izgled policisticnih jajnika ne znaci pcos.
    To mislim da ti ne treba biti bitno, nego glavno da imas O i uredne cikluse.
    To ti je isti gin.rekao kao i u 5 mj? Kako to da ti prije nitko nije rekao?? S tim se rađas, ne mogu se oni odjedanput pretvoriti u policisticne. :)

Što se tice zavaljene maternice, to ti ne znam. Ali ja sam bez obzira nakon svakog odnosa drzala noge u zraku i jastuk pod guzu, samo ti drzi.
    Ne znam da li se.to rijesava nekako, ali histeroskopijom se pregledava unutrasnjost maternice i eventualno se tada rijesavaju pregrade ili sl. Za ovo ne znam, ali nadam se da nece smetari zacecu pogotovo ako lezis.
    Napravi i svijecu :)))

Sto se tice Duohastona, mislim da je bolje da ga uzmes nakon O, znaci kada si sigurna da je O prosla, negdje sam citala da zna sprijeciti O, ali opet ako ti je dr.tako rekla uzmi tako. Iako se za taj jedan dan apsolutno nece nista dogoditi.
    I to su možda rijetke situacije, pa mislim da se ne moras brinuti 

Jos samo da napomenem da je Utrogestan, koji se stavlja vaginalno puno bolji i ima bolje djelovanje, em se nista ne placa zato ne kuzim zasto dr.uredno pripisuju Duphastone koji se plaća 50 tak kn i to dvije kutije.
    Kad sam slala MM da mi bolovanje otvori kod soc.i na nalazu iz Petrove mi je pisalo Duphastone, ja sam  tj.MM je ipak tražio Utrogestan i ovaj mi je napisao valjda preko k....
    Mislim barem u T je uzumanje vaginalno bolje, zato sam ja to htjela.

10. Prosinac 2016. 11:11

Bornastra, hvalaaaa! :-*

Mono, beta mi se cini ok, al dal je ok velicina GV (2mm)? 
    Sad nemam bolove, samo lagana zatezanja, al nista strasno.
    Kupit cu magnezij :)

mono1111
    10. Prosinac 2016. 11:56

Teta,
    Da !!! Može biti 2 do 3 mm u 5 tt, sad sam to procitala.

mono1111
    10. Prosinac 2016. 13:15

Bornastra,
    Za stitnjacu neka ti da uputnicu za tsh, ft4 i anti tpo.
    Jesi vadila spolne hormone? Prolaktin svakako u spolnih hormonima.
    Možete ako želite napraviti spermiogram, to dr.opće prakse TM daje uputnicu.
    Ostalo mislim da nije potrebno, jer ne utjece na zacece.

10. Prosinac 2016. 16:54

Mono, ma toooo! Sad si me razveselila! Malo sam sva zabrinuta dal je sve ok, ne smijem toliko trazit i citat, nego uzivati :) 
    Mi das link gdje si to nasla?
    Kako si ti inace?

bornastra
    10. Prosinac 2016. 17:44

Mono,

hvala ti puno na svim savjetima.
    Da, isti gin. mi je to rekao, zato je i meni sve to malo sumljivo...jer hvala Bogu pa imam uredne cikluse i ovulaciju. Nisam vadila spolne hormone, to isto namjeravam. To također daje dr. opće prakse? 
    Što se tiče zavaljene/zaokrenute maternice... čitala sam da se ona kod trudnoće okrene, no opet da može, ali i ne mora smetati kod začeća. Sve je stvarno individualno... ništa, čekam da prođe m, da krenem s terapijom pa ćemo vidjeti... i da, jatuk pod guzu, noge u zrak :)

mono1111
    10. Prosinac 2016. 18:31

Teta,
    Evo link
    http://zdravakrava.24sata.hr/zdravlje/vodic-kroz-1-tromjesecje-1508#

Bornastra,
    Ne, gin.ti daje uputnicu za spolne hormone, i iz tog nalaza ce ti se moci zakljuciti da li imas pcos, ali po svemu mislim da nemas.

mono1111
    10. Prosinac 2016. 18:34

Teta,
    Ja se ne usudim ista raditi.
    Doma sam po cijele dane, malo mi to paše za promjenu jer radi posla bi bila po cijele dane vani.
    Odem sa psom van, do ducana u kvartu, napravim rucak i ležim ostatak dana i noći :/ Mislim da cu uskoro izluditi biti doma. Ali bar da prođe tih prvih 3 mjeseca, pa vjerujem da cu se opustiti malo.
    Jako me strah, mislim znam da se ovako rano ne može vjerovatno nista dogoditi ali za svaki slucaj ja sam mirnija ovako.
    Ti???
    Ti jos radis, da li je tako?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI