Cure, puno hvala na cestitkama i dobrim željama :)))
I ja vama također želim sve najbolje :)
Bebich, u biti iscjedak je bio nekih 3 dana prije nego sto mi je poceo smeđi iscjedak, onako bijeli kao pred M, i onda je postao proziran, ali ful malo. A negdje kad mi je vec kasnila, znaci ne prije testa sam dobila onaj suncani iscjedak.
Žuti je kao Sunce :) zato se tako i zove. To mi je bilo i u prosloj T.
Sad koristim Utrogestan pa ne znam koji mi je iscjedak, kad je taj pomiješan s Utrogestanom :/
Petra, i meni je bila ta velicina. Ne brini, i da je to endometrioza, a nije, ja sam prvi put ostala T s tom kakti endometricnom cistom. Samo prati ako ne raste i ne zadaje ti probleme ne smeta ti.
Teta, kad je bila zadnja M? Koji je dns tj? Ja mislim da je beta ok za neki 5 tjedan koji pretpostavljam da jesi.
Ako nemas nikakvo krvarenje sve je onda ok.
Mene je prosli put u T, znaci drugi put toliko bolilo, i pisala sam o tome. Imala sam grceve i budila se po noci, nesto strasno a tada je sve bilo ok, želim reci da to kod mene nije bio znak spontanog.
To ti zna biti normalno. Maternica se siri, svakako pij Magnezij od 375, imas i šumeći i Mg opusta misice i ligamente maternice. Mg pij svaki dan.
Opusti se, znam da si u strahu ali nažalost ne možeš nista promijeniti. Ja vjerujem da ce s tobom sve biti ok. Da li ces vaditi betu ponovno? Možeš ako želiš radi sebe, da te smiri, beta se mora pravilno duplati, iznad 1000 ti sporije raste, svaka 3 dana cca.
Izvadi betu ako ces se na taj nacin smiriti. Ne brini. Misli pozitivno :)
Barbara,
Ja volim biti na ovoj temi :) Ovdje mislim i da cu ostati :))
Jako mi je drago ako nekome mogu pomoći savjetom nekim...ovdje sam najvise pisala i nekako mi je ugodno ovdje :)
Little G, super za srcekooo :) Drago mi je, biti ce sve super.
Dreams, ako ne dobijes M za dva dana, napravi jos jedan test.
Ako ne, bude iduci mjesec :)
Valjda sam svima odg :))
I cure, moji simptom T !!: groznica, stalno mi je hladno !!!! Inace mi je stalno hladno, ali sad se ttrsem, noge i ruke led ledene.
Ne znam zasto mi je tako. Radi tog heparina bi bilo logicno da mi je toplije jer je krv razrijeđena i bolja je prokrvljenost.
I ruke mi trnu.
Hm...pitati cu sri.
Možda je to ako mi je povisena T iako nisam mjerila jer imam neki glupi toplomjer koji svaki put drukcije pokaze.
Mono, zadnja M je bila 26.10., po tome bi trebala biti 6+3, ali imam nepravilne cikluse, cca 36 dana, pa je vjv trudnoca mladja, mozda tek 5 tjedana.
Zapravo, odnos za koji mislim da je doslo do zaceca je 19.11., a to je bilo tek prije 20 dana. Sto ti mislis? Je bhcg od 3848 onda ok? I GV od 2 mm?
U srijedu idem na pregled jer sam se vec narucila, vidjet cu kako ce tad biti (uzv je tamo losiji nego u bolnici) pa cu tada odluciti dal opet ici vaditi betu.
Inace, full sam sretna zbog tebe!! <3
Dobro jutro drage moje...
Mono, još jednom od srca iskrene čestitke... i sve, sve najbolje!! Baš mi je neizmjerno drago radi tebe... :)) I ostalim trudnicama našim Teta5, LittleG, Bibi54... od srca iskrene čestitke!! :)
Moja m je i ovaj mjesec stigla, no glava gore i pozitivno naprijed.
Od prošle m pa do ove sam obavila razgovor sa ginekologom, cervikalne briseve i UZV- cervikalni brisevi su odlični, kaže gin da sam zdrava ko drijen, a na UZV su mi dijagosticirani policistični jajnici... (na zadnjem UZV u 5.mjesecu se nije ništa vidjelo, baš mi je nevjerojatno to...).
Ginekolog je opet spomenuo moju zaokrenutu maternicu i nemogućnost ulaska spermija u nju, zbedirao me jer je rekao da ću teško prirodno ostati trudna, ALI neka pokušavamo da je sve moguće i savjetovao mi je da minimalno pola sata nakon odnosa ležim sa velim jastukom pod guzom. Naravno da ćemo ga poslušati i to.
Također, dao mi je za naredna 2 mjeseca terapiju Duphastonom, pijem od 14.dana ciklusa narednih 10 dana po dvije tablete dnevno... Ima li koja iskustva? Svaki odgovor je dobro došao... Samo da kažem da godinama imam uredne cikluse...između 28-30 dana, kontracepciju nikada nisam pila.
I još jedno pitanje... Mono, koje hormone štitnjače da vadim? U ponedjeljak idem do doktorice po uputnicu... savjetuješ li još koje pretrage?
Svaki savjet je dobrodošao...drago mi je da smo se pomaknuli malo sa mrtve točke i da su nalazi za sada svi super.
Puse svima :)
Teta, mislim da je do T doslo priie jer ti je beta dosta visoka.
Meni je znaci 20 dpo bila oko 650, to je ovo zadnje vadjenje jucer.
A ako ti ciklusi traju 36 dana, opet je moguce da je doslo do T kasnije.
Mislim da ti je to sve ok za tvoj tjedan T, moguce da si 5 i nesto sada. Ne brini, pricekaj uzv i vjerujem da ce sve biti ok.
Da li imas kakve simptome? Imas jos jake bolove?
Javi obavezno u sri i ja idem na uzv u sri.
Meni je M bila 5.11.
Bornastra,
Hvala ti :)
Što se tiće policisticnih jajnika, to ti je sve po meni upitno. Meni su ne znam koliko gin.govorili da imam policisticne, pa mikrocisticne jajnike i onda sam dosla kod ove prof.kod koje sad idem a ona je bas specijalizirala i to podrucje, rekla je da nemam nikako !!!! I vjerujem joj.
A tebi pogotovo posto imas uredne cikluse, uzmi to s rezervom. Da imas policisticne, tj.pcos vjerovatno bi imala neuredne cikluse, makar izgled policisticnih jajnika ne znaci pcos.
To mislim da ti ne treba biti bitno, nego glavno da imas O i uredne cikluse.
To ti je isti gin.rekao kao i u 5 mj? Kako to da ti prije nitko nije rekao?? S tim se rađas, ne mogu se oni odjedanput pretvoriti u policisticne. :)
Što se tice zavaljene maternice, to ti ne znam. Ali ja sam bez obzira nakon svakog odnosa drzala noge u zraku i jastuk pod guzu, samo ti drzi.
Ne znam da li se.to rijesava nekako, ali histeroskopijom se pregledava unutrasnjost maternice i eventualno se tada rijesavaju pregrade ili sl. Za ovo ne znam, ali nadam se da nece smetari zacecu pogotovo ako lezis.
Napravi i svijecu :)))
Sto se tice Duohastona, mislim da je bolje da ga uzmes nakon O, znaci kada si sigurna da je O prosla, negdje sam citala da zna sprijeciti O, ali opet ako ti je dr.tako rekla uzmi tako. Iako se za taj jedan dan apsolutno nece nista dogoditi.
I to su možda rijetke situacije, pa mislim da se ne moras brinuti
Jos samo da napomenem da je Utrogestan, koji se stavlja vaginalno puno bolji i ima bolje djelovanje, em se nista ne placa zato ne kuzim zasto dr.uredno pripisuju Duphastone koji se plaća 50 tak kn i to dvije kutije.
Kad sam slala MM da mi bolovanje otvori kod soc.i na nalazu iz Petrove mi je pisalo Duphastone, ja sam tj.MM je ipak tražio Utrogestan i ovaj mi je napisao valjda preko k....
Mislim barem u T je uzumanje vaginalno bolje, zato sam ja to htjela.
Bornastra, hvalaaaa! :-*
Mono, beta mi se cini ok, al dal je ok velicina GV (2mm)?
Sad nemam bolove, samo lagana zatezanja, al nista strasno.
Kupit cu magnezij :)
Bornastra,
Za stitnjacu neka ti da uputnicu za tsh, ft4 i anti tpo.
Jesi vadila spolne hormone? Prolaktin svakako u spolnih hormonima.
Možete ako želite napraviti spermiogram, to dr.opće prakse TM daje uputnicu.
Ostalo mislim da nije potrebno, jer ne utjece na zacece.
Sortiraj odgovore
Najstariji