Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Uciteljica
    14. Studeni 2016. 16:16

Mono, cijela vojska mi ne može napraviti dijete, a imam ih dvoje, toliko o tome koliko su pametni doktori, ne moram reći da je jedan od njih bio dr. sc., šef odjela ginekologije, veoma cijenjen stručnjak....rekao je na temelju 2 dijagnoze, jednog jajnika nemam, posušio se, drugi radi oko 40 posto. I ciklusi bez ovulacija te , kako je jedan objasnio, folikuli bez koristi, kao da sam u menopauzi, možeš misliti, meni to reći s 22 godine...Ima sreće što ga nisam ubila!!!! Uglavnom, nije to sve, bilo je svega, da se ne ponavljam, i mnogi su me doktori pregledali, Hrvatska, Slovenija, Austrija, ali to što sam ovdje doživjela, žene moje, toga nigdje drugdje nema....Anaa26, 5 mjeseci je doista malo, ako usporedimo s 5 godina za naše 1. dijete, a što je pomoglo? Sam dragi Bog zna. Pila sam sve moguće čajeve koje možeš kupiti za začeće, od čička pa do vrkute i stolisnika, folne kiseline, bila u formi, vježbala, skinula kile, s BMI 26 došla na BMI 23,9, sve kaj je god bilo u mojoj moći da sam zdrava i sprema na trudnoću. Kaj se trakica tiče, i ja sam ti nova u tome, imaš za kupiti preko Njuškala ili ebaya, to su ti lh trakice za određivanje ovulacije. Popiškiš se 2 puta dnevno, ujutro i popodne na trakice i uspoređuješ testnu crtu s kontrolnom. Što je testa po boji sličnija tamnijoj kontrolnoj znači da će ovulacija nastupiti u idućih 12 - 48 sati. Bilo bi dobro da odeš na pregled, ne sve moguće, ali barem briseve i papa test te da vidiš da nemaš koju bakteriju jer i one mogu utjecati na to da se bebica ne primi. Želim ti svu sreću u pokušaima te da ne čekaš još dugo na svoj plusić!!!

Anaa26
    14. Studeni 2016. 17:06

Draga Uciteljice

Hvala na odgovorima i lijepim zeljama. Sto se tice trakica evo pogledala sam i narucit cu sa njuskala..ginekologu odlazim jednom godisnje na ultrazvuk i papa test, taman mi je sada vrijeme, pa ako se pojavi nezeljena vjestica odmah cu se naruciti.
    Ne mogu ni zamisliti koliko je bilo tesko tih dugih 5 godina. Divim se svim zenama koje to prolaze..na ogromnoj volji i neodustajanju...drago mi je sto se tvoja zelja ispunila...nadam se da ce i moja i svih onih koji si to zele 

Ujutro odgajam tuđu djecu, a kad dođem doma moram i svoju.....

_bella4_
    14. Studeni 2016. 21:52

Učiteljice, tina, zvonkice, bonita i kak se vec ne zoves, ajde mi objasni cemu laganje i pretvaranje? Na pocetku napises da ste dvoje djece iz prve i bez ikakvih problema napravili, onda sad pises da vam je trebalo 5 godina. Ajde sjasi vise s ove klokanice!

wannababysomuch
    14. Studeni 2016. 22:19

_bella4_

Učiteljice, tina, zvonkice, bonita i kak se vec ne zoves, ajde mi objasni cemu laganje i pretvaranje? Na pocetku napises da ste dvoje djece iz prve i bez ikakvih problema napravili, onda sad pises da vam je trebalo 5 godina. Ajde sjasi vise s ove klokanice!

Pridruzujem se Bella 😁

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

Petra178
    15. Studeni 2016. 08:06

_bella4_

Bas i ja gledam jesam li krivo shvatila, zar nisu prve dvije trudnoce bez problema...Boze dragi, sto li nekoga mora "natjerati" da tu laze i izmislja, zar ima ljidi kojima je toliko dosadno u zivotu?? 😱

Anaa26, odi na pregled i napravi briseve, meni su nasli endometriizu, ureaplasmu i gljivice, sve neprimjetni a zlocesti faktori u onemogucavanju zaceca...
    I kupi lh trakice pa pokusaj uloviti ovulaciju s njima.
    Moja iskustva:
    -clearblue- premala osjetljivost, stalno negativne iako se na pregledu vidi da je bila ovulacija
    -primatime (ljekarna) i onetime(ebay/njuskalo) imaju vecu osjetljivoat, sad ih koristim i nadam se pozitivi za koji dan
    -maybebaby u ljekarnama kazu da je taj mikroskop zapravo najisplativijji jer se moze koristiti visekratno, ali sam dosta neagtivnih iskustava nasla na netu, pa nisam ni probala.

Sretno!! 😊❤

Ja sam opet na folikulometrijama, pa cemo vidjeti...nadam se da ce biti nesto od toga...

E da, i muza na spermiogram! Nikad se ne zna, bolje iskljuciti u startu sto mozete...

AngelLove
    14. Studeni 2016. 22:50

Zbunjena sam...
    Zasto bi netko lagao o svojoj trudnoci? 
    Mislim da je vecina nas ovdje da pronademo utjehu i potporu. Ako je nekome ovo zabava i hobij bilo bi dobro da pronade drugi forum.

mono1111
    14. Studeni 2016. 23:40

Angellove 

Procitaj teme Proljetne bebe, Ljetne bebe 2017, i jos ne znam na kojim temama su cure otkrile pa nam molim te ti odgovori na pitanje zasto bi netko lagao o T ???

mono1111
    14. Studeni 2016. 23:41

Bez uvrede naravno, jer ja a ni mnoge druge ne razumiju zasto ni netko lagao ???

mono1111
    14. Studeni 2016. 23:43

MiuMau,
    Slažem se :)
    Znam da smo vec napisale, ali ako želis slobodno nam se prikljuci u grupu na whatsup - u, dobro došla si ! Puno je jednostavnije nego ovdje :)

MiuMau
    15. Studeni 2016. 09:29

A nisam htjela u vocap jer kao necu ni ovdje nes previse bit... 
    Sad kad vidim da ima i cura koje se lazno predstavljaju i to na ovakvoj temi, dode mi da ih presamaram... 
    Idem onda na vocap... nasla sam dacolinin broj, tvoj mono nisam... sam da piknem poruku na taj broj pa me dodate?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI