Mislim da bi trebala piti od O, 10 dana i prestajes, i nakon tri dana nastupa O.
Duphastoni se uzimaju na recept i dvije kutije kostaju oko 50 kn, osim ako ne plaćaš dopunsko lijekove s a i b liste !
Tvoj socijal.gin.ti daje recept.
Mono, izgubila si me Mislis od O do M?
Ma nema sanse da sad idem do socijalca, idem njemu jedino ak nekim cudom za koji dan dobijem plusic... Prosli put kad sam bila kod njega sestri sam zamalo glavu odgrizla - pocela pit antibiotike i naravno odma osjetim svrbez, gljive jelte... Jos se s tim poklopilo krvarenje, izgleda ovulacijsko, nikad to nisam imala... Dosla ja tam, krenem objasnjavat tegobe, ona me opere pred nekoliko zena u ordinaciji da sta sam dosla zbog ovulacijskog krvarenja, i da sam ju trebala nazvat... Znate, na onaj telefon koji zvoni danima, na koji se ne javljaju... I posalje mene frajerica van, gdje cekam jos 3 sata na pregled, pokraj xy zena koje su dosle nakon mene i takoder nisu bile narucene... Dakleee, socijala samo ak se nekim cudom bebica smjestila, inace ako financije dopustaju, privatno, sreca pa prek kolektive stalno neka akcija, za 300kn kompletan pregled od do... a da ljubaznost i ljudskost u odnosima ne spominjem...
Mislila sam uzet s ovim "receptom" od privatnice, samo sto se onda placa puna cijena, zato pitam koliko kosta...
Budem sad do utorka pricekala jos da vidim hoce M doci, piskat cu po ovih nekoliko testica sta mi je ostalo, pa cemo vidjet hoce bit sta... Iscjedak gotovo nestao, danas doslovno dvije kapi... Probada me u jajnicima kao da cu svaki tren dobit, sikice bole, al male i dalje Temp veceras 37.3, veli mm da mi se oke cakle, tako da odmah pomislim da je neka bolestina iz vrtica, kao i mucnine koje vucem nekoliko dana, a enteroviroze u grupi imamo...
Vidjet cemo... Strpljen spasen
MiuMau,
Mislim da se pije od O pa 10 dana, ali bolje ce ti reci gin.privatnica u tom slucaju. Možeš kupovati uz privatan recept, ali sigurno je puno skuplje.
Za sestru kod gin.socijal.nemam rijeci ! Bas me zanima kod kog to ides??!!!
I ti radis u vrtiću?? Ja sam isto po vrtićima, voditeljica sam plesa,.i evo trenutno bolesna, neka viroza, grlo me boli i nos.i sve to u kompletu.
I ja stalno od njih nesto pokupim :/
Ja isto sam odlucila da idem privatnicima, ali mislim da.je važno kakvog dr.nađeš. Ja sam privatno isla kod jedne dr.iz Petrove i kak je ok žena mi rekla da cu od tada na na dalje obavljati sve u Petrovoj preko uputnice. Tako da ici cu kod nje, ali nis necu placati jer je preko uputnice.
Pazi, imas svakakvih gin.i preko ponude dana i sl.....ali uzv i pregled i pi redovnoj cijeni nije neka velika razlika od ponude dana.posto tamo nude i papa test uz pregled vise manje...i to u T jedanput mjesecno na uzv i pregled, to je ok.
A sto se.tiće ovog isjedka, ne znam sto bi rekla.
Ja mislim da.vec možeš napraviti test za T jer ako je bilo, bilo je implatacijsko krvarenje, i beta vec raste !
Pogotovo ako imas one testove s ebaya koji su jako osjetljivi.
Btw.socijl.gin.možeš nazvati ako se itko javi, i tražiti da ti posalje Duphastone preko kompa pa ti direktno ode u ljekarnu.
A inace, uvijek možeš promijeniti gin, ali niksd ne znas kod kog ces zavrsiti.:/
Samo jos jedna stvar, da li ti misliš da ce ti socij.dati bolovanje kad ces ostati T ??? Mislim odmah?? Pošto radis s djecom i virusima i bakterijama?? Moj meni nije htio dati do 16 tt !!!!!!!!!!!! Na kraju mi je dao, jer sam isla na hitnu u bolnicu jer sam imala bolove.pa su mi oni pisali preporuku radi posla koji radim i radi prijasnjeg spontanog. Njega ne zanimaju prijasnji spontani i posao koji radim :/
Evo baš sam iskopala njen nalaz, kaže kroz 3 ciklusa Duphaston 2x1 od 11-25 dc. Ma pričekat ću sad da se vještica više pojavi, pa odmah zvati VV... evo sve je bilo slabije prema danas, gotovo ništa i popodne smo zujali po vani, sad dođem doma i vidim da ima nešto, ali opet u kapima, možda 5-6 točkica... Naravno da sam radila test jutros, negativan... budem ponovila u utorak kad bi trebala dobit, ak se već ne pojavi sama... sumnjam da je T, al eto, svaki mjesec se nadam, pa tak i ovaj
Što se tiče socijalnog gin, novi na Srednjacima, tek sam par puta bila kod njega i stvarno mi je ok, mislim čovjek je odmah dao uputnicu za MPO, veli nema se šta gubit vrijeme... Da sam ostala kod starog tapkala bi još na mjestu, taj me sam slao doma i govorio radite na tome...Još nije ni uzv imao, pa da ne pričam o eskapadama po bolnicama svaka tri mjeseca kad trebam na kontrolu... Zato sam se i prebacila... Čak mi ni ova sestra nije djelovala nadrkandus, al evo zadnji put ju je tak obilježilo da mi se uopće ne da radit si dodatni stres na ovu situaciju s njenim neprofesionalnim ponašanjem... Da, to sa premještanjem je lutrija, meni je ovo treći, i za sad najbolji, s obzirom na brzinu djelovanja, a dalje ćemo vidjeti. Prva na koju sam naletila mi je priredila takvu traumu, rekla da imam endometriozu, trebat će ablacija - ja pitam šta je to, ona me izgura iz ordinacije i veli pogledajte na internetu, ne mogu ja sad čavrljat imam brdo pacijenata... Ja u tramvaju guglam i grcam u suzama, našla 15 članaka - spontani, neplodnost, odstranjivanje maternice... Ma horori, bome sam istih stopa otišla na HZZO i napisala žalbu da upućuje pacijente na internet radi informacija i da se želim prebaciti, jer imaš onaj rok od godinu dana da moraš bit kod jednog gin, jel...
A što se tiče privatnih, išla sam zadnjih nekoliko puta kod Snježane Belak na Trešnjevci, žena je predivna... Uzmem onaj cijeli paket za 300kn, uzv i pregled obavim, popričam s njom ko' gospon čovjek o svemu, a za papu se onda dogovorimo da dođem kad budem trebala, jer njega u principu jednom do dva puta godišnje radiš, osim ak ovak dobiješ gljive kao ja čim popiješ antibiotik, pa idem uvijek nakon njih... Neusporedivo, nije mi žao tih 300kn nikad, i dok mogu idem tak kad nešto zaškripi...
Da draga moja, vrtić... Dok nisam u njemu počela raditi, nisam znala šta je prehlada, a gdje ovo sve sad što pokupim - peta bolest, enteroviroze, streptokok na 200 načina, kozice sam imala ove godine, pa si ti sad misli da sam bila trudna... I onda nek mi netko kaže da mi odgajateljice možemo raditi trudne... A gdje je dizanje djece za prematanje, trčanje za njima, konstantno saginjanje...
Ja sam sad pitala ovog socijalca kako ide bolovanje za MPO, on je rekao da daje nakon punkcije 5-7 dana, al za ostalo da on ne zna, da se raspitam na HZZO... i tak ja malo čitala, cure na forumima pisale kako su im davali i više, odnosno čak do bete, jer nisi se toliko namučila s pikanjem i svime, da bi sad išla ugrozit to sve na poslu... Ma nema šanse da me natjera na posao, uzet ću tih 5-7 dana koliko da, a onda muža slati s papirima nek produžava, pa nek me slobodno šalje na komisiju, rado ću njima objasniti svoj opis posla pa nek oni meni kažu da "moram" raditi...
Draga MiuMiu,svr sam to prošla,mijenjala ginekologa jer mi je rekao što plačem zbog dijagnoze,da nek se pomirim da mi cijela vojska ne može dijete napraviti... Još gola,kad sam sišla sa stola uzela svoj karton,izgovorila mu sve po spisku i promijenila ginekologa. Zar ti ljudi nemaju ni malo empatije??? Grozno. A što se tiče posla,potpuno te razumijem. Ja radim u školi,s malima, i nema te bolesti koje nisam donijela kući. Počevši od Rota virusa i pete bolesti do laringitisa i ušiju... Koma. I svake zime sam bolesna ko vrag. A kaj buš,barem radimo,imamo posao,primamo plaću. Mnoge žene nisu te sreće. Ni meni moj ginekolog noje dao komplikacije dok nisam završila u bolnici zbog krvarenja i prijetećeg spontanog u 10. tjednu... katastrofa. Drži se i odmah na bolovanje,čim ugledaš plus.
Ujutro odgajam tuđu djecu, a kad dođem doma moram i svoju.....
Ajme Miu Mau,
Ajmeeeeeeee !!!!! Ja sam kod tog dotičnog na Srednjacima !!!!! Dr.Palll??????
Ugl.on meni niie dao komplikacije kad sam ostala T !!!!! Pisala sam vise na temi koju sam otvorila Ginekolog ne da bolovanje !
Svasta mi je rekao !
Procitaj malo kad ces biti u mogucnosti !
Sad kad sam procitala da si i ti kod njega....:/
A sestra, kako kada, jako je neorganizirana, i taj nacin prozivanja mi se ne sviđa, umjesto da svi ostavljaju knjizice i da se proziva redom, nekako je neorganizirano sve.
Ali posto sam puno puta bila kod njih, po uputnice, i sl.sestra zna biti i ok cak, kako kada.
S dr.sam se znala cuti preko maila i uvijek mi je normalno odgovorio dok uživo je bio jako nepristupacan !
Svi ga hvale, zato sam se i ja premjestila kod njega u svibnju ali po svemu koliko sam se nazivcirala oko bolovanja i sl.bolje da sam ostala kod starog koji bi mi odmah dao bolovanje !
I ja moram cekati do svibnja 2017 da bi se.premjestila ali trenutno mi odgovara jer kod njega idem samo po uputnice i nista drugo.
Mislim preseliti cu se.sigurno od njega u svibnju jer su uvijek neke tenzije kad dođem po uputnice, jako mi je nelagodno radi svega sto mi je rekao tj.njegov pristup i nacin.
Sto se tice bolovanja nakon transfera i sl.imas pravo na dva tjedna, ili maksimalno 21 dan s punkcijama.
Procitaj malo na Rodi, cure su bas pisale na temi IVF i bolovanje.
Kao sto rekoh, on meni nije htio dati bolovanje u 6 tt, makar sam imala vec spontani i makar radim posao koji radim ( nisam niti stigla reci tocan opis mog posla jer me prekinuo ), tako da se ne bi cudila da ni tebi neda...iako vjerovatno s IVF je drukcije, ali budi pripremljena na to.
Zao mi je sto ipak nisam otisla na Malešnicu, taman je u to vrijeme primao isto jedan dr.
A sto se tice tih bolesti i sl..ne znam. To je neizbježno.
Učiteljice, baš životinjski... da jedna od nas u vrtiću ili školi verbalno napadne dijete, ma puno sam i rekla, krivo ga pogleda - tata dolazi s pajserom, zove se gradski ured, novinari, bandić fontane poklanja... A jedan doktor, pogotovo s tako delikatnim stvarima kao što su trudnoće, dopušta si bahatluk vrijedan oduzimanja dozvole za rad... puj fuj
Srećom pa mi žene stvarno svašta izdržimo za željeni cilj, al da ih treba sve redom prizemljit, o da...
Mono nemoj meee zezaat?!?!?! A ja baš sebi mislim, kak je lik kul, odma uputnica za rješavanje problema... Malo me s tim bolovanjem piknuo, 5 dana za MPO, al čitam forum, vidim one sve slale muževe da produžuju, kojima nisu htjeli dat to bolovanje od 21 dan, pa rekoh tak ću i ja, nek mužić malo šeće...
Kakav bezobrazluk, ne mogu vjerovat... A ja još k njemu ciljano, jer se kolegica nedavno prebacila kod njega i dobila je bolovanje odmah... Iako veli da je jako osjetljiv na nalaze od privatnika, na nju je popizdio jer mu je dolazila od privatnice s molbama za uputnice ili šta već... Možda ovisi kako se postaviš, ta kolegica je inače informirana o bolovanjima i ne daje uopće priliku da ikako drugačije završi ishod, nego u njenu korist, tako da ću igrat na tu kartu... ak niš, šumeću u usta, bacit se na pod i fejkat napadaj...
Ja kad sam mu nosila od privatnika napismeno koje uputnice mi trebaju i sl.( makar su to poznati dr.koji i rade u Petrovoj ) niti A nije doticni rekao, vec samo napisao uputnice.
Mislim stvarno bi jako nepošteno bilo prema meni koja sam na lijep nacin zamolila bolovanje radi posla koji radim, pa ne bi trebao nekome drugome dati tko se zna postaviti, po njegovom je da napravim grupu na facebooku pa neka se žene koje rade slicne poslove uclane pa mi pokrenemo peticiju HZZO ( nemoj me krivo shvatiti, nista ne kažem za tvoju frendicu nego opcenito ), on krivi HZZO ! Oni kao ne daju !
E sad.....
Želim reci ako on tvrdi da je takav zakon, onda nek svima vrijedi taj zakon !
Ali opet rekoh, nije stvar ni toga, nego pristupa tj.stava i komentara za facebook i sl. Pa nismo zajedno ovce na paši šetali....I to što je rekao da njega ne zanima to što ja radim, jer je takav zakon !
Uciteljice,
Pa tko ti je molim te rekao da ti ni cijela vojska ne može napraviti djecu??? Na temelju cega???
Sortiraj odgovore
Najstariji