Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiuMau
    11. Studeni 2016. 22:55

Znaci cure moje, treci dan jako oskudnog krvarenja, nekoliko kapi dnevno... Inace imam predmenstrualno krvarenje, ali bude sve jace i jace prema menstruaciji... A i nikad ovak rano, tjedan dana prije nego sto bi M stigla u najboljem slucaju, bar prema O.

Traje li luteinski dio ciklusa (od O do M) nuzno 14 dana ili moze varirati? Citala sam da prvi dio varira o duzini ciklusa, ali da je drugi dio uvijek 14 dana, a zadnjih nekoliko ciklusa testiranja LH trakicama mi se zbilja poklapa s tim...

I je li moguce da implantacijsko krvarenje traje vise od 3 dana?  

Ne zelim se previse nadati, al ne mogu prestat razmisljati i kalkulirati 

• Amy11
    11. Studeni 2016. 23:30

pozdrav svim mamicama i buducim :) Molim one koje imaju malog iskustva u sljedecem: Po nekom OVU-kalendaru trenutno sam od danas u plodnim danima,medjutim citala sam da mnogim zenama se ovulacija desava prije ili kasnije gledajuci na taj kalendar. Ja i mm svaku drugu noc od prekljucer radimo na tome,pa me zanima postoji li mogucnost da ne uspije se pogoditi pak Prva trudnoca bi bila u pitanju a pocetak zadnje menstr. je bio 02.11. ,ciklus traje otprilike 28 dana. I po vama,kad bi bilo najbolje i najranije moguce raditi rani test na trudnocu . Hvala unaprijed i zelim vam ono sto i sami zelite za sebe :) 

Amy

mono1111
    12. Studeni 2016. 01:10

MiuMau,

Implatacijsko može trajati mislim 3 dana, ali ne duže od toga.
    Nakon koliko si dobila M, od kad ti je LH bila pozitivna??
    Mislim da ne bi ta druga faza ciklusa trebala trajati krace, nego 14 dana, pogotovo ako cikluse imas redovito i npr.svakih 28 dana.
    Najcesce implatacijsko traje jako kratko.
    Naravno, držim figeeeee :)

Amy,
    Odgovorila sam ti na drugoj temi.

MiuMau
    12. Studeni 2016. 08:26

Mono nakon tocno 14 dana od O, zadnjih nekoliko ciklusa sto mjerim... s tim da O racunam drugi dan od pozitivne trakice, i stvarno stima ta racunica...
    Cikluse nemam redovite, setaju od 29 do 40 dana, ali bez obzira na to, od O do M 14 dana, odnosno O mi seta ovisno o ciklusu, sad mi je bila 18dc, a kad je ciklus bio 40 dana O je bila 27 dc... 
    Ma na zalost imam osjecaj da je to opet neki disbalans hormona... luda sam vise, sanjam da sam trudna, bebe, da mi govore da sam trudna... razmisljam da se prijavim na psihijatriju, a ne na MPO 

darliv
    12. Studeni 2016. 09:46

MiuMau

Mono nakon tocno 14 dana od O, zadnjih nekoliko ciklusa sto mjerim… s tim da O racunam drugi dan od pozitivne trakice, i stvarno stima ta racunica…
    Cikluse nemam redovite, setaju od 29 do 40 dana, ali bez obzira na to, od O do M 14 dana, odnosno O mi seta ovisno o ciklusu, sad mi je bila 18dc, a kad je ciklus bio 40 dana O je bila 27 dc… 
    Ma na zalost imam osjecaj da je to opet neki disbalans hormona… luda sam vise, sanjam da sam trudna, bebe, da mi govore da sam trudna… razmisljam da se prijavim na psihijatriju, a ne na MPO 

Znam kako ti je 😀 ja sam ovaj mjesec bila na folikulometriji, O mi točno 14.dan, a 22.dc sam imala samo kratki iscjedak svježe krvi i otad su krenuli i lagani bolovi, malo s jedne strane , pa s druge , pa malo iznad pupka. .svasta si umišljam i jako sam nestrpljiva jer svaki dan imam neki obojeni iscjedak, i mislim ako dolazi M neka vec dođe jer predugo mi traje sve ovo. . Inace imam cikluse 27 ili 28 dana, nikad vise od toga . . . Danas prolazim pored ljekarne kad sam isla na posao i borim se sama sa sobom da ne kupim test jer se ne zelim razocarati, a opet s druge strane ovako sam prenapeta danima. . .

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

mono1111
    12. Studeni 2016. 10:35

MiuMau,
    Jesi ti provjerila prolaktin?? Naime, ja imam previsok prolaktin i isto su mi ciklusi bili kao i tebi, tj.uvijek mi je kasnila M po tjedan, dva nikad nisam znala kad cu dobiti.
    Od nedavno pijem Bromergon za prolaktin i ciklusi su mi super :) 
    Isto tako previsok prolaktin sprijecava da se oplodeno jajasce ugnijezdi i zato ni ne može doći do T.
    Kad si rekla da ti se pojavio taj iscjedak?? Koji dan nakon O?
    Da  da, racunas slijed.dan da ti je O, nakon što lh pokaže pozitivno.

Darliv,
    Držim figeeeeeeeeee

MiuMau
    12. Studeni 2016. 12:21

Darliv koji ti je dc danas? I dalje imas iscjedak? Inace imas predmenstrualna krvarenja? 
    Nadam se da se bebica gnjezdi, bar jedan plusek da nas malo podigne ovdje 

Mono radila sam prije manje od dvije god hormone, gin je rekao da su u redu, samo da su neka dva preblizu, al da nije nis strasno... nemam sad pri ruci da pogledam jel i prolaktin medu njima... skuzila sam samo da mi nisu progesteron radili, a cula sam da ta krvarenja mogu bit zbog njega... strah me da se mozda zbog toga trudnoca ne odrzava, a opet ne bi ga uzimala na vlastitu ruku... iako je jedna kolegica nedavno pocela tako kravriti i odmah je pocela uzimat duphastone na svoju ruku, al ona je imala vec trudnocu i pobacaj, tad joj je gin dao te tablete...
    Iscjedak se pojavio 8mi dan od O... 
    Malo me sad panika hvata, jesam mozda mogla napravit jos kakve pretrage prije MPO, koje bi mozda urodile plodom, pa da ne prolazim bezveze kroz pikanja i sve to... al opet ak je gin na temelju samo spermiograma rekao da nema sanse nas dvoje prirodno.... ne znam, toliko me to sve iscrpljuje da uopce ne znam sta i kak... 

• Amy11
    12. Studeni 2016. 13:51

Pozdrav drage klokanice,upravo jutros u 12:00 sam koristila jedan ovulacijski test od One Step(zelena trakica ,kao osjetljivija od roze varijante)  gdje mi je kontrolna linija jarko crvene boje a druga je polovicno jarka kao kontrolna, Po uputama testa to bi znacilo negativno (nema ovulacije) ali po mnogim youtube klipovima i drugim iskustvima znacilo bi da je ovulacija ipak blizu. Da li bih trebala veceras napraviti jos jedan test (imam jos 4 trakice) ili tek sutra i sta vi mislite koji imate iskustva sa ovim trakicama da li sam ipak ja upravu da je ovulacija blizu. 

Amy

MiuMau
    12. Studeni 2016. 15:53

Amy ovulacija je sigurno blizu... meni recimo kad bude tak polovicno jaka, navecer mi bude pozitivna... ja bi preporucila da probas i navecer, iako ja sam imala brdo trakica s ebaya pa sam mogla trosit kak mi padne na pamet, a ti si ogranicena na samo 5... ja bi svakako probala navecer, pa ujutro ponovo, pa vidis tocno kako se razvija situacija... 

• Amy11
    12. Studeni 2016. 17:23

Pozdrav draga MiuMau ,upravo sam ponovo testirala i nema apsolutno nikakve crtice ,kao da je ovulacija prestala a cine se oba testa ispravna jer su jake kontrolne linije i na svom su mjestu. jao sad sam jos vise zbunjena ne znam sta da radim,mozda sam ipak odmah posle menstruacije ovulirala (citala sam da se desava) a prije toga smo dva puta ja i mm radili na tome za svaki slucaj (bas zbog ovog) . Moguce svasta,sta kazes na to? O.o i hvala puno na odgovoru 

Amy11
    12. Studeni 2016. 17:25

èvo upravo se vidi na drugom testu jaaaako blaga druga crtica,znaci po tome ovulirala sam jucer mozda,bas kad smo i ,,slucajno,,radili na bebi za svaki slucaj :D ,drzite mi fige ,bila bih sretna da sam pogodila :)

Amy

Amy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI