A bas fino uvijek je veselje posjetiti obitelj jos kad stize unucic :)
Jadnicak...znam kako mu je, meni umnjak raste pa me zna mucit odmah pomislim na jadne bebace kako to njih muci!
Ja odbrojavam do kraja tjedna za napravit test ako prije ne dodje M. Inace sise su mi narasle 6cm inace mi je opseg 94 a sad je 100 cm....bole od ovulacije nikako ne prestaju. Temperatura bazalna visoka danas 36.8... 26dc 9 dpo! Nekih posebnih simptoma nemam, osjecam se fino, raspolozena. A ovaj mj sam pila stolisnik i vrkutu pa za sise sam u dvojbi da nije mozda malo potaknuto cajevima....a mozda je ipak T! To su ti ukratko dogadanja oko mene!
Jadnicak…znam kako mu je, meni umnjak raste pa me zna mucit odmah pomislim na jadne bebace kako to njih muci!
Ja odbrojavam do kraja tjedna za napravit test ako prije ne dodje M. Inace sise su mi narasle 6cm inace mi je opseg 94 a sad je 100 cm….bole od ovulacije nikako ne prestaju. Temperatura bazalna visoka danas 36.8… 26dc 9 dpo! Nekih posebnih simptoma nemam, osjecam se fino, raspolozena. A ovaj mj sam pila stolisnik i vrkutu pa za sise sam u dvojbi da nije mozda malo potaknuto cajevima….a mozda je ipak T! To su ti ukratko dogadanja oko mene!
Od stolisnika i vrkute znaju se povečati cice??E pa neću piti...imam ih i dosta...
Anchy30
Jadnicak…znam kako mu je, meni umnjak raste pa me zna mucit odmah pomislim na jadne bebace kako to njih muci!
Ja odbrojavam do kraja tjedna za napravit test ako prije ne dodje M. Inace sise su mi narasle 6cm inace mi je opseg 94 a sad je 100 cm….bole od ovulacije nikako ne prestaju. Temperatura bazalna visoka danas 36.8… 26dc 9 dpo! Nekih posebnih simptoma nemam, osjecam se fino, raspolozena. A ovaj mj sam pila stolisnik i vrkutu pa za sise sam u dvojbi da nije mozda malo potaknuto cajevima….a mozda je ipak T! To su ti ukratko dogadanja oko mene!
Ja se ipak nadam da su cajevi odradili svoje pa da je taj rast od T. Drzim fige. Simptomi izgledaju obecavajuce
Joj, umnjak, mene spasava gengigel I listerin kad pocnu rasti. Svako toliko krene rast pa stane, samo rade probleme ti umnjaci, a nicem ne sluze.
Njemu sad idu 5 zubica odjednom I to ga muci jako. Krvarile su mu desni, pa je stalno kakao, kisela kakica koja mu je guzu izgrizla, pa ga je jadnog peklo. Ziva sam se pojela da mu je nesto, a nakraju sve od zubiju. Koliko muke oko tih zubi da na kraju svi poispadaju :P
miska, kada ti je pregled? Je li ti stitnjaca sad u redu?
zabica, evo recept:
tijesto:
100 g maslaca
1 zlicica soli
1, 5 casa mlijeka ili vode (meni je draze s mlijekom)
2 jaja
cca 500 grama glatkog brasna
3 zlicice ulja
Nadjev:
1, 5-2 kg jabuka
Zlica ruma
Vanilijin secer
Cimet
Pola case secera obicnog
Krusne mrvice po potrebi ovisno koliko soka puste jabuke
Rastopim maslac u mlijeku i dodam dva jaja, dobro promijesam, u drugoj posudi pomijesam brasno I sol, te u sredinu ubacim tu smjesu od maslaca, jaja I mlijeka, mijesam kuhacom I po potrebi dodajem jos brasna dok ne dobijem tijesto koje se ne lijepi, pa ga polijem uljem I nastavim mijesat jos dodavaju brasna. Ja ga volim dosta dugo mijesat dok ne dobijem finu glatku kuglu.Kad ga umijesim do kraja ostavim ga po strani da stoji dok pripremam nadjev.
U drugoj posudi izribam oguljene jabuke I dodam sve sastojke za nadjev osim mrvica, dobro izmjesam I ostavim po strani da puste jabuke sok. Dotle tijesto podijelim u 5-6 loptica.
Pobrasnim stol I uzmem prvu lopticu malo je po rukama razvaljam I dlanom stisnem. Stavim je na pobrasnjen stol I pospem brasnom s gornje strannje strane te valjkom I rukama razvucem u pravokutnik tako da je tijesto gotovo prozirno. U nadjev ubacim krusne mrvice tek toliko da upiju sok. Stavljam nadjev na razvaljano tijesto. Zatim zarolam tijesto I krajeve pritisnem da nista ne curi van.
Ukljucim pecnicu na 235 stipnjeva I slazem u tepsiju jednu do druge strudle. Taman se lijepo zagrije pecnica dok ih sve izvaljam I napunim. Kad su sve u tepsiji namazem ih uljem I ubacim u zagrijanu pecnicu na cca 30 minuta dok ne dobiju finu smeckastu boju. Kad se malo ohlade pospem ih secerom u prahu.
Umijesto ulja mozes ih mazati maslacem I u nadjev mozes dodati kakao u prahu. :))) Nadam se da se skuzi recept, da ga nisam pre zbrckano napisala

14.06.2014. L ♥

url=https://lilypie.com]
Ja sam od kad radimo na bebi sigurno jednom tjednom sanjala da sam trudna ili da vec imam bebu ili kako radim test pa je pozitivan! Noc prije nego sam radila test sanjala sam da ga radim i bio je negativan, a u stvarnosti obrnuto, al ja sam sva naopako pa nije ni cudo hahah
Uh ja sam prije sve novce trosila na robu i nista me drugo nije zanimalo, sad mi je sve bezveze i brzo mi dosadi, ali zato ove gluposti za stan... e tu sam manijak, spremamo se gradit kucu i sve me strah, definitivno cu morat neki strogi budet odredit!
MajaSocka iskreno nemam pojma kako uspijem izdrzat, i jos idem spavat u ponoc ili kasnije, al iz jutra u jutro se sve ranije probudim i izluduje me to. Dan mi je kao vjecnost, jos sam sama doma do pon i ubijam se od dosade
Zabica to sto si napisala za temperaturu moze i ne mora biti istina, ja sam imala isti taj pad pa rast prosli ciklus pa nije bila t u pitanju, ali naravno drzim palceve da je u majinom slucaju ipak t!
Ja imam totalno osjecaj da je decko, al stvarno mi ni pola posto nije vazno sto ce biti, svejedno smo odlucili ne znat, tako da nas ceka iznenadenje. A imena smo isto imali vec odavno, da bi mi on sad rekao da mu i nisu bas nesto, taj je neodluciniji od bilo koje zene! Vidim ja da ce biti borbe tu
Luki pa konacno si se javila, bas sam si neki dan mislia gdje si nestala.

I ja kupujem uglavnom detalje za stan i na to uglavnom trošim novac, kad uhvatim muža za novčanik tada kupim i sebi ponešto.
Volim kupoviti dobre farmerice i čizmice a majice mogu biti unekoj jeftinijoj verziji.
Miska, oprosti..ja sam ovo govorila iz svog iskustva i mislila sam da je to točno..
Koja ste imena odabrali? :)
Ja volim shopping, isto kupujem na akciji..bolje imat više majica po manjoj cijeni nego jednu-dvije skupe...
Gdje je Jaca?
Miska, oprosti..ja sam ovo govorila iz svog iskustva i mislila sam da je to točno..
Ja volim shopping, isto kupujem na akciji..bolje imat više majica po manjoj cijeni nego jednu-dvije skupe…
Gdje je Jaca?
Ma ne moras se ispricavat, ja isto samo kazem svoje iskustvo! Za deckica smo bili sto posto da ce biti Šimun, za curicu nismo bili sigurni ali najvise smo se slozili da ce biti Mila (krsno bih joj jos nadodala Katarina iz mojih posebnih razloga) ali sad ne znam sto ce biti od toga, sve u svemu ja cu inzistirat na ovim imenima. Vise volim ta stara imena nego ova modernija, i opet sam gledala neko ime koje nije bas cesto.
Sto ste vi izabrali?

Ja volim shopping, isto kupujem na akciji..bolje imat više majica po manjoj cijeni nego jednu-dvije skupe…
Gdje je Jaca?
Ja jedino grudnjake sam počela kupovati u Lisci...(imam veće grudi pa mi je teže naći neki jeftini a kvalitetan)skuplji su ali kvalitetni...prije sam kupovala one obične čipkaste po 30-40kn...i na kraju polije mj.dana bacila ih jer su se razvukli od pranja...a ove od lisce su mi kvalitetni,udobni...
Anchy30

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Za temperaturu po teoriji trebaju biti 3 skoka da bi sanse za T bile velike....e pa bas cemo vidjeti kako to funkcionira kod mene! Iako tek kad M zakasni onda mogu zaprave mislit da je T, a ovako se nadam i nadam!
Miska to mi je odlicno ne znat spol do rodenja...tesko izdrzat al mislim da onda dozivljaj bude veci!
Ja se nadam da cu za max. 5 godina i ja trositi.na uredenje kuce hehehe :) ovako gustam u kupovanju omeksivaca i takvih sitnica!
Za temperaturu po teoriji trebaju biti 3 skoka da bi sanse za T bile velike….e pa bas cemo vidjeti kako to funkcionira kod mene! Iako tek kad M zakasni onda mogu zaprave mislit da je T, a ovako se nadam i nadam!
Miska to mi je odlicno ne znat spol do rodenja…tesko izdrzat al mislim da onda dozivljaj bude veci!
Ja se nadam da cu za max. 5 godina i ja trositi.na uredenje kuce hehehe :) ovako gustam u kupovanju omeksivaca i takvih sitnica!
Joj ja iskreno nemam pojma kako cu ne znat jer sam uzasno uzasno znatizeljna osoba, ali je on izrazio zelju da nebi htio znat tako da je bolje da ne znam ni ja jer ce mi izletit
A sto se tice kuce i tu cemo se poklat haha, ja sam za jedokatnicu jer mi se neda stalno po stepenicama hodat, na zivce mi idu! On je pak za obrnuto. U biti uopce ne znam kako funkcioniramo jer smo toliko razliciti. On je totalno za sport ja ne, ja sam sto se tice kuce previse pedantna i sve mi mora biti po spagu a on jos ni dan danas ne zna di nam stoji secer i mlijeko iako vec 2 god zivimo skupa u sadasnjem stanu, ja sam gurman i sve volim probat i jest on se drzi kuhanog krumpira i mesa i ne mrda... mogla bih do sutra nabrajat haha!
Znaci nisam jedina ludakinja s omeksivacima haha, mene ti inace svi zovu kad trebaju neko sredstvo za cistit nesto ili mrlje na odjeci itd...sve sam isprobala hahah

url=https://lilypie.com]
Za prvo je muz rekao i prije nego smo znali spol ako ce biti musko zvat ce se Angelo, i ja sam se slozila. Po njegovom nonetu Anđelu. A za drugo neznam, lijepo mi je Angela za curicu ali s obzirom da se svekrvina svekrva zvala Anđela a od svekra tata Anđelo mozda bi bilo ruzno prema mojima tako nazvati... A za dečka ako bude drugo onda bi ja po svom dedi,on je bio Marko a onda bi mozda promjenila i stavila Marco :)
A kao dijete sam uvijek govorila da ce biti David, Davida, Alexandar, Alexandra haha
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji