Težina i duljina vaših beba

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cloudy
    14. Kolovoz 2015. 13:37

Da ju pitam? 😛 ma ona stalno tvrdi da je L debela...to valjda liječi svoje komplekse na njoj...al samo nek pazi da joj to ne kaže kad ova bude shvaćala ša joj se govori...

cloudy
    14. Kolovoz 2015. 22:26

Pa da...i ova isto tako....al kad bude cura počela shvačat budem joj objasnila (sveki) da prestane

Igorovabebica
    02. Rujan 2015. 22:19

Mihael je 25. 8. imao 78 cm i težak 9700. Imao je točno 8 mjeseci i 22 dana. Kada smo bili 1. 6., onda je imao 8700 pa me malo zabrinulo što je u dva i po mjeseca dobio samo jedan kilogram... iako je pedijatar rekao da je to odlično, s obzirom da su bile i vrućine i sve, a i on odlično jede... je li normalno da je od 6. mjeseca do kraja 8. mjeseca samo dobio jednu kilu na težini??? Rekli su mi da bi s vremenom trebao dobivati manje, ali koliko točno grama na mjesec??? Sutra puni 9 mjeseci...

LinaKarolina
    03. Rujan 2015. 08:35

Jutro svima..
    Da se i ja malo ubacim u raspravu..
    Jucer smo bili na kontroli..
    Maleni ima 7 mj,8 kg i dug je 72 cm..znaci taman je..a dr tvrdi da bi trebao imati 9 kg 
    Pa ne razvijaju se sve bebe jednako niti sve imaju istu konstrukciju.
    Uostalom u granicama je.
    Citajuci vase komentare vidjela sam da i neke vase bebice od 7 mj imaju istu kilazu.
    MM i ja smo se dogovorili da sveki necemo reci sto je dr rekla jer bi ga odmah pocela sopati a nama je on bas taman..

Nixie
    03. Rujan 2015. 08:49

Mislim da je to glupost da treba imati devet kila. Ne mogu se bebe staviti u neke kategorije. Važno je da dobivaju na težini. Nekakav okvir je 600-800g prvih 6 mjeseci i 400-600g drugih 6 mjeseci, a kad počnu hodati 100-300g. Ali su i te "norme" dobivene na bebama koje su hranjene ad-om. Za dojene bebe je sigurno drugačije. Naš pilić će za koji dan napuniti 6 mjeseci i ima oko 7.5kg. Nema šanse da za mjesec dana ima 9kg kako vaš pedijatar kaže da treba imati, a još se rodio kao beba veća od prosjeka.
    Mnogi se ravnaju po tome da beba do 6 mjeseci treba udvostručiti svoju porođajnu težinu, a do godine dana utrostručiti. Eto moj je uspio udvostručiti jedva nekako, a neke bebe udvostruče s 4 mjeseca. Sve je to prepuno individualnh razlika i ne treba se opterećivati dok beba dobiva na težini, zdrava je, zadovoljna i vesela 

LinaKarolina
    03. Rujan 2015. 10:05

Moj je roden sa 3900 i prvi mjesec je dobio 1650g te narastao 7cm..pedijatrica je odmah rekla ajme koliki je.
    Drugi mjesec je dobio 900 g i do 5 mjeseca je uredno dobivao..jedino je ovo ljetno razdoblje kada su bile enormne vrucine je manje jer je slabije jeo a vise pio ali svejedno napreduje. Uz to je i prilicno ziv..
    Evo moja prijateljica ima malu od godine dana koja ima 9,5 kg i visoka je 75 cm..sitna je ali je zdrava sto je najbitnije.
    Tako da te njihove okvirne kilaze ne moraju biti tocne. 
    I prva cura mi je bila sitna..i dan danas s pet godina je visoka i vitka.
    Kako ja kazem radam samo djecu manekenske grade..

Leda2
    05. Rujan 2015. 22:02

Moja cura 4 mjeseca ima 8200 i 67, meni je dokica rekla da ju ne šopam, ja joj dajem jesti samo kad plače, kad nije gladna samo probrlja! Rodila se sa 4100!

=http://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.