Da ju pitam? 😛 ma ona stalno tvrdi da je L debela...to valjda liječi svoje komplekse na njoj...al samo nek pazi da joj to ne kaže kad ova bude shvaćala ša joj se govori...
Pa da...i ova isto tako....al kad bude cura počela shvačat budem joj objasnila (sveki) da prestane
Mihael je 25. 8. imao 78 cm i težak 9700. Imao je točno 8 mjeseci i 22 dana. Kada smo bili 1. 6., onda je imao 8700 pa me malo zabrinulo što je u dva i po mjeseca dobio samo jedan kilogram... iako je pedijatar rekao da je to odlično, s obzirom da su bile i vrućine i sve, a i on odlično jede... je li normalno da je od 6. mjeseca do kraja 8. mjeseca samo dobio jednu kilu na težini??? Rekli su mi da bi s vremenom trebao dobivati manje, ali koliko točno grama na mjesec??? Sutra puni 9 mjeseci...
Jutro svima..
Da se i ja malo ubacim u raspravu..
Jucer smo bili na kontroli..
Maleni ima 7 mj,8 kg i dug je 72 cm..znaci taman je..a dr tvrdi da bi trebao imati 9 kg
Pa ne razvijaju se sve bebe jednako niti sve imaju istu konstrukciju.
Uostalom u granicama je.
Citajuci vase komentare vidjela sam da i neke vase bebice od 7 mj imaju istu kilazu.
MM i ja smo se dogovorili da sveki necemo reci sto je dr rekla jer bi ga odmah pocela sopati a nama je on bas taman..
Mislim da je to glupost da treba imati devet kila. Ne mogu se bebe staviti u neke kategorije. Važno je da dobivaju na težini. Nekakav okvir je 600-800g prvih 6 mjeseci i 400-600g drugih 6 mjeseci, a kad počnu hodati 100-300g. Ali su i te "norme" dobivene na bebama koje su hranjene ad-om. Za dojene bebe je sigurno drugačije. Naš pilić će za koji dan napuniti 6 mjeseci i ima oko 7.5kg. Nema šanse da za mjesec dana ima 9kg kako vaš pedijatar kaže da treba imati, a još se rodio kao beba veća od prosjeka.
Mnogi se ravnaju po tome da beba do 6 mjeseci treba udvostručiti svoju porođajnu težinu, a do godine dana utrostručiti. Eto moj je uspio udvostručiti jedva nekako, a neke bebe udvostruče s 4 mjeseca. Sve je to prepuno individualnh razlika i ne treba se opterećivati dok beba dobiva na težini, zdrava je, zadovoljna i vesela
Moj je roden sa 3900 i prvi mjesec je dobio 1650g te narastao 7cm..pedijatrica je odmah rekla ajme koliki je.
Drugi mjesec je dobio 900 g i do 5 mjeseca je uredno dobivao..jedino je ovo ljetno razdoblje kada su bile enormne vrucine je manje jer je slabije jeo a vise pio ali svejedno napreduje. Uz to je i prilicno ziv..
Evo moja prijateljica ima malu od godine dana koja ima 9,5 kg i visoka je 75 cm..sitna je ali je zdrava sto je najbitnije.
Tako da te njihove okvirne kilaze ne moraju biti tocne.
I prva cura mi je bila sitna..i dan danas s pet godina je visoka i vitka.
Kako ja kazem radam samo djecu manekenske grade..
Moja cura 4 mjeseca ima 8200 i 67, meni je dokica rekla da ju ne šopam, ja joj dajem jesti samo kad plače, kad nije gladna samo probrlja! Rodila se sa 4100!
=http://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji