antonio, ti jadna stalno iste borbe imaš... Ljudi su zločesti, vjerojatno bi većina njih iz trgovine bila presretna da se zaista kreneš porađati u autu.. Pusti selo neka priča!
Ja sam se upravo vratila sa vađenja krvi. Ok, pripremila sam se da će biti gužva, uvijek je, ali kod nas to i brzo riješe, čeka se max 30 min. Ali što su ljudi nepažljivi i neobzirni za poludjeti. Hodaju kao muhe bez glave, samo sam čekala da mi netko zakači za trbuh u toj gužvi. A da ne spominjem da se naravno nitko ne bi ustao trudnici, jel. Mislim, nisam ni očekivala, ali eto - nas su mama i tata drugačije naučili. Grrrrr.
Krešimir 19.08.2014. <3
Antonio - ne znam uopće kaj bih ti rekla. Ja puštam ispred reda i trudnice (čak i sada kad sam trudna ak vidim da je nekoj ženi teže) i invalide i ljude koji hoće kupiti samo kutiju cigareta a ja imam punu košaru stvari (ako me lijepo pitaju), ali to je definitivno stvar odgoja. Danas su kojekakvi došli u naše gradove iz kojekakvih brda (s time ne želim reći ništa loše za ljude koji su iz ruralnijih sredina, jer su često oni bolje odgojeni od ovih koji su se doselili u gradove) i dobrih manira više ne možeš naći ni za lijek. Najbolje mi je kad se bakice u tramvajima doslovce zalete da sjednu, a onda kad sjednu pušu i uzdišu, kao jadne one. A ja pored njih s trbuhom do zuba samo se smijem. Meni ustvari i nije teško stajati, ali kad je P sa mnom, onda volim da ona sjedne, jer me je strah da je netko ne pogazi u tramvaju.
DarijaZ - ja isto imam udomljenog peseka koji se inače boji djece (plašljivog je karaktera). Znam da bih puno više trebala raditi sa njom, ali kad je trebala prolaziti socijalizaciju bila je u toliko lošem stanju da je jednostavno nisam mogla forsirati (možda sam trebala, ali nisam imala srca - ona je po noći puzala uz jednu ogradu i po 30 min samo da bi se popišala - imala je cca 5 mj). I sada radim sa njom koliko mogu, ali UVIJEK upozoravam ljude, osobito one sa djecom, NE PRILAZI (jako je slatka, izgleda kao štene njem.ovčara) i ovaj pas se NE MAZI, jer se ona nepoznatih ljudi boji i defenzivno počne lajati i režati. Sa Paulom nije imala nikakvih problema i sa još 2 djece od susjede jer njih poznaje otkad su bili bebe i na njih je naviknuta, ali njoj treba puuuunooo vremena da se navikne. Zato uvijek pazim da je na lajni, puštam je samo kad zbilja nema nikoga i konstantno ju se trudim korigirati (moj muž je tu veći problem, on je užasno slab na peseke). I da - isto je sterilizirana iz sličnih razloga kao što si i ti navela.
MarijaŠ - isto što sam rekla i Antoniji - ja sa trbuhom u ambulanti sjednem, a "starčeki" od brat-bratu 55 godina me gledaju da što im se ne dižem..
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Ma ovdje su uzasni jos kad mi pocnu one starice popovati da su na njivi radale uh pa poludim
a njihove nevjeste nigdje ne rade i po kaficima su po cjele dane toliko o njivama
.,.,Eh pa onda jos jutros i muz da sam previse nervozna i zivcana pa da mi sve smeta da sta ce ljudi rec da sam se tako ponijela prema njima uh da mi je bio blize bila bi ga opalila metlom po glavi
.,.,Uh ocito me peru hormoni sad pred kraj
.Ja isto kad sam negdje dizem se svima pustim prije mislim stvari osnovne kulture kad vidis stariju osobu ili trudnicu ili mamu sa malom bebom da cu joj ustupit mjesto ali dobro kazete ocito oni nisu odgojeni na takav nacin kao mi.
meni su ovo preteske teme za ovako rano ujutro.... ali fakat antonio...dobro si im rekla...
Laura 21.08.2014 :-*
Ova tema s ustajanjem trudnicama i pustanjem preko reda trudnica i mama s bebama, me uvijek iznova iznervira.
Uvijek sam se dizala starijima u tramvaju, pustala ljude preko reda i sl., tako sam odgoojena. Ali jos dok sam bila trudna sama sam sebi rekla da se vise nikad nikome necu dic u tramvaju niti nista slicno. Meni se nitko nikada nije ustao, niti me pustio preko reda dok sam bila trudna, a ni kad sam negdje isla ili cekala s malom bebom.
Da ne spominjem da nema boga da ti netko pomogne ako trebas s kolicima izaci iz tramvaja ili tako nesto.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ja si ne mogu pomoći, uvijek me iznova iznenade te situacije. Valjda smo stvarno tako odgojene. Gledam npr kako se MM ponaša u tim situacijama ili moj tata (koji isto ima 50+)... Bez problema pomognu kad vide ženu s malim djetetom ili puste trudnicu na blagajni... Da ne duljim, you get the point!
Ne želim odustati od takvog ponašanja i baš ću u inat nekulturnim stvorovima uvijek ustati bakici ili mami s djetetom...
Krešimir 19.08.2014. <3
...meni se uglavnom dizu u tramvaju.. I to najviše stare bakice, pa se onda prepucavam s njima da necu sjesti jer je njima teze stajati nego meni...
...ja sam mozda caknuta, al meni je neugodno kad mi se ljudi dizu, bas mi nekak bed...a i prosli tjedan me neki decko pustio preko reda, ja njemu ne treba, ok sam...a on meni kaze "pa ja sam mlad, mogu ja jos cekat" ...ja reko, i ja sam mlada !
DarijaZ - ma nije stvar u tome da ću ja sjesti ili neću, stvar je u principu. Meni je ova trudnoća malo teža od prve jer niže nosim. I osobito kad idem u tramvaj sa malenom gledam da ona sjedne jer ju ne mogu dobro niti primiti niti nositi. Ja mogu stajati koliko hoću. Ali stvarno koliko ima nekulture gdje god se okreneš da se stvarno zapitaš tko je te ljude odgajao. I pritom ne mislim samo na mlade ljude - čak među njima nailazim u zadnje vrijeme na puno pristojnije ophođenje prema drugima nego od onih starijih koji su kao "fino" odgojeni. Jesu drek...
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Sortiraj odgovore
Najstariji