lidijak, ne radi se o odbijanju pomoći. Ja sma rado prihvatila pomoć mame kad je trebala, ali želim svoj mir i ne želim da minetko tih dana uselit u kuću i po cijele dane se mota po njoj i još mi soli pamet nečime što me uopće ne zanima. imam sušilicu takod a ne peglam, nije problem složit suđe u perilicu suđa, znači ostaje pomest tu i tamo.
Muž kuha a može i metlom ugrubo pokupit...
Ma ne ljutim se :)
svatko iam pravo na svoje mišljenje...
da prihvatit pomoć, svakako, al ako je to sat-dva u danu i onda kad meni paše...
u to vrijeme je mene i sveki razdvajalo pola države a ona je svom silom htjela odmah vidjet unuče pa ne bi bilo druge nego da mi useli na neko vrijeme (sigurna sma da bi to po njoj bilo min 2 tjedna) a meni je to neprihvatljivo
Sad smo bliže i sigurna sma da će imat potrebu svaki dan kampirat kod mene al i to kanim srezat u korjenu pa nek se ljuti ko hoće...
Da, naravno, ako ce mi trebat pomoc oko bilo cega da cu ih nazvat jer znam da ce odmah doletit..ali nekad ta njihova dobronamjerna zelja za pomoc i sudjelovanje u svemu predje u nametanje i uplitanje, e tu ja onda gubim zivce! Zato ja svako tolko spomenem da se skuliraju jer i moja mama i svekrva su u mirovini i jedva cekaju da se mala rodi! Naravno, mislim da imam srece sto je tako, imam frendicu kojoj svekrva ne zeli pricuvat ni na pola sata klinca, a zivi preko puta njih.
da se i ja nadovežem još malo-... ono što je kod mene problem, je to da sveki ne prihvaća drugačiji način razmišljanja/rada po kući/načina življenja od njenog... znači, ja ako recimo perem suđe u toplom vodi ispirem u hladnoj (ne da mi se imat perilicu za samo nas dvoje) to nije ispravno jer ona to tako ne radi... ako perem kuhinjske krpe na 90 s dodatkom domestosa to isto nije ok je ona to tako ne radi... i tako da ne nabrajam redom.. sve što radim drugačije od nje nije ok jer ona to tako ne radi... e to mene živcira od ranih dana... pa ne moram ja pobogu biti kao ona... nije mi mama, a i da je opet... i od mame radim masu stvari drugačije... sve u svemu, ja izričito ne želim biti kod njih jer tvrdim da nakon poroda (pa koliko god on bio bolan i sve to) neću biti invalid koji će cijeli dan ležat u krevetu ... da sam kod nje već vidim na što bi to ličilo... ja bi se živcirala a ona bi pametovala...a to mi pametovanje i prije, a bome i sad u trudnoći kida živce na 100tu tako da si to ne želim nakon poroda... kad rodim mogu me i moji i njegovi obić jedan dan nakon što dođem doma na par sati i to je to dok ih ja sve ne pozovem ponovo... ako im je do gledanja bebe, fala bogu postoje pametni telefoni, slikam fotkicu, pošaljem, gledajte... samo mi ne dolazite kad vas ne zovem al sve kako mi se čini da s njom neću izać na zelenu granu dok ne poludim i budem bezobrazna, a to ne želim jer znam kakve će onda priče ići o meni
Bolja da ona i priča i umišlja svaša u svojoj glavi nego da se ti živciras, i sad u trudnoći i nakon poroda...
Super su mi te žene koje unučad očekuju a ponašaju se kao da nikad rodile nisu...
i meni moj priča kako je njoj njena mama pametovala kad je rodila i nametala se, i akko ju je smetalno i da su se svađale a sad ona isto to radi, s tim da je još gore jer ona meni nije amma nego svekrva.
i s obzirom da je ona starija ona je uvijek u pravu a ja u krivu. Nedavno smo se posvađale jer ja jedno a ona drugo pa je na kraju u facu mi nadureno stresla "mama zna najbolje", e nisam imala živaca nego sam odgovorila da naravno da mama zna što je za njeno dijete najbolje i briga me za mišljenja drugih....
ma one nekad to i traže,da budemo bezobrazne prema njima... moja je recimo mog dragog kao bebu od 3 mjeseca ostavila na čuvanje svojoj mami preko tjedna i bila s njim preko vikenda... radila je dalje od mjesta gdje je živjela i tako joj je bilo najpraktičnije... prije par godina sjećam se da mi je pričala da ju on nije ni prepoznao par puta i da je preko tih vikenda znao vrištat po cijele dane i noći... sad, ona valjda očekuje da će ona tako i moje dijete odgajat... e bome neće,.. fala bogu, pa imam takav posao da sam sama sebi šef, tako da mi s bebom neće biti problem.... jedino što bi ona da mi budemo kod nje da može nadzirat i nadgledat ali neće taj film gledat... :/ neki dan me pitala da kakve ću pelene koristit...i velim ja kombinirano, jer tak i planiramo.. preko dana platnene a ove jednokratne jedino po noći, kad negdje budemo išli i kad ne bude bilo čistih platnenih i ona meni na to, a gdje ćeš ti to sušiti... pa u kući, na sušili, kao što sušim i svoj veš...e nećeš ti to moći tako.. bla bla bla... ako skužim da neće ići, prebacit ću se na jednokratne, ali zašto ona odmah mora tako negativno i nabijat svoje mišljenje da je najvažnije... joj !!! već sam 100 puta rekla, ako bebica bude muško, jednog dana ću biti najbolja svekrva jer se uopće neću mješat....
Čitam i nekako se slažem sa svima vama
Ni ja ne bih voljela da mi itko pametuje kada rodim, ne volim ni sada, ali mislim ako krene tako kad rodim, da ću ugristi nekoga... Prihvatit ću pomoć svakako, ako budem trebala, ali da mi netko visi nad glavom 0/24-ne pada mi na pamet... Samo hrabro mamice, možemo mi to!
Krešimir 19.08.2014. <3
čitam vas i slažem se. ja ću isto prihvatiti pomoć ako ću je trebati ali prvih mjesec dana ne želim ljude po stanu. mm će biti doma i on će mi pomoći. zna i kuhati i pospremati i sve. iako se nadam da nakon poroda ću ja sve moći normalno.
Sortiraj odgovore
Najstariji