Spontani pobačaj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tenchi

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

Zdravo, 
    u 8 sam tjednu trudnoće i imam vrlo česte bolove s prednje strane trbuha. Koji se javljaju nasumično i prolaze ali to traje skoro satima. Javljaju se najčešće noću točno oko 3. Ne mogu da zaspim od bolova, onda prođu do 5 i onda ponovno zaspim. Opet se budim oko 6 i opet isto...kroz dan mi se jave možda na tren ali nestanu. Sad sam sanjala kako krvarim i imam spontani, kako fetus pada iz mene i ja ga gledam. U više navrata sanjam bolnice...zabrinuta sam. 

jasamja

Broj poruka: 933

Prijavi adminu

tenchi

Zdravo,
    u 8 sam tjednu trudnoće i imam vrlo česte bolove s prednje strane trbuha. Koji se javljaju nasumično i prolaze ali to traje skoro satima. Javljaju se najčešće noću točno oko 3. Ne mogu da zaspim od bolova, onda prođu do 5 i onda ponovno zaspim. Opet se budim oko 6 i opet isto…kroz dan mi se jave možda na tren ali nestanu. Sad sam sanjala kako krvarim i imam spontani, kako fetus pada iz mene i ja ga gledam. U više navrata sanjam bolnice…zabrinuta sam.

Javite se na hitnu ili svom ginekologu, objasnite problem i neka vas pregledaju.
    Sretno. 

👩 32
    👦 34
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024

Simbalija

Broj poruka: 1312

Prijavi adminu

Tenchi oštri bolovi, kao što vjerojatno i sama znate, nisu dobar znak te bi stvarno trebali posjetiti ginekologa da vas pregledaju. Je li trudnoća potvrđena? U maternici je? S druge strane, lagani bolovi širenja maternice su potpuno normalni i većina trudnica ih osjeća u toku trudnoće. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading.......

• Alisauzemljicuda

Prijavi adminu

Zdravo svima, nova sam ovdje i nadam se da cete mi pomoci.. Izvinjavam se na duzini teksta.. 
    Imala sam missed ab 14.11. Uradjena mi je vakumska aspiracija sa anestezijom, nakon koje sam pustena kuci uz antibiotsku terapiju, ergometrin kapi i kleksane sve 5 dana koristenja. Prvih 5 dana sam malo krvarila, kao neki iscjedak, cim sam prestala sa kapima pocela sam da krvarim malo vise. Na kontrolu sam isla sad 26.11 gdje mi je saopsteno da mi je phd nalaz pokazao Molu partialis.. Odma su mi radili betu koja je iznosila 6851 doktor mi je rekao da dodjem ponovo za 7 dana da se beta ponovi. Jako sam zbunjena, pod strahom zbog svega sto se desilo.. Glava me stalno boli od razmisljanja..
    Da li je neka od vas imala slicno iskustvo, i kada je beta dosla u normalu? 

Simbalija

Prijavi adminu

Draga Alisa, žao mi je zbog patološke trudnoće.. ako sam dobro zapamtila parcijalna mola nastaje najčešće kada dva spermija oplode stanicu, zato je beta jako visoka, vrlo brzo se razvija posteljica -zapravo pretjerano brzo. Međutim nakon dovršenja postupka beta bi trebala brzo pasti, jesu li ti spominjali da imaš reziduu? Meni ovo izgleda kao da je tkivo ostalo u maternici. U kojem si gradu, bolnici? 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading.......

• Alisauzemljicuda

Prijavi adminu

Da i ja sam to citala vezano za molu.. 
    Doktor mi je rekao da imam par ugrusaka u kavumu i da ce to izaci sa menstruacijom koju bih trebala da uskoro dobijem i koja bi trebala da bude bas obilna i jaka. Ja jos uvijek krvarim, krene pa stane. Nemam neke bolove, ponekad me malo stomak zaboli.
    Trenutno sam dobila tablete Recoforte da pijem i da za 7 dana ponovo idem raditi betu. Iskreno se nadam da ce padati.. 
    Ja sam vam iz Bosne i Hercegovine. 

Simbalija

Prijavi adminu

Najbolja solucija je da izađe sa menstruacijom, međutim čini mi se visoka beta. Ja sam nakon prekida trudnoće (moji su svi bili medikamentozni), krvarila po 14-17 dana. Iduća menstruacija mi je znala kasniti pa bi došla na 40. dan od dana prekida trudnoće. Svakako se nadam da će beta padati i da nećete trebati dodatne postupke, ne znam kako ide u BiH, ja sam u RH. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    ........loading.......

• Alisauzemljicuda

Prijavi adminu

Hvala vam! I
     po meni je beta visoka, kako sam citala trebala bi poslije kiretaze da bas opadne.
    Iskreno se nadam da ce sve da bude dobro..

Simbalija

Prijavi adminu

Ne brinite, vidim da vas prate, ukoliko primjete da ne pada, ili da sporo pada, vjerojatno će vas poslati na kiretažu kako bi ostatak tkiva očistili. Nažalost, dešava se da nekad nešto zaostane, bitno je da nemate jake bolove ili visoku temperaturu, u tom slučaju bi se na vašem mjestu javila u bolnicu. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    ........loading.......

• Alisauzemljicuda

Prijavi adminu

Da, imam srecom dobrog doktora koji prati sve.. Nemam temperaturu, nisam nikako ni imala. I ja pretpostavljam da ako ne opadne da cu morati ponovo na kiretazu. Najbitnije mi je da se rijesi, jer bas sam u soku iskreno.. 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.