Spontani pobačaj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Marina.25

Broj poruka: 101

Prijavi adminu

MandM

MandM

Pozdrav cure. obraćam se vama jer ne znam kome drugome. trenutno sam na 9+6, zadnji pregled s 9 tjedana uzv sve dobro briše i odlični urinikultura isto. bebica se lijepo razvija no imam hematome što regulira o Duphastonom i mirovanjem. Od jučer imam rozi/crveni iscjedak… danas me probada s desne strane ne jajnik već bliže maternici… jasno mi je da odem na hitnu ne mogu mi pomoći ali zapravo me zanima kako je vama kretalo kod pobacaja ako ste voljne podijeliti iskustvo… naime ja bih i otišla u bolnicu ali zadnji put sam došla sa smeđim krvarenjem bila sam spotana… A i sad ne znam što napraviti moj gin mi je udaljen sat i pol najbliža bolnica 30-40 min. pa mislim da mi je mirovanje bolja opcija nego vožnja i sjedenje tamo… molim vas pomoć sve ću napraviti da mi bebica bude dobro! neke veće grčeve nemam, lagane samo ali ta probadanja su srednjeg intenziteta. hvala unaprijed ❤️
    brisevi odlični ***

Obzirom da imate hematom i da krvarite najbolje je otici ginekologu, jer kako rekoste sve bi uradili pa onda tako odite odma ljekaru.

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

• Shoko

Broj poruka: 3

Prijavi adminu

Ja bi također otisla na pregled, makar bili špotani ako je nista bit ce te mirniji.

• MandM

Broj poruka: 165

Prijavi adminu

razumijem vas. otići ću ja nije to problem nego me strah vožnje autom i trešnje u autu da nebi s time potaknula nešto...ja nepomično trenutno ležim i nadam se najboljem. zvala sam svog ginekologa oni su rekli da ako će me boli trbuh srednje prema jačem da odmah odem na hitnu a dokle nema jačih bolova da mirujem. 🤷‍♀️ ali mislim da ću otići negdje makar na ultrazvuk samo da srceko čujem pa čisto da sam mirnija... u pravu ste!

👱🏼‍♀️ '95. god.
    👨🏻‍🦱 '92. god
    9/23 pokušavamo
    6/24 biokemijska
    18.7.'24 ➕
    29.7.'24. ♥️
    09.10.'24. 🎀

• Shoko

Broj poruka: 3

Prijavi adminu

Prije tjedan dana sam imala Missid ab u 11tt i odlucila sam se za misoprostol tbl. Dan poslije pregled gdje je ustanovljeno da je sve ocisceno. Fizicki se osjecam dobro, za psihicki oporavak ce vjerojatno trebati vremena. Receno mi je da obavim pregled tek nakon prve menstruacije kod svog ginekologa. 
    Koje pretrage su vam radili na prvom pregledu? 
    U trudnoci sam pila Novalc, smijem li ga nastaviti piti jer planiram novu trudnocu cim ginekolog da zeleno svjetlo? 

Tea96

Broj poruka: 48

Prijavi adminu

Shoko

Prije tjedan dana sam imala Missid ab u 11tt i odlucila sam se za misoprostol tbl. Dan poslije pregled gdje je ustanovljeno da je sve ocisceno. Fizicki se osjecam dobro, za psihicki oporavak ce vjerojatno trebati vremena. Receno mi je da obavim pregled tek nakon prve menstruacije kod svog ginekologa.
    U trudnoci sam pila Novalc, smijem li ga nastaviti piti jer planiram novu trudnocu cim ginekolog da zeleno svjetlo?

Ja sam imala mis ab. u 12 tjednu, tocnije beba se prestala razvijati sa 8+6 i sama sam se ocistila 3 tjedna nakon, uglavnom , ginekolog me pregledao vaginalno , da vidi da li se sve vratilo u normalu i poslao me vaditi betu koja mora biti 0-5 i to je to, nakon 1 spontanog/miss ab ne salju na dodatne pretrage tek nakon 3 nazalost.
    Za novalac mislim da mozes

2021.🩷
    02/24. 💔
    2025. 🌈💙⏳

Marina.25

Broj poruka: 101

Prijavi adminu

Shoko

Jako mi je zao. Meni su nakon prvog uradili samo komplet briseve i hormone stitne, nakon drugog sam uradila test na trombofiliju i neke sitne krvne pretrage i tek nakon treceg smo muz i ja radili kariotip i OGTT i da se ispostavi da je to glavni problem i da je to uzrok svega. Trenutno sam u fazi lijecenja toga.

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

mayushka

Broj poruka: 10

Prijavi adminu

Pozdrav curkee 🥰 evo mene da se javim... Prošlo je 5. Mj od misseda koji se desio sa 10tt. sada sam ponovo trudna 8+3 , sa 7+4 bila sam na pregledu, beba se uredno razvija, čuli smo srčeko 🥰💗💗 doktorica mi je uvela da koristim utrogestan 3x1 od 100 mg i već od pozitivnog testa pijem Femibion 1 
    Samo na nalazu je napisano takođe '' blago retrodecidualno krvarenje'' doktorica za to ništa mi nije rekla 🤷 malo se brinem. Rekla je da za 5 tjedana dođem na kontrolu sa laboratorijskim nalazima koje je napisala da uradim. Svako jutro imam grooozne mučnine i povraćam ali poslije podne onda i nekako dobro funkcionišem. Iskreno se nadam da će ovaj put biti sve okej 🥹💙💗💗 podrška svimaa koji se bore za bebicee 🤗💗

• V.R

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozdrav svima!
    Prvi put pišem na ovu temu iako sam puno citala i susjevala sa svima🤗 
    Trebam vaš savijet.
    Imala sam spontani pobacaj tj srceko je stalo sa 7 tjedana. U dogovoru sa G odlucila sam se na medikamentni prekid trudnoce. Od toga su prosla dva tjedna, jucer sam bila na kontroli u vinogradskoj i rekli su da je mrvicu ostaloo i dali mi ponovno tri tabletice samo. Rekli su da mozda prokrvarim opet mozda ne i cekam svoju menstruaciju koja bi kao trebala doci zadnji tjedan u 9 mjesecu. Malo me to zabrinulo s obzirom da sam ja jucer uzela te tri tablete ali nisam prokrvarila. Nadam se da ce sve do kraja otici sa menstruacijom. Molim vas savjet ako se koja od vas susrela sa ovime i zanima me kada ste poceli ponovno raditi na bebi? Ja sam sve ovo generalno dobro podnjela tako je kako je nemozemu tu nista i zelim ponovno poceti raditi na bebi. Ginekolog mi je rekao da mozemo krenuti vec nakon moje prve menstruacije. 
    Oprostite na duzem postu. 
    Zelim svimaaaa srecu i zdravlje koje si i same zelite 🥰❣️🤗

Slavujka

Broj poruka: 18

Prijavi adminu

Tea96

Shoko

Ja sam imala mis ab. u 12 tjednu, tocnije beba se prestala razvijati sa 8+6 i sama sam se ocistila 3 tjedna nakon, uglavnom , ginekolog me pregledao vaginalno , da vidi da li se sve vratilo u normalu i poslao me vaditi betu koja mora biti 0-5 i to je to, nakon 1 spontanog/miss ab ne salju na dodatne pretrage tek nakon 3 nazalost.
    Za novalac mislim da mozes

Zao mi je što si imala ab.Pitanje, da li si se sama odlučila čekati 3 tjedna ili koliko bi bilo potrebno da se očistiš ili ti je to ginekolog preporučio? Pitam jer sam ja početkom 8. mjeseca isto imala ab u 7tt i rekli su mi da pricekam tjedan dana a onda sam popila one 3 tablete. Stalno vrtim po glavi, mozda bi bilo pametnije da sam cekala da samo krene, ali opet koliko je pametno čekati...strah me bilo da se nesto ne zakomplicira, ustvari ja sam prokrvarila i od tad krvarenje nije prestajalo...

• ~tk~

Broj poruka: 5

Prijavi adminu

Pozdrav svimapišem tu jer ne znam gdje bi drugo.
    U prvom mjesecu ove godine dobili smo plusić na testu, sreća do neba. Nažalost jako brzo sam prokrvarila i ustanovljena je biokemijska trudnoća. 5. mjesec ove godine opet plusić i opet sreća do neba. Sve je bilo super do ultrazvuka kada smo trebali čuti srce i onda ponovno šok, plod se ne razvija, relativno brzo nakon toga sam prokrvarila i sve se iščistilo. Nakon prvog puta sam si nekako posložila stvari u glavi i išla pozitivno dalje, ali ovaj drugi put me slomio skroz. Mislila sam da sam dobro, da odtugovat svoje i nastavit dalje jer kako mi i doktori kažu dešava se, nije ništa strano, međutim baš i ne ide tako lako. Dosta ljudi oko mene javlja sretne vijesit i koliko god da sam sretna zbog njih u meni se svaki put nešto iznova prelomi. Zanima me kako ste se vi nosile sa svime? Što je vama pomoglo da si nekako u glavi sve to olakšate?
    Muž je uz mene, tješi me svaki put kad imam slomove ali se ja nekako trudim (ne znam zašto) glumiti što više da sam dovoljno jaka i da mi nije ništa. Već mi je muka od onoga "dobro sam" i gutanju suza.
    Oprostite na podužem postu i tmurnom raspoloženju ali nekako je lakše potražiti pomoć od onih koji zaista znaju kako je to ❤️

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.