Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tea50
    22. Listopad 2022. 07:25

Drage mame ❤️
    Da smo se makar na kavi upoznale.. 
    Pisem vam jer se u meni misa vise osjecaja - od boli, tuge do nade. Prije 2 tjedna sam saznala da sam trudna (neplanirano) jer mi je po prvi put kasnila menstruacija, na gin pregledu 11.10 je potvrđena trudnoca medutim savjetovano je mirovanje zbog nekakvih krvnih ugrusaka (ako sam dobro shvatila) koji su bili vidljivi na ultrazvuku i tamnijeg iscjetka te ponovni pregled nakon 2 tjedna. Prepisan mi je i duphaston 3x2. 4 dana nakon toga iscjedak je u potpunosti nesta, a ja san se osjecala odlicno. Medutim jucer me, niotkud, dok sam lezala na kaucu uhvatila uzasna bol u donjem dijelu trbuha koja je isla prema dolje. Nakon sat vrimena nesnosne boli sam pocela jako krvarit i naravno odmah otisla kod svoje gin koja je na prvu rekla kako je to vjerojatno pobacaj, a onda i napravila ultrazvuk na kojem se zacudila kako bebino srce dosta dobro kuca 😔 ugl. poslala me kuci i rekla da strogo mirujem pa sta Bog da. Da ne idem u bolnicu jer ako se dogodi pobacaj cu se sama ocistit, a mozda se to krvarenje preusmjeri negdi drugo (??) ugl da se sljedeci tjedan javim pa cemo vidit sta dalje. 
    Ja se doslovno ne mogu pomaknit od boli, krvarin i dalje jako i pitam se je li jos nekome receno isto, je li normalno ovo i do kad ce trajat. Btw trudna sam 5t+3d. Hvala svima ❤️

Lana99
    22. Listopad 2022. 09:12

Žao mi je da se to dogodilo, ali sada ti jedino preostaje slušati upute doktora i mirovati što više možeš. Ako imaš toliko bolove možda bolje da odeš na hitnu nego  ovako...neka naprave više pretraga.
    Kod mene kad je bio spontani bolovi su krenuli 4.8. Navečer, a 5.popodne sam samo naglo krenula krvariti bez bolova.. kajem se i dan danas što 4.odma nisam otišla na hitnu nego sam čekala da prođu bolovi jer je meni doktorica rekla ma samo lezi i odmaraj, normalni su takvi bolovi?????

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Tea50
    22. Listopad 2022. 21:32

Lana99

Žao mi je da se to dogodilo, ali sada ti jedino preostaje slušati upute doktora i mirovati što više možeš. Ako imaš toliko bolove možda bolje da odeš na hitnu nego ovako…neka naprave više pretraga.
    Kod mene kad je bio spontani bolovi su krenuli 4.8. Navečer, a 5.popodne sam samo naglo krenula krvariti bez bolova.. kajem se i dan danas što 4.odma nisam otišla na hitnu nego sam čekala da prođu bolovi jer je meni doktorica rekla ma samo lezi i odmaraj, normalni su takvi bolovi?????

Eto tako nesto je i meni receno - bolje ne ici na hitni prijem, sama ces se ocistit 😔 za 2tj na uzv. 
    A sta reci, valjda je ovako trebalo bit... 

PiaBuu
    23. Listopad 2022. 11:01

Pozdrav cure! 
    Javljam Vam se nakon nekog vremena,
     Loza hvala na pitanju, dobro sam. Isto sam se povukla sa mreze kao i ti, da si ne tripujem neke stvari, al svaki dan vas se sjetim i dodem provjerit kako je ostatak ekipe. Bas mi je drago zbog tebe Loza ( i svih ostalih nasih trudnica ) najrade bi s vama na kavu i da pocaskamo nakon toliko virtualnog upoznavanja  
    Žal,cestitam i neka ovo bude mirna i skolska trudnoca! od srca 
    Ella, kako si ti? sta ima novoga, kada si razmisljala na ponovni pokusaj? 
    di nam je MBmikica? 
    kk1109,kako se ti osjecas, simptomi? :) 
    i svim ostalim drugim curama, zao mi je sta to prolazite,al niste same! :) 
    Meni ce uskoro bit 9 mjeseci od zadnjeg spontanog, znam da sam rekla da cu krenuti u 9 mjesecu al me ono prehlada bila sprijecila, i sada kako se blizu plodni dani sve me strah uopce nesto i pokusavati, kako ste vi uspijele prekoraciti tj strah?
    Toliko bih htjela bebu al bojim se ostat trudna,sta ako ne uspijem ponovno i tik pred blagdane ponovno dozivim gubitak? obiljezit ce mi te blagdane zauvijek.. ugl toliko toga mi se vrti u glavi.. Sta je vama pomoglo da ponovno pokusate? 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Ella..
    23. Listopad 2022. 18:48

PiaBuu

Pozdrav cure!
    Loza hvala na pitanju, dobro sam. Isto sam se povukla sa mreze kao i ti, da si ne tripujem neke stvari, al svaki dan vas se sjetim i dodem provjerit kako je ostatak ekipe. Bas mi je drago zbog tebe Loza ( i svih ostalih nasih trudnica ) najrade bi s vama na kavu i da pocaskamo nakon toliko virtualnog upoznavanja
    Ella, kako si ti? sta ima novoga, kada si , kako ste vi uspijele prekoraciti tj strah?
    Toliko bih htjela bebu al bojim se ostat trudna,sta ako ne uspijem ponovno i tik pred blagdane ponovno dozivim gubitak? obiljezit ce mi te blagdane zauvijek.. ugl toliko toga mi se vrti u glavi.. Sta je vama pomoglo da ponovno pokusate?

PiaBuu,  hvala na pitanju evo dobro sam,.borim se 😊
    Ima dana kada je teško, ima dana kada je dobro, ali ne dam se. Što se tiče ponovnog pokušaja, mi smo počeli u 7.mj nakon što sam dobila prvu M od spontanog. Međutim posto su moje M malo duže , sve se to skupa oduzilo.  Očekivala sam ubrzo neki pomak  , ali ne ide sve onako kako si mi to zamislimo.
    Iskreno, ja sam ubrzo nakon spontanog već bila spremna na ponovni pokusaj jer zaista želim dijete, iz sveg srca.
    Ne mogu reći, normalno da te svaki put kada M dođe srce zaboli, svaki put doživim "slom" ali onda se saberem i kažem Ma neka je došla, neka što prije prođe pa da mogu ponovno u akciju! 
    Teško je, zaista je, pogotovo jer sam okružena trudnicama i ženama koje već imaju 1,2 djece . Nema dana da ne pomislim na mog anđela i na to koliki mi je sada trebao biti stomak i što je sve trebalo biti drugačije. 
    Od velike sreće pala sam na veliku tugu , ali kažem, molitva me drži i spašava i negdje iz dubine moga srca i duše izvire optimizam i vjera da ću uskoro ugledati plusić.. uvijek pomislim da sam znala da je potrebno dugo da uopće ostanem trudna, počela bih odavno raditi na tome, ali tko je znao da taj proces ipak malo traje 😁
    Tako da želim ti da ti Bog da snage, teško je, znam. Ali jake smo mi, možemo mi to 🙏❤️

🚺 31
    🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Mikica212
    24. Listopad 2022. 13:48

PiaBuu

Pozdrav cure!
    Ella, kako si ti? sta ima novoga, kada si razmisljala na ponovni pokusaj?
    di nam je MBmikica?
    kk1109,kako se ti osjecas, simptomi? :)
    i svim ostalim drugim curama, zao mi je sta to prolazite,al niste same! :)
    Meni ce uskoro bit 9 mjeseci od zadnjeg spontanog, znam da sam rekla da cu krenuti u 9 mjesecu al me ono prehlada bila sprijecila, i sada kako se blizu plodni dani sve me strah uopce nesto i pokusavati, kako ste vi uspijele prekoraciti tj strah?

Uzmi si vremena ako trebaš da odboluješ, to je normalno. Nemoj se bojati, na kraju tog teškog puta čeka te nešto prelijepo. Mi žene smo jake. Sreća prati hrabre 🥰

01/21 - missed hb 10+1 (tablete + kiretaža)
    09/21 - missed hb 10+6 (kiretaža)10/22 - missed hb 15 tj (kiretaža)

Loza 💙😇
    24. Listopad 2022. 14:36

PiaBuu došla sam sad na forum s namjerom da se izjadam jer mi je danas užasno teško, a onda sam vidjela tvoj post... Imala sam "samo" jedan gubitak koji me obilježio za sva vremena. Nije se dogodio u blizini ikakvih blagdana, ali meni svaki jebeni dan koji mi nešto znači u životu jako teško pada jer samo mislim na svoju bebicu koja nije sa mnom. Pogodit će nas uvijek, ne znaš što ti blagdani nose, nadam se samo lijepe uspomene, ali bez obzira na to vjerujem da ćeš se sjetiti svoje dvije bebice i da će ti svejedno biti teško. Na kraju krajeva, ne trebaju nam blagdani, neki posebni datumi, nama je svaki dan dan sjećanja. 
    Ne znam što vi cure mislite o tome, ali meni se ne čini da je najteži bio onaj dan kada smo izgubile naše bebice. Svaki dan u kojem to proživljavamo je jednako težak i kao taj prvi dan. Na nama su ostale nenormalne posljedice, evo baš primjer naša draga PiaBuu. Jednog dana će biti prekrasna majka svojoj djeci, ali strah od ponovnog gubitka je jači od toga. Draga PiaBuu, apsolutno te razumijem. Iako sam zatrudnila odmah u prvom ciklusu nakon gubitka, nemoj misliti da sam bila 100% sigurna i odlučna u tome da idem na novu trudnoću. Svaki dan sam vodila borbu u sebi trebam li to, želim li to, a onda sam odlučila sve staviti u Božje ruke. Moje je da poradim na tome, a dalje je na Njemu kojim će me putem odvesti. Za prvu bebicu nam je 2 godine trebalo tako da nisam imala razloga vjerovati da će nam za drugu bebicu trebati tako malo. Jako sam zahvalna na drugom sinu, iskreno ne znam što bih bez njega. I s njim imam kriminalnih dana kao ovaj gdje sam zapela u prošlosti i ne mogu izaći od tamo, sve se bojim kakav bi mi život bio da njega nema. S njim je samo poneki dan takav, bez njega taj osjećaj vjerojatno ne bi prestao svih ovih 8 mjeseci koji su iza mene. 
    Kako god odlučiš uz tebe smo i podržavamo tvoju odluku. Ja sam nesigurno donijela svoju odluku, ali danas sam jako zahvalna na tome ❤️

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

anrim88
    24. Listopad 2022. 20:10

Hey cure, citam vase postove i divim se kako smo jake. Ja sam danas posebno lose, jedna draga kolegica mi je danas rekla da je trudna, stvarno sam se iskreno tome obradovala, ali me to ujedno i rastuzilo zbog mene, jer bih i ja bila tu negdje kao i ona da je sve bilo u redu, njoj raste trbuh i zelim joj sretnu trudnocu, divnu bebu...no to zelim i sebi i osjecam se jako prazno i potisteno sto ja nemam nesto tako lijepo. Uglavnom, tesko mi je i planirati bilo sto, jer se bojim sto ce opet biti, tesko mi je biti i sretna, a tesko mi je biti i tuzna, iskreno nemam pojma sto sam vise...☹️najbolje je mozda reci izgubljena.

👱‍♀️34
    🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto

Lana99
    24. Listopad 2022. 20:24

anrim88

Hey cure, citam vase postove i divim se kako smo jake. Ja sam danas posebno lose, jedna draga kolegica mi je danas rekla da je trudna, stvarno sam se iskreno tome obradovala, ali me to ujedno i rastuzilo zbog mene, jer bih i ja bila tu negdje kao i ona da je sve bilo u redu, njoj raste trbuh i zelim joj sretnu trudnocu, divnu bebu…no to zelim i sebi i osjecam se jako prazno i potisteno sto ja nemam nesto tako lijepo. Uglavnom, tesko mi je i planirati bilo sto, jer se bojim sto ce opet biti, tesko mi je biti i sretna, a tesko mi je biti i tuzna, iskreno nemam pojma sto sam vise…☹️najbolje je mozda reci izgubljena.

Potpuno te razumijem..meni je jako teško kad čujem za nečiju trudnoću ili vidim trudnicu, bebu...naravno da svima njima poželim sreću i od sveg srca želim to stvarno ali mi je teško zbog mene i zamišljam sebe😓
    Ali sam sigurna da ćemo i mi  uskoro❤️😁
    Treba vjerovati!!!!!

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

anrim88
    24. Listopad 2022. 20:34

Lana99

anrim88

Hey cure, citam vase postove i divim se kako smo jake. Ja sam danas posebno lose, jedna draga kolegica mi je danas rekla da je trudna, stvarno sam se iskreno tome obradovala, ali me to ujedno i rastuzilo zbog mene, jer bih i ja bila tu negdje kao i ona da je sve bilo u redu, njoj raste trbuh i zelim joj sretnu trudnocu, divnu bebu…no to zelim i sebi i osjecam se jako prazno i potisteno sto ja nemam nesto tako lijepo. Uglavnom, tesko mi je i planirati bilo sto, jer se bojim sto ce opet biti, tesko mi je biti i sretna, a tesko mi je biti i tuzna, iskreno nemam pojma sto sam vise…☹️najbolje je mozda reci izgubljena.
    Potpuno te razumijem..meni je jako teško kad čujem za nečiju trudnoću ili vidim trudnicu, bebu…naravno da svima njima poželim sreću i od sveg srca želim to stvarno ali mi je teško zbog mene i zamišljam sebe😓
    Ali sam sigurna da ćemo i mi uskoro❤️😁
    Treba vjerovati!!!!!

Hvala,  nadam se.❤️

👱‍♀️34
    🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.