Spermiogram je predlozen jer mi je muz stariji 10 godina pa za svaki slucaj da provjerimo.
Meni su dani brisevi + vidjet cemo o potrebama ostalih pretraga.
Iskreno, ne mislim da je lose provjeriti. Bolje da znamo na cemu smo i da ako nista - znamo da smo ok unatoc tome sto ne mozemo utjecati kako ce se stanice spojiti.Naravno da nije lose apsolutno sve provjeriti, samo sam se osvrnula da ( po meni) nema neke logike da on radi spermiogram odmah, a da se ne provjeri tvoj progesteron, ili trombofilija koja je puno cesci razlog pobacaja od jednog loseg spermica…🤔U 99posto slucajeva razlozi ranih pobacaja i biokemijskih trudnoca su kromosomske greske na koje ne mozemo utjecati. Kao sto sam napisala bilo je i bit ce ih i kod ljudi sa dijagnozom nekom i kod ljudi potpuno zdravih, nego eto uvijek se provjerava jer mozda je problem u tom 1posto kada se mozda moze utjecati na ishod.Slazem se. Ali iskreno kad covjek provjeri - mirniji je u glavi. Ja kad obavim npr. sistematski i prodjem sve nalaze, uzv-ove i slicno - budem mirnija, ne strepim i samim time pridonosim smanjenju stresa koji nam nije potreban ni prije trudnoce, a ni u trudnoci.
Svakako treeba sve provjeriti, ja se nadam se ces naci uzrok i da ce to biti nesto na sta mozes da utjeces… i da ce naredna trudnoca zavrsiti uredno 🤞🤞
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Spermiogram je predlozen jer mi je muz stariji 10 godina pa za svaki slucaj da provjerimo.
Iskreno, ne mislim da je lose provjeriti. Bolje da znamo na cemu smo i da ako nista - znamo da smo ok unatoc tome sto ne mozemo utjecati kako ce se stanice spojiti.Naravno da nije lose apsolutno sve provjeriti, samo sam se osvrnula da ( po meni) nema neke logike da on radi spermiogram odmah, a da se ne provjeri tvoj progesteron, ili trombofilija koja je puno cesci razlog pobacaja od jednog loseg spermica…🤔Trombofiliju daju tek nakon vise pobacaja. 🙄 Jedino privatno platiti sve nalaze.
Nazalost to je glupa praksa na Balkanu 😡
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Iskreno, ne mislim da je lose provjeriti. Bolje da znamo na cemu smo i da ako nista - znamo da smo ok unatoc tome sto ne mozemo utjecati kako ce se stanice spojiti.Naravno da nije lose apsolutno sve provjeriti, samo sam se osvrnula da ( po meni) nema neke logike da on radi spermiogram odmah, a da se ne provjeri tvoj progesteron, ili trombofilija koja je puno cesci razlog pobacaja od jednog loseg spermica…🤔U 99posto slucajeva razlozi ranih pobacaja i biokemijskih trudnoca su kromosomske greske na koje ne mozemo utjecati. Kao sto sam napisala bilo je i bit ce ih i kod ljudi sa dijagnozom nekom i kod ljudi potpuno zdravih, nego eto uvijek se provjerava jer mozda je problem u tom 1posto kada se mozda moze utjecati na ishod.Moze link na izvor ovog procenta? Ucinilo mi se da znas sta govoris, ali zbog zaadnjeg posta sam se predomislila, tvrditi da 99% pobacaja je znog lose genetike je jednostavno budalastina. Razlozi su razni, trombofolija, infekcije i upale, malformacije maternice, imunoloski poremecaji. Genetski jesu najcesci ali 99%? 🙄
Karikiram, laicki, iz iskustva, kako zeliš... vecina jeste. Potato/potejto. Uostalom sigurno i sama znas zguglati medicinske podatke koliko ustvari, po nekima 60 po nekima do 80. Kako god vecina i kako god ne moze se utjecati na taj razlog.
Drage cure,
Jedno pitanje.. Missed ab sam imala prije mjesec dana (10. tt), srceko prestalo kucati😢 prokrvarila prirodno, dovrseno jednom tabletom. Cekam M, nadam se da ce uskoro doci. To mi je bila prva trudnoca, imam 36 god. Da li ste radile pretrage (ako da, koje) prije iduceg pokusaja? Cujem/citam da se nakon prvog u pravilu ne rade, vec samo (nedaj Boze) nakon ponovljenog..
Znam da nema nikakve sigurnosti (i to je ono sto me najvise brine za dalje) ali htjela bih napraviti sve sto je u mojoj moci da se to ne ponovi, znate sve koje ste u ovoj grupi koliko je bolno i fizicki i psihicki😢😢
Hvala svima na odgovoru!Draga Donna,žao mi je jako :( Ja sam radila kompletnu obradu nakon 2.spontanog, a sada sam ih nakupila već 3. Imam 35 godina i točno znam kako se osjećaš.Radili smo TORCH,parvovirus,rubella,kompletna obrada na trombofiliju,brisevi,papa,obrada štitnjače (s tim imam problema i ta je bolest pod kontrolom) itd.,ne znam više napamet,hrpa svega.Sve ostalo uredno osim nekih faktora na trombofiliju i eto dogodilo mi se opet.Moj savjet,ako sumnjaš u nešto zamoli liječnika za neku uputnicu.Kod mene su sva 3 bila missed hb,otkriveno s 13,11 i 15 tj.Želim ti sreću i javljaj sve!
Koje faktore imas trombofilije jer i meni je faktor MTHFR 1298 A>C ALEL 2 C -(alel sa velikim rizikom) i PAI-1- 675 5G>4G ALEL 2 4G ( alel sa velikim rizikom) Ako moze tvoje iskusvo
Iskreno, ne mislim da je lose provjeriti. Bolje da znamo na cemu smo i da ako nista - znamo da smo ok unatoc tome sto ne mozemo utjecati kako ce se stanice spojiti.Naravno da nije lose apsolutno sve provjeriti, samo sam se osvrnula da ( po meni) nema neke logike da on radi spermiogram odmah, a da se ne provjeri tvoj progesteron, ili trombofilija koja je puno cesci razlog pobacaja od jednog loseg spermica…🤔U 99posto slucajeva razlozi ranih pobacaja i biokemijskih trudnoca su kromosomske greske na koje ne mozemo utjecati. Kao sto sam napisala bilo je i bit ce ih i kod ljudi sa dijagnozom nekom i kod ljudi potpuno zdravih, nego eto uvijek se provjerava jer mozda je problem u tom 1posto kada se mozda moze utjecati na ishod.Moze link na izvor ovog procenta? Ucinilo mi se da znas sta govoris, ali zbog zaadnjeg posta sam se predomislila, tvrditi da 99% pobacaja je znog lose genetike je jednostavno budalastina. Razlozi su razni, trombofolija, infekcije i upale, malformacije maternice, imunoloski poremecaji. Genetski jesu najcesci ali 99%? 🙄Karikiram, laicki, iz iskustva, kako zeliš… vecina jeste. Potato/potejto. Uostalom sigurno i sama znas zguglati medicinske podatke koliko ustvari, po nekima 60 po nekima do 80. Kako god vecina i kako god ne moze se utjecati na taj razlog.
Pobacaji su preozbiljna stvar i pretezak teret za svaku zenu da bi ti karikirala i laicki govorila…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Drage cure, da konačno javim kako stoje stvari! Svi oni moji čudno pozitivni testovi su bili pravi vijesnici😊 Danas sam, hvala Bogu 6tt. Osjećaj oscilira iz časa u čas, ali briga dominira. Još zato što sam išla drugom doktoru kojem nije jasno kako me doktor koji mi je vodio prethodnu, tragičnu trudnoću, nije dao na nalaze. Pa mi je to sada konstantno u glavi i pravi mi haos. A taj bivši doktor mi je rekao da necemo raditi nalaze nego da ćemo tu nesreću shvatiti kao sudbinu, tim više i što sam prije 2 godine imala zdrav porod. A u slučaju ponovljene, tada se kao radi. Uglavnom, sve koje smo bile na ovom forumu, u nezavidnoj smo situaciji i kad bismo trebale biti najsrećnije. Svima želim što prije pluseve, pa da se skupa brinemo. ❤❤❤❤❤Beban, kk1109, trudnice naše, kako ste cure, kako se vi borite sa strahom?
Drage cure, da konačno javim kako stoje stvari! Svi oni moji čudno pozitivni testovi su bili pravi vijesnici😊 Danas sam, hvala Bogu 6tt. Osjećaj oscilira iz časa u čas, ali briga dominira. Još zato što sam išla drugom doktoru kojem nije jasno kako me doktor koji mi je vodio prethodnu, tragičnu trudnoću, nije dao na nalaze. Pa mi je to sada konstantno u glavi i pravi mi haos. A taj bivši doktor mi je rekao da necemo raditi nalaze nego da ćemo tu nesreću shvatiti kao sudbinu, tim više i što sam prije 2 godine imala zdrav porod. A u slučaju ponovljene, tada se kao radi. Uglavnom, sve koje smo bile na ovom forumu, u nezavidnoj smo situaciji i kad bismo trebale biti najsrećnije. Svima želim što prije pluseve, pa da se skupa brinemo. ❤❤❤❤❤Beban,kk1109, trudnice naše, kako ste cure, kako se vi borite sa strahom?
Čestitam i želim ti urednu i školsku trudnoću! 🤗🙏
Neka te prati Božji blagoslov i da tvoju brigu zamijeni osjećaj sreće, da uživaš u blaženom stanju i maziš pupu😊
🚺 31
🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
♡ A ♡ 21.01. ♡
Zal, svaki dan proveravam forum da vidim kako si, bas mi je drago zbog lepih vesti, sve smo cekale plus, pa samo da prokuca srce, pa samo da prodje tri meseca, ja sad cekam da udjem u 23-cu nedelju, juce sam radila bas ceo dan kad sam se u 19h setila da ga nisam osetila odmah panika, ali nesto slatko i lezeci polozaj i brzo se javio, mada sam imala osecaj da je vecnost, bice raznih dana, nadam se da cemo ipak sve roditi zdrave bebice, javljaj se posle svakog pregleda, srecno nam svima!
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Drage cure, da konačno javim kako stoje stvari! Svi oni moji čudno pozitivni testovi su bili pravi vijesnici😊 Danas sam, hvala Bogu 6tt. Osjećaj oscilira iz časa u čas, ali briga dominira. Još zato što sam išla drugom doktoru kojem nije jasno kako me doktor koji mi je vodio prethodnu, tragičnu trudnoću, nije dao na nalaze. Pa mi je to sada konstantno u glavi i pravi mi haos. A taj bivši doktor mi je rekao da necemo raditi nalaze nego da ćemo tu nesreću shvatiti kao sudbinu, tim više i što sam prije 2 godine imala zdrav porod. A u slučaju ponovljene, tada se kao radi. Uglavnom, sve koje smo bile na ovom forumu, u nezavidnoj smo situaciji i kad bismo trebale biti najsrećnije. Svima želim što prije pluseve, pa da se skupa brinemo. ❤❤❤❤❤Beban,kk1109, trudnice naše, kako ste cure, kako se vi borite sa strahom?
Cestitam i zelim ti urednu i skolsku trudnocu ❤️
Bas mi je drago zbog tebee 🥰🥰 samo mirnoo, nadam se da ce ovo biti uredna skolska 🤞🍀
Kaj se strahova tice...po mom iskustvu pratit ce te jos neko vrijeme. Evo ja sam se skroz opustila jucer nakon pregleda, a malo manji strah je bio kad smo prosli taj 18ti tjedan. Obzirom da je moja prethodna trudnoca zavrsila zbog preranog otvaranja i trudova u ovoj sam svako malo trcala na preglede i cervikometrije samo da se uvjerim da je sve kako treba. Prva cervikometrija je bila losa (29mm) pa sam mirovala, a sad vec neko vrijeme stoji na 42mm🥳
Sad smo 20+2, obzirom da je malisa veliki (odgovara 21+5) sad ga vec svakodnevno osjetim pa sam mirnija. Mislim da cu tek sad pocet uzivat u trudnoci tako da pripremi si kanticu zivaca i sretnoooo ❤️
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Sortiraj odgovore
Najstariji