Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nameone
    18. Listopad 2022. 17:19

Izvinite na upadu🙃

SAYuRI
    18. Listopad 2022. 17:32

Nameone

SAYuRI

Inamorana

Donna2022

Drage cure,
    Jedno pitanje.. Missed ab sam imala prije mjesec dana (10. tt), srceko prestalo kucati😢 prokrvarila prirodno, dovrseno jednom tabletom. Cekam M, nadam se da ce uskoro doci. To mi je bila prva trudnoca, imam 36 god. Da li ste radile pretrage (ako da, koje) prije iduceg pokusaja? Cujem/citam da se nakon prvog u pravilu ne rade, vec samo (nedaj Boze) nakon ponovljenog..
    Znam da nema nikakve sigurnosti (i to je ono sto me najvise brine za dalje) ali htjela bih napraviti sve sto je u mojoj moci da se to ne ponovi, znate sve koje ste u ovoj grupi koliko je bolno i fizicki i psihicki😢😢
    Hvala svima na odgovoru!
    Draga Donna, zao mi je zbog tvog gubitka. I mojoj je bebolini prestalo kucati srce. 😞
    Ja sam imala “srecu” da sam radila sistematski 2 tjedna prije nego sam zatrudnila tako da sam imala cijelu krvnu sliku. Ginekologica si je prepisala na nalaz ono sto joj je bilo bitno: eritrociti, hemoglobin, htc, mcv, tr, guk, tsh.
    Ostatak krvne slike mi je uredan.
    Nakon zahvata je rekla da ce mi raditi briseve - to radim iduci tjedan pa ti mogu navesti koje sam radila.
    Papa test mi je napravila prilikom prvog pregleda i potvrde trudnoce da budemo sigurni i na mikroskop je gledala isto uzorak.
    Kod mene su svi nalazi bili dobri, ali evo to nije garancija da ce i trudnoca dobro proci.
    Ginekologica mi je preporucila briseve + spermiogram da provjerimo pa cemo vidjeti za dalje.
    Zene koje imaju PCOS imaju i dodatne pretrage raznih hormona, ali ja nemam pa mi zasad to nije prioritet.
    Izvini na pitanju ali zasto spermiogram kada si ostvarila trudnocu?
    Zato sto se loši nalazi spermiograma vežu uz pobačaje, biokemijske, blightede, kromosomske greške… Laički, dođe do oplodnje ali moguce da jajnu stanicu oplodi "defektan" spermij i to u startu ne moze biti dobro.

Ok ali koliko sam upucena Spermiogram pokazuje vrijednost spermija odnosno kolicini, pokretljivost, sve kvantitativne stvari, spermiogeam ne pokazuje genetsku kvalitetu spermica? 🤔

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

• Nameone
    18. Listopad 2022. 17:39

Pokazuje i morfoloski ispravne spermije. Logicno je ako ih je vecina npr sa greskama repa ili glave da je teže ostvariti urednu trudnocu. Naravno da i morfoloski ispravni mogu biti genetski neispravni, nije pravilo, ali eto na taj nacin se odprilike moze nesto vidjeti pa ici npr na icsi ako ih je vecina nespravna. Iako i taj savrseni odabrani moze zavrsiti isto kao i onaj jadni defektni. Sreća je sve, to svi znamo.

SAYuRI
    18. Listopad 2022. 17:53

Nameone

Pokazuje i morfoloski ispravne spermije. Logicno je ako ih je vecina npr sa greskama repa ili glave da je teže ostvariti urednu trudnocu. Naravno da i morfoloski ispravni mogu biti genetski neispravni, nije pravilo, ali eto na taj nacin se odprilike moze nesto vidjeti pa ici npr na icsi ako ih je vecina nespravna. Iako i taj savrseni odabrani moze zavrsiti isto kao i onaj jadni defektni. Sreća je sve, to svi znamo.

Ok, ovo se slazem sve. Ali zar nije malo radikalno ici odmah na to, jer se mozda  zadesio los spermij nakon prve trudnoce? 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• Nameone
    18. Listopad 2022. 18:02

SAYuRI

Nameone

Ok, ovo se slazem sve. Ali zar nije malo radikalno ici odmah na to, jer se mozda zadesio los spermij nakon prve trudnoce?

Po meni nije. Zar je pametnije cekati da se dogodi 3 i vise spontanih pa onda raditi pretrage, tako prakticiraju doktori inače. Prosla sam i sama 4 pobacaja i iz iskustva govorim da je bolje sto prije obaviti sto se moze. U vecini slucajeva se uzrok nikada ne moze naći, ali ponekad se nađe, primjeri trombofilije, losi spermiogrami, nizak progesteron i slicno.

SAYuRI
    18. Listopad 2022. 18:19

Nameone

SAYuRI

Nameone

Ok, ovo se slazem sve. Ali zar nije malo radikalno ici odmah na to, jer se mozda zadesio los spermij nakon prve trudnoce?
    Po meni nije. Zar je pametnije cekati da se dogodi 3 i vise spontanih pa onda raditi pretrage, tako prakticiraju doktori inače. Prosla sam i sama 4 pobacaja i iz iskustva govorim da je bolje sto prije obaviti sto se moze. U vecini slucajeva se uzrok nikada ne moze naći, ali ponekad se nađe, primjeri trombofilije, losi spermiogrami, nizak progesteron i slicno.

Naravno da ne, ali je kod muskaraca taj jedan faktor a kod zena mnogo mnogo vise, ono sto sam htjela reci , da ima nuznijih briseva da se odrade prije tog, ona samo briseve, to mi malo cudno i zato pitam. Ako se desi da ima malo losiju morfologiju spermatozoida, jel to automatski znaci da je to uzrok? 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• Nameone
    18. Listopad 2022. 18:40

SAYuRI

Nameone

SAYuRI

Nameone

Naravno da ne, ali je kod muskaraca taj jedan faktor a kod zena mnogo mnogo vise, ono sto sam htjela reci , da ima nuznijih briseva da se odrade prije tog, ona samo briseve, to mi malo cudno i zato pitam. Ako se desi da ima malo losiju morfologiju spermatozoida, jel to automatski znaci da je to uzrok?

Pa naravno da ne, znamo i sami da tu ima dosta faktora. Netko sa uzasnim spermiom dobije momcad zdrave djece a netko sa savrsenim ne moze napraviti dijete. Pobacaja je uvijek bilo i bit ce ih, to sam shvatila nakon 4 koja sam prosla. I mi zene malo to uzimamo zdravo za gotovo, cim vidimo plus prešalta nas u razmisljanje da vec imamo to dijete, ali stvarnost je puno drugacija i dug je put od plusa do zdravog djeteta.

SAYuRI
    18. Listopad 2022. 21:10

Inamorana

Spermiogram je predlozen jer mi je muz stariji 10 godina pa za svaki slucaj da provjerimo.
    Meni su dani brisevi + vidjet cemo o potrebama ostalih pretraga.
    Iskreno, ne mislim da je lose provjeriti. Bolje da znamo na cemu smo i da ako nista - znamo da smo ok unatoc tome sto ne mozemo utjecati kako ce se stanice spojiti.

Naravno da nije lose apsolutno sve provjeriti, samo sam se osvrnula da ( po meni) nema neke logike da on radi spermiogram odmah, a da se ne provjeri tvoj progesteron, ili trombofilija koja je puno cesci razlog pobacaja od jednog loseg spermica…🤔

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• Nameone
    18. Listopad 2022. 22:03

SAYuRI

Inamorana

Spermiogram je predlozen jer mi je muz stariji 10 godina pa za svaki slucaj da provjerimo.
    Iskreno, ne mislim da je lose provjeriti. Bolje da znamo na cemu smo i da ako nista - znamo da smo ok unatoc tome sto ne mozemo utjecati kako ce se stanice spojiti.
    Naravno da nije lose apsolutno sve provjeriti, samo sam se osvrnula da ( po meni) nema neke logike da on radi spermiogram odmah, a da se ne provjeri tvoj progesteron, ili trombofilija koja je puno cesci razlog pobacaja od jednog loseg spermica…🤔

U 99posto slucajeva razlozi ranih pobacaja i biokemijskih trudnoca su kromosomske greske na koje ne mozemo utjecati. Kao sto sam napisala bilo je i bit ce ih i kod ljudi sa dijagnozom nekom i kod ljudi potpuno zdravih, nego eto uvijek se provjerava jer mozda je problem u tom 1posto kada se mozda moze utjecati na ishod.

SAYuRI
    18. Listopad 2022. 22:59

Nameone

SAYuRI

Inamorana

U 99posto slucajeva razlozi ranih pobacaja i biokemijskih trudnoca su kromosomske greske na koje ne mozemo utjecati. Kao sto sam napisala bilo je i bit ce ih i kod ljudi sa dijagnozom nekom i kod ljudi potpuno zdravih, nego eto uvijek se provjerava jer mozda je problem u tom 1posto kada se mozda moze utjecati na ishod.

Moze link na izvor ovog procenta? Ucinilo mi se da znas sta govoris, ali zbog zaadnjeg posta sam se predomislila, tvrditi da 99% pobacaja je znog lose genetike je jednostavno budalastina. Razlozi su razni, trombofolija, infekcije i upale, malformacije maternice, imunoloski poremecaji. Genetski jesu najcesci ali 99%? 🙄 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.