Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lana99
    11. Kolovoz 2022. 18:37

Pozdrav svim lavicama na ovoj temi, nažalost i ja vam se pridružujem. Imala sam spontani u 7tt i prošla sam bez kiretaže, sve je samo odjednom ispalo.
    Doktor mi je rekao da je najvjerojatnije od hladnog mora, dugog puta, stresa...i da se ne zivciram jer je normalno pogotovo u prvoj trudnoći. Ono što mene zanima, nakon koliko nastupi ovulacija nakon spontanog? Spontani sam imala 5.8. I prestala krvariti 9.8. I nemam nikakve bolove.
    Ja ne želim čekati jer silno želim bebicu što prije i jedino to će me opet vratiti..❤
    Jeste li vi, netko od vaših poznanika, ostali trudni odmah nakon spontanog? Ima li tu rizika? Pošto sam čula bas došla slučajeva gdje je sve super prošlo.

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

BlairWaldorf
    11. Kolovoz 2022. 18:47

Lana99

Pozdrav svim lavicama na ovoj temi, nažalost i ja vam se pridružujem. Imala sam spontani u 7tt i prošla sam bez kiretaže, sve je samo odjednom ispalo.
    Doktor mi je rekao da je najvjerojatnije od hladnog mora, dugog puta, stresa…i da se ne zivciram jer je normalno pogotovo u prvoj trudnoći. Ono što mene zanima, nakon koliko nastupi ovulacija nakon spontanog? Spontani sam imala 5.8. I prestala krvariti 9.8. I nemam nikakve bolove.
    Ja ne želim čekati jer silno želim bebicu što prije i jedino to će me opet vratiti..❤
    Jeste li vi, netko od vaših poznanika, ostali trudni odmah nakon spontanog? Ima li tu rizika? Pošto sam čula bas došla slučajeva gdje je sve super prošlo.

Jako mi je žao ali ovo nisu razlozi za spontani i jako neozbiljno od njega da ti je ovo rekao. U šoku sam štoviše.nazalost najčešći razlog tako ranog spontanog su kromosomske greške. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Nameone
    11. Kolovoz 2022. 18:53

Doram to što si vadila betu na žalost sada nema smisla, to bi imalo smisla da ti menga kasni dan, dva, da je tada vadiš i pratiš duplanje.
    Također ako ćes se voditi po beti, neko pravilo je da na odprilike betu 1000 mora biti vidljiva zumanjcana vrecica, a na betu od oko 3000 mora biti vidljiv plod, čak i otkucaji. Mozes to proguglati. Kod tebe na zalost nije vidljivo ništa. Mozda bi nade veće bile da je vidljiva žumanjčana vrećica.
    Tjedni se UVIJEK, ali baš UVIJEK racunaju od dana zadnje mjesecnice, a ne od ovulacije, i na 6 do 7 tjedana kod urednih ciklusa od zadnje mjesecnice mora biti vidljivo srce, kod urednih trudnoća.
    Beta ti je visoka jer ti jesi trudna samo sto je blighted ovum trudnoca bez ploda tzv jaje bez zumanjca, "mućak".
    U 99posto skucajeva blighted ovum se događa kada se stvori genetski nepravilan zametak, tijelo ga prepozna i na taj nacin odbaci. Sada bi bilo dobro i da tijelo prepozna da trudnoca nije ok i da se samo krene čistiti.
    Sve pišem iz iskustva.

Nas_bebac
    11. Kolovoz 2022. 22:31

Večer svima evo ja bila kod ginekologice kaže da je ciklus poceo i nakrcala me vaginaletama i utrogestanom (Htjela je dati duphaston ali ja imam strasne nuspojave od njega nemogu uopće funkcionirati na poslu a o vožnji auta da ne pricamjel jos nekoj smeta?)i muzu i meni dala sumamed iako nije bas objasnila zasto s obzirom da su mi svi nalazi uredni i sterilni 🤷 kaze vidimo se u 3 mj ako prije ne ostanete u drugom stanju ako do tada ne ostanete saljem vas dalje zbog godina da ne čekamo (30)tako da eto imamo zeleno svijetlo i od nje (nakon terapije)

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Nas_bebac
    11. Kolovoz 2022. 22:32

Nove cure bas mi je zao sta se pisemo na ovoj temi zelim nam svimaaa zdrave i ogromne + do kraja godina 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Loza 💙😇
    11. Kolovoz 2022. 23:13

Lana99 o Bože kakvih gluposti sam se načitala od te tvoje gin! Svašta i razloga. Naravno da ćeš vjerovati doktoru i pratit njegove savjete nego savjete cura s foruma, ali realno, krivo je more?! Vatafak?! Oprosti al užasno sam se naživcirala na tu izjavu... Koji god razlog bio ništa neće vratiti naše bebice, ali takve izjave jednostavno vrijeđaju inteligenciju pacijentice. Po tome niti jedna žena ikada ne bi održala trudnoću ako se kupala u moru. Znaj da nisi ti kriva i nikako to nisi mogla spriječiti! ❤️
    Što se tiče nove trudnoće, ja sam svog sina izgubila u 16tt i dobila sam zeleno tjedno za nove pokušaje odmah nakon prve menstruacije pa sam odma i ostala trudna. To mi je bio baš šok jer nam je za prvu trudnoću trebalo cca godinu dana. Trudnoća je cijelo vrijeme uredna, imala sam neki hematom ali sam ga brzo riješila. Trudnoća po ničemu nije rizična, samo sam u početku morala malo više mirovati dok ne prođem te svoje "krizne tjedne". Čak sam dobila zeleno svjetlo i za put na more i plivanje u moru, što sam i iskoristila. Svu sreću ti dalje želim i ne daj da ti baš svakakvi komentari gina ulaze u mozak. Aj da sam tako nešto pročitala na članku 24 sata, al ovo...

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Loza 💙😇
    11. Kolovoz 2022. 23:14

Nas bebac sretno! Odbrojavamo s tobom 🤗

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• avama
    11. Kolovoz 2022. 23:50

doram

Drage sokić i Loza, moj ginekolog mi je rekao da on preporuča kiretažu baš zbog čišćenja koje se odradi odmah i mirna sam, a da je malo skeptičan oko tableta da se ne bih možda iz prve sve očistilo i da su bolovi strašni, mislim stvarno ne bojim se bolova znam da to moram proći već želim donijeti najbolju odluku za sebe. U osječkom kbcu primila me mlada doktorica koja je rekla da kao žena imam puno pravo izbora o metodi koju želim za čišćenje te su mi otvorene te dvije opcije ili kiretaža ili tablete, do petka 12.08. moram donijeti odluku na zadnjem pregledu. Svakako mi je dala uputnicu za anesteziologa u četvrtak 11.08 i termin za kiretažu u srijedu 17.08. Ona je isto to malo odložila jer vjeruje da će se to kreniti samo čistiti i da bi to bilo najbolje. A svakako ako se do 17.08. Ništa ne promjeni i ne krenem se sama čistiti imam termin otvoren za kiretažu, pod općom 

Ja sam prošla prvi put kiretazu u općoj (u12tj)i nisam skoro ništa krvarila poslije.  A sada prije mj dana u 8tj.  sam išla s tabletama i nije me skoro ništa bolilo. Kao kad imam menstruaciju, samo sam popila ketonal i to je bilo, nisam ništa tražila protiv bolova više. Jedino što se s kiretazom očisti sve (ok nekad  I tako ostane), a uz tablete se čeka još jedan ciklus ako nešto ostane, nadaju se da će otići samo. 

Moj dr je meni rekao da je uz tablete lakša metoda i da nakon nje ne treba dugo č
    ekati za novi pokušaj. 

• avama
    12. Kolovoz 2022. 00:03

Evo ja izgleda dobila menstruaciju točno nakon 28 dana od čišćenja tabletama. Baš me iznenadila, jer mi je i dr rekao da obično malo kasni. Dva dana je kao bilo mrvica zuckasto i smeđe i danas baš prva m, malo obilnija čini mi se. 
    Meni je dr (tj dva dr i moja gin I dr u bolnici) rekao da možemo nakon 3 mj ponovno pokušati, da ipak treba neko vrijeme da se sve vrati u normalu. 

Doris3101
    12. Kolovoz 2022. 06:35

Pozdrav cure, ja sam se jučer očistila tabletama, te došla doma uz obilno krvarenje? Jel to okej ili? Malo sam u panici jer doktorica koja me pregledala doslovno ni sama nije znala da li da me otpusti ili još zadrži uz riječi:"pa, ne  znam, valjda je u redu" .
    Strah me da sam morala još ostat ili da se nije sve očistilo. Jer jako obilno krvarim.

Ispricavam se, vjerojatno ste već odgovorile na to pitanje, ali stvarno ima puno stranica. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.