Inaleptir žao mi je 😥 mogu ti doktori reći tko što hoće, al ništa ti neće biti utjeha. Niti jedno sljedeće dijete ti neće biti utjeha jer dijete nije zamjena za dijete. Ne preostaje nam ništa drugo nego pronaći neki način za živjeti s tim... Želim ti brz oporavak, a mi smo ovdje kad god ti zatreba razgovor ❤️
Žal jaaako mi je žao što se ova trudnoća tako brzo završila. Kako se osjećaš? Nadam se da nećeš više nikad prolaziti kroz gubitak...
.
Beban, PiaBuu, Kk, Ella i ostale cure, kako ste vi? Meni je danas termin poroda, trudim se ne razmišljati puno o tome, samo ću se rastužiti... Općenito se loše osjećam kad razmišljam o svojoj prvoj bebici jer imam osjećaj da nije pošteno prema ovoj drugoj bebici da tugujem. Ali zato se svaku večer prije spavanja pomolim za oboje i pošaljem im pusicu 💙💙
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Ja sam dobro, imam talase mucnine a kad ih nema onda se brinem, ali gledam da uzivam i ne opterecujem se, 17.08. idem na UZ i jedva cekam a kad se primakne verovatno ce me uhvatiti strah, stavljam utrogestan vaginalno pa nema nikakvog obojenog sekreta vec nedelju dana...
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Ja sam dobro, imam talase mucnine a kad ih nema onda se brinem, ali gledam da uzivam i ne opterecujem se, 17.08. idem na UZ i jedva cekam a kad se primakne verovatno ce me uhvatiti strah, stavljam utrogestan vaginalno pa nema nikakvog obojenog sekreta vec nedelju dana…
Nek mučnine prođu čim prije 🤗 koliko si sad već tt?
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
10+3, brojim svaki dan
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Pozdrav drage dame
Listala sam tražila temu ali evo ovo mi je najsličnije mome pa pišem ovdje jer vjerujem da ovdje mogu dobiti korisne informacije.
Naime 27. mi je godina, dragi i ja pokušavamo već 7 mj. Ostati u drugom stanju, nakon iscrpnih pretraga ustanovljena je brisom mycoplasma i ureplasma. Od 02.07. Počinjemo oboje s antibioticima do 11.07. U međuvremenu imali smo odnose jer sam skroz pratila ovulaciju koja je bila 04.07. 09.07. Na gacicama primjetim krvavi čep, pomirim se s tim da je menstruacija međutim od menstruacije ni M. 15.07.napravim kućni test na trudnocu odmah pozitivan, sreća ogromna nevjerica pozitivan šok oboje presretni, 29.07. Naručena na prvi pregled gdje mi doktor kaže: plod je u maternici trudnoća je, iako je još jako malo sve, ne okreće mi ekran ne objašnjava previše, nema slike uzv, propisan utrogestan iducih 10 dana svakih 8 sati po jedna tab. Okej kažem sebi mozda nemam bas sto vidjeti pa nisam dobila slikicu. Narucuje me za 10 dana 08.08. I kaže: nažalost ovdje nema ništa, gestacijska vrećica je tu ali nema ploda. Nalaz G.V. bez E.O. potrebna kiretaža, izlazim u suzama te se 09.08. Narucujem na drugo mišljenje u polikliniku Slavonija u Osijeku gdje mi doktorica govori Blighted ovum, nažalost mora se složiti s mojim doktorom. Odlazim u Osijek u KBC gdje mi doktorica govori da si mogu birati između čišćenja tabletama ili kiretaža uz opću anesteziju ali za svaki slučaj dodatan pregled u petak 12.08. U šoku sam i dalje i pokušavam se sabrati da do petka donesem najbolju moguću odluku o čišćenju ali jednostavno imam toliko nepovjerenje prema Osječkom KBC radi raznoraznih iskustava drugih žena, razmišljam o odlasku u Zagreb ali ne znam odakle krenuti. Ne želim da itko mesari po mome tijelu i da to odredi budućnost a oko tableta sam skeptična jer i tu ima svega i svakakvih svjedočanstava. Zadnja menstruacija bila je 12.06. Prema ginekologu trudna sam 8+2, a po mome 5+2 uzevši u obzir datum ovulacije. Nemam krvarenja niti bolova i zbog toga mislim da će ipak od nekud taj plod doći i da će ipak sve biti u redu da je sve prerano da se strpim možda još malo. Muž i ja pucamo psihički i više ni jedno ni drugo ne znamo što nam je pametnije. Molim za savjete i vaša iskustva. Oprostite na dugom postu.
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum --} misoprostol, kiretaža
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab. --} mifegin, misoprostol
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, imamo otkucaje . Na 8 tt nema otkucaja vise 💔👼🏻
🧔🏻♂️35 👩 29
Žao mi je što si u takvoj situaciji, ali ako ti je ovulacija bila 4.7., sad ti je čak i srce već odavno trebalo kucati, a kamoli da se vidi i gestacijska i žumanjčana. Isto tako, po ovulacija nikako ne možeš bit trudna 5+2, nego puuuuno više. Ako ti je zadnja m bila 12.6., onda si već u 9. tjednu...
Ja osobno, da se nađem u takvoj situaciji kao ti, izabrala bi medikametozni pobačaj jer je daaaaaleko manje invazivan od kiretaže.
Evo, jedno mišljenje više
👰34,
🤵37,
2 x vanmaternička,
3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
8.8. UZV ❤️ i manji hematom
Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...
Žao mi je što si u takvoj situaciji, ali ako ti je ovulacija bila 4.7., sad ti je čak i srce već odavno trebalo kucati, a kamoli da se vidi i gestacijska i žumanjčana. Isto tako, po ovulacija nikako ne možeš bit trudna 5+2, nego puuuuno više. Ako ti je zadnja m bila 12.6., onda si već u 9. tjednu…
Ja osobno, da se nađem u takvoj situaciji kao ti, izabrala bi medikametozni pobačaj jer je daaaaaleko manje invazivan od kiretaže.
Evo, jedno mišljenje više
Hvala EvaEva tako mi je i doktorica rekla u poliklinici bez obzira na ovulaciju da se srce trebalo već čuti ali nažalost za nju je to Blighted ovum. Iako je njen uzv za G.V oznacio 5+5 kao tom tjednu odgovara G.V, svakako je rekla plod bi trebao bit vidljiv a čak i srčeko kucati. Zato sam se danas nekako i pomirila s tim da je to to da se više ne nadam. I prijateljice me savjetuju bolje s tabletama kao i muž jer stvarno ne želimo da nam se desi da zbog kiretaže više ne možemo. Ciklusi su mi po 35 - 40 dana oduvijek tako dugi i zato sam se nadala ajde možda je to sve malo kasnije kod mene, ali od danas sve nade su pale u vodu. 😔
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum --} misoprostol, kiretaža
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab. --} mifegin, misoprostol
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, imamo otkucaje . Na 8 tt nema otkucaja vise 💔👼🏻
🧔🏻♂️35 👩 29
Poz drage moje. Danas mi je stigao rezultat trombofilije i dve mutacije su PAI-1-675 5G>4G ALEL 2,4G visikog rizika
i MTHFR-1298 A-C ALEL 2 C visokog rizika. Da li neka od vas zna barem nesto o ovome i da li je ovo dovelo do mised ab u prvoj trudnoci
Doram jako mi je žao zbog tvoje situacije 😥 ja osobno imam "pozitivno" iskustvo s kiretažom, sve očišćeno i sve super. Menga je stigla nakon 35 dana, krvarila sam 8 dana slabašno. Nikako nije opcija da zbog kiretaže više ne možete imati djecu, nema to veze s tim.
Mbmikica ne znam, što ti dr kaže?
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
Pozdrav doram,bas prosli mjesec sam bila u istoj situaciji. Blighted ovum dijagnosticiran na 8+0. Doktorica mi je savjetovala odlazak u bolnicu i ciscenje tabletama. Citajuci komentare po internetu o tom čišćenju bila sam prestravljena. Buduci da u obitelji imamo medicinsku sestru, babicu, koju sam nazvala da me doceka u bolnici, ona mi je rekla da pricekam, da ne idem po tablete, da ce tijelo to samo obaviti. I stvarno, nakon 3 dana pocela sam lagano krvariti, 10 dana krvarenja, kao blaža menstruacija, bez bolova. Kad je krvarenje stalo otisla sam na ultrazvuk koji je potvrdio da se sve ocistilo. Naravno da ne bih cekala danima da krenem krvariti, dala sam sebi tjedan dana, da se u tih tjedan dana nista nije dogodilo isla bih po tablete. Eto moje iskustvo, stvarno bezbolno sam prosla. Prije toga sam imala i kiretažu i spontani u visokim tjednima trudnoce.
Sortiraj odgovore
Najstariji