Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MBM🐬🍀💕
    10. Kolovoz 2022. 00:45

Loza 💙😇

Doram jako mi je žao zbog tvoje situacije 😥 ja osobno imam "pozitivno" iskustvo s kiretažom, sve očišćeno i sve super. Menga je stigla nakon 35 dana, krvarila sam 8 dana slabašno. Nikako nije opcija da zbog kiretaže više ne možete imati djecu, nema to veze s tim.
    Mbmikica ne znam, što ti dr kaže?

Nemam termin do 24 pa moram cekati do tad. Pa rekoh mozda neko ima iskustva od vas jer sam dok sam pratila spontani imalo je cura koje su pisale u vezi trombofilije. Mozda je ovo kljuc za moje spontane pa nemogu da cekam da idem mom ginicu da mi ovo razjasni. 

• doram
    10. Kolovoz 2022. 07:57

sokić

Pozdrav doram,bas prosli mjesec sam bila u istoj situaciji. Blighted ovum dijagnosticiran na 8+0. Doktorica mi je savjetovala odlazak u bolnicu i ciscenje tabletama. Citajuci komentare po internetu o tom čišćenju bila sam prestravljena. Buduci da u obitelji imamo medicinsku sestru, babicu, koju sam nazvala da me doceka u bolnici, ona mi je rekla da pricekam, da ne idem po tablete, da ce tijelo to samo obaviti. I stvarno, nakon 3 dana pocela sam lagano krvariti, 10 dana krvarenja, kao blaža menstruacija, bez bolova. Kad je krvarenje stalo otisla sam na ultrazvuk koji je potvrdio da se sve ocistilo. Naravno da ne bih cekala danima da krenem krvariti, dala sam sebi tjedan dana, da se u tih tjedan dana nista nije dogodilo isla bih po tablete. Eto moje iskustvo, stvarno bezbolno sam prosla. Prije toga sam imala i kiretažu i spontani u visokim tjednima trudnoce.

Drage sokić i Loza, moj ginekolog mi je rekao da on preporuča kiretažu baš zbog čišćenja koje se odradi odmah i mirna sam, a da je malo skeptičan oko tableta da se ne bih možda iz prve sve očistilo i da su bolovi strašni, mislim stvarno ne bojim se bolova znam da to moram proći već želim donijeti najbolju odluku za sebe. U osječkom kbcu primila me mlada doktorica koja je rekla da kao žena imam puno pravo izbora o metodi koju želim za čišćenje te su mi otvorene te dvije opcije ili kiretaža ili tablete, do petka 12.08. moram donijeti odluku na zadnjem pregledu. Svakako mi je dala uputnicu za anesteziologa u četvrtak 11.08 i termin za kiretažu u srijedu 17.08. Ona je isto to malo odložila jer vjeruje da će se to kreniti samo čistiti i da bi to bilo najbolje. A svakako ako se do 17.08. Ništa ne promjeni i ne krenem se sama čistiti imam termin otvoren za kiretažu, pod općom anestezijom. Nisam ni oko toga toliko skeptična koliko oko KBC Osijek, nekakvo nepovjerenje je u meni prema njima, jer stalno slušam ili čitam komentare negativne vezane za KBC Osijek. Iako jučer kada sam došla sva u suzama doktorica i sestra bile su toliko ljubazne,toliko su se potrudile, na kraju me doktorica uspjela malo i nasmijati. Ali opet kažem ne znam kakav će bit doktor koji bude radio kiretažu ako ostane na tome. Vjerojatno se mogu samo moliti da prođe sve u redu i da poslije bude sve okej. Kada vidim sada sva iskustva i čitam što sve pišite i kroz što sve prolazimo ostanem bez teksta. Koliko snage je potrebno za sve ovo podnositi. Hvala vam na podršci i na savjetima. ❤

🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum --} misoprostol, kiretaža
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab. --} mifegin, misoprostol
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, imamo otkucaje . Na 8 tt nema otkucaja vise 💔👼🏻
    🧔🏻‍♂️35 👩 29

Loza 💙😇
    10. Kolovoz 2022. 08:17

Doram da, nakon tablete svejedno postoji mogućnost da te čeka kiretaža ako se nisi skroz očistila... Činjenica je da užasno boli, meni su je na živo radili i sve sam osjetila, ali bol je prošla čim sam legla nazad u krevet. Nemam iskustva s Osijekom, ja sam to sve odradila u NMB Vu i u svoj toj muci sam zadovoljna kako je sve prošlo jer je osoblje zaista bilo predivno i puno suosjećanja ... 

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• mamax4
    10. Kolovoz 2022. 14:02

Drage moje, molim Vas za pomoć/savijet. 7.7 sam imala spontani/porod u 17 TT. Od nedjelje imam grčeve u stomaku, žućkasti iscjedak bez mirisa, prištići iskočili, evo danas nadutost...odnose nisam imala....sutra je 5 tj. od gubitka. Dali je moguće da se sprema prva menga?

Loza 💙😇
    10. Kolovoz 2022. 15:16

mamax4

Drage moje, molim Vas za pomoć/savijet. 7.7 sam imala spontani/porod u 17 TT. Od nedjelje imam grčeve u stomaku, žućkasti iscjedak bez mirisa, prištići iskočili, evo danas nadutost…odnose nisam imala….sutra je 5 tj. od gubitka. Dali je moguće da se sprema prva menga?

Moguće je 

Ja 27 / M 32
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Bože, hvala Ti!

Nela2105
    10. Kolovoz 2022. 17:22

Doram ja sam imala spontani u 18tt i odlucila se za tablete.. bolovi su strasni necu te lagat, ali se meni osobno to cinilo kao puno bolji izbor za mene..
    Ja sam znala da je sve izaslo jer sam drzala bebicu u rukama iza toga (stalo je kucati srce) i prvo je izasla posteljica..
    To je bilo 30.07., prvi uzv uza toga sam imala 01.08. Preko trbuha jer sam jos krvarila i tu je vidljivo da je sve izaslo (znala sam da je sve izaslo).. drugi sam imala sad u ponedjeljak 08.08. I jedino sto su mi napravili je ponovno krvarenje jer je sad raden vaginalno iako ajmo ponovi (znala sam da je sve izaslo).. 
    odluka je iskljucivo tvoja sto tebe manje “plasi”.. 
    svakako ti zelim srecu i da sto bezbolnije prode 🥺

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”
    02/2024 +
    03/2024 srčeko kuca ❤️

Beban
    10. Kolovoz 2022. 22:42

Mamax, meni je isto bio zuckast iscedak posle porodjaja, cak sa nekim nitima, bila sam vec umislila da imam neku bakteriju, cak mislim da se ponovilo i u sledecem ciklus, pa posle tek redovan beo, ne brini, nadam se da stize ciklus i da ce ti doneti olaksanje...

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

• Želja00
    11. Kolovoz 2022. 00:44

doram

Pozdrav drage dame
    Listala sam tražila temu ali evo ovo mi je najsličnije mome pa pišem ovdje jer vjerujem da ovdje mogu dobiti korisne informacije.
    Naime 27. mi je godina, dragi i ja pokušavamo već 7 mj. Ostati u drugom stanju, nakon iscrpnih pretraga ustanovljena je brisom mycoplasma i ureplasma. Od 02.07. Počinjemo oboje s antibioticima do 11.07. U međuvremenu imali smo odnose jer sam skroz pratila ovulaciju koja je bila 04.07. 09.07. Na gacicama primjetim krvavi čep, pomirim se s tim da je menstruacija međutim od menstruacije ni M. 15.07.napravim kućni test na trudnocu odmah pozitivan, sreća ogromna nevjerica pozitivan šok oboje presretni, 29.07. Naručena na prvi pregled gdje mi doktor kaže: plod je u maternici trudnoća je, iako je još jako malo sve, ne okreće mi ekran ne objašnjava previše, nema slike uzv, propisan utrogestan iducih 10 dana svakih 8 sati po jedna tab. Okej kažem sebi mozda nemam bas sto vidjeti pa nisam dobila slikicu. Narucuje me za 10 dana 08.08. I kaže: nažalost ovdje nema ništa, gestacijska vrećica je tu ali nema ploda. Nalaz G.V. bez E.O. potrebna kiretaža, izlazim u suzama te se 09.08. Narucujem na drugo mišljenje u polikliniku Slavonija u Osijeku gdje mi doktorica govori Blighted ovum, nažalost mora se složiti s mojim doktorom. Odlazim u Osijek u KBC gdje mi doktorica govori da si mogu birati između čišćenja tabletama ili kiretaža uz opću anesteziju ali za svaki slučaj dodatan pregled u petak 12.08. U šoku sam i dalje i pokušavam se sabrati da do petka donesem najbolju moguću odluku o čišćenju ali jednostavno imam toliko nepovjerenje prema Osječkom KBC radi raznoraznih iskustava drugih žena, razmišljam o odlasku u Zagreb ali ne znam odakle krenuti. Ne želim da itko mesari po mome tijelu i da to odredi budućnost a oko tableta sam skeptična jer i tu ima svega i svakakvih svjedočanstava. Zadnja menstruacija bila je 12.06. Prema ginekologu trudna sam 8+2, a po mome 5+2 uzevši u obzir datum ovulacije. Nemam krvarenja niti bolova i zbog toga mislim da će ipak od nekud taj plod doći i da će ipak sve biti u redu da je sve prerano da se strpim možda još malo. Muž i ja pucamo psihički i više ni jedno ni drugo ne znamo što nam je pametnije. Molim za savjete i vaša iskustva. Oprostite na dugom postu.

Zao mi je i neznam dal ti se kasno javljam,ali probaj vidjeti u nasickoj bolnici. Ja sam ondje imala kiretazu i svarno su bili susretljivi, i svi puni razumjevanja

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

• doram
    11. Kolovoz 2022. 13:29

Nela2105 i Željaoo danas sam bila kod anesteziologa u slučaju ako dođe do kiretaže zbog opće anestezije, ostala sam šokirana na mrtvo hladno rečeno: "a što bi ste vi htjeli, pa nekada se pogriješi nekada ne, doktori rade najbolje što mogu". Mislim da vam je jasno da sam donjela odluku ipak za tablete pa ako baš toliko nemam sreće da se sve očisti za kiretažu ću kontaktirati u tom slučaju neku drugu bolnicu. Međutim kako mi nešto neda mira otišla sam napraviti betu danas na svoju ruku u polikliniku jer mi od početka trudnoće nitko nije dao uputnicu za betu, već sam saznala dan prije nego trebamo krenuti na more da sam trudna 15.07. I molila sam da mi puste neku hitnu uputnicu da se to odradi i najedvite jade su mi je dali ali hajde bila je 355 čisto da me umiri i potvrdi trudnoću, pošto je moj doktor u tom trenutku bio na godišnjem pa sam zvala sve druge ambulante. Evo sada je stigao nalaz današnje bete u nalazu stoji više od 15.000 što i ukazuje na trudnoću prema ultrazvuku za 5tjedan i 4 dana. Koja se i poklapa s datumima moje ovulacije 04.07.i zamijećenog implantacijskog krvarenja koje je bilo 09.07.U međuvremenu dobila sam još drugih savjeta doktora da je odluka prerana za kiretažu i da treba barem još tjedan dana pričekati s obzirom da ne krvarim, nemam bolove niti grčeve i da mene ovo stanje trenutno ne ugrožava. Sutra idem na zadnji pregled i trebam im reći odluku u svakom slučaju to će biti tablete ali definitivno ne idem s time prije kraja idućeg tjedna.  Ali da previše nefilozofiram s najgorim scenarijem sam se nekako pomirila, i svjesna sam da će vjerojatno tako i završiti ali zašto imam sumnje ako on tvrdi da se taj plod već 10 dana ne razvija i da je G.V. bez E.O. zasto ne krene spontani, zašto moja beta i dalje raste, zašto prema slici od uzva na kojem jasno piše GA 5w4d i unutar nje ipak se nalazi nešto, ne znam kako da opišem točkica, crtica je vidljiva. Kada pretražujem strane forume s istom slikom za 5w4d dolazim do istih ili sličnih slika kao moje, te je to i dalje jako rana trudnoća prema njihovim forumima. Možda je moja želja ogromna možda se ja ne mirim lako s činjenicom ali ne mogu ni sakriti dojam da neke stvari nisam silila ja dan danas ne bi imala nikakvu sliku uzva, bez obzira kako ovo završi ta slika mi je jedino što imam od svega.

🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum --} misoprostol, kiretaža
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab. --} mifegin, misoprostol
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, imamo otkucaje . Na 8 tt nema otkucaja vise 💔👼🏻
    🧔🏻‍♂️35 👩 29

Loza 💙😇
    11. Kolovoz 2022. 16:30

Doram O dušo 😥 ponavljaš li betu opet kroz koji dan da vidiš raste li još? Ako je stvarno 5+4 pq to ne bi trebalo biti razloga za paniku… Pa ja nisam čula otkucaje do 6+5… Ne znam, ne želim ti davati lažnu nadu, drži se i čekamo zajedno s tobom neke sretne vijesti ❤️

Ja 27 / M 32
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Bože, hvala Ti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.