Mono ti si hodajuća medicinska enciklopedija... Dakle još jedna nova informacija koju nisam znala, a ja elevit sam uzimala mjesecima i onda sam imala malu pauzu od mjesec dana u kojoj sam ostala trudna i nakon 4 dana kad sam počela uzimati opet elevit jer je test pokazao + imala spontani. Možda nema nikakve veze s time, ali sad ga više ne bi u kuću donijela, a kamo li pila. O sad idem čitati sastav tog drugog, pa to je sve ludo.
Znas sto?? Sad sam bas gledala sastav Elevita i, ne pise da ima Vit K....to treba provjeriti....
Sigurna sam da sam negdje procitala da se Elevit ne bi smio kod osoba s trombofilijom ali sad to ne mogu naci...
Malo ipak progooglaj za svaki slucaj...ali recimo Centravit ti je ok mislim...isto pogledaj sastav za svaki slucaj.
Najbolje da pitas dokt.zasto ti je rekla ne Elevit.
Javljajjj nalaze!
Pratim ovdje !
Jedino što mi je rekla je da Elevit ne preporučaju, nego taj PrenataS, zbog nekakve teže apsorpcije nečega jer je u drugačijem obliku nego kod PrenataS, ali nisam ulazila u detalje. Proučim i pitam što saznam javim.
Sad čekam nalaze, javim. Hvala, pozdrav i sretno
Aha, Prenatas sadrzi aktivni oblik folata, a ne folne kiseline koja je brze razgradiva i bolje iskoristena.
Ja inace bas pijem Folat od Solgara, ne folnu kiselinu, narucujem preko Iherba jer ovdje nema za kupiti i upravo radi genetskih mutacija na MTHFR (navodno osobe s mutacijama na MTHFR ne mogu razgraditi folnu te dolazi do nakupljanja ) ali svakako su ti bolje te s folatom nego s folnom kiselinom...u svakom slucaju i osobama koje nemaju te mutacije.
Drage žene,
imam potrebu da ovdje podijelim svoje bolno iskustvo.
Naime, doživjela sam spontani pobačaj u 18. tjednu trudnoće. Počelo je laganim grcevima za koje sam mislilla da su normalna stvar zbog rastezanja maternice. Drugi dan bol se pojačala i moja beba je samo izasla iz mene. Srčeko joj je kucalo jos.
Ne mogu opisati bol koju osjecam. Moj anđeo je na nebu sad.
Kako dalje? Rana je jos uvijek svježa te se nadam da će s vremenom biti barem mrvicu lakše.
Za sve majke koje su dozivjele slično ili isto iskustvo podijelite ga. Zajedno smo jače .
Zao mi je Suzana zbog gubitka i sama sam prosla slicno kod mene je bio 16tj..nema rijeci utjehe,polako dalje,otuguj,placi i ako imas potrebu bit malo sama budi to ti govorim jer sad ce svi bit sa svakojakim komentarima neke sam mrzila i mislila radije nek sute al onda shvatis da ljudi ne znaju sta bi rekli...mene je iskreno smirilo malo kad sam razlog saznala do tada su mi svakakve misli prolazile kroz glavu od krivnje bjesa tuge jada al sad sta je tu je povratka nema idemo naprijed i ne smijes se obeshrabrit dozvoli si da prode malo vremena oporavi se i onda ponovno nemoj gubit nadu andeo ce uvijek biti tu nema dana kad ja na svog ne pomislim i jako se tesko nosim s tim kad vidim trudnicu ili bebu al i to ce doc na svoje,samo hrabro😘😘
Zao mi je Suzana zbog gubitka i sama sam prosla slicno kod mene je bio 16tj..nema rijeci utjehe,polako dalje,otuguj,placi i ako imas potrebu bit malo sama budi to ti govorim jer sad ce svi bit sa svakojakim komentarima neke sam mrzila i mislila radije nek sute al onda shvatis da ljudi ne znaju sta bi rekli…mene je iskreno smirilo malo kad sam razlog saznala do tada su mi svakakve misli prolazile kroz glavu od krivnje bjesa tuge jada al sad sta je tu je povratka nema idemo naprijed i ne smijes se obeshrabrit dozvoli si da prode malo vremena oporavi se i onda ponovno nemoj gubit nadu andeo ce uvijek biti tu nema dana kad ja na svog ne pomislim i jako se tesko nosim s tim kad vidim trudnicu ili bebu al i to ce doc na svoje,samo hrabro😘😘
Koji je bio tvoj razlog? Ima li zena koje su kasnije iznjele zdrave trudnoce bez problema? Meni je ovo bila prva trudnoca.
Sortiraj odgovore
Najstariji