Molim savjet...
U srijedu sam imala spontani i odmah nakon njega kiretažu.E sad..otisla sam u ljekarnu podignuti neke lijekove,medu njima su mi dali i propisane Rojazol vaginalete...?Nitko mi njih nije spominjao!Jeli se one koriste nakon kiretaže?Citala sam i nalaze i otpusno pismo,nigdje se Rojazol ne spominje.
Ima koja cura medu vama koja zna da li se on uzima nakon kiretaze?
Molim savjet…
U srijedu sam imala spontani i odmah nakon njega kiretažu.E sad..otisla sam u ljekarnu podignuti neke lijekove,medu njima su mi dali i propisane Rojazol vaginalete…?Nitko mi njih nije spominjao!Jeli se one koriste nakon kiretaže?Citala sam i nalaze i otpusno pismo,nigdje se Rojazol ne spominje.
Ima koja cura medu vama koja zna da li se on uzima nakon kiretaze?
Rojazol je protuupalni lijek, ali nisam cula da ga se daje nakon kiretaze. Vecinom se dobije antibiotik. U kojem mjesecu je bio spontani?
Samobroj,
Ajde molim te ili poslikaj nalaz ili napisi koji su ti dosli jer nekako mislim da nemas antitijela na tome ! Sto se tice PAI 1 hetero moja prijateljica ima samo tu jednu mutaciji, imala je dva spontana i u 3 T je uveden heparin i prije T andol 100 i evo je sad u 30 tt. Reci ce ti da je to mala mutacija koja najcesce ne utjece na negativne ishode ali svatko je drukciji i ja bi na tvom slucaju isla do svakog dokt.dok ne dobijem heparin. U slucaju da ti bas nece dati nitko ( sumnjam da bas nitko ti nece dati ) andol po meni obavezno !!!!!
Ja imam taj PAI 1 ali uz to i MTHFR hetero i ja cu naravno dobiti heparin, tj.vec se pikam s njime !!!
Molim savjet…
U srijedu sam imala spontani i odmah nakon njega kiretažu.E sad..otisla sam u ljekarnu podignuti neke lijekove,medu njima su mi dali i propisane Rojazol vaginalete…?Nitko mi njih nije spominjao!Jeli se one koriste nakon kiretaže?Citala sam i nalaze i otpusno pismo,nigdje se Rojazol ne spominje.
Ima koja cura medu vama koja zna da li se on uzima nakon kiretaze?Rojazol je protuupalni lijek, ali nisam cula da ga se daje nakon kiretaze. Vecinom se dobije antibiotik. U kojem mjesecu je bio spontani?
U 6.tjednu trudnoce je bio spontani,pa kiretaza.
Prije toga sam bila 3x na pregledu i sve je bilo ok,nije nista propisano od lijekova niti je ista spomenuto,zato me malo zbunilo to... :-/
Molim savjet…
Ima koja cura medu vama koja zna da li se on uzima nakon kiretaze?Rojazol je protuupalni lijek, ali nisam cula da ga se daje nakon kiretaze. Vecinom se dobije antibiotik. U kojem mjesecu je bio spontani?U 6.tjednu trudnoce je bio spontani,pa kiretaza.
Prije toga sam bila 3x na pregledu i sve je bilo ok,nije nista propisano od lijekova niti je ista spomenuto,zato me malo zbunilo to… :-/
Najbolje da se obratis ponovno doktoru pa neka ti objasni.
Samobroj,
Ajde molim te ili poslikaj nalaz ili napisi koji su ti dosli jer nekako mislim da nemas antitijela na tome ! Sto se tice PAI 1 hetero moja prijateljica ima samo tu jednu mutaciji, imala je dva spontana i u 3 T je uveden heparin i prije T andol 100 i evo je sad u 30 tt. Reci ce ti da je to mala mutacija koja najcesce ne utjece na negativne ishode ali svatko je drukciji i ja bi na tvom slucaju isla do svakog dokt.dok ne dobijem heparin. U slucaju da ti bas nece dati nitko ( sumnjam da bas nitko ti nece dati ) andol po meni obavezno !!!!!
Ja imam taj PAI 1 ali uz to i MTHFR hetero i ja cu naravno dobiti heparin, tj.vec se pikam s njime !!!
ovako imam na nalazu protrombinsko vrijeme, protrombinsko vrijeme - inr, aktiv.parc. tromboplastinsko vrijeme i ktiv.parc. tromboplastinsko vrijeme - R, fibrinogen, antitrombin III, protein C, protein s, apcr, lupus antikoagulat LA1 ... to je sve u granicama refernetnih vrijednosti. drugi dio nalaza je napisano u tablici ovako: faktor V i Faktor V Leiden g1691a - normalni alel; protrombin II i protrombin II g20210a - normalni alel, MTHFR667c i MTHFR 677T - normalni alel; MTHFR 1298A I MTHFR 1298C - normalni alel, PAI-1 4G/5G heterozigot. kod MTHFR C677 I MTHFR A1298 stoji enzim. Sad ja ne znam što je što od toga, međutim na nalazu piše kompletna molekularna analiza tromofilnih faktor.
Samobroj,
Ja imam taj PAI 1 ali uz to i MTHFR hetero i ja cu naravno dobiti heparin, tj.vec se pikam s njime !!!ovako imam na nalazu protrombinsko vrijeme, protrombinsko vrijeme - inr, aktiv.parc. tromboplastinsko vrijeme iktiv.parc. tromboplastinsko vrijeme - R, fibrinogen, antitrombin III, protein C, protein s, apcr, lupus antikoagulat LA1 … to je sve u granicama refernetnih vrijednosti. drugi dio nalaza je napisano u tablici ovako: faktor V i Faktor V Leiden g1691a - normalni alel; protrombin II i protrombin II g20210a - normalni alel, MTHFR667c i MTHFR 677T - normalni alel; MTHFR 1298A I MTHFR 1298C - normalni alel, PAI-1 4G/5G heterozigot. kod MTHFR C677 I MTHFR A1298 stoji enzim. Sad ja ne znam što je što od toga, međutim na nalazu piše kompletna molekularna analiza tromofilnih faktor.
I dalje ti nema Antikardiolipinskih antitijela, skracenica ti je ACL ILI ACA , ovisno o labu...mislim da je to jako vazno izvaditi jer recimo bas kod mene su ta pozitivna i upravo radi toga sam obavezno kandidat za heparin !!
Mozda ce ti naknadno doci?? Jer sam ih ih ja malo duze cekala! Prvo mi je LUPUS dosao a tek kasnije ACL. Taj ACL ima IgG i IgM, dva ta parametra.
Daj pitaj ginekologa da ti da i tu uputnicu da to izvadis.
Sto se tice MTHFR enzim ne znam sto to znaci, jer je meni samo pisalo HETEROZIGOT.
Meni je dosao nalaz PHD- a. Dijagnoza je chroriamniontis acuta. Znaci da je doslo do upale.
Pise jos da je u potpunosti rastrgana posteljica.Pupkovina je primjerena, ovoji su autoliticki promijenjeni.
Sutra idem kod doktora da mi sve protumaci, i radit prvo cervikalne briseve.
Znam da moram oplakat svoje dijete, al meni je sad samo na pameti da krenem na drugo jer mislim da bi mi to bar malo ublazilo ovu tugu.
Ali psihicki nisam spremna, a mislim da jos dugo necu ni bit..
Meni je dosao nalaz PHD- a. Dijagnoza je chroriamniontis acuta. Znaci da je doslo do upale.
Pise jos da je u potpunosti rastrgana posteljica.Pupkovina je primjerena, ovoji su autoliticki promijenjeni.
Sutra idem kod doktora da mi sve protumaci, i radit prvo cervikalne briseve.
Znam da moram oplakat svoje dijete, al meni je sad samo na pameti da krenem na drugo jer mislim da bi mi to bar malo ublazilo ovu tugu.
Ali psihicki nisam spremna, a mislim da jos dugo necu ni bit..
Ako je upala, obavezno, ali obavezno moras rijesiti to prije iduce T, jer se opet moze dogoditi ! Obavezno i cervikalne briseve i papu i uk i urin opcenito i kks napravi.
Takodjer ne bi bilo lose napraviti TORCH test.
Sortiraj odgovore
Najstariji