Spontani pobačaj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • samobroj

Broj poruka: 17

Prijavi adminu

Hvala Mono1111 puno na savjetu. Baš mi je žao čuti tvoje iskustvo i držim fige da što prije ti se ostvari želja. Mislim da nije od prenatal tableta mučnina, jer ih ja uzima već 6 mjeseci otkad sam počela planirat trudnoću, ali meni je dok sam bila trudna nakon svakog obroka bilo jako mučno, pa možda stvarno ima veze sa hormonima. Slažem se za bi mi sad najbolji lijek za ovaj grozan osjećaj tuge bila nova trudnoća, ali baš se boji da se ne ponovi. Jesu tebe kad slali na neke pretrage da otkriju uzrok, ako nije preosobno pitanje ili to samo ako inzistiraš te liječnici pošalju dalje na pretrage? 

mono1111

Broj poruka: 3142

Prijavi adminu

samobroj

Hvala Mono1111 puno na savjetu. Baš mi je žao čuti tvoje iskustvo i držim fige da što prije ti se ostvari želja. Mislim da nije od prenatal tableta mučnina, jer ih ja uzima već 6 mjeseci otkad sam počela planirat trudnoću, ali meni je dok sam bila trudna nakon svakog obroka bilo jako mučno, pa možda stvarno ima veze sa hormonima. Slažem se za bi mi sad najbolji lijek za ovaj grozan osjećaj tuge bila nova trudnoća, ali baš se boji da se ne ponovi. Jesu tebe kad slali na neke pretrage da otkriju uzrok, ako nije preosobno pitanje ili to samo ako inzistiraš te liječnici pošalju dalje na pretrage?

Onda ti je sigurno radi previsoke bete mucnina.
    Ja sam nakon prvog spontanog napravila briseve, papu i testove trombofilije radi obiteljske anamneze jer mi je mama imala jedan spontani te je i kod nje otkrivena trombofilija.
    Nazalost, heparin tocnije injekcije kod te trombofilije sam dobila tek u 3.trudnoci jer su smatrali da te mutacije koje imam na trombofiliju nisu jake...
    Nakon drugog spontanog sam napravila kompletnu obradu ! I naravno, da, sve sam sama inzistirala jer nazalost neki pametni ginekolozu salju tek nakon 3 spontana.
    Ne bi me ni moj socijalac slao da nisam otisla kod privatnog koji mi je napisao sto sve trebam obaviti.
    U pravilu svakako pitaj svog socijalnog da li je potrebno napraviti neke pretrage...makar ce vjerovatno reci da nije potrebno.
    Ali cervikalne briseve, urinokulturu, tsh bi svakako trebala napraviti, to su stvarno neke osnovne pretrage.
    Mislim ima toga jos, ali stvarno se nekome spontani dogode jednom i nikad vise ! Kazu da je najcesce radi genetsko loseg ploda !

• samobroj

Prijavi adminu

O strašno sad si me šokirala. Moja mama ima problema sa trombozom od 40 godine, imala je nekoliko spontanih i u ranoj i u kasnoj trudnoci, ja sam to spomenula gin davno na kontroli još dok sam uzimala kontracepciju, ali rekla je da to nije važno za mene. Uz to mama i baka imaju problema sa štitnjačom sad čitam po forumima da i to je veliki problem... Dakle mene kad sam rekla gin da planiramo trudnoću jedino me uputila na pravilnu prehranu, folnu kiselinu i da malo usporim, jer imam jako stresan posao. Uopće se nije pozabavila mojom obiteljskom anamnezom. Hvala što si mi rekla tako bitnu informaciju koju zapravo sam trebala saznat od liječnika, a ne na forumu. Svakako cu inzistirat na testovima, ako ne idem kod privatnog, jer ovo iskustvo ne želim ponovit ako se može ikako spriječiti. Hvala ti puno i sretno! 

• Semyzg31

Broj poruka: 245

Prijavi adminu

Nazalost doktori jako malo toga govore,ja sam spontani imala prije skoro 3tj i zgrozila sam se kad sam cula recenicu prvi put je to skoro pa normalno???Meni je moja prijateljica koja nazalost ima iza sebe dosta spontanih uputila sta sve da trazim od pretraga za sebe i svog decka,sto je zalosno jer svi placamo zdravstveno i dopunsko a iz njih sleperom trebas vuc rijeci i molit uputnice!!uzas ljuta sam i bijesna kad sve to cujem!Zelim vam svu srecu i da sto prije vidite +❤

mono1111

Prijavi adminu

samobroj

O strašno sad si me šokirala. Moja mama ima problema sa trombozom od 40 godine, imala je nekoliko spontanih i u ranoj i u kasnoj trudnoci, ja sam to spomenula gin davno na kontroli još dok sam uzimala kontracepciju, ali rekla je da to nije važno za mene. Uz to mama i baka imaju problema sa štitnjačom sad čitam po forumima da i to je veliki problem… Dakle mene kad sam rekla gin da planiramo trudnoću jedino me uputila na pravilnu prehranu, folnu kiselinu i da malo usporim, jer imam jako stresan posao. Uopće se nije pozabavila mojom obiteljskom anamnezom. Hvala što si mi rekla tako bitnu informaciju koju zapravo sam trebala saznat od liječnika, a ne na forumu. Svakako cu inzistirat na testovima, ako ne idem kod privatnog, jer ovo iskustvo ne želim ponovit ako se može ikako spriječiti. Hvala ti puno i sretno!

Nemam rijeci za tvog socijalnog ginekologa ! Stvarno !
    Daaa, svakako napravi i testove trombofilije koje se rade u Petrovoj 3 i antifosfolipidna antitijela ( Rebro ) ako si iz Zg, ne bi bilo lose da napravis i Protein S, Protein C.
    Sretnoooo, nema na cemu !
    Ajde javiiii kad to obavis !
    I svakako ako se nesto pronadje, zahtjevaj terapiju....i svakako reci da je i tvoja mama imala vise spontanih i da ima trombozu....

• samobroj

Prijavi adminu

Evo da se javim sa novostima, odnosno... nakon svega promijenila sam gin, išla kod druge koja je super i odmah kad sam joj donijela papire i sve rekla dala uputnicu za trombofilijske testove i dodatno piše još FII, FV, MTFHR i PAI - 1, to je valjda sve s tom trombozom povezano ti testovi. Čak sumnja da ovo nije prvi spontani koji sam imala, jer u zadnjih godinu dana sam 2 put imala zakašnjelu menstruaciju u inače savršeno točnim ciklusima, koja je na kraju bila obilna i nešto drugačija od normalne. Tako da je ova gin ozbiljno shvatila moju situaciju i odlučila se prvo poslat me na ove pretrage, jer krvna slika i zadnji papa test prije par mjeseci su svi bili uredni. Tako da eto barem se mičemo s točke od koje doktor ne poduzima ništa i smatra da je sve to nevažno i da je normalno imat pokoji spontani. Naježila sam se na tu teoriju, pokupila papire i srećom da u istoj ordinaciji u suprotnoj smjeni radi izvrsna doktorica koja me odmah primila. Nadam se da ću ako ništa barem saznati dali je sve u redu, pa da mirno mogu pokušati ponovno, s terapijom ili bez nje, jer trenutno osjećam jako veliki strah, ali i želju za bebom. Umirila me i da to što imam problem sa apetitom i spavanjem, da je normalno i da će doć na svoje. Jedino mi je preporučila da za nove pokušaje pričekamo 3 mjeseca. Cure držim vam fige da sve kod vas isto prođe u najboljem redu i da sve skupa dočekamo ne samo te + nego i velike sretne trbuhe.  Mono1111 i semy još jednom hvala za savjete i podršku. 

• Semyzg31

Broj poruka: 245

Prijavi adminu

Drago mi je da si nasla bolju ginekologicu koja ce se potrudit i vjerujem da ce sve bit dobro nek obave sve sto treba i kako treba.❤ ja sam luda jer su jos svi na godisnjem nisam jos u bolnici uspjela napravit prvi pregled nadam se da cu iduci tj imat vise srece mada me dolje sve nekak probada ne znam jel ovulacija ili cu dobit vise nikakvu bol nemogu odredit si😕decko je obavio svoje sad cekamo nalaze rekli su nekih 10ak dana,oboje smo na antibiotiku i cekam nakon prve menge da odem kod privatnice i da mi obavi opet briseve i da mi kaze da bestije vise nema😞odnose uopce nemamo jer su mi rekli da prije prvog pregleda nakon spontanog ne smijemo imat...rekla sam mu s obzirom na apstinenciju sad vec od 3 mj ima da se bacimo na posao cim dobijem zeleno svjetlo 😂obavezno javi novosti i drzim fige 😘

mono1111

Prijavi adminu

Samobroj,
    Super da si promjenila dokt.
    I bilo bi dobro da jos napravis antifosfolipidna antitijela, isto je vezano za trombofiliju i rade se na Rebru ako si iz Zg !

• samobroj

Prijavi adminu

Semy nadam se da ces uskoro uspjet obaviti sve pa da krenete dalje. 
    Meni je cak dr. rekla da elevit pronatal ako zena ima trombofiliju nije dobra opcija vec bi onda trebala uzimati PrenataS. 
    Nisam iz Zg, al raspitat cu se gdje bi mogla napraviti tu pretragu jos. Al ove nalaze moram cekat najmanje 3 tjedna. Najgore je to cekanje, tako da ti se Semy divim na tolikom strpljenju. 

mono1111

Prijavi adminu

samobroj

Semy nadam se da ces uskoro uspjet obaviti sve pa da krenete dalje.
    Meni je cak dr. rekla da elevit pronatal ako zena ima trombofiliju nije dobra opcija vec bi onda trebala uzimati PrenataS.
    Nisam iz Zg, al raspitat cu se gdje bi mogla napraviti tu pretragu jos. Al ove nalaze moram cekat najmanje 3 tjedna. Najgore je to cekanje, tako da ti se Semy divim na tolikom strpljenju.

Da, zato jer Elevit ima vitamin K koji navodno nije dobar kod trombofilije, treba izbjegavati vit K.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.