Meni je dosao nalaz PHD- a. Dijagnoza je chroriamniontis acuta. Znaci da je doslo do upale.
Pise jos da je u potpunosti rastrgana posteljica.Pupkovina je primjerena, ovoji su autoliticki promijenjeni.
Sutra idem kod doktora da mi sve protumaci, i radit prvo cervikalne briseve.
Znam da moram oplakat svoje dijete, al meni je sad samo na pameti da krenem na drugo jer mislim da bi mi to bar malo ublazilo ovu tugu.
Ali psihicki nisam spremna, a mislim da jos dugo necu ni bit..Ako je upala, obavezno, ali obavezno moras rijesiti to prije iduce T, jer se opet moze dogoditi ! Obavezno i cervikalne briseve i papu i uk i urin opcenito i kks napravi.
Takodjer ne bi bilo lose napraviti TORCH test.
Sve cu obaviti. Koliko se savjetuje da se priceka do planiranja sljedece trudnocne nakon kiretaze. Ima li majka koje su brzo zatrudnjele nakon spontanog?
U kojem si tjednu imala spontani?
Ako je bio rani tjedan, do 12 tt onda mozes pricekati jedan ciklus samo jer se sve vraca u normalnu nakon 1 ciklusa, a ako je bilo u kasnijim tjednima onda duze malo, svakako pitaj ginekologa koliko cekati ako je spontani bio kasnije.
Ali prvo rijesi ovu upalu ! Obavezno, koliko god treba, da se isti scenarij ne bi ponovio.
Sretno !
Ako je bio rani tjedan, do 12 tt onda mozes pricekati jedan ciklus samo jer se sve vraca u normalnu nakon 1 ciklusa, a ako je bilo u kasnijim tjednima onda duze malo, svakako pitaj ginekologa koliko cekati ako je spontani bio kasnije.
Ali prvo rijesi ovu upalu ! Obavezno, koliko god treba, da se isti scenarij ne bi ponovio.
Sretno !
U 18 tjednu je bio spontani. Konzultirat cu se s ginekologom. Sretno i tebi Mono da sto prije imas zdravu i sretnu trudnoću!
Sretno !U 18 tjednu je bio spontani. Konzultirat cu se s ginekologom. Sretno i tebi Mono da sto prije imas zdravu i sretnu trudnoću!
Moj nalaz je isto bila upala,razlog e.coli tj cista kultura nalaz cervikalnog brisa tako da sam prije tj dana ponavljala briseve pa cemo vidjet sta ce se pokazati😔 dobila nalaz stitnjace s njom je sve u redu😀 e sad idem bogme na go i fino mozak na pasu doktor je reko strogo se stitit dok ne dodem na papu krajem mjeseca i nema trudnoce dok svi nalazi ne budu dobri😩😩 a iato imam zelju sto prije opet ostat trudna al sta se mora mora se😔 prvo rijesi upalu pa onda u nove pobjede❤
Sretno !U 18 tjednu je bio spontani. Konzultirat cu se s ginekologom. Sretno i tebi Mono da sto prije imas zdravu i sretnu trudnoću!Moj nalaz je isto bila upala,razlog e.coli tj cista kultura nalaz cervikalnog brisa tako da sam prije tj dana ponavljala briseve pa cemo vidjet sta ce se pokazati😔 dobila nalaz stitnjace s njom je sve u redu😀 e sad idem bogme na go i fino mozak na pasu doktor je reko strogo se stitit dok ne dodem na papu krajem mjeseca i nema trudnoce dok svi nalazi ne budu dobri😩😩 a iato imam zelju sto prije opet ostat trudna al sta se mora mora se😔 prvo rijesi upalu pa onda u nove pobjede❤
Semy zelim ti da se lijepo odmoris na go i da sto manje razmisljas o tome...Kad sve rijesimo nadam se da cemo uskoro imati zajedno plusice...
Sretno !U 18 tjednu je bio spontani. Konzultirat cu se s ginekologom. Sretno i tebi Mono da sto prije imas zdravu i sretnu trudnoću!Moj nalaz je isto bila upala,razlog e.coli tj cista kultura nalaz cervikalnog brisa tako da sam prije tj dana ponavljala briseve pa cemo vidjet sta ce se pokazati😔 dobila nalaz stitnjace s njom je sve u redu😀 e sad idem bogme na go i fino mozak na pasu doktor je reko strogo se stitit dok ne dodem na papu krajem mjeseca i nema trudnoce dok svi nalazi ne budu dobri😩😩 a iato imam zelju sto prije opet ostat trudna al sta se mora mora se😔 prvo rijesi upalu pa onda u nove pobjede❤
Semy zelim ti da se lijepo odmoris na go i da sto manje razmisljas o tome…Kad sve rijesimo nadam se da cemo uskoro imati zajedno plusice…
Hvala,takodjer i ja vjerujem da ce bit brzo to😊
Ja sam imala rani spontani (5-6 tjedana), nije bila upala u pitanju, al svejedno mi je doktorica preporučila da pričekamo 3 mjeseca prije nove trudnoće, jer sve se već sa 1 menstruacijom vrati u normalu, međutim njena preporuka je da se ne brza dok se ne ustale ciklusi. Po njenim riječima koliko sam shvatila mogu se desiti ciklusi bez ovulacije, a i moram priznat da je 1 menga bila izuzetno bolna.
U svakom slučaju dobro je poslušati ja mislim savjet liječnika. Sretno cure...
Ja sam dobila nalaze od cervikalnih briseva i pozitivna sam na jednu vrstu streptokoka. Da stvar bude gora 15 dana prije tragičnog događaja imala sam nalaz od urinokulture gdje na latinskom pisala ta vrsta bakterije, a broj uzročnika 10 na 4. Ginekologica nije reagirala na to, rekla je samo da cemo mozda ponoviti to. Mozda bi ishod bio isti, ali zar mi nije trebala dati antibiotik na temelju toga?! Danas sam bila kod drugog ginekologa te je bila suzdrzana na pitanje toga. Rekla je samo da nekad i daju antibiotike pa ne uspije bakterija otići.
Ja sam dobila nalaze od cervikalnih briseva i pozitivna sam na jednu vrstu streptokoka. Da stvar bude gora 15 dana prije tragičnog događaja imala sam nalaz od urinokulture gdje na latinskom pisala ta vrsta bakterije, a broj uzročnika 10 na 4. Ginekologica nije reagirala na to, rekla je samo da cemo mozda ponoviti to. Mozda bi ishod bio isti, ali zar mi nije trebala dati antibiotik na temelju toga?! Danas sam bila kod drugog ginekologa te je bila suzdrzana na pitanje toga. Rekla je samo da nekad i daju antibiotike pa ne uspije bakterija otići.
Nemam iskustva sa streptokokom, ali mislim da je trebalo dati antibiotik ! I sigurno je bas ta upala izazvala spontani,.pogotovo tako kasno.
Moras svakako izlijeciti taj streptokok, i urinarni i cervikalni i onda tek planirati novu T.
Ja sam imala streptokok tipa b i dobila antibiotik i to mi ga je ginekolog kad sam ga zvala da sam digla nalaze reko odmah da se nacrtam kod njega,popila sam kuru antibiotika i na kraju su mi u bolnici kad sam zavrsila nasli i e.coli a streptokoka vise nije bilo...a citala sam bas na forumima da curama koje su se rijesile streptokoka onda na drugim brisevima je nadena e.coli.😒 slazem se sa mono prvo izlijeci to pa planiraj trudnocu malo traje al gle bolje i pricekat nego na vrat na nos pa ne daj Boze opet problemi😔 Mono vidjela sam novost da je ovaj put to to 😁 drago mi je zbog tebe i drzim ti fige zzelim ti urednu i sto manje stresnu trudnocu😘😘
Sortiraj odgovore
Najstariji