Hvala svima cure, uz vas sam u mislima na putu do oporavka, na putu do neke sljedece faze i svega lijepoga sto vas ceka 

Pozdrav, nova sam na forumu, ustvari, nikad nisam imala naviku pisanja na forumu. Danas se to promijenilo jer sam čitala toliko vaših iskustava... Jednostavno imam potrebu negdje reci "na glas" kako se osjećam, a da me se stvarno shvati. Nadam se da sam na dobrom topicu, nemojte zamjeriti ako nisam.
Danas sam dobila 1. tabletu za čišćenje maternice nakon sto sam na redovnom pregledu s 13 tjedana saznala da je bebi prestalo kucati srce prije 2 tjedna. U nedjelju idem u bolnicu na ostatak "zahvata" odnosno drugu tabletu. Ne znam sto me očekuje, uopće. Samo znam da ne može boljeti fizički vise nego me sad boli spoznaja da se ovo dogodilo.
Naime, prije 8 mjeseci sam takoder imala spontani sa 6 tjedana, ali se sve riješilo samo, kod kuće.
Imamo svoju djevojčicu od 4 godine i to me drži, ali toliko želimo još jedno dijete. Trenutno mi kroz glavu prolaze samo misli kako to neće biti moguće i da nešto očito ne valja kad se ovo dogodilo 2 puta za redom, a na pomisao da opet prolazim nešto ovakvo me hvata jeza.
I jos jedna stvar koja me strašno smeta, to sto smo se opustili nakon 10 tjedana i rekli svojima i nekim prijateljima da sam trudna. Nemam snage objašnjavati sto je bilo i dobivati poglede sažaljenja, ne da to ljudi namjerno rade, ali svaki put me zaboli još malo vise.
Je li itko imao slično iskustvo? Imate li ikakav savjet?
Nadam se da nisam zagnjavila dugim postom. 
Svima vama želim svu sreću i nadam se budućim uspjesima.

ifigenijaznam da je teško, boli duboko unutra, toliko da duša boli. Ja sam također prošla dva spontana u razmaku od 5 mjeseci, pa sam imala potrebu da ti se javim, da te utješim. Tako sam i ja mislila, da sa nama nešto ne valja kada se to desilo uzastopno. Napravili smo pretrage koje se inače rade u slučaju spontanih i nisu ništa našli što bi pridonijelo tome.
A to što ste rekli nekolicini ljudi..reći ćeš što je bilo i da ne želiš sada pričati o tome. Nakon nekog vremena prestane to sažaljenje i tebi će biti lakše pričati o tome.
Drži se, ali nemoj sve držati u sebi..imaš muža kraj sebe, nije ni njemu lako, vjeruj mi..
Hvala na riječima podrške. 🤍 Žao mi je čuti da si također to prošla. Sad samo s tjeskobom čekam nedjelju i da to ajmo reći završi, barem taj fizički dio.
Sto se pretraga tiče, nadam se da će i mene moj doktor poslati, nisam zadovoljna kako je postupao do sada, npr uopce nije radio pretrage hormona štitnjače, pa imam anemiju i to zna, a nije mi provjerio željezo iako sam napomenula i sl... nekako kao da sve moram dodatno sama napraviti, tako da se bojim da me nece slati na pretrage koje treba. Doktor u bolnici mi je rekao da mi je mogao barem briseve napraviti nakon prvog spontanog, nije ni to. Zovem okolo, nitko u mom gradu ne prima nove pacijentice, ali i to cu morati rješavati.
Da, sto se muza tice, njemu je ovaj put gore nego prvi i vise ja njega tjesim, samo da nekako vidi da mogu biti jaka pa da zajedno to lakse prebrodimo. Eto me zato i ovdje, prvi put na forumu, da ne drzim u sebi kao do sad 🙂

Ifgenija bas mi je zao sto si nam se prikljucila na ovoj temi. Sve smo mi prosle isto ili slicno i svako se nosi na svoj nacin. Ja npr nakon prvog djeteta nisam bila spremna za drugo punih 10 god. I kad sam se odlucila i ostala T desila se kromosomeopatija i imala sam inducirani u 16tt. Jedno grozno iskustvo, takoder smo svima vec bili rekli za T. Ostala sam doma puna dva tjedna ako ne i vise uopce nisam bila spremna za pojavit se medu ljudima. Al onda sam skuzila da ce prvi dan ljudi pitat i da cu to kad tad morat proc i vratila se na posao i u nazovimo normalu. Meni stvarno nije bilo tesko pricat o tome al mi je islo na zivce ili kad su se pravili da znaju polje od mene sto sam prosla ili kad bi ja na kraju njih morala tjesit. Uglavnom da ne duzim sve sto osjecas je normalno i dopusti si tugovanje ali i nadi si nesto za dizanje. Ja sam sigurna da cemo sve skupa docekat svoje bebice jer smo itekako zasluzile.

👶 - 2011.                             
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
 ➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗

ifigenijaznam da je teško, boli duboko unutra, toliko da duša boli. Ja sam također prošla dva spontana u razmaku od 5 mjeseci, pa sam imala potrebu da ti se javim, da te utješim. Tako sam i ja mislila, da sa nama nešto ne valja kada se to desilo uzastopno. Napravili smo pretrage koje se inače rade u slučaju spontanih i nisu ništa našli što bi pridonijelo tome.
A to što ste rekli nekolicini ljudi..reći ćeš što je bilo i da ne želiš sada pričati o tome. Nakon nekog vremena prestane to sažaljenje i tebi će biti lakše pričati o tome.
Drži se, ali nemoj sve držati u sebi..imaš muža kraj sebe, nije ni njemu lako, vjeruj mi..
Hvala na riječima podrške. 🤍 Žao mi je čuti da si također to prošla. Sad samo s tjeskobom čekam nedjelju i da to ajmo reći završi, barem taj fizički dio.
Sto se pretraga tiče, nadam se da će i mene moj doktor poslati, nisam zadovoljna kako je postupao do sada, npr uopce nije radio pretrage hormona štitnjače, pa imam anemiju i to zna, a nije mi provjerio željezo iako sam napomenula i sl… nekako kao da sve moram dodatno sama napraviti, tako da se bojim da me nece slati na pretrage koje treba. Doktor u bolnici mi je rekao da mi je mogao barem briseve napraviti nakon prvog spontanog, nije ni to. Zovem okolo, nitko u mom gradu ne prima nove pacijentice, ali i to cu morati rješavati.
Da, sto se muza tice, njemu je ovaj put gore nego prvi i vise ja njega tjesim, samo da nekako vidi da mogu biti jaka pa da zajedno to lakse prebrodimo. Eto me zato i ovdje, prvi put na forumu, da ne drzim u sebi kao do sad 🙂
Neznam odakle dolaziš, ali i ja nisam imala baš dobro iskustvo sa svojom socijalnom ginekologicom i ništa nije ozbiljno shvaćala jer kao imam djecu već. Mene je na sve pretrage poslao privatnik.
Da, tako i meni, ma imate već jedno dijete, kaj se brinete... mislim da ni meni ne gine privatnik

XOXO hvala ti na podršci. Jako mi je žao što si to prošla i divim se tvom stavu. Tako je, treba kad tad krenuti dalje sa životom. 
I ja sam sigurna da će bebice stići, koliko god mi sad to bilo teško vjerovati. 🤍

Clarissa, pa ovo je divno, cestitam 😍 smireno i polako sada, ovaj put mora biti ok ♥️
Ifigenija, bas mi je tesko citati tvoje iskustvo. Prosla sam prije cca 2tj medikamentozno ciscenje i na sreću izbjegla kiretazu. U utorak sam dobila 2 tablete i poslali me kući do cetvrtka kad su me zaprimili u dnevnu bolnicu. U srijedu su mi krenuli grcevi i lagano krvarenje, da bi u cetvrtak ujutro u bolnici bio izljev i izaslo poprilicno, taj cetvrtak sam dobila ukupno 5 tableta i nije se događalo nista, već tuzna i jadna, u strahu od kiretaze, jedna divna dr u st bolnici me spasila kiretazu i skuzila da je sve skoro ostalo u rodnici i izvadila mi. Ako te ista tjesi nije me puno bolilo. Vise psihički jer sam htjela da sve zavrsi sto prije. Jedina svijetla tocka je bio moj dvogodišnji sin koji me kući cekao. Zelim ti da sve prođe sto brze i bezbolnije bar ovaj fizički dio, a za psihički si uzmi vremena, bit ce sve na kraju dobro. Mora. Opet ponavljam, neka je uvijek online, kad god osjetis potrebu dodi tu. Meni su ove divne cure puno pomogle. 
29 🙋♀️
5/2021 blighted ovum 10tt
💊  Eliquis

Clarissa, ajmeeeeee! Naježila sam se!!!! Želimo svu sreću svijeta!!!

👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018. 
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕

Clarissa ajme predivno! 🥳🥳🥳🥳🥳 drzim fige na najjace!!
Lori jel piskis jos?? 🤗 meni su u bolnici dva doduse stara doktora rekla da trebam sad cekat 6 mjeseci. To mi je nezamislivo dugo pogotovo sad kad se opet osjecamo spremno psihicki i nadam se da ce mi moj gin rec realno kakva je situacija i kad je moguce krenut. Ne zelim brzat, ali nadam se da ce se kroz tri ciklusa tijelo oporavit. Najprije da dobijem M napokon pa da odem na pregled. Osjetila sam neka probadanja u jajniku danas pa se nadam da je moguce ovulacija🤞🏽 Rekli su mi na kontroli i da do iduceg pregleda nista od odnosa pa da bar to odobre i da se nakon 4 mjeseca napokon malo zabavimo jer nam se zelja za tim napokon vratila 😅
MTBica  odmori od svega, treba nekad malo predaha i ne bit u ovom stalno. Uzivaj 😘
Ifgenija evo potpisujem sve sta ti je XOXO rekla. Jako mi je zao da to prolazis, ali postane bolje i evo meni je danas 3 tjedna od induciranog poroda sa 16 tj i ogromna je razlika u psihi vec sad i raspolozenju. Proc ce i doc ce dugina beba. Tu smo za tebe, drzi se! ❤️
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska

Al da sto se tice cijepljenja sigurno cu jos bar jedan ciklus nakon druge doze pricekat. Bila bi sretna da u 9. Mj dobimo zeleno svijetlo i mozemo ponovno pokusavat. A tad ce bit dva mjeseca vec od cijepljenja pa ce baljda bit ok.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji