![](/media/img/63/0e/60aa0e83e3648fd2cbdf.jpeg)
Hvala svima.
Clarissa tebi čestitam, i bit će ok, normalno da se ne možeš opustiti- ali znaj da si tračak nade nama koji čitamo. Nek je uspješna, sretna, mirna trudnoća i zdrava beba 🤗
.
Jako me zbunilo što svaka bolnica ima različit broj tableta i vremenski period, ali vidjet ćemo. Ako me odbiju na sv.duhu zovem petrovu i vinogradsku.
👩🏻🤝🧑🏻29g
Pokušaji od: 5/2020
Biokemijska 9/2020
Missed ab 6/2021
➕ 11/2021, Progesteron, Fragmin 💉 0,2ml
Hvala svima.
Clarissa tebi čestitam, i bit će ok, normalno da se ne možeš opustiti- ali znaj da si tračak nade nama koji čitamo. Nek je uspješna, sretna, mirna trudnoća i zdrava beba 🤗
.
Jako me zbunilo što svaka bolnica ima različit broj tableta i vremenski period, ali vidjet ćemo. Ako me odbiju na sv.duhu zovem petrovu i vinogradsku.
Hvala ti!
Sto se Vinogradske tice, ja sam ti tamo samo dosla, gin mi odmah poslao e-uputnicu (to je D1 ako se ne varam) i rekao da samo odem tamo na salter. Tako je i bilo. Sjecam se dok sam tamo hodocastila (nekih 5-6 kontrola tijekom krvarenja i svega toga) i cekala u cekaonici, bila sam u nekom drugom filmu, kao izvan svog tijela, tamo je i trudnicka ambulanta i onda sam se osjecala kao ranjeni igrac na klupi, na tribinama, cekajuci svoj red na pregled jel se sve ocistilo, i gledajuci film sa sretnijim zenama kako cekaju svoje redovne preglede. Ali bas nas je puno bilo koje smo kroz medikamentozni prolazile, to me bas osvijestilo koliko zena prolazi kroz ovo iskustvo, a gdje su jos po drugim bolnicama... Drzi se, uz tebe smo!
Hvala svima.
.
Hvala ti!
Sto se Vinogradske tice, ja sam ti tamo samo dosla, gin mi odmah poslao e-uputnicu (to je D1 ako se ne varam) i rekao da samo odem tamo na salter. Tako je i bilo. Sjecam se dok sam tamo hodocastila (nekih 5-6 kontrola tijekom krvarenja i svega toga) i cekala u cekaonici, bila sam u nekom drugom filmu, kao izvan svog tijela, tamo je i trudnicka ambulanta i onda sam se osjecala kao ranjeni igrac na klupi, na tribinama, cekajuci svoj red na pregled jel se sve ocistilo, i gledajuci film sa sretnijim zenama kako cekaju svoje redovne preglede. Ali bas nas je puno bilo koje smo kroz medikamentozni prolazile, to me bas osvijestilo koliko zena prolazi kroz ovo iskustvo, a gdje su jos po drugim bolnicama… Drzi se, uz tebe smo!
Joj hvala...baš je to grozno sto prolaziš već činjenično, a kamoli gledajući trudnice. Već sam to jednom prošla, ali je krvarenje samo krenulo (biokemijska) pa sam samo na kontrole išla, i isti osjećaj dok gledaš druge trudnice. Početkom 5.mjeseca je bio predviđeni termin kad se prva beba trebala roditi da se održalo. Ovaj plus nam je došao nakon toliko čekanja, kao i onaj, i eto opet ispočetka, samo još gore.
.
Dobila sam termin za pregled tek za petak. A postupak tek sljedeći tjedan.
👩🏻🤝🧑🏻29g
Pokušaji od: 5/2020
Biokemijska 9/2020
Missed ab 6/2021
➕ 11/2021, Progesteron, Fragmin 💉 0,2ml
Cure imam pitanje,bila sam u ljekarni i naisla na jednog super farmaceuta koji mi se bas posvetio,objasnila sam mu svoju situaciju(sto se tice spontanog pobacaja) i da trazim folnu kiselinu
Preporucio mi je tablete prenatal rekao je da smatra da su najbolje i preporucio mi je jedne tablete koje bi bilo dobro da pijemo i ja i decko,pa me zanima dali ste cule za njih?Zoveju se Coenzyme Q10 (CoQ10) rekao mi je da su odlicne za piti prije trudnoce ,da smanjuju sanse za pobacajem ima dosta istrazivanja za te tablete i pokazale su veliki ucinak mhm,kaj velite??
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
Hej cure, neću sve poimence navoditi, ali hvala vam svima na riječima podrške, nemate pojma koliko ste mi pomogle tijekom ovih teških dana.
Jučer sam obavila medikamentozno pobačaj u bolnici. Pošto je trudnoća bila nešto veća, oko 11 tjedana i nekoliko dana, bio mi je velik šok sve to vidjeti, a s druge strane, već danima znam da je gotovo i pokušavala sam se pripremiti koliko god sam mogla na ono što me čeka. Bila sam tamo do 8 ujutro do 18 h kad sam otpuštena.
Sad sam kod kuće, bolova više nema, naravno govorim o fizičkoj strani priče. Ali kako i fizički, tako se i psihički trenutno osjećam... prazno.
Žao mi je čuti i tvoju priču LazyO, znam da ne postoje riječi utjehe, ali eto, puno nas je koje smo to prošle i koje još uvijek to prolazimo. Meni je ovo isto 2. put, s tim da je ova trudnoća bila veća nego prva (prva je bila sa 6 tjedana) pa je u tom pogledu i teže. Znam isto tako da i vrijeme liječi i da si ga trebaš dati. I znam osjećaj kad želiš da sve što prije završi.
Spominjala sam i svog ginekologa koji nikako nije postupao ljudski (ne da mislim da se išta moglo spriječiti, jer u ovako ranoj trudnoći kažu kako je najčešće kromosomski problem, ali da je barem isključio neke stvari bilo bi to ok) i evo, uspjela sam naći novu doktoricu koja će me primiti pa mi je i utoliko lakše, ako ništa da barem napravim neke pretrage i da nekako krenem iznova, ne znam je li glupo, ali kao... novi prostor, novi početak, nova priča.... i nada da će sljedeći put biti kako treba.
Još jednom, hvala vam na svim savjetima i svim riječima podrške <3
Hera ja sam ok, hvala ti na pitanju <3
Žao mi je što ti je jučer bilo tako teško Ja se sjećam prije nekih mjesec dana jednog dječjeg ročkasa na kojem se jedna žena koja me ne zna zabunila i pitala za jednu curicu da li je naša
Jedva sam čekala da dođem doma i provela večer u suzama... Dođe to tako i mislim da to treba prihvatiti i uzeti si taj dan i isplakati se. Doći će sve na svoje <3
Clarissa šaljem virtualni zagrljaj kao trudnica trudnici, jedva čekam da se možemo i virtualno sudariti s trbusima
LazyO <3
Ifigenija drago mi je da si doma i da je bar fizički dio boli prošao. Želim ti snagu da prebrodiš ovo razdoblje i kad budeš na to spremna kreneš u nove pobjede i brzo ugledaš plusić.
Nizak AMH, ostalo ok
2021. spontana trudnoća <3
1. IVF 2/2025.
Pozz cure
Dugo me nije bilo, nisam imala snage ni vremena za ništa. Posao me ubio, što mi je u jednu ruku dobro došlo da se okupiram s nečim drugim a ne samo mislima.
Žao mi je što vidim da ima novih cura na temi. Veliki zagrljaj svima!
A isto tako mi je drago da vidim da ima i dobrih vijesti napokon 😁 čestitam na ➕ od 💞
Nisam, na žalost, obavila ništa od pregleda. Radim po 12 sati smjene tako da ne stižem niš osim spavat i jest.
Iako, moram prijaviti, hopsali smo nekontrolirano kad sam se oporavila od s. Tako da sam sad u iščekivanju rezultata. Vještica mi kasni par dana i planiram ujutro pišnut test, da vidim jel ima išta ili se nešto samo pošemerilo. Ipak je samo jedan ciklus prošao od S. Ne želim se prerano nadati, a opet.... 😶
4/20 spontani 💔
3/21 drugi 💔
Evo i mene nema me tu ali citam redovito. Cureke cestitke na plusicima, neka budu skolske i dosadne trudnoce 🙏🏼❤️
Curke, kakvi su vama ciklusi nakon kiretaze? Ja sam prvu dobila nakon 42 dana, danas je 33 dan i menge nema. Prije prve trudnoce ciklusi su mi bilo skolski znaci 28-29 dana. Test je negativan tako da T nije u pitanju. Toliko me sve ovo zivcira uff
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Nanaj moja dva ciklusa su bila ok ali zahvaljujuci duphastonima, ovulacije nema na mapi kad sam bila na ultrazvuku..
Ovaj ciklus necu koristiti duphastone nego pustiti da se vrati prirodno na svoje ciklus iako je moj i prije ovog bio zbrckan tako da imam osjecaj da nece jos bar mjesec dva to biti to.
I mene zivcira al bas, taman sam bila dovela ciklus u red i sad sam opet na pocetku 😡
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
LazyO i ostale cure nove na ovoj temi bas mi je zao sto ste morale tu zavrsiti.
Nisam iz zg pa ne mogu puno pomoc oko tocnih postupaka u zg bolnicama. Iako sam ja imala inducirani i prosla porod i kiretazua ne medik. ujutro su mi u sobu doveli dvije cure na medik. Znam da su im odmah dali dvije tablete pod obraze i brufen da uzmu ako i kad bude trebalo. Nakon par sati dali su im jos dvije i dalje ne znam jer sam bila otpustena. Jednu curu sam srela na kontroli i rekla je da su je kasnije popodne pregledali da je sve izaslo i otpustili.
LazyO zelim da ti sto prije moguce prode ovo vrijeme cekanja da se mozes vratit novim pokusajima i vjerujem da ce sljedeci plusic biti super zdrava bebica. Jos sam ti htjela rec da se nadam da ces kiretazu izbjec al ako slucajno i budes morala ic nije stvarno strasno. Ja sam morala jer posteljica nije izasla sama. Cak sam bila puno mirnija jer sam znala da nista nije ostalo. Sve kontrole poslije su bile uredne i doktorica nam je stvarno brzo dala zeleno za nove pokusaje. ( brzo kad gledam i citam sta cure govore da im preporucaju i po 6mj pauze)
Ne znam vise ko je pitao za koliko treba pauzirati. Sve je to individualno i ako su sve kontrole uredne koliko sam pricala sa svojom gin ona nema problem da da zeleno cim prije. Mene je nakon induciranog pogledala 15 dana nakon, induciranog, pa opet 15 dana nakon i nakon prve M.
Sto se M tice ja sam dobila u dan tocno 5 tjedana nakon kiretaze. I kazu da je normalno 4-6tjedana.
❤️ Nasim trudnicama bas ste unijele srecu u ovu grupu
💜 I svim ostalima da vas ne nabrajam ponaosob 💜
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji