![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Scarlett jesi radila test?
Nana hvala ti, ja nisam išla na kiretažu ali sam čula da je normalno da se malo ciklusi poremete.
XOXO <3
Evo cure da napišem i ovdje za trombofiliju, možda nekoj od vas pomogne,
Jučer sam bila kod vrhunskog hematologa privatno, čovjek ima hrpu istraživanja i radova napisanih na temu povezanosti trombofilije i trudnoće. Njegovo mišljenje je da moj missed ab nije mogla izazvati ova mutacija koju imam jer kad trombofilija radi probleme onda dolazi do zastoja u radu srca kod ploda i krvarenja (kod mene nije bilo otkucaja uopće) + moja mutacija je blaga. Pogledao mi je i druge nalaze, koagulogram, trombocite, MPV tako da je dobro napraviti detaljniju obradu.
Inače se u trudnoći krv jače zgrušava i nažalost može se dogoditi tromb na posteljici kod žene koja nema nikakve mutacije. PAI 4g/5g povećava tu šansu za jedva 10%.
Ove jače mutacije tipa faktor II i V i antifosfolipidni sindrom e one su zeznute po njemu, rade probleme u 2. i 3. tromjesečju pa je tada potrebna terapija heparinom. Ja idem idući tjedan vaditi krv za taj fosfolipidni sindrom, zlu ne trebalo, iako hematolog na temelju svih ovih pretraga nema nikakvu indikaciju ali vidio je da sam preplašena pa mi je napisao preporuku i dobila sam uputnicu od svog gina. Rekao mi je čak da ne trebam piti aspirin 100 ali ću nastaviti po preporuci ginekologice makar do prvog pregleda.
To je ono što mi je rekao on. Idući tjedan idem po drugo mišljenje sa ginekološke strane.
Nizak AMH, ostalo ok
2021. spontana trudnoća <3
1. IVF 2/2025.
Pozdrav cure,
evo samo da javim da sam bila dobila drugu menstruaciju nakon medikamentoznog (36. dan) i trajala je 5 dana kao i inače i nije bila preobilna, sutra počinjem testirat ovulaciju pa se bacamo u akciju. Držite fige. Nadam se da ste vi dobro <3
Ifgenija deago mi je da je proslo i da si doma sad. Odmaraj dusu i tijelo ❤️
Lori super da si isla provjerit to sve, ja se nadam osto dobit sve uputnice da pregledam sta god mogu prije iduceg pokusaja 🤗 kad ti je prvi pregled?
Bette sretno u novim pokusajima, drzim fige za brzi plusic 🥰🍀
Xoxo Kako si inace? Jel vec ovaj ciklus pokusavate ponovno? Odmah nakon prve m si dobila zeleno svijetlo ako se ne varam?
Ja jos cekam prvu M, nadam se da nece puno kasnit. U subotu ce bit 4 tjedna od induciranog pa ju nestrpljivo vec ocekujem iako znam da ce vjv kasnit. Al osjecam neki pms, bole me malo grudi, gladna sam vise pa sad nez jesu to jos ovi trudnicki hormoni i zivci ili se priblizava M. Cini mi se ovo drugo al mozda samo mastam 😅 jako se veselim da prode i da odem svom gin napokon i nadam se ipk brzom zelenom svijetlu kroz mjesec dva 🤞🏽
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Ifgenija deago mi je da je proslo i da si doma sad. Odmaraj dusu i tijelo ❤️
Lorisuper da si isla provjerit to sve, ja se nadam osto dobit sve uputnice da pregledam sta god mogu prije iduceg pokusaja 🤗 kad ti je prvi pregled?
Bettesretno u novim pokusajima, drzim fige za brzi plusic 🥰🍀
Xoxo Kako si inace? Jel vec ovaj ciklus pokusavate ponovno? Odmah nakon prve m si dobila zeleno svijetlo ako se ne varam?
Ja jos cekam prvu M, nadam se da nece puno kasnit. U subotu ce bit 4 tjedna od induciranog pa ju nestrpljivo vec ocekujem iako znam da ce vjv kasnit. Al osjecam neki pms, bole me malo grudi, gladna sam vise pa sad nez jesu to jos ovi trudnicki hormoni i zivci ili se priblizava M. Cini mi se ovo drugo al mozda samo mastam 😅 jako se veselim da prode i da odem svom gin napokon i nadam se ipk brzom zelenom svijetlu kroz mjesec dva 🤞🏽
Ma ja sam dobro, tempo me vratio natrag u normalu i stvarno ne stignem puno misliti o nicemu. Ja imam svoju firmu i bavim se turizmom tako da sam inace u ovo doba po 15 h u poslu. Kako sam si bila uzela dosta slobodnog zbog svega od pocetka godine sad sam morala ubacit u najvecu brzinu jer ipak moja je firma i nema ko ce umjesto mene.
Da mi smo brzo dobili zeleno nakon jednog ciklusa. M je dosla tocno u dan 5 tjedana od kiretaze. Bilo je malo bolnije ( iako inace ja skoro pa nemam bolova) al sad je vjerojatno i to sto skoro 6 mj nisam ni imala. I trajala je ko i inace 3-4 dana. Odradila sam od kiretaze 3 uzv pregleda i do zadnjeg smo se pazili da ipak ne bi navukla neku upalu ili slucajno ostala T a da nije vrijeme. Gin mi je na zadnjem uzv nakon te prve M rekla da sve izvleda super i da me gleda neki nepoznati dr ne bi uopce skuzio da je to sve nedavno se izdesavalo. I da sto se toga svega tice ako ja zelim slobodno mozemo u akciju. Ja imam 38 al se ne osjecam tako 🤣🤣 trebalo mi je 10 god da se odlucim na novu T nakon prvog djeteta i sad bi voljela prije nego se opet predomislim pokusat. Hvatam pik sutra prekosutra pa cemo vidjeti.
Jasno mi je da ce mnogi rec da je mozda prerano al ja stvarno jako vjerujem mojoj gin i da ne misli da je ok rekla bi mi da cekam. A kad ce se ulovit to je isto pitanje. Ja sam u biti jako nestrpljiva po prirodi pa cesto ispadam da brzam al ustvari stvarno pratim sve upute.
Nadam se da ces i ti brzo dobit zeleno a ne da izmisljaju te neke zastarjele metode cekaj 6mj... Ako je sve ok nema sta u akciju 💜
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Xoxo ajde bas mi je drago da ti se sve tako brzo oporavilo. Meni je ista stvar ne zelim brzat dok nije tijelo spremno, ali ako bude krecemo odmah. Ja imam 26, ali sam svejedno nestrpljiva 😅 ja isto svom ginekologu vjerujem najvise pa cu i njema i u bolnicu na kontrolu. Tam u bolnici svaki put neki drugi doktor s drugom pricom, iako zasad na dva uzva je sve bilo super.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Xoxo ajde bas mi je drago da ti se sve tako brzo oporavilo. Meni je ista stvar ne zelim brzat dok nije tijelo spremno, ali ako bude krecemo odmah. Ja imam 26, ali sam svejedno nestrpljiva 😅 ja isto svom ginekologu vjerujem najvise pa cu i njema i u bolnicu na kontrolu. Tam u bolnici svaki put neki drugi doktor s drugom pricom, iako zasad na dva uzva je sve bilo super.
Ma bit ce sve ok. I ako nema nikakvih prepreka stvarno ne vidim razlog za cekanje. Meni je M dosla cim mi je beta pala. Taj pad je dugo trajao al kad uzmes u obzir da se dupla svaka dva dana taman do 16. Tjedna i tu je najvisa vrijednost jer poslije posteljica preuzima, nije ni cudo da duze treba i da padne jer su to stvarno velike brojke. Vjerujem da ce i tebi kroz 7 dana doc.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Lori, nemoj mi zamjeriti sto cu uletiti kao padobranac, ali kod kojeg si hematologa bila privatno?
Hvala ti 🙂
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Hera idem već iduću sri na pregled iako znam da je rano ali isto tako znam da će me smiriti. Pa ću usput i tražiti drugo mišljenje za tu mutaciju koju imam.
Držim fige da ti M dođe čim prije pa da se možeš naručiti i na pregled i dobiti dobre vijesti za dalje
XOXO ti si čudo od žene. Svaka čast na stavu i pozitivi. Ja bi isto na tvom mjestu vjerovala ginekologu koji te pregledao. Ne bi bzvz rekao da možete dalje ako postoji i najmanji crv sumnje. Želim ti od srca da brzo ostvariš iduću trudnoću i da bude predivna bez ikakvih komplikacija. Zaslužila si!
Tam7 sve ok, radi se o dr. Labaru iz A.B.R poliklinike
Nizak AMH, ostalo ok
2021. spontana trudnoća <3
1. IVF 2/2025.
Hej cure da vam javim. Bila sam na pregledu. Sve se dobro oporavlja cekam mengu, napravila mi je papu i dala uputnicu za vadit hormone, feritin i vit D. 3 ciklusa cekanja i mozemo u nove pobjede. Uzet cu i ja malo odmora i prostora da se oporavim skroz pa se, nadam se vidimo na nekoj veselijoj temi i u iscekivanju plusa. Cuvajte se zene ♥️
29 🙋♀️
5/2021 blighted ovum 10tt
💊 Eliquis
evo da se samo kratko javim i sve vas pozdravim. ❣️
Ja sam i dalje u iscekivanju prve M. nakon S.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Sortiraj odgovore