Kod mene nacelno moze dalje u postupak mjesec nakon prve m, cekam ju i onda opet na uzv.
Tako se ja nadam da bi mogli. Sad prvi pregled, pa M i novi brisevi i hvatat sljedecu O.
Jucer sam iz znatizelje testirala lh trakicu i bila je pozitivna, danas opet. Ne znam dal je stvarno O ili imam jos jako visok hcg pa remeti stvarno stanje.
Ako nije problem u kojem tjednu je doslo do spontanog?
Nije, imas i u mom potpisu ukratko. S 9 tt prestalo srceko i na medikamentozni sam morala. Dok je to bilo u zizi, tu sam pisala kako je islo, a forum mi puno pomogao s iskustvima drugih. Tesko je u ovim situacijama, no malo pomogne vidjeti da nismo same. Mozda da si odes betu provjeriti, cisto da vidis je li sasvim pala, moja je prosli tjedan 30 dana od pocetka krvarenja tijekom medikamentoznog bila 4.9, uskoro ce ocekujem sasvim pasti.
Zelim ti puno srece, drzi se i samo jako
Ja sam morala proc porod i poslije kiretazu isti dan su mi radili. Prvi pregled u bolnici mi je krajem tjedna - cca 15ak dana nakon kiretaze bas cu pitat za vadit betu odmah. A moja gin je rekla da joj se odmah nakon pregleda u bolnici javim da ovisno o nalazu dogovorimo odmah kontrolu ili briseve nove i kod nje.
Nevjerojato mi je da nakon spontanog dr cekaju mjesec dana za prvu kontrolu. Sve koje znam da su imale rani spontani ( samo ili medik.) sve su nakon 10ak dana imale prvu kontrolu.
Zoeeuzoee su te bar nakon pregledali ili samo dali ljekove i pregled za mjesec dana?

👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Ja sam morala proc porod i poslije kiretazu isti dan su mi radili. Prvi pregled u bolnici mi je krajem tjedna - cca 15ak dana nakon kiretaze bas cu pitat za vadit betu odmah. A moja gin je rekla da joj se odmah nakon pregleda u bolnici javim da ovisno o nalazu dogovorimo odmah kontrolu ili briseve nove i kod nje.
Nevjerojato mi je da nakon spontanog dr cekaju mjesec dana za prvu kontrolu. Sve koje znam da su imale rani spontani ( samo ili medik.) sve su nakon 10ak dana imale prvu kontrolu.
Zoeeuzoee su te bar nakon pregledali ili samo dali ljekove i pregled za mjesec dana?
Ne nisu me rekla je da nema potrebe, prije prve M
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
XOXO jako mi je zao zbog onog kroz sto si morala proci.
Mislim da sam imala nekih 4-5 kontrola u bolnici tijekom medikamentoznog, na zadnjem uzv kad je krvarenje pocelo prestajati su rekli da dodjem opet nakon prve m i dobila sam tad otpusno iz dnevne bolnice (vodila sam se pod dn. bolnicom, no medikamente sam uzimala kod kuce i sve to prolazila).
Evo ja cu postavit mozda jedno glupo pitanje😊moze mi netko objasniti koja je raulika izmedju biokemijske trudnoce i spontanog pobacaja??😬
Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏
XOXO, nakon kiretaže mislim da ipak ne možeš odmah krenuti na bebu, endometriju treba malo vremena da zaraste i da se oporavi. U suprotnom zna doći do ranog spontanog ako se zametak implantira baš tu gdje su oštećenja. Ja bih idući ciklus išla na folikulometrije, neka prate kako ti ide ciklus, ovuliraš li, koliko folikula imaš, i onda kako se deblja endometrij tokom ciklusa. Ako sve bude OK, ciklus iza toga bih tek krenula raditi na bebi. I da, znanstveno je dokazano da je oko 65% veća šansa za uspješnu trudnoću ako ostaneš trudna unutar 6 mjeseci od spontanog/izgubljene bebe. Ali treba dati i tijelu da se oporavi.
Luna55, za spontani moraš imati potvrđenu kliničku trudnoću, a to je kad srce kuca. To se događa kad je beta oko 6000 ili više. Tvoja je beta mala, zato kažemo da se radi o biokemijskoj.
💔💔💔
Clarissa drago mi je da su radili kontrole. Citam po forumima svasta se desava ko da smo u srednjem vijeku... Rade kiretaze na zivo... Ne vjerujem... Stvarno ni jedna zena to ne bi trebala prolazit.
MTBica - kod nas je doslo do poremecaja u slaganju kromosoma. Svi dr s kojima sam pricala (4 gin i geneticar) su rekli da je ovo bas slucajnost posto ni mm ni ja nemamo anomalija i da u vecini slucajeva sljedeca trudnoca bude skroz uredna. Iako sam pitala dal i koje pretrage sve radit svi kazu da osim pape i briseva ne treba nista. Svakako cu na pregledu ipak pitat jos jednom. Ja bi svakako sve sto mogu i trebam odradila prije sljedeceg pokusaja jer znam da koliko god zelim tu trudnocu nakon ovog iskustva necu bit nimalo mirna. Iako bi ja voljela sto prije normalno da necemo pokusavat dok god nam dr ne odobri.

👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Pozdrav svima, uvjek mi je teško kad vidim nove cure😞 XOXO žao mi je što si nam se pridružila, jesi li i ti bila na jesenskima?
Ja sam danas nakon posla malo prokrvarila, već se ponadala, boli me kao da imam, ali ništa, stalo☹️
MTBica pa meni izgleda da je stanje bolje od svih očekivanja, drago mi je😘
3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔
XOXO, nakon kiretaže mislim da ipak ne možeš odmah krenuti na bebu, endometriju treba malo vremena da zaraste i da se oporavi. U suprotnom zna doći do ranog spontanog ako se zametak implantira baš tu gdje su oštećenja. Ja bih idući ciklus išla na folikulometrije, neka prate kako ti ide ciklus, ovuliraš li, koliko folikula imaš, i onda kako se deblja endometrij tokom ciklusa. Ako sve bude OK, ciklus iza toga bih tek krenula raditi na bebi. I da, znanstveno je dokazano da je oko 65% veća šansa za uspješnu trudnoću ako ostaneš trudna unutar 6 mjeseci od spontanog/izgubljene bebe. Ali treba dati i tijelu da se oporavi.
Luna55, za spontani moraš imati potvrđenu kliničku trudnoću, a to je kad srce kuca. To se događa kad je beta oko 6000 ili više. Tvoja je beta mala, zato kažemo da se radi o biokemijskoj.
Hvala ti draga MTBica na odgovoru😄🥰❤️
Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏
XOXO, ma pričekat bi trebala radi maternice, samo to. A inače, ja sam nakon svog prvog spontanog koji je skoro sigurno bio radi kromosomske greške napravila sve pretrage trombofilije i imunologije samo zato da bih izbjegla da poslije imam neki spontani iz drugog razloga, a koji ja nisam istražila i prevenirala ako se moglo.
Kao što se vidi iz potpisa, nije pomoglo, jer izgleda (za sad) da je ovome presudio miom. A njega su mi svi rekli da nije opasan i da slobodno mogu i s njim u trudnoću.
Luna55, ta terminologija ne umanjuje ono kroz što ti sad prolaziš I za tebe još ne znamo je li biokemijska (iako najvjerojatnije jest), moraš ispratiti tu betu da padne, jer postoji mala šansa da je vanmaternična i da se desi sranje ako ne budeš pratila.
💔💔💔
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji