Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 20:12

XOXO, nakon kiretaže mislim da ipak ne možeš odmah krenuti na bebu, endometriju treba malo vremena da zaraste i da se oporavi. U suprotnom zna doći do ranog spontanog ako se zametak implantira baš tu gdje su oštećenja. Ja bih idući ciklus išla na folikulometrije, neka prate kako ti ide ciklus, ovuliraš li, koliko folikula imaš, i onda kako se deblja endometrij tokom ciklusa. Ako sve bude OK, ciklus iza toga bih tek krenula raditi na bebi. I da, znanstveno je dokazano da je oko 65% veća šansa za uspješnu trudnoću ako ostaneš trudna unutar 6 mjeseci od spontanog/izgubljene bebe. Ali treba dati i tijelu da se oporavi.

Luna55, za spontani moraš imati potvrđenu kliničku trudnoću, a to je kad srce kuca. To se događa kad je beta oko 6000 ili više. Tvoja je beta mala, zato kažemo da se radi o biokemijskoj.

💔💔💔

• XOXO
    27. Travanj 2021. 20:40

Clarissa drago mi je da su radili kontrole. Citam po forumima svasta se desava ko da smo u srednjem vijeku... Rade kiretaze na zivo... Ne vjerujem... Stvarno ni jedna zena to ne bi trebala prolazit. 
    MTBica - kod nas je doslo do poremecaja u slaganju kromosoma. Svi dr s kojima sam pricala (4 gin i geneticar) su rekli da je ovo bas slucajnost posto ni mm ni ja nemamo anomalija i da u vecini slucajeva sljedeca trudnoca bude skroz uredna. Iako sam pitala dal i koje pretrage sve radit svi kazu da osim pape i briseva ne treba nista. Svakako cu na pregledu ipak pitat jos jednom. Ja bi svakako sve sto mogu i trebam odradila prije sljedeceg pokusaja jer znam da koliko god zelim tu trudnocu nakon ovog iskustva necu bit nimalo mirna. Iako bi ja voljela sto prije normalno da necemo pokusavat dok god nam dr ne odobri. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

pingo
    27. Travanj 2021. 20:43

Pozdrav svima, uvjek mi je teško kad vidim nove cure😞 XOXO žao mi je što si nam se pridružila, jesi li i ti bila na jesenskima?
    Ja sam danas nakon posla malo prokrvarila, već se ponadala, boli me kao da imam, ali ništa, stalo☹️
    MTBica pa meni izgleda da je stanje bolje od svih očekivanja, drago mi je😘

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

• Luna55
    27. Travanj 2021. 20:43

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

XOXO, nakon kiretaže mislim da ipak ne možeš odmah krenuti na bebu, endometriju treba malo vremena da zaraste i da se oporavi. U suprotnom zna doći do ranog spontanog ako se zametak implantira baš tu gdje su oštećenja. Ja bih idući ciklus išla na folikulometrije, neka prate kako ti ide ciklus, ovuliraš li, koliko folikula imaš, i onda kako se deblja endometrij tokom ciklusa. Ako sve bude OK, ciklus iza toga bih tek krenula raditi na bebi. I da, znanstveno je dokazano da je oko 65% veća šansa za uspješnu trudnoću ako ostaneš trudna unutar 6 mjeseci od spontanog/izgubljene bebe. Ali treba dati i tijelu da se oporavi.

Luna55, za spontani moraš imati potvrđenu kliničku trudnoću, a to je kad srce kuca. To se događa kad je beta oko 6000 ili više. Tvoja je beta mala, zato kažemo da se radi o biokemijskoj.

Hvala ti draga MTBica na odgovoru😄🥰❤️

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 20:50

XOXO, ma pričekat bi trebala radi maternice, samo to. A inače, ja sam nakon svog prvog spontanog koji je skoro sigurno bio radi kromosomske greške napravila sve pretrage trombofilije i imunologije samo zato da bih izbjegla da poslije imam neki spontani iz drugog razloga, a koji ja nisam istražila i prevenirala ako se moglo.
    Kao što se vidi iz potpisa, nije pomoglo, jer izgleda (za sad) da je ovome presudio miom. A njega su mi svi rekli da nije opasan i da slobodno mogu i s njim u trudnoću.

Luna55, ta terminologija ne umanjuje ono kroz što ti sad prolaziš  I za tebe još ne znamo je li biokemijska (iako najvjerojatnije jest), moraš ispratiti tu betu da padne, jer postoji mala šansa da je vanmaternična i da se desi sranje ako ne budeš pratila. 

💔💔💔

• Luna55
    27. Travanj 2021. 21:02

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

XOXO, ma pričekat bi trebala radi maternice, samo to. A inače, ja sam nakon svog prvog spontanog koji je skoro sigurno bio radi kromosomske greške napravila sve pretrage trombofilije i imunologije samo zato da bih izbjegla da poslije imam neki spontani iz drugog razloga, a koji ja nisam istražila i prevenirala ako se moglo.
    Kao što se vidi iz potpisa, nije pomoglo, jer izgleda (za sad) da je ovome presudio miom. A njega su mi svi rekli da nije opasan i da slobodno mogu i s njim u trudnoću.

Luna55, ta terminologija ne umanjuje ono kroz što ti sad prolazišI za tebe još ne znamo je li biokemijska (iako najvjerojatnije jest), moraš ispratiti tu betu da padne, jer postoji mala šansa da je vanmaternična i da se desi sranje ako ne budeš pratila.

A mozda postoji i 1% sanse da beta pocne rasti i da sve bude u redu..znam da su to sanjarenja samo ali ipak...☺️

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

• XOXO
    27. Travanj 2021. 21:05

pingo

Pozdrav svima, uvjek mi je teško kad vidim nove cure😞 XOXO žao mi je što si nam se pridružila, jesi li i ti bila na jesenskima?
    Ja sam danas nakon posla malo prokrvarila, već se ponadala, boli me kao da imam, ali ništa, stalo☹️
    MTBica pa meni izgleda da je stanje bolje od svih očekivanja, drago mi je😘

Hvala... Pratila sam zadnje vrijeme razne teme al sam se tek logirala. Inace da bebica se trebala rodit krajem 9 mj.
    MTBica miim moze a i ne mora radit probleme. Zao mi je sto je tebi bio presudan. 
    Ja sam prije ove trudnoce radila detaljan pregled stvarno svega ginekoloski i krv i stitnjacu. Svi nalazi su bili ok. Sad mi onda ostaje ponovit gin i trombofiliju. 
    Grozno mi je gledat/citat kolike zene/parovi prolaze kroz stvarno svasta. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 21:28

Luna55

A mozda postoji i 1% sanse da beta pocne rasti i da sve bude u redu..znam da su to sanjarenja samo ali ipak…☺️

Draga, meni su izvadili plod vani, a ja sam maštala o tome da se drugi još možda ipak skriva negdje i da će me ugodno iznenaditi. To je normalno i ljudski. Mazi si bušu, puni je ljubavlju, možda pomogne ovoj bebi, a ako ne - pripremit će plodno tlo za drugu. 

XOXO, da. Moj se implantirao točno kraj mioma. Miom je dosta velik, lako se implantirati kraj njega. Tako da je ovo scenarij koji mi se lako može ponoviti.
    S druge strane, ako odem na operaciju, 50% je šansa da više neću moći ostati trudna. 
    Teške odluke.
    Ali za neki drugi dan, ne za danas.

💔💔💔

• Luna55
    27. Travanj 2021. 21:59

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Luna55

A mozda postoji i 1% sanse da beta pocne rasti i da sve bude u redu..znam da su to sanjarenja samo ali ipak…☺️

Draga, meni su izvadili plod vani, a ja sam maštala o tome da se drugi još možda ipak skriva negdje i da će me ugodno iznenaditi. To je normalno i ljudski. Mazi si bušu, puni je ljubavlju, možda pomogne ovoj bebi, a ako ne - pripremit će plodno tlo za drugu.XOXO, da. Moj se implantirao točno kraj mioma. Miom je dosta velik, lako se implantirati kraj njega. Tako da je ovo scenarij koji mi se lako može ponoviti.
    S druge strane, ako odem na operaciju, 50% je šansa da više neću moći ostati trudna.
    Teške odluke.

Vidjet cemo,spremna sam na sve..sretna sam sto je bar inseminacija upalila ako nista drugo..😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Travanj 2021. 22:22

Luna55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Luna55

Draga, meni su izvadili plod vani, a ja sam maštala o tome da se drugi još možda ipak skriva negdje i da će me ugodno iznenaditi. To je normalno i ljudski. Mazi si bušu, puni je ljubavlju, možda pomogne ovoj bebi, a ako ne - pripremit će plodno tlo za drugu.XOXO, da. Moj se implantirao točno kraj mioma. Miom je dosta velik, lako se implantirati kraj njega. Tako da je ovo scenarij koji mi se lako može ponoviti.
    Teške odluke.

Vidjet cemo,spremna sam na sve..sretna sam sto je bar inseminacija upalila ako nista drugo..😊

Je, to je dobar znak 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.