Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ibee92
    17. Studeni 2020. 10:39

Hej Piky, zao mi je :( 
    ja ti mogu reci svoje iskustvo,imala sam 2 missed-a. mene su isto tako mrcvarili u Zagrebu u Petrovoj 3-4 tjedna. davali mi one tablete za pobacaj, ali nista se nije dogadalo. i tako 3. tjedna dok nisu zakljucili da mi je posteljica prevelika da bi to samo izaslo i poslali me na kiretazu. fizicki cijelo iskustvo nije bilo uopce strasno, ali ta 3 tjedna su mentalno bila mucenje. meni je stvarno bilo olaksanje ta kiretaza. sve je gotovo za par sati. drugi put sam sva sreca bila u njemackoj i iskiretirali su me za pola dana je cijela prica bila gotova i zbog toga sam lakse podnijela cijelu stvar. mislim da fizicki nije opasno, ali nije ni kiretaza, tako da bi ti ja savjetovala kiretazu sto prije da to rijesis i mozes nastaviti svoj zivot. ali, opet, mozda ti nije psihicki tesko cekati, neznam, ovo je samo moje iskustvo. to cekanje, hocu li sada prokrvariti, hoce li sada poceti boljeti, kakve cu prizore vidjeti, krvavi snovi 3 tjedna itd sve to uz gubitak djeteta... mene je to ubilo. 

• Piky
    17. Studeni 2020. 11:39

ibee92

ja ti mogu reci svoje iskustvo,imala sam 2 missed-a. mene su isto tako mrcvarili u Zagrebu u Petrovoj 3-4 tjedna. davali mi one tablete za pobacaj, ali nista se nije dogadalo. i tako 3. tjedna dok nisu zakljucili da mi je posteljica prevelika da bi to samo izaslo i poslali me na kiretazu. fizicki cijelo iskustvo nije bilo uopce strasno, ali ta 3 tjedna su mentalno bila mucenje. meni je stvarno bilo olaksanje ta kiretaza. sve je gotovo za par sati. drugi put sam sva sreca bila u njemackoj i iskiretirali su me za pola dana je cijela prica bila gotova i zbog toga sam lakse podnijela cijelu stvar. mislim da fizicki nije opasno, ali nije ni kiretaza, tako da bi ti ja savjetovala kiretazu sto prije da to rijesis i mozes nastaviti svoj zivot. ali, opet, mozda ti nije psihicki tesko cekati, neznam, ovo je samo moje iskustvo. to cekanje, hocu li sada prokrvariti, hoce li sada poceti boljeti, kakve cu prizore vidjeti, krvavi snovi 3 tjedna itd sve to uz gubitak djeteta… mene je to ubilo.

Ma meni nisu mogli kiretažu napraviti... Samo me zanima dali je opasno toliko čekati, ali doktor kaže da nije jer je mala trudnoća. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

• ibee92
    18. Studeni 2020. 20:30

Piky

ibee92

ja ti mogu reci svoje iskustvo,imala sam 2 missed-a. mene su isto tako mrcvarili u Zagrebu u Petrovoj 3-4 tjedna. davali mi one tablete za pobacaj, ali nista se nije dogadalo. i tako 3. tjedna dok nisu zakljucili da mi je posteljica prevelika da bi to samo izaslo i poslali me na kiretazu. fizicki cijelo iskustvo nije bilo uopce strasno, ali ta 3 tjedna su mentalno bila mucenje. meni je stvarno bilo olaksanje ta kiretaza. sve je gotovo za par sati. drugi put sam sva sreca bila u njemackoj i iskiretirali su me za pola dana je cijela prica bila gotova i zbog toga sam lakse podnijela cijelu stvar. mislim da fizicki nije opasno, ali nije ni kiretaza, tako da bi ti ja savjetovala kiretazu sto prije da to rijesis i mozes nastaviti svoj zivot. ali, opet, mozda ti nije psihicki tesko cekati, neznam, ovo je samo moje iskustvo. to cekanje, hocu li sada prokrvariti, hoce li sada poceti boljeti, kakve cu prizore vidjeti, krvavi snovi 3 tjedna itd sve to uz gubitak djeteta… mene je to ubilo.

Ma meni nisu mogli kiretažu napraviti… Samo me zanima dali je opasno toliko čekati, ali doktor kaže da nije jer je mala trudnoća.

I ja mislim da nije opasno. ali nije mi jasno kako kiretazu nemogu napravit to stvarno jos nisam cula. pa daju ti one tablete za otvaranje i injekcije. svasta. mislila sam da to uvijek mogu

• avica
    21. Studeni 2020. 13:22

Drage žene, registrirala sam se jer moram s nekim podijeliti svoju bol. Jucer sam bila na izvanrednom uzv-u jer me zabrinuo nagli prestanak mucnina u 10.tjednu i utvrdilo se da nema otkucaja i da su prestali prije nekoliko dana. Ovo mi je druga trudnoca, prva je bila blighted ovum u 3.mjesecu i od pocetka nije bilo dobro, ali ovaj put je plod uredno rastao, vidjela sam otkucaje na zadnjem uzv-u i sada sok. Za prvu trudnocu sam se nekako uvjerila da je to slucajnost i tako su mi i svi doktori rekli da se jednostavno nekad dogodi, ali sad kad je i druga osjecaj je potpuno drugaciji. Prvi put sam bila na medikametoznoj kiretazi u vinogradskoj i iako je bilo jako bolno, brzo mi je sve otislo i nije bilo tako traumaticno. Sad razmisljam da opet idem na medikametoznu ali mi je grozno to sto sam bespomocna jer je vikend, moram cekati da odem po uputnicu pa se testirati na covid i tek onda cu moci u bolnicu. Nadam se da nije problem sto je plod odumro i da ce tako biti u meni jos neko vrijeme? Imam osjecaj kao da nikad necu uspjeti doci do svoje bebe, dvije izgubljene trudnoce u ovoj godini su me dotukle.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

Orhideja1
    21. Studeni 2020. 13:45

avica

Drage žene, registrirala sam se jer moram s nekim podijeliti svoju bol. Jucer sam bila na izvanrednom uzv-u jer me zabrinuo nagli prestanak mucnina u 10.tjednu i utvrdilo se da nema otkucaja i da su prestali prije nekoliko dana. Ovo mi je druga trudnoca, prva je bila blighted ovum u 3.mjesecu i od pocetka nije bilo dobro, ali ovaj put je plod uredno rastao, vidjela sam otkucaje na zadnjem uzv-u i sada sok. Za prvu trudnocu sam se nekako uvjerila da je to slucajnost i tako su mi i svi doktori rekli da se jednostavno nekad dogodi, ali sad kad je i druga osjecaj je potpuno drugaciji. Prvi put sam bila na medikametoznoj kiretazi u vinogradskoj i iako je bilo jako bolno, brzo mi je sve otislo i nije bilo tako traumaticno. Sad razmisljam da opet idem na medikametoznu ali mi je grozno to sto sam bespomocna jer je vikend, moram cekati da odem po uputnicu pa se testirati na covid i tek onda cu moci u bolnicu. Nadam se da nije problem sto je plod odumro i da ce tako biti u meni jos neko vrijeme? Imam osjecaj kao da nikad necu uspjeti doci do svoje bebe, dvije izgubljene trudnoce u ovoj godini su me dotukle.

Draga avica, žao mi je što kroz to ponovno prolaziš, budi hrabra iako znam da nije lako i sama sam prije godinu dana imala drugi spontani u 13tt. Sada sam ponovno trudna i nadam se najboljem mogućem ishodu. Dok druge članice moje trenutne grupe maštaju o spolu, imenu, terminu i ostalim radostima, ja strepim od pregleda do pregleda i ne želim im tamo rušit raspoloženje. Ovdje smo svi da bi se međusobno hrabrili.
    Ne moraš brinuti tebi  se neće ništa desiti tih nekoliko dana dok ne odeš u bolnicu, a tamo ti želim da sve prođe maksimalno brzo🤞🤞

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

• avica
    21. Studeni 2020. 13:47

Draga Orhideja1, hvala ti i cestitam ti na trudnoci :). Molim te reci mi jesi radila pretrage nakon drugog misseda? Ja sam nakon prvog napravila briseve i prekontrolirala stitnjacu, sve bilo ok a i nisam se previse opterecivala s obzirom da je bio prvi put i svi su govorili da nema razloga za brigu.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    ➕04/2021

Orhideja1
    21. Studeni 2020. 14:01

avica

Draga Orhideja1, hvala ti i cestitam ti na trudnoci :). Molim te reci mi jesi radila pretrage nakon drugog misseda? Ja sam nakon prvog napravila briseve i prekontrolirala stitnjacu, sve bilo ok a i nisam se previse opterecivala s obzirom da je bio prvi put i svi su govorili da nema razloga za brigu.

Jesam, radila sam dosta nalaza. TORCH test, briseve, štitnjaču, kariograme suprug i ja, testove za trombofiliju gdje mi se pokazala mutacija PAI heterozigot i protein s na donjoj granici, nakon toga sam radila dodate faktore zgršavanje, gdje mi je faktor Vlll u dva puta kontroliranja bio povišen. Sada su mi preventivno uveli terapiju fragminom uz kontrolu KKS, pa ćemo vidjet što i kako dalje. Svi gore navedeni nalazi bili su uredni, čak i kariogram ploda koji sam slala na citogenetiku na Svetom duhu.
    Ako ti još kako mogu pomoći samo pitaj. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    It's a boy 💙👣👶
    08/23 biokemijska

• avica
    22. Studeni 2020. 12:04

Orhideja1

avica

Jesam, radila sam dosta nalaza. TORCH test, briseve, štitnjaču, kariograme suprug i ja, testove za trombofiliju gdje mi se pokazala mutacija PAI heterozigot i protein s na donjoj granici, nakon toga sam radila dodate faktore zgršavanje, gdje mi je faktor Vlll u dva puta kontroliranja bio povišen. Sada su mi preventivno uveli terapiju fragminom uz kontrolu KKS, pa ćemo vidjet što i kako dalje. Svi gore navedeni nalazi bili su uredni, čak i kariogram ploda koji sam slala na citogenetiku na Svetom duhu.
    Ako ti još kako mogu pomoći samo pitaj.

I dosta brzo si uspjela obaviti sve te pretrage? Gdje si isla ako mogu pitati? Nakon toga ti je preventivnu terapiju prepisao tvoj ginic ili?

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    ➕04/2021

Orhideja1
    22. Studeni 2020. 13:00

Sve pretrage sam radila u zg i to u svakoj bolnici nešto, Torch u Fran Mihaljevićeva, kariogrami (muž i ja) na Rebru, za trombofiliju sam krv vadila u Sestre Milosrdnice, a kod hemtologa na  tim nalazima na Merkur, nakon toga faktor VIII jednom na Rebru, drugi put Sestre Milosrdnice, kariogram ploda na Sv. Duhu.
    Sve te nalaze sam rješila skoro u pola godine uz svu ovu situaciju sa koronom.

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    It's a boy 💙👣👶
    08/23 biokemijska

Samoja6
    23. Studeni 2020. 19:49

Cure meni treba pomoć... Psihička! 
    U petak sam prokrvarila (obilno), otišla na ginekologiju gdje mi je rečeno da je sve u redu... Međutim danas sam otišla na pregled čisto da ja budem mirna i ispalo je da srce više ne kuca... U biti taj dan sam se ja već počela čistiti, i nemogu vjerovati da to nitko nije vidio nego su mi dali duphaston i s tim sam samo zaustavila krvarenje!
    Sutra ujutro moram u bolnicu i neznam što ću... Rekla mi je da možda bolje da uzmem tabletu jer već krvarim... Neznam što da radim i psihički sam slomljena skroz... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.