Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nivea
    12. Studeni 2020. 15:31

Pepps

Znam da ne postoje riječi koje te u ovom trenutku mogu utješiti i da je ovo možda klišej izjava, ali drži se i pokušaj gledati sreću u nesreći da nisi završila na kiretaži. Nakon spontanog, ako se osjećaš dobro (fizički i psihički) možeš odmah u nove pokušaje i kažu da su žene super plodne tri mjeseca nakon spontanog (nakon kiretaže kažu da se treba paziti da se ne dogodi iduća bebica bar 3-4 mjeseca).
    I znam da nije za usporedbu i svaki gubitak na svoj način neizmjerno boli, ali kažem ti - ja sam u nekih mjesec dana bila na 4-5 ultrazvuka i na svakom mi apsolutno ništa konkretno nisu rekli, jednom mi je čak doktorica rekla da ću prokrvarit za par dana, da se tako vidi na uzv, da bi me čim sam izašla iz ureda pozvala natrag i rekla "dođite za tjedan dana, možda se beba ipak pojavi", i vjerujem da ti je jednako teško kao što je i meni bilo, ali bar nisi tu agoniju morala prolaziti mjesec dana…
    Drži se i držim ti fige da ćeš uskoro odraditi dosadnu školsku trudnoću

Hvala ti draga, 
    Kada me ginekolog skinuo s utrogestana rekao je da se u 12 mj combdode menstruacija vracam na klomifen i nadam se da će opet kao i ovaj put uspjeti iz prve, ali naravno uz ljepši i početak i kraj

• malena123
    14. Studeni 2020. 12:39

Cure imam pitanje. U cetvrtak sam bila 5+1 i prokrvarila. Navecer sam isla odma kod ginekologa i rekao je da se gestacijska jedva vidi i da je sve krenulo vani. Da me ne zeli slati na kiretazu jer je bolje da se doma ocistim. Po njegovim rijecima je trebalo to jace krvariti a meni i dalje po malo brljavi ali konstantno me boli kao menga.  Jeli itko imao iskustvo pobacaja doma? Kako to izgleda i koliko traje?

Monstera
    14. Studeni 2020. 15:32

Pozdrav malena123, meni se to već desilo dva puta ☹️ Osjećaj je kao da sam dobila normalno menstruaciju, jer su meni menstruacije inače jako bolne prva 2 dana, uz redovito povraćanje i kljucanje sa tabletama protiv bolova. Odmah mi je krenulo krvarenje. E sad, kako sam ja mislila da će se to sve zadržati, nisam htjela uzimati tablete za bol tako da je meni taj prvi put bilo baš jako traumatično iskustvo i psihički i fizički. Drugi put mi se desilo prošli ciklus, i kako sam znala da se opet isto događa, pila sam tablete protiv bolova, tako da je sve prošlo kao malo jača menga. I da, u obje biokemijske je iscjedak bio pojačan uz puno ugrušaka (zbog čišćenja maternice). 

♀️33 ♂️35
    Biokemijske 💔 8/19, 10/20, 04/21, 05/21
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

Monstera
    14. Studeni 2020. 15:34

I jako mi je žao da ti se to desilo....😔

♀️33 ♂️35
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

• malena123
    14. Studeni 2020. 16:09

Monstera

I jako mi je žao da ti se to desilo….😔

Ma sad je kao stalo. I zvala sam ginekologa i rekao je da dodem u ponedjeljak ujutro da kao vidi opet ma uzv da bude siguran da je to to da nebi bilo zabune. Mene boli uz par kapi krvi. Ja neznam koliko treba da to krene ako je stvarno to to

Monstera
    14. Studeni 2020. 17:43

malena123

Monstera

I jako mi je žao da ti se to desilo….😔

Ma sad je kao stalo. I zvala sam ginekologa i rekao je da dodem u ponedjeljak ujutro da kao vidi opet ma uzv da bude siguran da je to to da nebi bilo zabune. Mene boli uz par kapi krvi. Ja neznam koliko treba da to krene ako je stvarno to to

Meni je menga kasnila 5 dana jer sam bila trudna, i kad sam prokrvarila to je bila ustvari ta moja zakašnjela menga. Prvu kap krvi sam vidila popodne, i do na večeri sam imala normalno krvarenje, kao i inače. .. Možda ti se pokrene danas-sutra, a u ponedjeljak ideš svakako kod ginekologa pa će ti znati više reći. Ako je stvarno to šta ti je rekao gin., nadam se da će ti brzo krenuti i da te neće previše boljeti 🙏😔

♀️33 ♂️35
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

• MB71
    15. Studeni 2020. 22:09

malena123

Cure imam pitanje. U cetvrtak sam bila 5+1 i prokrvarila. Navecer sam isla odma kod ginekologa i rekao je da se gestacijska jedva vidi i da je sve krenulo vani. Da me ne zeli slati na kiretazu jer je bolje da se doma ocistim. Po njegovim rijecima je trebalo to jace krvariti a meni i dalje po malo brljavi ali konstantno me boli kao menga. Jeli itko imao iskustvo pobacaja doma? Kako to izgleda i koliko traje?

Ja sam doma to obavila
    Jos sam bila 10+6
    Krenula krvariti lagano skroz i sljedeci dan otisla na pregled
    Gin mi rekla da sam se pocela prirodno cistit i u slucaju da me bude jako boljelo i ako mi bude lose odem na hitnu
    Tu vecer krenulo jace krvarenje i nakon otprilike 3 sata poceli bolovi i ugrusci. Bolovi su trajali oko 2 sata i onda kao da nista nije bilo.
    Vise mi je djelovalo kao trudovi jer kad sam izbacila sve van prestalo me boljeti. Slusala sam svoje tijelo i znala sam da mogu izdrzati. Ujutro se na ultrazvuku nista nije vidjelo.
    Svi mi kazu imala si srece.
    Zao mi je sto kroz to prolazis😔 nebih pozeljela ni najgorem neprijatelju. 

• malena123
    16. Studeni 2020. 13:09

MB71

malena123

Cure imam pitanje. U cetvrtak sam bila 5+1 i prokrvarila. Navecer sam isla odma kod ginekologa i rekao je da se gestacijska jedva vidi i da je sve krenulo vani. Da me ne zeli slati na kiretazu jer je bolje da se doma ocistim. Po njegovim rijecima je trebalo to jace krvariti a meni i dalje po malo brljavi ali konstantno me boli kao menga. Jeli itko imao iskustvo pobacaja doma? Kako to izgleda i koliko traje?

Ja sam doma to obavila
    Jos sam bila 10+6
    Gin mi rekla da sam se pocela prirodno cistit i u slucaju da me bude jako boljelo i ako mi bude lose odem na hitnu
    Tu vecer krenulo jace krvarenje i nakon otprilike 3 sata poceli bolovi i ugrusci. Bolovi su trajali oko 2 sata i onda kao da nista nije bilo.
    Vise mi je djelovalo kao trudovi jer kad sam izbacila sve van prestalo me boljeti. Slusala sam svoje tijelo i znala sam da mogu izdrzati. Ujutro se na ultrazvuku nista nije vidjelo.

Jucer sam se probudila s grcevima i prokrvarilo je opet sa sluzi i ugruscima. I jucer me jako bolilo. Nisam mogla dugo ni stajati ni sjediti. Jutros sam isla na pregled i rekao je da je otislo sve. Ostao je jos zadebljan endometrij i da cu lagano krvariti jos do tjedan dana. Da u petak dodem da vidi jeli se vratio na 1-2 mm. Uzas jedan. Ovo mi je drugi spontani. Prvi je bio u 11+3 stalo srce i morala sam na kiretazu koja nije uspjela pa sam pila ergonetrine i doma izbacivala to uz uzasne bolove.  Nakon toga sam imala dvije uspjesne trudnoce i imam svoje dvije curke. I sad ovo. Bas mi je koma. Ovo ne zelis nikome. Ovo je uzasno za zenu i psihicki i fizicki :-(

• MB71
    16. Studeni 2020. 15:54

malena123

MB71

malena123

Ja sam doma to obavila
    Jos sam bila 10+6

Jucer sam se probudila s grcevima i prokrvarilo je opet sa sluzi i ugruscima. I jucer me jako bolilo. Nisam mogla dugo ni stajati ni sjediti. Jutros sam isla na pregled i rekao je da je otislo sve. Ostao je jos zadebljan endometrij i da cu lagano krvariti jos do tjedan dana. Da u petak dodem da vidi jeli se vratio na 1-2 mm. Uzas jedan. Ovo mi je drugi spontani. Prvi je bio u 11+3 stalo srce i morala sam na kiretazu koja nije uspjela pa sam pila ergonetrine i doma izbacivala to uz uzasne bolove. Nakon toga sam imala dvije uspjesne trudnoce i imam svoje dvije curke. I sad ovo. Bas mi je koma. Ovo ne zelis nikome. Ovo je uzasno za zenu i psihicki i fizicki :-(

Jao sta mi sve prolazimo😔
    Jedino dobro sto je samo otislo.
    Ja sam krvarila jos 5 dana nakon al to je od osobe do osobe
    Drzim fige da u petak bude sve dobro.
    Meni je to bila prva trudnoca i prvi spontani.
    Evo skoro 3 mjeseca proslo, fizicki sam odlicno a psiha jos vremena treba.

• Piky
    16. Studeni 2020. 23:54

Cure molim vas savjet... Znači ja sam 27.10 bila na uzv gdje je utvrđeno da nema srčane reakcije (missed AB) 6.11 sam bila naručena za kiretažu koja nije uspjela jer je ušće maternice bilo toliko zatvoren da nisu mogli ući i ostavili su me u bolnici uz inekcije ergometrina I antibiotika da bi se ustanovilo da se pet samo nije očistilo, pa su me pustili kući i naručili 14.11 na uzv na kojem se opet nije očistilo i dali su mi opet inekciju ergometrina I drugi dan isto, ali me ništa nije boljelo niti malo,te sam opet danas bila na uzv I stanje je I dalje isto... Uglavnom ja skroz malo krvarim onako neku sluz I mali ugrušci, ništa me ne boli.. ginekolog kaže da nema brige za bilo čim, sepsom ili upalom jer je trudnoća bila mala 7+3 a i taj "plod" je trenutno oko 2 mm premali da bi krenulo nešto loše, a g vrećica 1.5 cm i ako želim da sačekamo još.. Što vi mislite to je sad onda od 27.10 (20 dana), dali to tako može????? 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.