Pozdrav svima. Već nekoliko dana čitam postove na ovoj temi i na većinu pitanja koje imam ili sam imala ste već svojim iskustvima odgovorile, ali imam pitanje vezano za psihičko stanje. Ovo je moja priča (prva trudnoća):
Prošli tjedan sam bila u 11. Tjednu trudnoće i nisam imala nikakve simptome da nešto nije u redu sa trudnoćom. Možda je i razlog tome da osim osjetljivih grudi, učestalog mokrenja, promjena raspoloženja i nisam imala nekih simptoma. Bila sam samo na jednom pregledu kod ginekologa u 7. Tjednu na kojem je potvrđena normalna i zdrava trudnoća i da srce kuca te sam naručena ponovno u 12. Tjednu tj. Prošli petak. Za trudnoću nismo rekli nikome jer smo čekali drugi ultrazvuk.
Prošli utorak nakon kratke šetnje sam primjetila malo sukrvice i otišla na hitnu. Tamo mi je ustanovljeno da nema otkucaja srca i da se plod prestao razvijati u 7. Tjednu (znači isti tjedan kad sam i bila na prvom pregledu). Sljedeći dan mi je počelo krvarenje, a u noći na četvrtak i jaki grčevi te sam u bolnici do
Draga Anuška, žao mi je zbog tvog gubitka. Zaista je točno da svaka žena na svoj način oplače gubitak, no svakako mislim da je dobro gubitak oplakati i ne zatvarati se uz sebe. Ja sam htjela pobjeći od svih i u sebi zakopati osjećaje ali mi je bilo puno lakše kad sam s mužem razgovarala i kad smo jedno drugom pružili podršku. Sad kad nam se drugi puta dogodio missed, isto mi se čini da nikad nećemo biti sretni i da nikad nećemo imati svoju bebu ali vjerujem da vrijeme liječi i da ćemo zajedno biti hrabri i pokušati još jednom.
33👨32👩
03/2020 blighted ovum
11/2020 missed 9 tt
https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
➕04/2021
Novalac, Duphaston, Aspirin100
Ja imam osjećaj da ovo nikad neće proći... Na trenutke me uhvati takva tuga, nemoć, pitanja zašto i zbog čega... Jesam li ja mogla nešto napraviti...
Već 2 dana sam na tabletama za smirenje jer nemogu sebi doći...
Sutra idem po prvu tabletu, u petak po drugu ali sam uspjela s njima dogovoriti da kad dobijem drugu da mi daju anesteziju da ne osjetim bol...
Sve se nekako tješimo da je tako moralo biti, doći će druga bebica uskoro, ali mene je već sad strah i te druge! Sigurna sam da onog dana kad dođe, a nadam se da će što prije da ću od prvog dana biti u strahu...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Cure koje ste završile s tabletama...
Danas sam uzela prvu tabletu... U jednom trenu me počelo jako boliti, popila sam tabletu protiv bolova i sad je stalo... Što mogu očekivati dalje?
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Zao mi je tek sad vidim, jesi uspjela? Meni nakon prve jaka bol, mucnina, grcevi i nakon toga mi je krenulo krvarenje. Nakon sto krene krvarenje smanji se bol znacajno, bar meni.
33👨32👩
03/2020 blighted ovum
11/2020 missed 9 tt
➕04/2021
Zao mi je tek sad vidim, jesi uspjela? Meni nakon prve jaka bol, mucnina, grcevi i nakon toga mi je krenulo krvarenje. Nakon sto krene krvarenje smanji se bol znacajno, bar meni.
Krvarenje je krenulo... Bolilo me nakon toga više nije ništa, do jutros...jutros me probudilo kao da sam dobila menzis, malo jači bolovi. Opet popila tabletu protiv bolova i stalo... Sutra ujutro sam naručena u bolnicu po drugu tabletu... Strah me, naravno, što očekivati, koliko će trajati, a najviše me strah da ću se psihički skroz slomiti... Ta agonija traje sad već cijeli tjedan, vidim da nisam dobro, pokušavam se skulirati, preko dana još nekako, ali večer nikako... Od ponedjeljka sam na tabletama za smirenje, jednostavno se nemogu pomiriti s tim...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Krvarenje je krenulo… Bolilo me nakon toga više nije ništa, do jutros…jutros me probudilo kao da sam dobila menzis, malo jači bolovi. Opet popila tabletu protiv bolova i stalo… Sutra ujutro sam naručena u bolnicu po drugu tabletu… Strah me, naravno, što očekivati, koliko će trajati, a najviše me strah da ću se psihički skroz slomiti… Ta agonija traje sad već cijeli tjedan, vidim da nisam dobro, pokušavam se skulirati, preko dana još nekako, ali večer nikako… Od ponedjeljka sam na tabletama za smirenje, jednostavno se nemogu pomiriti s tim…
Znam kako ti je, ja sam upravo u bolnici. U utorak sam dobila prve tablete od kojih mi nije nista bilo nego tek od prve danas ujutro mi je krenulo krvarenje. Dobro je da ti je krenulo krvarenje, moglo bi krace trajati ali to ce ti najbolje reci kad pogledaju na uzvu kad dodes. Ja sam si nekako to poslozila u glavi da moram sad ovo obaviti do kraja u medicinskom smislu, a naravno psihicki sam isto lose i samo cekam da ovo zavrsi da imam neki zavrsetak jer sam isto u ovom stanju vec tjedan dana. Psihicki oporavak ce trajati, meni je kaos u glavi.
33👨32👩
03/2020 blighted ovum
11/2020 missed 9 tt
➕04/2021
Krvarenje je krenulo… Bolilo me nakon toga više nije ništa, do jutros…jutros me probudilo kao da sam dobila menzis, malo jači bolovi. Opet popila tabletu protiv bolova i stalo… Sutra ujutro sam naručena u bolnicu po drugu tabletu… Strah me, naravno, što očekivati, koliko će trajati, a najviše me strah da ću se psihički skroz slomiti… Ta agonija traje sad već cijeli tjedan, vidim da nisam dobro, pokušavam se skulirati, preko dana još nekako, ali večer nikako… Od ponedjeljka sam na tabletama za smirenje, jednostavno se nemogu pomiriti s tim…
Znam kako ti je, ja sam upravo u bolnici. U utorak sam dobila prve tablete od kojih mi nije nista bilo nego tek od prve danas ujutro mi je krenulo krvarenje. Dobro je da ti je krenulo krvarenje, moglo bi krace trajati ali to ce ti najbolje reci kad pogledaju na uzvu kad dodes. Ja sam si nekako to poslozila u glavi da moram sad ovo obaviti do kraja u medicinskom smislu, a naravno psihicki sam isto lose i samo cekam da ovo zavrsi da imam neki zavrsetak jer sam isto u ovom stanju vec tjedan dana. Psihicki oporavak ce trajati, meni je kaos u glavi.
Žao mi je... Držim ti fige da što prije prođe i odeš kući... Vrijeme će sigurno učiniti svoje... Meni je moja gin rekla da ništa ne čekam nakon ovog, odmah na drugo, tek onda ćeš preboliti... I kažu da je istina... Prijateljica je također imala spontani, pala je u depresiju i nakon 3 mjeseca ostala trudna, sad ima curicu od godinu dana... Kaže da ju je to spasilo...
Rekla sam da je bar moguće sad očistiti ovo i usaditi drugo... Počela sam svašta govoriti, totalno sam nenormalna...
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Žao mi je… Držim ti fige da što prije prođe i odeš kući… Vrijeme će sigurno učiniti svoje… Meni je moja gin rekla da ništa ne čekam nakon ovog, odmah na drugo, tek onda ćeš preboliti… I kažu da je istina… Prijateljica je također imala spontani, pala je u depresiju i nakon 3 mjeseca ostala trudna, sad ima curicu od godinu dana… Kaže da ju je to spasilo…
Rekla sam da je bar moguće sad očistiti ovo i usaditi drugo… Počela sam svašta govoriti, totalno sam nenormalna…
Pozdrav i jako mi je teško ovo čitati jer sam i sama prošla pred 3 godine spontani. Bila sam očajna, mislila sam da nikad neću svoju bebicu imati.. Ali evo 3 mj nakon spontanog sam ostala trudna. Imam dečkića od 3 i pol godine.
Sada sam opet trudna i malo opuštenija ali naravno uvijek postoji taj neki strah kad to jednom prođeš.
Kada to riješite biti će u glavi lakše, nemojte padati u depresiju. Gledajte to s druge stane uvijek može gore, nedaj bože većih trudnoća pa da se to desi. Hrabro i sretno dalje.
Da li morate radit test na covid za bolnicu ili?
Znam kako ti je, ja sam upravo u bolnici. U utorak sam dobila prve tablete od kojih mi nije nista bilo nego tek od prve danas ujutro mi je krenulo krvarenje. Dobro je da ti je krenulo krvarenje, moglo bi krace trajati ali to ce ti najbolje reci kad pogledaju na uzvu kad dodes. Ja sam si nekako to poslozila u glavi da moram sad ovo obaviti do kraja u medicinskom smislu, a naravno psihicki sam isto lose i samo cekam da ovo zavrsi da imam neki zavrsetak jer sam isto u ovom stanju vec tjedan dana. Psihicki oporavak ce trajati, meni
Pozdrav i jako mi je teško ovo čitati jer sam i sama prošla pred 3 godine spontani. Bila sam očajna, mislila sam da nikad neću svoju bebicu imati.. Ali evo 3 mj nakon spontanog sam ostala trudna. Imam dečkića od 3 i pol godine.
Sada sam opet trudna i malo opuštenija ali naravno uvijek postoji taj neki strah kad to jednom prođeš.
Kada to riješite biti će u glavi lakše, nemojte padati u depresiju. Gledajte to s druge stane uvijek može gore, nedaj bože većih trudnoća pa da se to desi. Hrabro i sretno dalje.
Da li morate radit test na covid za bolnicu ili?l
Hvala ti Malena, i cestitke na novoj trudnoci :). Da, ja sam morala imati negativan test na covid.
33👨32👩
03/2020 blighted ovum
11/2020 missed 9 tt
➕04/2021
Da, i ja sam morala napraviti test, mada te moraju primiti bio pozitivan ili negativan... Samo eto moras proci i to zabijanje stapica do mozga!
Avica jesi dobro? Ide li ikako? Boli li te? Neznam te, ali šaljem ti veliki zagrljaj!
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji