Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella🌟
    15. Kolovoz 2020. 10:23

MB71, žao mi je što to moraš prolaziti😔 drži se💕
    Uputnica je vjerojatno trebala biti za bolničko liječenje gdje si trebala vidjeti hoćes li se očistiti tabletama ili ići na kiretazu. Pošto si imala missed miscarriage, znači plod je stao sa razvojem vjerojatno prije nekog vremena a tek sad si počela krvariti, tijelo ti je već počelo samo se čistiti. Veliki ugrusci su normalni isto kao i grčevi. Imala sam sličnu situaciju, no meni je bila potrebna 1 tableta da čišćenje krene. I taj dan sam imala grčeve i jako velike ugruske i pogledali su na uzv i rekli da je sve čisto ali da mogu očekivati još koji ugrušak i tako je i bilo. Krvarila sam još nekoliko dana s manjim ugruscima. Ne tako velikim kao prvi dan kad je se sve krenulo čistiti. Tako da još koji ugrušak i krvarenje je normalno, normalno je da krvarenje traje do 2 tjedna od kad krene čišćenje i normalno je da se pred kraje pojavi smeđe krvarenje. Ono na što pripazi, ako dobiješ temperaturu, jake bolove u abdomenu ili izrazito jako krvarenje javi se na hitnu. U protivnom vjerujem da će biti sve ok. Najvažnije je da je sve izašlo van a to su ti rekli da je. Tako da sad pripazi malo na ove tri stvari i ako se nešto tako pojavi odi na hitnu i u bolnicu, a ako ne budeš otišla na pregled kad su ti rekli.
    Žao mi je što u toj situaciji liječnici nemaju više razumijevanja, oni se s takvim stvarima često bave pa valjda otupe na to, ali osobama koje tako nešto prolaze trebalo bi objasniti i izdvojiti malo više vremena da ih se provede kroz proces što će se sve događati i da se bar neki odgovori na početna pitanja daju.
    Sretno i javi se kako će se situacija odvijati. Bit će sve ok♥️

• MB71
    15. Kolovoz 2020. 11:20

anaid

MB71

Dobar dan. Dali mi moze netko reci sta da uradim.
    Imam 22.g. u 12 tjednu trudnoce pojavilo se jače krvarenje. Otisla sam na pregled gdje je ustanovljeno da je plod stao sa razvijanjem. Moj gin. je na godisnjem i bila sam privatno. Receno mi je da sljedece jutro odem do zamjenskog gin i da donesem nalaz ultrazvuka te da ce me uputiti dalje na pretrage. A ukoliko krene jace krvarenje s ugruscima i grcevi odem u bolnicu. Tu vecer je su poceli jaki grcevi i krvarenje, otisla sam u bolnicu gdje me nisu ni pregledali nego su na osnovu nalaza od par sati prije rekli da ce se to samo ocistit i da ujutro idem po uputnice,napravim nalaze i onda da ce me oni uputit na sta bude potrebno. Tu vecer sam izbacila dosta vecih ugrusaka i grcevi su bili nepodnosljivi. Kada sam ujutro otisla do dezurnog gin rekao je da nezna kakve mi uputnice trebaju🤦🏼‍♀️ i napravio mi ultrazvuk i rekao da se sve ocistilo i da cu jos krvariti. Rekao mi je da za 10 dana odemu u svog gin na pregled. Evo druga vecer nakon tog ciscenja opet mi je bio veci ugrusak i sad mene zanima jel to normalno da jos izbacujem ugruske a neboli me. I krvarim kao drugi dan mjesecnice. Vidim da dosta zena dobije neke tablete za reguliranje tog krvarenja. Sto bi mi preporucili da dalje radim? Unaprije hvala

Tak sam i ja dosla v noci na hitnu i poslali me doma bez pregleda, i kao ako dobim ugruske da se vratim. I jesam,odmah ujutro i onda uzv, kao sve prazno. I krvarenje ce bit i za 12 tjedna na kontrolu. Sve tje to nazalost "normalno"

Hvala puno. Malo sam se prepala jer mi je prvi put. Drago mi je sto sam nasla ovu grupu sad mi je lakse sto je to "normalno" 

• MB71
    15. Kolovoz 2020. 11:29

PeaceLily

MB71,žao mi je što to moraš prolaziti😔 drži se💕
    Uputnica je vjerojatno trebala biti za bolničko liječenje gdje si trebala vidjeti hoćes li se očistiti tabletama ili ići na kiretazu. Pošto si imala missed miscarriage, znači plod je stao sa razvojem vjerojatno prije nekog vremena a tek sad si počela krvariti, tijelo ti je već počelo samo se čistiti. Veliki ugrusci su normalni isto kao i grčevi. Imala sam sličnu situaciju, no meni je bila potrebna 1 tableta da čišćenje krene. I taj dan sam imala grčeve i jako velike ugruske i pogledali su na uzv i rekli da je sve čisto ali da mogu očekivati još koji ugrušak i tako je i bilo. Krvarila sam još nekoliko dana s manjim ugruscima. Ne tako velikim kao prvi dan kad je se sve krenulo čistiti. Tako da još koji ugrušak i krvarenje je normalno, normalno je da krvarenje traje do 2 tjedna od kad krene čišćenje i normalno je da se pred kraje pojavi smeđe krvarenje. Ono na što pripazi, ako dobiješ temperaturu, jake bolove u abdomenu ili izrazito jako krvarenje javi se na hitnu. U protivnom vjerujem da će biti sve ok. Najvažnije je da je sve izašlo van a to su ti rekli da je. Tako da sad pripazi malo na ove tri stvari i ako se nešto tako pojavi odi na hitnu i u bolnicu, a ako ne budeš otišla na pregled kad su ti rekli.
    Žao mi je što u toj situaciji liječnici nemaju više razumijevanja, oni se s takvim stvarima često bave pa valjda otupe na to, ali osobama koje tako nešto prolaze trebalo bi objasniti i izdvojiti malo više vremena da ih se provede kroz proces što će se sve događati i da se bar neki odgovori na početna pitanja daju.

Hvala puno. Bas ste mi olaksali s ovim. Nisam znala sta da ocekujem. Moja gin na godisnjem a ona sve inace lijepo objasni. Mjerila sam temp za sad je nema. Grceve nemam ali na dodir malo osjecam bol,skroz malo. Zao mi je sto ste sve to prolazili. Meni je ovo najgore iskustvo. Jos kada vidim koliko puta to zene prolaze. Javljat cu dalje kako bude pa mozda i moje situacija pomogne nekome, da mu olaksa. Hvala jos jednom❤

Bella🌟
    15. Kolovoz 2020. 13:53

MB71

PeaceLily

MB71,žao mi je što to moraš prolaziti😔 drži se💕

Hvala puno. Bas ste mi olaksali s ovim. Nisam znala sta da ocekujem. Moja gin na godisnjem a ona sve inace lijepo objasni. Mjerila sam temp za sad je nema. Grceve nemam ali na dodir malo osjecam bol,skroz malo. Zao mi je sto ste sve to prolazili. Meni je ovo najgore iskustvo. Jos kada vidim koliko puta to zene prolaze. Javljat cu dalje kako bude pa mozda i moje situacija pomogne nekome, da mu olaksa. Hvala jos jednom❤

Nema na čemu. Samo se čuvajte i javljajte kak će biti.

• anaid
    17. Kolovoz 2020. 11:47

Bowlica jos nista kod tebe ? Meni je grozna ova, puno obilnija nek nakon prvog spontanog. Uzas 🤢🤢

JA - 31, MM 34
    Radimo na bebi od 6/2019
    Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
    Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.

• pahuljica33
    17. Kolovoz 2020. 14:07

Moja agonija se nastavlja. Sutra ce biti 28.dan od missed ab, ali krvarenje je jos uvijek tu. Endometrija u maternici ima jos cca 9-12mm, ali doktorica kaze da to nije strasno. Problem je sto mi je beta 493 i nakon toliko vremena, pa sada trazim postoji li nesto da potpomogne smanjivanju bete? Bilo sto, I'll do it. Za 10 dana opet vadim krv, kontrola pa cemo se dogovoriti hoce li biti potrebe za intervencijom - kiretazom..
    Cure drzite se ❤ sve ce ovo proci, prije ili kasnije i prebacit cemo se na sretnije forume s vremenom.

Bella🌟
    17. Kolovoz 2020. 18:11

mala digresija, nemojte zamjeriti, watson mijenjala sam ime na forumu u Bella (kraće je😁)pa kad ćeš uređivati listu samo mi promijeni ime, tnx😘

Bella🌟
    17. Kolovoz 2020. 18:47

Ispričavam se, sad sam shvatila da sam na krivu temu poslala prošlu poruku.😬🧐😅

• anaid
    18. Kolovoz 2020. 09:51

pahuljica33

Moja agonija se nastavlja. Sutra ce biti 28.dan od missed ab, ali krvarenje je jos uvijek tu. Endometrija u maternici ima jos cca 9-12mm, ali doktorica kaze da to nije strasno. Problem je sto mi je beta 493 i nakon toliko vremena, pa sada trazim postoji li nesto da potpomogne smanjivanju bete? Bilo sto, I'll do it. Za 10 dana opet vadim krv, kontrola pa cemo se dogovoriti hoce li biti potrebe za intervencijom - kiretazom..
    Cure drzite se ❤ sve ce ovo proci, prije ili kasnije i prebacit cemo se na sretnije forume s vremenom.

Jaooo jos ? Ah kako god zvuci glupo, al mozda bi bilo bolje da su te odma poslali na kiretazu, sad bi sve bilo iza tebe a ne da se mucis, u podsvjesti stalno mislis na to i na kraju postoji sansa da ipak zavrsis na kiretazi.  Ja ti nemam pojma dal postoji nesto sto smanjuje betu ali beta je samo pokazatelj da nije sve cisto unutra. A to bas neznam dal se moze kak drugac rijesiti.

JA - 31, MM 34
    Radimo na bebi od 6/2019
    Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
    Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.

Girl1234
    18. Kolovoz 2020. 11:48

Drage cure, znate da mi je zao zbog svega jer sam i sama trebala to prolaziti... Ali bile smo zajedno.. Tako i sad, drzim vam fige da sve prođe sto brze i bezbolnije
    Ja bih vam htjela prijaviti uredan pregled, bebica je 4 mm i srčeko kuca ❤️

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.